evo upravo čitam da se novo rodilište otvara u ponedjeljak :D
živi bili pa vidili
Printable View
evo upravo čitam da se novo rodilište otvara u ponedjeljak :D
živi bili pa vidili
di je pisalo? ne vidim na portalu slobodne??Citiraj:
sunčica123 prvotno napisa
nadam se da ce ga napokon otvorit, sramota je koji se novci trose
na rodiliste koje je zatvoreno!!
a nakon toga bi mogli malo srediti i ostatak bolnice! nekidan smo bili sa malim, na citavu bolnicu jedan lift radi!! pola sata smo cekali sa krevetom ispred lifta!
u neki drugi ponedjeljak,u ovaj slijedeći sigurno ne
Split: Novo rodilište počet će s radom u ponedjeljak
13:11 | 18.01.2010. | Piše: Tina Jokić
Split: Novo rodilište počet će s radom u ponedjeljak
Prva beba u novom slitskom rodilištu zaplakat će idući ponedjeljak, rekao je ravnatelj KBC-a Split Dujomir Marasović. To je oko mjesec i pol dana otkako je premijerka Jadranka Kosor svečano otvorila zgradu na Firulama.
- Riječ o nizu procedura koje je trebalo ispoštovati. Jednostavno nije moglo brže - rekao je Marasović. Zgradu je trebalo temeljito sterilizirati, a čekao se i namještaj koji je sada već stigao.[/quote]
iz 24h, nije baš neka novina ali eto možda nam se posreći
jeste vidili ovo?
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...9/Default.aspx
meni ovo izgleda prestrašno, totalno treniranje strogoće
ali izgleda da će biti moguće tatama vidit bebu dok je u rodilištu, to piše u ovom članku:
ajme pardon, linkala sam dvaput na isti članak :roll:
prvi je trebao biti ovaj: http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...4/Default.aspx
Ta pravila su i do sada vridila hehe,ništa novo...
čekamo sutrašnji dan :lol:
pa toliko o modernizaciji :roll:Citiraj:
Bebinja prvotno napisa
do sada su se stalno izvlačili da ne može drugačije jer je staro rodilište... a sad je novo rodilište - a stare glave
ja dobila info iz prve ruke* da je danas stvarno počinju *(moj tata radi kao zaštitar i čuva zgradu novog rodilišta)Citiraj:
sunčica123 prvotno napisa
kaže da je prof.Tadin jutros već u 5ipo došao tamo
tko će bit prva sretnica za rodit u novo rodilište... kažu da tamo ništa ne boli :mrgreen:
hahaha...boli svugdi isto...samo će možda tamo bit ugodnije boravit onih par dana nakon poroda.
A i onima koje čuvaju trudnoću će bit ljepše, a ne ono prije - ono je stvarno bilo očajno i dodatno bacalo u depresiju :/
Ne znam kako se mama zove, ali na televiziji sam vidjela da je u novom rodilištu danas rođena lijepa mala Marta :heart:Citiraj:
purple rain prvotno napisa
je i rekla je da je bilo brzo i super....Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
... a cetvrto ne moze nego tako :)Citiraj:
purple rain prvotno napisa
a i šta mislita da bi ju stavili na TV da je rekla drugačije :lol:
bi'će su h snimili par pa odabrali onu koja je nabolje ispala / nahvalila novo rodilište :mrgreen:
*mislite
Vidjela sam koliko su pokazali na televiziji. Ono što su pokazali lijepo izgleda, televizor i tak...Jedna žena je spomenula nove stolove za rađanje, žao mi je što ih nisu pokazali, baš me zanima kak izgledaju, valjda se žene konaćno imaju za kaj primiti, ja sam se primila za stalak s infuzijom i zubima za zrak. Baš me zanimaju iskustva. Valjda će se uskoro netko javiti s friškim info s lica mjesta.
evio to ovako izgleda...
meni još malo do termina...
Koliko prozora u radaoni ... gdje je tu intimnost? Nadam se da su mislili na sistem zamracivanja i stvaranja ugodnije i intimnije atmosfere za porod.
ta rađaonica sa vodom još neće bit u funkciji,tako kaže ravnatelj,a ove ostale,njih osam,mislim da nemaju tolike prozore,još malo pa ću tesstirat :mrgreen:
da li netko zna kakvu svježu info. o porodu u novom rodilištu? sestru očekuje porod za koji dan... čula je samo iz neke treće ruke da se pristup porodu nije baš promijenio, da se i dalje rađa samo u ležećem položaju, da je drip i dalje "pod normalno"... zna li netko nešto više?
Morat će promijeniti stare navike.
