uzina: kuhana jabuka
rucak: brokula s palentom
vecera: griz od pira
Printable View
uzina: kuhana jabuka
rucak: brokula s palentom
vecera: griz od pira
jučer
doručak: kuhana jabuka, rižine pahuljice, dvije šnjite banane u to smiksano.
ručak: juha od junetine u njoj kuhano mrkva, cvjetača, list peršina kuhan i izvađen, kelj pupčar. - pola zgnječeno , jela prvi puta i unuta udrobljeno malo mekče od kruha domačeg pečenog sve pojela "zgnječeno" :D
večera: kuhana jabuka, kruška, batat
danas
doručak: kuhana kruška, rižine pahuljice, dvije šnjite banane
ručak : juha od piletine, mrkva, krumpir, kelj pupčer, brokula ( probat ću joj opet zgnječiti ko jučer) :P
večera : rižine pahuljice, kuhana jabuka i jedan keks unutra
Nismo se javljali jer smo bili u malom štrajku.No danas je ponovo sve pod kontrolom
Dinstana jabuka na malo vode sa suhom šljivom
tikvica,mrkva,luk,pileće bijelo,riža; poslije malo banane
Zobene pahuljice i 1/2 staklenke marelice i banane 8)
frida editirala ime kršitelja Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko
Uzina: kuhana jabuka (ne podnosi sirovu, a to je jedino voce koje sad imamo da je iz eko uzgoja)
Rucak: mrkva i brokula s prosom
Vecera: neka zitna kasica, jos nismo odlucili koja, s malo pirea od jabuke
doručk: kus-kus sa kruškom
ručak: file škarpine i prokulice
večera: zobene pahuljice s nečim (tikvica, karfiol ili brokula)
baš sam gledala tvoju tablice dohrane što si davala svojem bebaču al mene zanima jedna mala informacija u vezi palente....kad joj kuham smijem li je soliti i pretpostavljam da je trebam skuhat rijetko pa je hladit ??? :)
jer od mama koje imaju bebe generacije moje ne daju djeci palentu pa nemam koga pitati a vidim da je ti često tamo spominješ.....
Kuhana kruška miksana sa keksom
Kokošja juha zakuhana sa prosom i umješano u nutra mrkva,koraba,brokula i pastrnjak
malo rižinih pahuljica sa 1/2 staklenke voća - slaba prođa
apricot editirala ime proizvođača
sol se u hranu za dijete ne stavlja minimalno do prvoga rođendana, a po mogućnosti i dulje, jer opterećuje dječje bubrege.Citiraj:
m@len@ prvotno napisa
što se palente tiče, skuhaš rijetko (otprilike kao smjesu za palačinke) i kad se ohladi, dodatno se zgusne. unutra možeš naribati kojekakvo voće ili povrće.
doručak: palenta s tikvicom
ručak: cvjetača i brokula sa zobenim pahuljicama
večera: ostatak od ručka, možda podebljan mrkvom
(ja ne pišem voće i ono što se jede sirovo, samo ono što mu baš kuham)
Dorucak: kasica od breskve, rize i jabuka
Rucak: kuhana koraba i integralna riza
Vecera: ostatak od rucka
Danas strajka, pa je vise manje sve zavrsilo u smecu, hvala Bogu na majcinom mlijeku :saint:
Apricot od koliko mjeseci si uvela kus-kus i kako se priprema?
Ribana jabuka i 1/2 banane za doručak
Ručak: oslić,tikvice,riža,krump,luk
doručak:gris s bananom
ručak:grašak, zeleni fažol(mahuna),krompir
večera: zobene pahuljice sa suhim marelicama i šljivama
sa 9 mjeseci, kad sam uvela glutenske namirnice.Citiraj:
ivana2008 prvotno napisa
kad ga spremam nama, onda ga samo prelijem slanom vrelom vodom i poklopim da se "upari". njemu prokuham nekoliko minuta ili zaspem po skoro kuhanom povrću/voću/ribi/mesu i prokuham zajedno.
Apricot hvala na odgovoru!
Dorucak: kupovna kasica
Rucak: kuhana piletina s korabom
doručak: proso sa suhim voćem
ručak: kunić sa tikvicom, mrkvom i quinoom
večera: ostatak od ručka
Doručak: Palenta i naši kruška
Ručak: Ječam,mrkva,krumpir,luk
Večera:proso,bundeva
Rucak: piletina, mrkvica, integralna riza
apri - kad mješaš amaranth ili quinou sa voćem/povrćem.
