Malo je mama pogriješila sa linkom sa slikama, pa će to tata ispraviti :D ;)
http://public.fotki.com/kokolica/naa-mala-kuhinjica/
Printable View
Malo je mama pogriješila sa linkom sa slikama, pa će to tata ispraviti :D ;)
http://public.fotki.com/kokolica/naa-mala-kuhinjica/
Kuhinjica nije još gotova, trebamo "udariti glazuru-rozu"po rubovima pozadine, šporet nije još gotov-nekako mi ponestalo ideje kako i šta...
Zabaviti nju-NEPROCJENJIVO :shykiss:
Odusevljeni smo vasim kuhinjicama!!!!!!!!!!!!
MM se toliko primio da hoce odmah da napravimo Piki!
sorry kaj kasnim s odgovorom; naša pipa je stara tuš slušalica šarafom pričvršćena na jednu plastičnu kocku,kako bi bila povišena od sudopera.Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
Naša kuhinja je gotova :D
Carica je oduševljena. Cijelo jutro pijemo kave ;) i jedemo kolačiće :)
Kako smo izradili malu drvenu kuhinju, pogledajte ovdje:
http://public.fotki.com/sretna-obite.../pb084311.html
Stvarno je prekrasna! Oduševljena sam! :klap:
Od čega ste napravili ringove na štednjaku i "staklo" za pećnici?
MJM, super je kuhinjica! :D
Ringovi su isto drveni ;) a staklo je folija za prezentacije, ona malo čvršća i pričvršćena klamericom za namještaj.Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Ukrasi su rađeni salvetnom tehnikom, pločice (srca) su sa salvete, a ostali su sa papira za decoupage.
MM je spajao :heart:, ja sam pomagala i ukrašavala.
kako dobar topik :D
kuhinje su prekrasne, stvarno ste vrijedne :D
aaaa, zakon su vam kuhinjice
sada mi je neugodno kaj sam ja luci za 2. ročkas naručila iz neckermanna (koja sam gotovanka)
ove su tako divne, domaće, pune ljubavi
Prekrasan topić, nego MJM gdje si na kraju uzela MDF, kod koga i kome si slala nacrte, oni su sve iskrojili? I koliko te to koštalo, i ja sam dobila volju..........hvala..........
Super je kuhinja!!!!
:heart:
Uzeli smo u Furniru. Oni su iskrojili po nacrtu koji je napravio MM (projektirao je da se ne vide spojnice) Oni ne buše rupu za sudoper, pa smo to sami napravili s ubodnom pilom. Kolutove za štednjak smo isto sami radili od drveta. MDF za kuhinjicu širine 700 mm, visine 500 mm, te poleđine visine 800 mm je koštao 220 kuna, a ručkice i šarafi 100 kn. Ima i restla. Za pribor za salvetnu tehniku, ljepilo, kist, akrilnu bijelu boju, papir i jednu salvetu, dala sam 140 kn. No, ljepilo i boja će trajati, jer ćemo raditi božićne čestitke, darove i sl.Citiraj:
zajecka prvotno napisa
Na prvi pogled skupo, ali kad vidim Caricin pogled- Neprocjenjivo :heart:
MJM još jedno pitanjce, a ako je mdf ploča dim. 2440x1220 u Furniru jel moraš kupiti točno tu dim. ili daju i na manje? Jer ja bih uzela dvije debljine pa mi treba manje od svake.
Sad sam tek bacila pogled i oduševljena sam :D
Jel netko pokušao isto napraviti od knaufa? To mi se čini jednostavno za obraditi i izrezati.
MM je narucivao, pa ne znam sigurno, ali mislim da moraš uzeti i restl. Mi smo isto više debljina (3 čak) uzeli
Sasvim sigurno, moraš uzeti cijelu tu ploču.
Mene zanima koliko ste platili taj materijal?Citiraj:
Citiraj:
Genijalne kuhinje!!!! A i snalažljivost (npr. vrući čavao preko čepa kako bi se gumbi okretali.. mislim.. heeej... to je inteligencija!!)...
Sve su divne!