Ići će vjerojatno na to da i splitsko rodilište bude "Prijatelj djece", a za to će im trebati puno više od mijenjanja starih navika.
susjeda unutra čeka porod... kaže da joj je super... hotel s 5*, sestre predivne, šale se, doktori nježni i razgovorljivi... pitam ja nju: jes' ti sigurna da si u SPlitu :)
javim kakvi su joj bili na porodu...
danas sam se vratila iz bolnice, bila sam 10-ak dana na održavanju trudnoće
svaka pohvala osoblju pogotovo sestrama koje su nam svima na odjelu bile poput druge mame
Ja sam iz Zagreba,ima li koja ženica koja je rodila u splitskoj novoj bolnici. Naime,moram roditi u 7mj. i neznam da li da idem u Split ili Zadar? Prvi puta sam rodila carski,a sada bi htzjela prirodno,kakvi su doktori tamo. Javljajte se cure sa iskustvima novih rodilja. Da li vrijedi tečaj u Zagrebu za Split,tj. trudnički tečaj jer bi da suprug ide samnom.
zar ti nije daleko iz zg ici u split radjat?
sta se tice prozora u radjaoni, pa i prije su bili prozori preko cijelog zida u boksevima, zar ne?? i ne bi rekla da je drip po normalno, ja ga prije 3 god nisam dobila.
nisu mi ga ni ponudili, da nebi bilo zabune.
ma ona je to čula iz treće ruke, kako sam napisala, zato je i zanima ako ima netko friški da sazna točne info.
evo,ja se nadam da ću za par dana napisat neku informaciju o novome rodilištu...
susjeda rodila... CR... nakon 40-ak sati trudova samo 1 prst uloživa (a to je bila i ranije)....
Jadna zena :-( nadam se da ce se brzo oporaviti i da su i ona i beba dobro.Citiraj:
susjeda rodila... CR... nakon 40-ak sati trudova samo 1 prst uloživa (a to je bila i ranije)....
Pozdrav svima ja sa nova na forumu,ali nisam nasla temu za predstavljanje,buduci da nisam na Ti s kompjuterom..nemojte mi zamjeriti.Iz Splita sam i jaako sam sretna zbog novog rodilišta.Prijateljica mi ima rodit svaki cas,pa vam javim sta ona kaze,zasada sam cula sve pozitivno sto se tice novog rodilista,a i osoblja.Mislim da se jos ne vrse porodaji u vodi barem sam tako cula.
bila sam danas na amioskopiji...
ulaze po dvi žene,nema svlačionica i nešto za nabacit na sebe...
zato ponesite neku dužu majiicu ili suknjicu...
inače sestre su ok,ljubazne,nema ružnih tonova...
prijateljica mi je prije par dana izgubila bebu u našem predivnom novom rodilištu...
ima užasne traume i rekla je kako ne zna da li će se više ikad usuditi uči u to rodilište...
novo rodilište...stari mesari.....
Prvo ne mogu virovat da još niko nije napisa ništa?!?!?! Evo ovako lipe moje...Ja rodila 07.02. Šta se tiče izgleda, opreme i čistoče sve je za čistu desetku :-) Šta se tiče izbora kod rađanja di te legnu tu i ostaješ - isključivo ležeći položaj, noge gore guza dole i upri...Epiduralnu nisam dobila, mada sam je molila i molila, a i imala san vrimena s obzirom da sam došla prst otvorena...Drip sam dobila, mada sam inzistirala da mi ga ne daju...Dobila dolantin nakon dvi ure moljenja...Babicu sam imala ajme majko tolii bezobrazluk nisam u životu doživila, čak sam je uspila i slikat i rekla joj da ćemo se srest već negdi u gradu pa ću joj onu braunilu šta mi je išćupala iz ruke u suprotnom smjeru zabit u okce :-x Inače na porodu je bia Dr. Jukić nikad prije nisam čula za njega ali sve pohvale je da me otvara ručno i mislila san da ću ga udavit onim visećim stopalima, spasia me i ubrza mi porod jedno 2 sata...njemu i svim, ali svim sestrama sve pohvale...Jako drage ženice, voljne pomoć koliko god jadne stignu, s obzirom da ih fali jedno 50-ak na onoliki kompleks, žene se ubijaju od posla...Sobe su prva liga :klap: Sve čisto uredno...samo obavezno ponesite svoj wc papir, jer toga nema, sapun za ruke i pelenice za bebane jer njima nestane svako 2. dan...Pa vam svakako oni kažu da kažete taticama da ponesu u posjetu. Posjete su svaki dan od 16:30 do 17:30 kod vas u sobi i tata može vidit bebu Ja sam sad kući, beban je nažalost još u bolnici na neonatologiji koja je isto tako za svaku pohvalu...ali se nadam za 10-ak dana da smo napokon zajedno :heart: Eto ga, odužila ja....ako vas još šta zanima slobodno pitajte...:love2:
evo da i ja nešto napišem...
ja sam zadovoljna svojim porodom i kako se sve odvijalo.
nisu me klisirali,nisam dobila drip...
došla sam 8cm otvorena,bila manje od dvi ure u boksu.
dokrorica ok,babice isto...
stanje na odjelu super...
sestre preferiraju dojenje,bočice ako treba...
bilo je i papira,i sapuna,čistih lancuna,spavačica...
hrana ok,mada su procije slabašne...
sestre su uvik na raspolaganju,i stvarno ljubazne s obzirom na obim posla...
rađaonica je super,uredno i prostrano,ali nema alternative osim ležanja.
mene su odma poslali u boks,nisam se šetala...
itd...
Kako je sa rooming-in-om?
meni je rooming in ispao na kraju super...
bebe su s vama non stop,sestre ih kupaju prije vizite pedijatra,mijenjau ih tri puta dnevno,a izmedju iz mijenajte vi koliko puta hoćete.
ja sam odmah počela dojit,sestra dodje i pita treba li dohrana,ja sam je odbila jer sam smatrala da nije potrebno.
onoj bebi kojoj treba dohrana dobije je na poziv mame...
uglavnom,meni je rooming in pozitivna stvar,uspila sam se i malo naspavat...
i da,oni veliki prozori su zatamnjeni.