Da podignem malo temu iz prašine. Jel mi može netko reći koja je razlika u cijeni između pampersa i baby love?
Printable View
Da podignem malo temu iz prašine. Jel mi može netko reći koja je razlika u cijeni između pampersa i baby love?
ako se ne varam oko 60 lipa po peleni (za kilažu 4-9)Citiraj:
mitovski prvotno napisa
inaće meni su baby love puno bolje od pampersica ,
kod pampersica nam se događalo da je kakica izašla na leđa van zbog niskog struka i imaju
miris na stare ljekove
probali smo razne ali Babylove su najbolje!!
Pa 60 lipa po peleni i nije baš mala stvar znači nekih 60 kuna na sto komada
Ma buni me što ovdje ima raznih komentara tj neke kažu da su im pampers grozne i da promoće pa iscuri a baby love super, a druge obrnuto pa se pitam kako to
puno prijateljica koristi baby love i kažu da su im super ali kad smo bili na plaži ove godine malo sam promatrala djecu u tim pelenama pa mi se činilo da su nekako puno visile i onako teške bile i da su smetale djeci kod hoda i to kad su samo mokre bile
mi smo za moju nećakinju koristili pampers - doduše prije 10 godina i pošto sam ju ja čuvala kao malu bila sam jako zadovoljna s tim pelenama - nikada nisu promočile ili da bi nešto iscurilo pa sam se sad iznenadila da cure pišu negativna iskustva
a sad ja čekam bebu i razmišljam koje pelene i mislim da ću zbog cijene ipak baby love a i ako kažete da i pampers propuštaju onda stvarno nema smisla davati tolike novce
Mitovski, isprobaj jedne i druge ( i treće ako treba) pa sama izaberi.
Vidiš da se mišljenja jako razlikuju.
Meni su pampersice zakon,ali što se tiče Babylove malih(2-5kg) one su mi nekako bolje,mislim da ih ima većina rodilišta manje su i kompaktnije bebać izgleda ,nemate dojam da je u vreći,i moram priznati da prvi put čujem da se kod nas u rodilištima djeca povijaju u platnene.Moja je dobila osip od Babylove tako da se više nisam usuđivala isprobavati druge vrste.Za malu bebu najbolje su Niveine maramice a za starije mislim da ionako nije važno jer većina završi pod tušem kad se ukakaju ili nisam u pravu :? ?
potpuno razumijem, tako je i meni bilo.Citiraj:
mitovski prvotno napisa
došla sam do zaključka da o bebinoj građi ovisi i koja pelena paše kojem djetetu - pa nisu svi isti :)
ja sam probala skoro sve pelene, u zadnje vrijeme čak i jeftinije verzije, violeta, pretty baby i bebe od konzuma..i ima razlike, te jeftinije su i grublje i nekako nezgrapnije, ali nisu puštale....
najvjernija sam babylove pelenama jer mi imaju nekako najprirodnije materijale. pampersice su nam pustile možda jednom ili dvaput (ako), ali mi se nikako ne sviđa onaj sintetički dodir na ruku...sve su mi nekako plastične i imam osjećaj da koža ne diše - pogotovo mi je to bilo ružno ljeti, tako da smo koristili babylove...
one mi ponekad puste, ali evo, probala sam sa većim brojevima - ima kilažu za 4, koristimo 4 i 4+, a evo danas kupila i 5icu prvi put...pa ćemo vidjeti (ima blizu 12 kg)...
onače, volim i Alana pelene iz DM-a, jer su ekološke i nekako pamučne, a meni je to važno....
one huggies i libero su mi puštale, ali tada je još bio beba i imao rijetku stolicu, što je bilo nezgodno :mrgreen: ...sada je stolicu puno tvrđa, pa ne znam, možda bi bile i ok....
eto, nadam se da sam ti pomogla bar malo....
