Majke mi nije. Čista komocija i djetetu prihvatljivo "rješenje" da može čim prije van u igru. Ili skinut tu klopu s vrata.Quote:
Originally Posted by Deaedi
Printable View
Majke mi nije. Čista komocija i djetetu prihvatljivo "rješenje" da može čim prije van u igru. Ili skinut tu klopu s vrata.Quote:
joe, pretekla si me!
:lol:
jokQuote:
Originally Posted by meda
... baba :mrgreen:
a to su vam one gdje glavni hero bez razloga, ničim izazvan, hoda po gradu i ubija sve oko sebe, uključujući policajce, prostitutke itd. - "grand theft auto". ne znam koji je bolestan um to izmislio. :evil:
susjed, inače mili i dobar dečko, ima 9 godina, pozvonio nama na vrata uz priču - teta, možemo malo kod vas igrati igricu na kompjuteru?
a ja, kako ne, samo dajte, nosim još i sok.
skoro sam pala u nesvjest kad sam vidjela što igraju. to je bilo prvi put kad sam mu oduzela tu igricu.
a instalirati zna sam, a rekao mi je da mu je taj susjed prepržio, u parku "dilaju" s njima. :roll:
ajoj, cvijeto.
moj jos voli strateske, a ne pucacine.
i nis si ne zna sam instalirati :)
sorry na zachatavanju.
Da,moje bježi i skriva hranu od mene i živi u smrtnom strahu od okrutne mame s bičemQuote:
deaedi, meni nekako ovo više zaslužuje kaznu nego dvogodišnje dijete koje je ugrizlo vršnjaka. :/
ako ovako nastaviš, ništa od tvoje borbe protiv permisivnog odgoja :*
A ja uvjerena da je ona gl. predstavnica permisivnog odgoja na forumu :/Quote:
Originally Posted by cvijeta73
jesi li gledala Tomy i Jerrija u zadnje vrime?Quote:
Originally Posted by cvijeta73
GTF je niš prema njima: dinamit, bombe, sjekire, pile, bacač plamena ......
sori, krivo pitanje sam postavila
ronin, jel mladi dobije kaznu ako 'krade' hranu?:mrgreen:
joj, slazem seQuote:
Nadam se da moje dijete nece bjezati od mene kad napravi neku glupost ili skrivati hranu, mora da je u tim malim glavicama veliki strah
ocito je dijete shvatilo vec da roditelji ne prihvacaju 'ne' pa je tako postupilo
da ja tako nesto otkrijem, prvo bih djetetu objasnila da mi moze reci ako nesto ne zeli, ne moze pojesti pa cemo vidjeti sto dalje, ovisi o situaciji
vidi se da imam dijete koje cesto odbija hranu, pa se pripremam na takve situacije :lol:
vidi se da imaš dvogodišnjaka, a ne starije dijete.
ok, cekam da mi dijete malo naraste pa da se opametim :mrgreen:Quote:
Originally Posted by Joe
a ti odmah skačeš...
fakat je razlika između veće i manje djece, i u pristupu i u njihovoj reakciji, ali vidjet ćeš kad se opametiš :roll:
btw ne radi se o pameti nego o iskustvu
i to ne mislim na svoju isto malu kćer, nego na nećake koji imaju 8, 10 i 15 godina.
uuu, pa imam i ja necakinje. jesam sad kvalificirana? :mrgreen:
milim da nisu ni sva djeca ista, nit svi roditelji. sto nas ne sprijecava da mi svi zajedno razglabamo opcenito o odgoju ;)
danas smo spremile bojice - i rekla sam joj da cu ih baciti, no naravno da je smislila nesto protiv cega ba si nisam mogla - donirali smo ih prijatelju kojeg inace doniramo (rekla je - M. ce biti zadovoljan), isto je pitala hocu li ih kupiti za Bozic kad s njima ukrasavamo kucu - rekla sam - da jos ne znam odgovor na to pitanje.
kanga - rekla je da se ona zna kontrolirati :roll:
maria - zanima me koju bi ti kaznu tu sad dala/provela.
ja ne vidim bas smisao u nekoj kazni - što bi rekao MM necu zbog neke j...fasade sad postat otac kakav sam rekao da necu bit. (tipa fizickog kaznjavanja ili emoc. prijatnji i sl.)
i onajvaznije - kako mozes biti sigurna da ce kazna dovesti do toga da ona to vise nece napraviti.
sigurna? :mrgreen:Quote:
Originally Posted by a zakaj
[quote="cvijeta73"]deaedi, meni nekako ovo više zaslužuje kaznu nego dvogodišnje dijete koje je ugrizlo vršnjaka. :/ quote]
Kakvu kaznu - jesam li ja negdje napisala da djecu treba kaznjavati, a posebno dvogodišnjake :?
s drugim dijelom se apsolutno slažem.Quote:
Originally Posted by meda
možda je južina, ali prvi dio i tvoj cinizam mi je beskrajno iritantan.
ali to je samo moj problem ;)
ako ti tako zelis, ja te necu uvjeravati u suptornoQuote:
Originally Posted by Joe
dok god ne ocekujes da iritantno patroniziranje u tvom postu gledam kao samo na moj problem ;)
vauuu 8)Quote:
Originally Posted by flower
:lol: reci joj da je jedna teta zainteresirana za tecaj :trep:
a bojice ste ipak makle :) - mislim da ste rijesile problem zastite fasade :yes: . ostaje jos samo ona osobna polovica problema (ne=ne), ali ja bih se na tvom mjestu pretvarala da je to jedan od onih izuzetaka koji potvrduju pravilo. shvatit ce to ona.
uskratila bih joj neke povlasticeQuote:
Originally Posted by flower
a kako ti možeš biti sigurna da ona sad neće pošarati 4 put ili krenuti stepenicu dalje ?
a kaj bi bilo da mala ode i pošara fasadu od susjeda?
