Nakon jednog đira je još izgledao živahno :lol:
Printable View
Nakon jednog đira je još izgledao živahno :lol:
na mom je program vuru i 20min - bilo je ok
Davore, ne kuri, baci komentar na voće ;)
da bude gušći
ok NanoiBeba, Davor je vec pojasnio ;)
juce sam pravila ovu kombinaciju-Jabuke i Smokve
kupila smokve (1kg) koje i nisu bile nesto posebno slatke, skinula im koru,nasjeckala ih, i 4 srednje velike zelene jabuke,naribala sa koricom. Kad je voce bilo spremno, nasjeckano i naribano bilo je ukupno 1kg. Posula sokom pola limuna, i dodala 0,5 kg secera i ukljucila.
Moj program traje 1 h,5min, i to je bilo dovoljno, nisam ponavljala jer je gust i jaaaaako ukusan. I jos sam samo malo dodala cimeta, "na vrh noza" ,uvijek ide lijepo sa jabukama.
Stvarno je dobar i nemam ni jednu zamjerku, da je ovo -da je jos ono... :mrgreen: , a tek kako lijepo izgleda kao neki zele , pa kroz njega one sjemenke od smokve... :mljac:
to uključivanje 2 ili 3 puta ovisi i o voću. radila sam jedan od šumskih jagoda i taj je od prve bio gust.
Nego, imate li ideju za što bi mogao biti upotrijebljen program "sandwich" koji traje 3 sata :? ili program "kuchen". Upute ih se skoro ni ne dotiču tako da stvarno nemam ideja. Ovaj "kuchen" možda eventualno za neke umake, ali ovaj sandwich mi uopće ne budi maštu pa ako ima kreativnih ... pomozite ...
Kuchen je kolač. Znaci to bi bio program za pecenje kolača s praskom za pecivo, tipa kuglofa i slicno.
A sandwich je valjda za sendvic-kruh, tj. obicni bijeli. Mislim da u uputama pise koliko koji mijesa i pece pa usporedi.
Hvala ti marta! Ima logike to što kažeš. Iako, kolače sam dosad pekla na "backen" i bilo je ok, ali možda je ovo bolje. A ima i poseban program za bijeli kruh tako da sam zbunjena. Upute su jako, jako šture i uopće se za neke programe ne navodi čemu bi u stvari služili.
"Kuchen" mijesi i peče kolače s praškom za pecivo, za razliku od "backen" koji samo peče (kod mene je na engleskom, pa je "cake" i "bake" ;) )
Hm, mama sanja, to bi moglo biti tako, ali stvarno ne razumijem čemu da to traje čak tri sata.
Kod nas je prava pekmezana.
Jučer je bila proba.
Dobila sam maline, kupila malo borovnica, ukupno bilo pola kile voća. Oprala voće, bubnula u pekač s 20 dag šećera i danas ujutro smo mazali fini pekmez.
Upravo završila smokve (kupila na placu, 10 kn kila). 1 kg smokvi, 30 dag šećera, malo cimeta, narančina soka i korice. Smokve sam ogulila, narezala na komadiće. Dobila sam tri teglice po 250 g.
Trenutno se kuhaju višnje. Njih sam dobila, izvadila im koštice strojčekom, na 1 kg stavila sam pola kile šećera.
Nisam ništa drugo dodavala, nikakav želin, pekmez je fini gusti, ... :mljac:
matilda kolko dugo ti se pekmez kuha? Sat vremena ili dodaješ po dvije ture programa? :)
Ja sam zadnji put bila kuhala od trešanja i nije mi se jako zgusnuo :( .
I kod nas je pekmezana :lol: . Napravila pekmez od višanja, jagoda, borovnica, a danas cu od marelica, nektarinki i bresaka :D . Onda cekam sljive, od smokava ne volim
zgadila mi ga mama :mrgreen:
Daisy, ja ga stavim na program za pekmez. Za neke treba odvrtiti 2 puta (npr visnje), a za ostale samo jednom. Program traje oko sat i pol.
Traje sat i 20.
Program za pekmez.
Višnje su malo prerijetke. Stavila sam ih još jednom. Valjda bu dobro. :/
aaaaaaaaaa,zato meni nisu trešnjice bile guste :x ja stavila samo jednom,a ne dvaput.
:* :* za odgovore
Jucer sam napravila marmeladu od breskvi i marelica :) mmmmmmmmmmm
Večeras sam probala "cake" program. Nisam još probala jesti, ali izgledom je rezultat razočaravajuć (omanja crnomanjasta ciglica umjesto sočnog žutog biskvita). Možda sam fulala proceduru jer u uputama ništa ne piše. Samo sam natrpala sastojke, a on je u beskraj izmjenjivao miješanje i stajanje (skoro dva sata), a onda je pekao. Ako tko ima detaljnije upute - nek se javi, molim. Tražila sam na netu, ali ništa korisnog nisam našla osim gomile recepata.
imaš pp :love:Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
I ja sam se ove godine razbacala s pekmezima - jagode, višnje, breskve, marelice. Ali jedino su mi marelice zadovoljavajuće guste, sve ostalo je prerijetko.:( Stavljala sam po 1 kg voća i sve odvrtila 2x. Bez želina, jer sadrži konzervans.