Kuhaš zajedno ili odvojeno?
ovisi čemu dulje treba da se skuha.
ako znam da se amaranth kuha skoro pola sata, onda pred kraj stavim voće/povrće.
quinou kuham cca 20 minuta, ali opet isto jer bilju treba manje.
ako miješam sa mesom, stavim u isto vrijeme. ali uvijek u istom lončiću.
jutros sam kuhala amaranth i quinou zajedno i zadnjih 5 minuta dodala buču.
doručak: amaranth i quinoa s bučom
ručak: brancin, brkva i kuskus
večera: ječmene pahuljice i koraba
kuhana naši kruška,suha šljiva i zobene pahuljice
kokošja juha,mrkva,pastrnjak,brokula,koraba,rižine pahuljice
7 korn sa rižinim mlijekom
Dakle stvarno! Sa čime onda kombinirati voće? Sa svježim sirom i jogurtom? A s čim onda zgusnuti? Vidim da i dalje stavljate proso, pahuljice, puru s voćem.Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
Mi stalno večeravamo kuhanu jabuku sa nekom žitaricom i kojom sušenom vočkicom. Riža je isto žitarica? (Oprostite na glupom pitanju :oops: ali šta ću) Keksi su isto napravljeni večinom od žitarica.
Dajte neki savjet :/
E da, naš današnji meni:
Doručak: kupovna kašica od kruške (zgnječenu sirovu jabuku koja je trebala biti na meniju nije htjela ni vidjet)
Ručak: kuhana piletina, puretina, mrkva, cikla i riža
Večera: acidofil i pura (možda čak i Severova dugo-kuhajuća ako budem dobre volje 8) )
Koji komadić kruha ili keksić u međuvremenu ako bude mljackala i žicala dok mi jedemo. Ponudit ću joj i prvi put sušenu marelicu i grožđice namoćene u vodi. Isto onako za usput.
OT, mene zanima jedu li vasi bebaci u isto vrijeme kada i vi, onako, da imate zajednicki obrok. Meni se tako cini da bolje jede. Jedan zalogaj ja pojedem, pa onda ona svoj i tako. A sada ionako voli sve sama, ap zadnjih dana npr. jedemo piletinu kuhanu u "gulasu" sa mrkvicom i tikvicom, sve na komade, da moze sama prstima. Juhica ostane, nazalost neiskoristena...
Danasnji meni:
Dorucak: Jogurt i zobene
Rucak: Teletina+mrkvica+krumpirici (sve skupa kuhano 2 sata skoro, bas k'o gulas)
Vecera: Banana+jabuka (ako bude htjela)
Rucak:
little duck od kad jedemo skupa za stolom mogu reci da Kai definitivno pojede vise nego prije, a i predivno mi je sto je on na taj nacin ravnoporavan s nama.
Jucerasnji meni:
Rucak: mrkva+koraba+palenta
Vecera:ostatak od rucka
Danas:
Rucak: tikvica
Vecera: kupovna kasica
Danas jedemo tikvicu prvi dan pa sam ju dala samu da osjeti okus. Odusevljen je...pojeo je pola tikvice sto je za Kaia jako puuuno, nama dohrana i dalje ide mravljim korakom.
D: rižine pahuuljice na rižinom mlijeku i vočna kašica
R: tikvica,brokula,riža,krump,luk,oslić
V: zobene pahuljice i ostatak kašice,ni takla nastavili sa bananom
tigar imama par pitanja za tebe u vezi rizinog mlijeka
1.kad kuhas rizine pahuljice na rizinom mlijeku jel to radis isto kao i da ih kuhas na vodi?
2. jesi prvo testirala rizino mlijeko par dana ili si ga uvela cim je dobro reagirala na rizu?
3. s koliko mjeseci si uvela rizino mlijeko?
Dorucak: kupovna vocna kasica
Rucak: tikvica + palenta
Citiraj:
ivana2008 prvotno napisa
1.Ista stvar.Bar ja tako radim i Mirta tako voli
2.Nisam testirala posebno rižino mlijeko jer to je u stvari riža,voda i alga za probavu, a ovo koje mi koristimo još ima i neku algu bogatu kalcijem
3.Mislim da sam prvi puta ponudila pod kraj sedmog mjeseca i odmah joj se svidjelo(meni baš i ne).