čisto da vidi kaj bi bilo?
a susjed inzistira da se plati šteta?
jel bi i onda sve bilo tako kul?
tako su dva moja frenda iz srednje škole zašarali sprejem novofasadiranu zgradu općine..roditelji su masno platili štetu, a da sve ne ode do suca za maloljetnike, budući se radilo o klincima iz 'boljih' familija
mislim, radi se o većim klincima, i oni to više nisu nikad ponovili...tako da je bitno da kad se kaže NE da to znači ne, bem mu miša..
prvo da spomenem ovo "oprosti" na prvoj strani. kad moja napravi neki zijan, za sekundu mi veli oprosti. ja onako ljuta se još ne mogu smiriti zbog onog što je napravila, a onda mene počne "pilati" s tim oprosti, oprosti i to tako dok se ja ne smirim (tj. dok joj ne potvrdim da sam joj oprostila :roll: ), što je skoro pa nemoguće, jer me onda to njeno "pilanje" toliko iznervira da zaboravim zašto sam se uopće bila naljutila, tj. uopće ne stignemo popričati, razmotriti, elaborirati njen prvobitni zijan. :mrgreen: tako da mogu razumijeti o čemu marta priča.
onda bih potpisala rado dijanu. :mrgreen: a bome i sofku.
sjetite se samo mojih riječi: nema šaranja po zidovima! pa makar u tebi čučio mali michelangelo!
pa jedno je sigurno, nekažnjavanje, tj. objašnjavanje do sada nije baš polučilo neke rezultate ?! :/ ne znam po čemu zaključujete da 4. put neće šarati. :? nit je bitno što je to samo j. fasada, nego se radi o principu. nit kažnjavanje znači fizičko kažnjavanje.Quote:
i onajvaznije - kako mozes biti sigurna da ce kazna dovesti do toga da ona to vise nece napraviti.
i još jedno pitanje... što znači naslov topica ?! zar je u pitanju bolest ili se radi o prekršaju ?! :? :?
prema novolatinskom: reconvalescens - medicinski oporavljenik, ozdravljenik, koji se oporavlja od bolesti, koji je na putu potpunog ozdravljenja
može bit da se flower nada da će malu slikaricu povesti putem potpunog ozdravljenja :mrgreen:
flo, sam cu reci - budi sretna :mrgreen:
Ja sam u njenoj dobi ljepila smrklje po zidu (i platila u slicnoj fazi moje djece :lol: ).
A u pubertetskom dobu sva cetiri zida moje sobe su bila k'o najgori americki zgrafitirani zid. Sva sreca pa su bile tapete - al pastela i kroz tapete prolazi. Trebalo je par slojeva farbe nakon sto me prosle lude godine za to prepravit.
Meni je nekako normalno i ocekivano da djeci treba dosta vremena jedno te isto ponavljati i ne ocekivati da ce nam se momentalno pokoriti.
Malo tolerancije prema najmladjima molim, vi bi odmah nekakve kazne, sankcije.
Ovo s grafitima, odstetom i saranju susjedovih fasada mi je malo pretjerano i preuvelicano. Sumnjam da bi i susjed reagirao isto na saranje fasade od strane sestogodisnjeg djeteta i toga da mu fasadu pospreja nekoliko srednjoskolaca.
nikako, ali vjera u dobre namjere po mom je iskustvu najbolja moguca investicijaQuote:
a kako ti možeš biti sigurna da ona sad neće pošarati 4 put ili krenuti stepenicu dalje ?
Slazem se i ja. Djeca jako dobro skuze nas sumnjicavi i zatvoren pristup koji govori da ih se tretira po sistemu: problematican si dok se ne dokaze suprotno.
Nisam sigurna, a i nemam sad gdje provjeriti: ali što nije rekonvalescent osoba koja se vraća počinjenju kaznenih djela? :mrgreen:Quote:
Originally Posted by mama courage
ronin, ja sam kao mala bacala kelj u wc školjku :roll:
Moram reći da se slažem. Mada, iskreno, nisam tako neki dan postupila: L. je udarila sestru i ja sam je upozorila da je ne udara i ona kaže : "Neću više", a ja: "Znam da hoćeš"Quote:
Originally Posted by Zorana
Odmah mi je bilo žao, ali gotovo... :(
to bi bio recidivist.
Ja mislim da je dobro da klinci osjete nekakvu posljedicu s.ranja koje naprave, nije mi tu ništa upitno. Kako će izgledati ta posljedica je drugi par rukava.
Rekovalescent je osoba koja se oporavlja od bolesti.Quote:
Originally Posted by Anci
Recidivist je osoba koja ponavlja npr. kaznena djela.
mozda je trebao biti recidivistica :mrgreen: :lol:Quote:
Originally Posted by Anci
kao sto Deaedi rece :oops:
Onda mi nešto krivo zvoni u glavi :mrgreen:Quote:
nije ni meni to upitno. upitna mi je jedino "posljedicna" veza izmedu posarane fasade i ukidanja npr. prava na gledanje TVa :?Quote:
Originally Posted by Joe
Upravo to. Jedino sto ja u takvim situacijama uradim kao kaznu, tj. posljedicu je eventualno uvaljivanje krpe u ruke i zajednicko ribanje. (nije da nemam doma povremenu saracicu koja svaki put kaze da nece vise :mrgreen: i omakne joj se....doduse sve rjedje i rjedje)