Za kakvu vreću trebaš kroj (veličina, rukavi) i kolioko precizan treba biti (trebaš li i dodatke za šavove u kroju?). Ja sam svojima šivala vreće napamet, bez kroja. Ako hoćeš, napravim ti kroj.
Printable View
cokolina, pa kako nisi znala za vreće za odrasle? Pa planinarske vreće.
Ne znam kako se to točno zove, ali pitaj u dućanu točno tako kako si ovdje pitala, tamo su jako pristupačni i sve će ti reći.
Trik za planinarsku vreću BEZ kroja (tak je napravljena moja vreća koju sam kupila prije 1000 godina):
Izgleda kao običan preklopljeni poplun, samo ima dvostrani ciferšlus pomoću kojega se može otvoriti dulja i kraća stranica i "pretvoriti" u poplun. Materijale takve (za jakne) izvana nepromočive, iznutra futrane na metre viđala sam davno u jednom dućanu u Ilici niže od Britanca.
Dodaš si kapuljaču (koja služi i da se zarolana vreća u nju spremi) i eto vreće za spavanje za odrasle. Ako želiš, izvana možeš dodati trake i kopče. Nikakva mudrost!
Zna li netko gdje ima vatelin za kupiti? Nasla sam neke stare postove da ima u zag-magu. Imam bebicu od dva mjeseca pa mi nije bas zgodno skoknuti da provjerim.
ako tek počimam šivati..koju mašinu da si gledam kupiti??
koja bi mi najbolje kao početniku legla??
Ima li za šivanje neka dobra stranica (poput raverly-ja za pletenje i heklanje) gdje se mogu besplatno skidati krojevi?
Hvala cokolina
Ne znam jel spada u ovaj kutak ali zelim kupiti ona klijesta za busenje rupa i stavljanje drukera kakve sam vidila u Burdi, nasla sam na njemackoj stranici http://www.kurzwaren-naehkasten.de/l...nge-p-253.html
http://www.kurzwaren-naehkasten.de/p...nge-p-255.html
navodno to ima u bauhaus ili u pevecu ima li netko informacije?
ne da mi se narucivati sa neta jer jos uvijek odbijam korisiti kreditnu karticu, a i volim vidjeti sto kupujem
nevjerojatno,ali i ja o tome azmisljam ovih dana da si kupim, tj. da mi muz kupi za rodjos:-))
ja sam vidjela da ima u Bagatu, (u Osijeku) dodje oko 60-70 kuna koliko se sjecam.
pliz javi ako si kupila,moze i na pp, ja sam inace iz osijeka i cijela obitelj mi je tamo pa bi mogla to nabavit, ovdje u bagatu tj. bagatiku nisam to vidjela
ok, javicu ti, samo sumnjam da cu stici ovaj tjedan, mozda u subotu tek....
u nami u Zagrebu ima paketić od nekoliko drukera i jedan mali strojček za metanje drukera pa po tome lupneš čekićem - kupila, probala skroz je ok! 30tak kuna 20tak komada - metalni, crni i bijeli!
nana-san u zagrebu ima neki veliki paket , bušilica, klješta za stiskanje drukera oko 200kn ali nemam pojma šta je sve unutra!
i ja gledam da kupim taj stroj,za drukere.radim torbe i navlake pa bi mi super došlo
ima li gdje u splitu to za kupiti
imam jedno pocetnicko pitanje. zanima me koja masina (ili koje igle ili stovec) moze siti rub na rastezljivom materijalu? znam da porubiti moze endlerica (overlock masina), ali ono kad se materijal podvrne i zarubi dalje od ruba - kao na obicnim majicama, npr. kako se to postigne?
litala, pitaš za rastezljivi (ravni) bod? Mislim da ga imaju sve novije obične mašine. I treba ti igla za jersey, koja je tupasta, da se nit pletiva ne cijepa.
da, obicni bod onaj dupli, koji ima svaka t-shirt na rubovima :mrgreen:
pitam jer imam neku staru singericu - naprijed, nazad, malo cik-cak ;-) - i vrsim visinske pripreme za obnavljanje masinerije :mrgreen:
a nisam bas neki strucnjak ;-)
dakle, za kucno sivanje, popravljanje, prepravljanje i ostale kucne projekte, trebaju mi i endlerica i neka novija masina, kazes...
moram jos pohvatat na sto pazit kod koje - znam da je negdje nekad marta pisala za endlericu neke tips&tricks al nemam pojma gdje...
Ček, ček... oćeš onaj bod na majicama koji s prednje strane izgleda kao dva paralelna ravna boda a sa stražnje su ta dva boda isprepletena nekim cik-cak nitima? E za to ti treba overlock (mislim, nisam baš sigurna u opsege endlerica, overlocka i preklapaju li se u čemu).