potpuno razumijem, tako je i meni bilo.Citiraj:
mitovski prvotno napisa
došla sam do zaključka da o bebinoj građi ovisi i koja pelena paše kojem djetetu - pa nisu svi isti :)
ja sam probala skoro sve pelene, u zadnje vrijeme čak i jeftinije verzije, violeta, pretty baby i bebe od konzuma..i ima razlike, te jeftinije su i grublje i nekako nezgrapnije, ali nisu puštale....
najvjernija sam babylove pelenama jer mi imaju nekako najprirodnije materijale. pampersice su nam pustile možda jednom ili dvaput (ako), ali mi se nikako ne sviđa onaj sintetički dodir na ruku...sve su mi nekako plastične i imam osjećaj da koža ne diše - pogotovo mi je to bilo ružno ljeti, tako da smo koristili babylove...
one mi ponekad puste, ali evo, probala sam sa većim brojevima - ima kilažu za 4, koristimo 4 i 4+, a evo danas kupila i 5icu prvi put...pa ćemo vidjeti (ima blizu 12 kg)...
onače, volim i Alana pelene iz DM-a, jer su ekološke i nekako pamučne, a meni je to važno....
one huggies i libero su mi puštale, ali tada je još bio beba i imao rijetku stolicu, što je bilo nezgodno :mrgreen: ...sada je stolicu puno tvrđa, pa ne znam, možda bi bile i ok....
eto, nadam se da sam ti pomogla bar malo....
mitovski,dobro si primjetila da beby love malo vise ,izgledaju među nogicama malo pufasto sto je u neku ruku dobro jer kakica nije priljepljena za guzu pa se smanjuje rizik za osip
Ja trenutno koristim i jedne i druge i ne znam što bi rekla. Preko noći su mi promočile i jedne i druge...ali samo zadnjih par dana...zašto i kako, ne znam...promatrat ću još par dana razvoj situacije....do sada sam stalno koristila pampers, sad sam kupila babylove za probu..
A koja je točno razlika između onih Babylove Newborn i Mini pelena?! Pitam koje je bolje kupiti za novorođenče,jer se bojim kupiti previše newborn da mi ne ostanu bezveze kasnije.
Newborn su od 2-5 kg i kao imaju posebnu unutrašnju jezgru za rijetku stolicu a mini idu od 3-6 kg ako se ne varam i u pravilu su samo malo veće,ja sam u rodilište nosila malo pakiranje newborn i još jedno potrošila doma i onda prešla na mini,na vjerujem da ćeš u rodilištu potrošiti puno pelena pa u svakom slučaju za prvu ruku bolje ti je uzeti manje pakiranje.
Miele, hvala :love:
Jedne newborn sam kupila za rodilište i promišljala sam se oko drugog paketa. Mislim da više neću te kupiti već one mini za doma.
Nama su definitivno bile najbolje libero, ali sad čitam da su se pokvarile. Nakon toga babylove i alana. Pampersice su nam curile na sve strane, a sad koristimo mullerove i super su nam. Što se tiće najmanjih pelena newborn, netreba ih puno ako je beba prosječne kilaže pri rođenju, mi smo za doma odmah uzeli mini (jeftinije su, ima ih više u paketu). Mi smo se osuli od hagisa i to opako.
1. Huggies
2. Pampers
3. Babylove
Naslušala sam se hvala za Mullerove, ali kad smo ih probali - užas svaka pelena je promočila, koma. Slijedeće ću probati Libero pa ćemo vidjeli. Zamjerka kod pampersa mi je jedino što ima niski struk pa kaka ponekad izađe van.
