jaspis, dovoljno je samo se pojaviti.
Printable View
jaspis, dovoljno je samo se pojaviti.
Danas nam je zadnje predavanje :D
hvala :D
onda u utorak krečemo. jedva čekam.
joj, cure, upravo sam čitala Fidjinu priču s poroda pa sam se sjetila svojeg varaždinskog i sva se raznježila... :heart:
i mogu samo potpisati sarah jer sam i ja poslije poroda bila prepuna energije, poleta...
zaista vam želim prekrasne porode jer ćete tada u potpunosti upoznati svoju snagu i ženstvenost :love:
rodila se jos jedna varazdinska beba :-)
...i ja sam koooonacno postala mama :D :D :D
a sta se varazdina tice - fala bogu pa sam se nacitala rodinih stranica i foruma i odlucila se poci tamo... inace, ne zelim ni zamisljati kakav bi mi porod bio negdje drugdje..
sad se super osjecam, bolje neg ikada... ko da nisam ni rodila :-)
Čestitke! Ali ne možeš se samo tako sad izvući, ima nas još neodlučnih, pa da čujemo detalje ;)Citiraj:
Spider Pig prvotno napisa
Spider Pig, NAJLJEPSE CESTITKE!!!!!!!!!!!!!!! :heart: :heart: :heart:
Spider Pig, čestitam :D
je li bilo sve kako si htjela? kako je prošao porod?
Super Pig čestitke tebi i bebici!
Čestitke i od mene!!!! :) :D
Jupiiiiiiii....Četitke mami i bebi :D Čekamo priču ;)
Spider Pig i ja ti čestitam od :heart: ! Kako je bilo? Jel' ti ulje pomoglo sačuvati međicu?
evo me, ziva sam :-)
hvala vam svima puno na cestitkama!!!
evo, u kratkim crtama...
porod je zapoceo pucanjem vodenjaka i trajao je nekih 25 h (od pucanja vodenjaka do rodjenja bebe).
ja sam, dakako, zeljela prirodan porod (bez ikakvih ljekova, dripa,... ono, samo nek me svi puste na miru da rodim...), te sam zamolila doktora da me pusti da cekam svoje trudove cim vise je moguce.
nakon vise od 12 sati od puknuca vodenjaka (proslo je vec i vise od 14-15 h), doktor mi je predlozio da mi daju drip jer mi je plodna voda vec predugo curila, te je postojala opasnost od infekcije za bebu (u medjuvremenu su mi izvadili krv i ustanovili da su mi leukociti malo poviseni).. osim toga, buduci da moji trudovi nisu bili dovoljno ucinkoviti (otvarala sam se sporo i nikako - tek sam bila otvorena cca 2cm) rekao je da bi porod tim tempom mogao trajati jako dugo i da bi bilo dobro prihvatiti drip barem dok trudovi ne postanu intenzivniji i cesci. ja sam ga trazila da me pusti da jos malo cekam, koliko je to moguce. dr je rekao da me moze pustiti jos max 1h..
nakon sat vremena stanje se nije nimalo promijenilo, te sam nerado prihvatila drip na kojem sam bila slijedeca 2 sata. trudovi su postali ucestali i jaki, ali ja sam se svejedno sporo otvarala (sporo i nikako). dr mi je predlozio spasmex, koji mi je trebao pomoci da se brze otvorim. medjutim, to na mene bas nije djelovalo, jer je stanje bilo nepromjenjeno.
nakon toga dr mi je ponudio dolatin koji sam odbila. nisam zeljela da me nadrogiraju svim i svacim, pa da se na kraju ne budem sjecala ni vlastitog poroda..
nakon 5-6 sati intenzivnih trudova ja sam vec bila totalno iscrpljena, povracala sam u nekoliko navrata, dali su mi infuziju da ne dehidriram,.. otvorena 7 cm.. otprilike sam bila spremna da se bacim kroz prozor (imala sam osjecaj da porod traje cijelu vjecnost i da ce zavrsiti - nikada).
prihvatila sam malo dolatina... nakon toga porod je konacno krenuo.
uspjela sam se poroditi na stolcicu :D :D :D
primalje su mi masirale medjicu (btw, to se moze svakako nazvat, samo ne masaza - masaza je nesto ugodno i relaksirajuce, a ovo je bilo daleko od toga...)