Izgleda jednostavno i dostupno, ali nije. Tražila sam i ja.
e, da, na taj bod mislim :-)
al ja sam tolki tudum da ja ne znam ni je li endlerica isto sto i overlock masina :lol:
sivala sam neki dan na overlock masini (baby overlock) rubove na jerseyju i tako mi se to svidilo da sam se vratila sivat jos i jos i jos :mrgreen: al ta masina ima onaj nozic koji reze materijal koji proviri s druge strane sava - tako da tu nema sivanja po sredini. a noz se ne moze iskljuciti. bar ne na toj masini...
zato meni treba netko tko bi bio inspiriran za instrukcije za dummies :-D
overlock i endlerica je isto
porubni šav sa tri konca, kao na kupovnim majicama (dvije linije odozgo, odozdo isprepleten konac) radi iberdek mašina
postoje kombinovane overlok+iberdek mašine, moja mama ima takvu, Singerovu, te imaju pet konaca
solo iberdek se isplati samo onima koji šiju za prodaju
sličan šav (samo slčan!) se može dobiti korištenjem dvoiglovke na običnoj šivećoj mašini
Eeee iberdek :idea:! Znala sam da je neka zaguljena riječ...
Koliko košta takva mašina (npr. Singerica tvoje mame :-) )?
etogana, nikad nikad cula za takvu masinu!
hvala vje, na pojasnjenju :)
e, imam ovdje jednu frendicu, nije nesto ekstra strucna sivaljka, al si je nedavno kupila dvije preturbonove masine. jednu sivacu - mislim da je pfaff neka sa stotine programa, kompjutorom i svim mogucim cudesima, a druga je overlock s osam (osam) konaca! ja sam znala da postoje sa 4, sad vidim i sa pet, al ova sa osam me onesvjestila :lol:
overlock plus iberdek mi treba... huh... idem smisljat daljnja pitanja :mrgreen:
evo me nakon malo razmisljanja...
moze li koja novija masina, da je dobra i kvalitetna, ipak izvesti taj sav koji mene zanima a da isti bude upotrebljiv? recimo - mogu li djetetu skratit hlace od jerseya?
a overlock masina se koristi onda samo i iskljucivo za porubljivanje? mislim, moze se spojit isto dva komada s njom, ali taj sav uvijek bude "strseci", ne moze se spojiti dva komada a da sav bude plosnat, jelda?
i, buduci da se ja necu baviti profi sivanjem, osim za svoju obitelj, meni onda treba jedna doooobra masina i jedna baby overlock, ha? vjesticica? marta? savjet? :mrgreen:
overlok mašina, u zavisnosti kakva je, ima nekoliko vrsta šavova, koji mogu biti sa dva, tri ili sva četiri konca, sa jednom ili dvije igle i podesive širine od dva do osam milimetara
običnom mašinom i dvoiglovkom možeš porubiti dječije žersej hlače
endlericom možeš porubljivati i sastavljati dva komada materijala, to joj je, u ostalom, i svrha
naime, samo se endlericom šije žersej a da to ima upotrebnu vrijednost, jer su samo njeni šavi dovoljno rastegljivi
šav je uvijek "stršeći", ali u zavisnosti od širine istog, manje ili više "smeta"
meni lično ne smetaju ni oni od 8mm ;)
mamina Singerica je koštala ondašnjih blizu 2000DM
nisam čula za overlok mašinu sa osam konaca, biće da ili ja nisam upoznata, ili ti je drugarica pazarila mašinu za vez (one imaju beskrajno mnogo konaca)
hvala draga :-)
a sta je ova u stvari kupila - to valjda ni ona sama ne zna ;-) ona voli imat najbolje od najboljeg kad nesto kupuje, pa kad je to veseli - neka :-)
Bokić tete šivalice. Trebala bi pomoć. Gdje mogu nabaviti materijal za đon za male cipelice za pužića!?
Do sad sam šivala šlapice bez toga jer je samo puzala, ali od kad opkazuje volju za dizanjem strašno joj se skliže pa joj želim staviti nešto da se više ne kliže kad se ustane. Ima netko kakvu ideju?
radije kupi cipelice
toga nema kupiti nigdje, čak sam i online tražila, i na kraju odustala
probaj staviti kožni đon, od velur kože, možda će se manje klizati
gledala sam na Nana-san stranici nemaju taj alat, vjerojatno imaju u ducanu i to bas ovaj od Prym-a na koji sam stavila link, jer vidim da imaju i ostalu opremu od njih. Oni inace prodaju burda krojeve a u burdi koriste sve te drukere i alatke od Prym-a. Inace cula sam da to za busenje rupica ima i u bauhaus-u ili baumax, nisam vise sigurna u jednoj od tih bau- trgovina, a klijesta za stavljanje drukera i nitni imaju u Omnitehu u vrapcu 90kn, tamo ima i raznih drukera.Citiraj:
nana-san u zagrebu ima neki veliki paket , bušilica, klješta za stiskanje drukera oko 200kn ali nemam pojma šta je sve unutra!
kupljeno! ova je marka prym:
http://www.prym-consumer.com/prym/proc/docs/index.html
- ne izgleda bas kao ta kondukterska, vise kao klijesta, manje je
- ne dobijes nista
- hm, cini mi se samo jednu, no jos nisam isprobala razne veliine, mozda je i to moguce, naime na uputstvima je naslikano samo da moze jednu velicinu, vidicu ....a i moram jos otic na njihovu stranicu malo prouciti.....
evo ovakve sam ja kupila, slika:
http://www.prym-consumer.com/prym/pr...&nav=0H09003N4
pa kaze:
- alati za probijanje za promjer 3 i 4 mm, sa ručkom, eyelets, hlače gumbima, zakovica...- znaci samo te dimenzije drukera...