Probala i Babylove i Pampers, i dok mi je svaka Babylove procurila, i svi bodiji su nam ukakani sa strane, Pampersova ni jedna nije, koristila sam Sleep & Play, a sad koristimo Active baby, i nije bas da su puno skuplje, uvijek ima neka akcija, recimo dok jedna Babylove pelena dodje 1,20 kn, MM je jucer kupio Pampersice po 1,13 kn komad, tako da.......to bas i ne stoji, mi uvijek racunamo cijenu pelena, podjelimo sa koliko komada ima unutra i tako najbolje vidis koliko zapravo kosta........ na pocetku smo koristili huggies, one su isto bile dobre, ali eto kako su ove bile na akciji....... :)
Mi smo prešli s Babylove na Pamperes, nakon što su nam ove prve u nekoliko navrata propustile kakicu. Pampers mi se više mi sviđaju: mekanije su, ljepšeg dizajna, tanje, manje mokre. Jedino mi se ne sviđa što su parfumirane.
Potpisujem za Pampers ali Pampers iz Mullera njemačke proizvodnje jer Pampers iz naših trgovačkih lanaca su made in Poljska - drugim riječima nije to to!
Probali Babylove pelene i katastrofa, curile na sve strane i debele su dok su Pampersice ful tanke suuuuper upijaju - nikad se nismo probudili mokri i pokakani do grla što nam se sa Babylove pelenama dogodilo.
Jedino su mi Pampers vlažne maramice užas živi. Tu potpisujem za ****. Skuplje su ali vrijede!!!!
tako izgledaju pelene bilo koje marke kad ih roditelji ne mijenjaju dovoljno često.Citiraj:
malo sam promatrala djecu u tim pelenama pa mi se činilo da su nekako puno visile i onako teške bile i da su smetale djeci kod hoda i to kad su samo mokre bile
jednokratne pelene sadrže gel koji može upiti jako puno tekućine. naravno, kako upija tekućinu, tako mu se i volumen povećava. kad pelena tako teško visi, to znači da su ju roditelji odavno trebali promijeniti.
ili da je dijete u njoj bilo u moru pa se napila mora.
Beautybaby od Mullera su mi najbolje..probali smo i Babylove i Pampers. Pampersice mi smrde, Babylove su OK, ali su malo grublje, dok su Muller mekane kao Pampers-ali ne smrde i nama su odlične!
Ja sam na onom sajmu beba vidjela neke huggies bio. Jako su mi se činile ugodne na dodir. A pošto bebi prve dane mislim stavljati jednokratne voljela bih probati s tim pelenama. Jumbo paket bi nam vjerojatno bio i dovoljan dok ne pređemo na platnene.
ALI....nigdje ih nisam vidjela za kupiti! Zna li netko možda gjde bi ih moglo biti??
Mi koristimo Pampers, Premium Care, probali svašta, ali uvijek se vraćam na ove. Jedino što smrde za poludit. Sad lagano pokušavamo sa platnenima + Pampers za noć.
Mi smo probali skoro sve pelene na tržištu i uvijek se vraćam pampersicama.
Znala sam kupiti one mullerove pelene i nisu mi bile loše. No kad bih imala njih i pampersice u isto vrijeme, uvijek su mi p bile bolje.
Huggies su OK, ima ih u Konzumu. One su mi drugi izbor.
Uvjerljivo najgore su mi Violeta - od njih je L dobio strašan osip. Te i još neke pelene koje smo kupili u Hercegovini.
Babylove smo imali samo kad smo dobili besplatno pakiranje (ono u rodilištu) i tak tak su mi. Dosta nezgrapne i puštaju.
Vidim da vas dosta spominje da pampersice smrde - meni imaju "bolji" miris od većine drugih.
I njihove vlažne maramice su mi isto dobre :pampersoljubac:
meni baybylove nista ne valjaju jako su krute,debele i uopce ne upijaju kako upija pampers...
Mi smo od početka koristili pampersice , ali bi jako procurile sa strane kad bi se maleni poopiškio ,i na leđima ,bi bio pokakan do vrata i svaki puta smo morali ići na kupanje i presvlačenje robice , sada smo prešli na libero i jako smo zadovoljni , i jeftiunije su od pampersica.
Moj glas za babylove i libero. Pampers-never more
samo da se nadovežem na maramice - netko reče da su mu **** skupe - uvijek ima akcija 4 komada 45kn! to i nije tako skupo!
mi stalno kupujemo na akciji - (konzum, plodine, dm) i imamo doma po nekoliko paketa!