Drvena je kao prava! Savršena! :shock:
Ali mi moramo sutra raditi kuhinju, pa ćemo se odlučiti za karton/tapeta varijantu jer smo nestrpljivi!! :D
i ja danas na brzinu sklepala pokusnu kuhinju od stvari koje su mi se zatekle u kući
koristila sam kartonsku kutiju, papirnati stolnjak, selotejp, crvenu izolir traku, cd-ove kao ploče za kuhanje, kanticu kao sudoper, pluteni čep kao gumbi za paljenje "vatre", kotače od auta kao ručke za pećnicu i vrata
pipu namjerno nemamo jer bi ju otfikarili i prije nego bi ju smontirala
čak su i cd-i odljepljeni u rekordnom roku pa sam ih morala fiksirati i selotejpom preko njih
nešto se kuha i peče
kuhinja
i još jednom
Sinoć sam naletila na ovaj topic.... :heart:
Što da kažem - za vikend i mi radimo kuhinjicu! :D
Počeli smo raditi kuhinjicu iz dva noćna ormarića, staviti ću fotke kad završimo...za sada imamo sudoper i pipu :)
i meni su 2 noćna ormarića u pričuvi kad razvale ovu kartonsku
Zanima me kako si pričvrstila čepove (prepostavljam da jesu čepovi od cole) za ručkice za otvaranje elemenata?Citiraj:
aries24 prvotno napisa
I zanima me što ti je poslužilo za gumbiće za ringove (ne vidim baš dobro)?
Ajde mi pliz vi koji ste izmodelirali svoje kuhinjice premjerite i napišite mjere, pa da znam kolku kutiju da tražim.
Citiraj:
domy prvotno napisa
nisu čepovi od cole nego kotači od autića, a pričvrstila sam ih plastičnim kabelbnderima
gumbići za ringove su pluteni čep izrezan na cca 1/2 cm šnite i zalijepljeni dvostrano ljepljivom trakom, ali i selotejpom preko jer su ih otrgnuli u roku odmah
dimenzije kutije
širina 56 cm
visina 45 cm
dubna 42 cm
dimenzije kuhinjice:Citiraj:
domy prvotno napisa
- dužina 80 cm
- visina (i dubina) donjeg elementa 47 cm
- visina zidnog elementa 36 cm i dubina 13 cm.
Umalo zaboravih.
Sirova kutija bila je 80 x 60 cm
neki dan slučajno nađem ovu temu.....
i naravno oduševim se vašim remek djelima,
siđem pred zgradu a dolje velika, čvrsta i čitava kutija :shock: :lol:
priđem bliže- prazna je :shock: :lol:
hm....
ostavim ju i odem dalje....
ujutro idem na posao-
kutija me i dalje gleda :shock:
brzinom svijetlosti ju strpam u garažu i evo dva dana kasnije idemo u nabavku potrebnog materijala :mrgreen:
ljubim te za dimenzije!Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
sad sam prosla ponovno cijeli topic da ih nadjem (da sam bar isla unazad :roll: ) i tjerala leu da se propinje kraj, po i preko njenog ormara da vidim koje dimenzije bi uzela.
Evo i naše male kuhinjice koju nam je djed mraz donesao.
Evo napokon da i ja to uspijem staviti na forum
Evo slikice su tu
http://public.fotki.com/mogi/razno/
Kuhinje su vam prekrasne :D :D
I mi se bacamo na posao. Krećemo u potragu za materijalom.
evo je!!!
http://public.fotki.com/Gretlin/gret...ta19mj125.html
sva sreća da sam ju slikala mobom jer nije dugo potrajala....
nakon desetak dana dobil ismo goste i kad se 6 malih hahara sletilo na nju... bila je za smeće
zato obećah svom djetetu ponoviti avanturu ali sa šperpločom ili sličnim....
podižem ovaj genijalan topic :DCitiraj:
moje cure su za Božić zaželjele kuhinjicu i sad me svrbe dlanovi da ju sami napravimo
kako bi radila od iverala ili nečeg sličnog svaka ideja je jako vrijedna
mama_jos_malo jel postoje još ove slikice sa tvog linka?
Mogu naći fotke, pa ih ponovno stavim. Jako voli kuhinjicu i stalno je u điru, tako da se isplati malo potruditi i napravit je.
super, thanks, jedva čekam da ju vidim, sudeći po tvom opisu vjerujem da je superCitiraj: