matrixx prvotno napisa
Bilo bi lijepo da postoji forum za parove bez djece.
Mi smo često od društva marginalizirani. Mene i MM dosta ljudi zaobilazi, neki se ne znaju postaviti prema tome što nemamo djecu, pogotovo ako ih oni imaju. Ponašaju se kao da nam je neko umro, a njima je neugodno.
Nikad nas nitko ne pita zašto nemamo djecu. Svi misle da je to bolna tema, ali meni uopće nije problem razgovarati o tome, ali malo prijatelja naših je u stanju o tome razgovarati. Zato sam na žalost i izgubila neke prijateljice. Dobile su djecu, pa im je neugodno. Kao da je neplodnost zarazna, kao da s nama nešto debelo nije u redu.
Kupovali smo stan, i imali oslobođenje od poreza na prvu nekretninu. Zbog viška kvadrata (službenik me pitao imamo li djece, ja sam rekla ne), morali smo platiti dio poreza. Tada sam bila u postupcima, i plaćala puno i to. Sad trošim dosta na preglede i lijekove. Mislim da smo u dosta situacija diskriminirani.
Moji roditelji žele ostaviti sve mojoj sestri, jer mi nemamo djece, pa šta će nama. Kao da im ja ne bi dala sve što imam. Puno je tu nepravde s kojom moramo živjeti.
Neki koji ne znaju da smo bili u postupcima drže da smo sebični, ili da nas je Bog kaznio zato što nismo vjenčani u crkvi, i živimo "u grijehu".
Vrijeme je da se i javno progovori o tim temama.