Doručak:dinstana jabuka,suha marelica,zobene pahuljice
Ručak: Pastrva pećena u foliji sa povrčem ( krump,mrkva,tikvica ) radila za sve isti ručak, samo za M izvadila porciju a nama još malo zapekla. M pojela prvo svoje,a onda i pola mojeg :lol:
Većera:preskok, samo cica
dorucak:šljiva i amarath
rucak: mahune, amarath i tikvica
vecera: danas smo ju uveli - zobene pahuljice na zobenom mljeku
vidim da neki daju voce navecer, nisam strucnjak ali cula sam vec puno puta da je jabuka najbolja za dorucak a najgora za veceru, preteska i opterecuje trbuscic. jel zna neko jel to zbilja tak?
jučer
doručak: kus-kus i tikvica
ručak: list, riža i mrkva
danas
doručak: zobne pahuljice s jabukoma
ručak: koraba, krumpir, prokulice, mrkva
D: jabuka na pari, par grožđica,žlica rižinih pahuljica
R: tikvicaa,mrkva,luk,puretina,proso
V: 7 korn i rižino mlijeko
doručak: proso i brokula
ručak: gomila povrća zgusnuta kukuruznom krupicom
tigar hvala na odgovoru, ali ja opet imama pitanjce:
Kad si uvela 7 corn i gdje to kupujes?
Sorry sto te gnjavim s ovim kad si sta uvela ali ja se strogo drzim svoje tablice dohrane jer sam kao dijete patila od alergija na mnostvo hrane pa sam jako operzna.
Jucer:
Dorucak:ribana jabuka (slabo)
Rucak: kuhana tikvica + piletina
Vecera: kupovna kasica
DAkle, ova tikvica je fenomenalna namirnica, ja ju jako volim, ali da ce Kai svaki dan uspijet pojest pola tikvice po obroku + jos nesto nisam mislila da cu to tako skoro docekati :D :D :D
Danas:
Dorucak: kupovna kasica + proso (uveli ga prvi dan - slabo je jer ga nisam samljela vec ostavila onako zrnatog)
Rucak: tikvica :) + proso (sve izmiksano)
Proso mi je pravo otkrice jer ga do sad nisam jela pa sam ga skuhala i nama jer mislim da nije o.k. da svom dijeteu dajem nesto sto sama ne jedem. Bas je lijepo da sam zahvaljujuci Kaiu otkrila novu namirnicu i to jako finu :)
ivana, proso možeš stavljati i u juhu, umjesto tjestenine.
a možeš i kao slatkiš, s ribanim jabukama i mljevenim orasima.
možeš i skuhati u mlijeku.
možeš svašta :D
Ivana 7 korn sam uvela u dreugoj polovici 8 mjeseca kad sam već imala uvedene sve žitarice koje sadrži osim raži pa mi je to bio način kako probati raž a da nije raženi kruh 8) Ja ga kupujem u Bili.
D:Banana i zobene pahuljice
R:Mahune,krumpir,mrkva i luk kuhane u malo vode i kad je kuhano procjedila povrće i u tu vodu zakuhala kukuruzni gris. Povrće smiksala i prelila preko kuruze. Ovo mi je prvi pokušaj da razdvojim namirnice (da nije sve jedna kašica) i nije prošlo loše. Jel zna netko od kad bebeki tako jedu?
V: kašica
Samo da kazem da je tema super, jer mi ponestaje ideja, a ovdje sam vec svasta nasla :D .
Moj djecak od 10 mjeseci je juce papao za dorucak palentu sa kiselim mlijekom, rucak ribica sa kuhanim krompirom, vecera jabuka sa malo cimeta ali mu se to nije svidjelo.
Danas dorucak banana, rucak pileca supica sa komadicima piletina, za veceru cemo neku vockicu.
D:proso i kruška
R:ječam,tikvica,mrkva,piletina,brokula
V:7 korn,rižino mlijeko
apricot, tigar hvala na savjetima
mojih pitanja ce biti jos, stvarno je divno da je apricot pokrenula ovaj topic, bas se veselim na vecer nakon uspavljivanja Kai upaliti komp i vidjeti sta je tko skuhao. fakat je tesko imati ideje osobito kad imas malo isprobanih namirnica.
Jucer:
Dorucak: kuhani jabuka i proso
Rucak: tikvica+mrkvica+riza
Danas:
Rucak: tikvica+piletina+proso
Iako ja pisem dorucak, rucak, vecera i trudim se to imati, mi to zapravo nemamo nego nam hranjenje ide u puno vise malenih obroka, osobito dorucak koji se cesto razvuce do 13h. Jednostavno Kai ne moze pojesti vise od 1 dl hrane u komadu.
Kakva su vasa iskustva?
doručak: jogurt i šumsko voće
ručak: riža s povrćem i puretinom (puretinu uredno pljuvala :roll: )
večera: ječam na rižinom mlijeku
D:kuhana jabuka i grožđice
R:juha,piletina,mrkva,pastrnjak,tikvice
V:ostaci od ručka :/