al', nek je bolilo - uspjeli su mi sacuvat medjicu - nisu me rezali i nisam popucala - jupiiii :-)
e sad, koliko je porod bio prirodan ili ne, buduci da sam ipak prihvatila neke ljekove, ne znam i nije ni vazno. nije vazno jer mislim da je sve proslo maksimalno prirodno i max onako kako sam ja to htjela (ne zelim ni zamisljati kako bi mi bilo u nekoj drugoj bolnici...).
nakon poroda sam se osjecala - fenomenalno!!! to sta nisam spavala 2 dana i 2 noci bio mi je najmanji problem u zivotu - osjecala sam se bolje nego ikada...
moje malo cudo je imalo apgar 10, 10... smjesi se od prvog dana kad smo stigli doma i pravi je mali sisavac!!
a ja ocito nisam bas talentirana za napisati nesto u kratkim crtama... :lol:
Čestitam Spider, a bebi :*
Da čujemo koji su doktori bili u igri?
Spider, jel cura ili dečko?
dunja&vita decko je - 3.190 kg i 49 cm.
dr Jukic je bio u igri :-) .. taj dan je, na moju srecu, bio dezuran..
joj, skoro ko ja, samo bez dripa...
CESTITAM!!!! :heart: :heart: :heart: :heart:
Znala sam :DCitiraj:
Ajde baš mi je drago...
Spider Pig,
čestitam i bravo za tebe što je bilo ako si željela. :* sineku.
[quote="Spider Pig"]dunja&vita decko je - 3.190 kg i 49 cm.
dr Jukic je bio u igri :-) .. taj dan je, na moju srecu, bio dezuran...
Kad bebolinac malo poraste moramo zajedno prošetat naše varaždinskedoktorjukić bebe :) [/i]
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
dunja&vita:-))) prvotno napisa
[quote="dunja&vita:-)))"]da, da, i moj sinko je vždrjukić :lol:Citiraj:
evo i ja se javljam za važdrjukić. beba šetnju :mrgreen:.
[quote="smajlić"]Jel ima još zadovoljnih vždrj beba i mama?Citiraj:
dunja&vita:-))) prvotno napisa
:mrgreen:
ima, ima - sinko mi je polu vzdrj, a kci cijela ... :lol: :lol: :lol:
Ide li netko na tečaj u 12 mjesecu? Tko je predavač?
Mi bili jučer prvi puta. Prvo predavanje smo propustili.
Primalja Erika je jučer bila super!
Iznenadila me kako je otvoreno rekla nakon predavanja da ima doktora kod kojih će biti teže dobiti prirodan porod.
Ali je isto tako kasnije naglasila da zapravo imamo puno veća prava nego što smo svjesni i da se možemo izboriti za tretman kakav želimo!
Sve u svemu, sve lijepo što sam čula o njoj, opravdala je svojim predavanjem i pristupom.
Hej, i mi smo bili prekjucer. (Takodjer smo propustili prvo predavanje.)
Primalja Erika je predivna, odgovorila nam je otvoreno i iskreno na sva pitanja, sta nas moze snaci i kako se u tom slucaju postaviti.
Ako sve bude O.K. (ovaj vikend provodim u Petrovoj zbog diabetesa)vidimo se sljedeci utorak.
Jesu to predavanja u Vž jedanput tjedno, cijeli mjesec?
Je, svaki utorak u 18 h.
Deedee, onda znam tko si! :)
Sigurna sam da se vidimo i sretno u Petrovoj!
bok varaždinke:
opet ja uletavam s pitanjem!
da li možda znate da li se može platiti tečaj u VŽ putem internet bankarstva na žiro račun bolnice?
hvala :D
hvala
Ja upravo platila. Samo isprintas onaj ispis i to im odneses. Bilo je o tome negdje na ovom topicu...
hvala. i ja sam upravo uplatila. Na njihovim stranicama, mislim bolnice, je stari žiro račun, sad imaju drugi. Toliko o ažuriranju podataka. Zvala sam računovodstvo njihovo pa mi je teta rekla. :?
Zna li netko kako se zvala ona doktorica koja je jučer držala predavanje?
dr. Risek
I..? Kakvo je bilo predavanje, preneseite nam malo novo znanje? ;)
Mi došli na kraj predavanja, tako da nemam baš puno toga za reći kako je bilo...
:oops:
Kako tema bas i nije bila vesela (komplikacije u trudnoci i pri porodu), a mi smo sve to vec jednom prije odslusali, ja sam se iskljucila i rekla MM-u da prati.