bok cure!
imam friško iskustvo i zdravu bebu na kojoj, po mojoj procjeni, mogu zahvaliti prof. Podobniku i pedijatrici Šunić!
u rodilište smo stigli s namjerom da rodim vaginalno s epiduralnom, s tim da me u toj namjeri u trudnoći podržavao prof - nije bilo nikakvog favoriziranja carskog.
sve je krenulo super, od prijema u rodilište koji me smirio, preko pripreme (klistir - koji je bio moj izbor) u ugodnim uvjetima, s obzirom na okolnosti, u posebnoj sobi s tušem. s obzirom da sam imala jake trudove koji nisu bili pretjerano bolni, 4 sata sam se otvarala u rađaoni, ispred rađaone, šetajući, sjedeći, potpuno nesputana. kad je zagustilo, odlučila sam primiti epiduralnu i sve je nastavilo svojim tokom, bez problema i relativno bezbolno.
stvari su se tada nažalost zakomplicirale i na kraju sam završila na hitnom carskom. ne bih ulazila u detalje, samo želim reći da se u trenu skupila velika ekipa koja je još 4 sata nastojala da se vaginalni porod dovrši, no nije bilo pomoći.
da smo ostali zanemareni ili bez stalnog nadzora, nisam sigurna da bi danas imali zdravog sinčića.
da je bilo moguće vaginalno završiti porod, mislim da bi to bio porod pod uvjetima za poželjeti.
što se tiče oporavka, ovo je hotel s pet zvjezdica. i tu ne mislim na LCD i takve stvari, nego higijenu (jedan-dva puta dnevno mjenjaju posteljinu i spavaćice, vodili su brigu o mojoj higijeni kad se nisam mogla pomaknuti), ljubaznu pomoć sestara 24 sata na dan, konstantan nadzor doktora.
što se tiče dojenja, tu se moram složiti da nisu isključivo pro-cica. naša beba je bila u inkubatoru tako da je bilo za očekivati da će početak biti težak, a baby-sestre su 'u najboljem interesu bebe' bez pitanja i bez pardona počele s formulom, iako su se meni paralelno u sobi punile cice. ne bih dala ruku u vatru da mu na početku nisu davale flašicu i kad su govorile da nisu. tak im je valjda lakše, a to je stvarno loš motiv. što se tiče mojih bolnih cica, tu su mi sestre za mame stvarno puno pomogle s masažom i izdajanjem.
osim toga, iako znam da je to s dojenjem OGROMNA stvar, sestre su stvarno super. u naročito dobrom sjećanju su mi ostale sestre za bebe Sana, Ana i Izabela (s njom smo se morali boriti jer je malo tvrdoglava ali je jako stručna), i sestre za mame Teuta, Kristina, Maja, Zorica i Nikolina. bile su nam na raspolaganju 24 sata na dan, a pomoć nam je stvarno bila potrebna.
sve su svemu, PR toplo preporučam. slobodno me pitajte ak vas još nešto zanima. bolje na pp, jer sad baš nemam vremena za praćenje foruma..
:))