Kupuje kako kad. Babylove mi je u prednosti jer je jeftiniji i jer su pelene pput dubljih gaća pa mi rjeđe propuste po noći. Manjak im je što su u odnosu na pampers nekako kruće i iz bezveznog, ali estetskog razloga, izgledaju jeftinije.
Mala je u platnenima. Kada idemo na put gdje nemamo mogućnosti koristiti veš mašinu, uglavnom uzmem Babylove ili Libero.
hm...dakle, kad rodim...dolazi u obzir babylove, muller... :) (koja je cijena tih pelena)?,
vidim da babylove i muller najviše hvalite...
ja sam čula da su super i Pilo pelene iz Plodina...?
ja se sjećam da smo za nećakinju koristili Pampers i bili smo jako zadovoljni.
ali to je bilo prije 10 godina, sada već sigurna ima jednako kvalitetnih pelena, koje imaju sličnu kvalitetu kao pampers, a nižu cijenu.
Muller pelene za skroz male bebe koštaju u HR oko 40 kn. Za veće oko 55 kn.
Baby love su ti 40% jeftinije od pampersa, ovisi koji paket..
Ja sam u rodilištu imala babylove za malca, i dok smo došli kući isto, dobila sam na poklon pampers premium i zadovoljnija sam s njima (malca stavljam u pampers i još pelenu za široko) jer smo probala 2 dana komplet sa platnenim i nije išlo..)
Kod mene je razlika ta, da u babylove pelena mu je stalno guza bila crvena, odkad sam na pampers prešla crvenila uopće nema..
Sada su i pelene postale teže, više mokrih, manje pokakanih, uredna stolica, i stvarno se vidi razlika..jer u babylove pelenama (tjedan dana sam ih još koristila) em je bio zapišan, em je guza bila crvena.. sad niti zapišan, niti crvene guze..
Probala sam i violeta pelena jer sam ih dobila kao poklon u Sparu, i mogu reći da su katastrofa.. nit čičak dobro ne drži, a pelene meni izgledaju ko plastične, i strašno su mi odbojne..
Za skroz male ne znam jer ih već dugo ne koristimo, ove od 9-18 imaju 40-42 komada (u Austriji je novo pakiranje 40 komada i košta 6 eura, u Hrvatskoj je 42 komada ako nisu prešli na novi dizajn).
za skorz male imaš paket od 28 komada malecki (2-5 kg) (iskreno ne sjećam se koliko sam platila) ipaket od 56 komada.. isto 2-5 kg
Probali sve -od Konzumovih Bebe preko Libera i Babylove, ali Pampers su ipak najbolje. Premium i Active fit. Smrde mi, al jesu i ove druge. Ostalo sve koristim Babylove, osim kupke/šampona, ulja i pudera- Nivea i Mustela te kremice za guzu JGL.
Konzumove "bebe" su stvarno OK. Nikad ne promoče noću (curica). Deblje su od Pampersa, ali sad kad je prešla godinu sasvim su OK, a Maxi veličina 47 kuna- Jedna pelena-jedna kuna. Do godine je bila uglavnom u bijelim Pampers.
da to su premium, bijele... ja sad imam sleep & play, jučer načela paket narančaste, od 3-6 kg, i super su a i lijepo miriše :), pampers naravno kakica ne :)
sjećam se da je sestra nećakinji jednom kupila neke druge pelene za probu (ne znam više koje) i znam da smo se jako razočarali jer su se, kad bi se mala upiškila, počele stvarati grude vate u peleni, znači nije se pelena ravnomjerno napuhavala kako beba piški nego je vata pobjegla na par mjesta i zgrudala se, a neka mjesta u peleni su bila skroz prazna, to je bilo kriminalno, tako da je nastavila koristiti pampers. da li imaju još koje pelene kod kojih se to događa?