Je li uopće moguće u pekaču dobiti gusti pekmez?
Pitam se ... je li vas možda strah svježeg voća?
Zašto?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Koliko dugo mogu stajati takvi džemovi? Ja sam pravila od naranče, jagode i od breskve, i drzim ih u frižideru jer se bojim da će se pokvariti.
Ne, ali svježe jagode, višnje, marelice... ne možeš namazati npr. na palačinke :mrgreen: , pogotovo usred zime. 8)Citiraj:
Davor prvotno napisa
Tko ne može?
Mislim OK, takvi pripravci se dobro čuvaju, ali ne pucaju baš od svježine već u trenutku kada uđu u staklenku.
Ma je, ok Davore, sve to stoji, ali kad voooolimo pekmeze :mljac: .
A po zimi tog voća od kojeg se sad rade pekmezi ionako nema u svježem obliku. Zato ga se sad lijepo najedeš i usput još napraviš pekmeze. A onda u hladno zimsko veče namažeš šnitu kruha (ili palačinku 8) ) omiljenim pekmezom, natočiš šalicu toplog mlijeka i mmm... eto ti uživancije ;) . Pa još i kolače spečeš, pa za Božić zvjezdice ili kakve druge sitne kolačiće s pekmezom... Primjena mu je široka, a svakako bolje domaći nego kupovni ;)
O.T. Kaj imaš protiv pekmezoff? Su ti se nekaj zamerili?
Kad se voli onda je to sasvim druga stvar 8)
Nekako sam digao ruke od pekmeza zadnjih godina jer kroz cijelu godinu ima nešto svježe, a pekmezi mi i nisu nešto.
Nisam još radila pekmez, ali sam spekla mesnu štrucu :mrgreen: No dobro, nije baš struca nego kocka, ali ako vam se ne da miješat pa palit pećnicu za 30 dkg mesa i ovo je ok varijanta.
Miješala sam na osnovnom pa sam prekinula kad je zamiješao i prebacila na program za pečenje. Jedino što ne bude hruskava zapečena korica. MM se nije svidjelo.
Baš ću i ja probat,mada i ja volim hrskavu koricu.
Pa mogla bi se u tom slucaju kratko zapeci u pecnici, dok se nesto drugo pece, i eto korice...
kljucic, super je ideja ovo sa strucom :)
mislim da vise ne bih znala nista umijesiti rucno, jer sve, bas sve mijesim u pekacu, i za kiflice, i pogace, pite , sva tijesta...pekac je zakon! (mada ima i onih koji kazu " ma, nemam ja vremena za pekac " ma sta to znacilo... )
gdje je recept za te slavne kroasane iz pekača?
nešto prigodno za fašnik, piše da se mijesi ručno, ali ja sam sve potrpala u pekač i ispalo je super
http://sweetgreenhr.blogspot.com/201...z-pecnice.html
Već treći dan uživamo u finom pekmezu od naranči. Originalni recept je sa 750 g oguljenih i nasjeckanih naranči, 750 g šećera i 50 g pektina ili 50 g soka od limuna.
Ja sam radila sa 750 g naranči, 500 g šećera i pola vrećice Podravkinog želina. Kad je program završen imala sam dojam da je previše tekuće. Međutim, izlila sam u dvije manje staklenke i ostavila otvorene dok se ohladilo. Super se stislo. Taman za razmazivanje.
u pekmez od naranči ide i kora ili ne?
Evo vam i mog doprinosa, radila sam i s crvenim i žutim narančama. Osobno mi je bolja sa žutim. I nije iz pekača :oops: Nisam stavljala koricu. http://www.coolinarika.com/recept/ma...venih-naranci/
Po želji posipati šećerom u prahu i puniti.
- Krafne iz pekača s coolinarike
- U stroj za pečenje kruha najprije staviti mlijeko i rum, zatim žumanjke, šećer, vanilin šećer, koricu limuna, sol i maslac. Nakon toga staviti brašno i na kraju suhi kvasac.
- Aparat uključiti na program za mješanje i dizanje tijesta. Po završetku programa (cca 1,5 sati) izvaditi na pobrašnjenu radnu plohu (po mogućnosti zagrijanu) i razvaljati na debljinu cca 1 cm. Rezati u kolutove i ostaviti na daski pokriveno krpom da se podigu, otprilike 15 min.
- Pržiti u posudi sa dovoljno ulja, tako da krafne ne dodiruju dno posude. Gornju stranu tijesta staviti prema dolje. Prije prvog okretanja peći poklopljeno. Nakon što je dio u ulju dobio zlatno smeđu boju krafne treba okrenuti.
- Posluživanje
Ja krafne punim pekmezom kojega pomješam sa malom žličicom ruma :)
Sastojci
- 45 dkg namjenskog brašna za dizana tijesta
- 1,5 suhi kvasac
- 3 žumanjka
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice ruma
- 3 žlice maslaca
- 2,5 dcl mlijeka
- ribana limunova korica
- malo soli
ja sam si bas razmisljala bi li se one mogle u pekacu napraviti, ne da mi se bas klofati po tjestu...
Ove cu sutra napraviti.
ani, javi kakve su da znamo... ( i za sad vas samo citam, pekac mi je izgleda u kvaru :( )