Neki dan sam dobila preporuku za Lidlov krem sir Goldessa, navodno je super za cheese cakes.
Nisam probala u torti, ali za jesti je fini. :-)
Oko 7-8 kn paketić od 200 gr.
Printable View
Neki dan sam dobila preporuku za Lidlov krem sir Goldessa, navodno je super za cheese cakes.
Nisam probala u torti, ali za jesti je fini. :-)
Oko 7-8 kn paketić od 200 gr.
Sirius, pa kojem si ti razredu? :storma:
Kako je od 600g na 1000g povećanje od 40% ?
Ti si ko ova moja doma :lol: .
:lol:
Ma povecaj za duplo i gotovo
Mojca, i meni je dobar taj sir, al nisam ga probala u torti
Iako, otkad sam otkrila mileram tortu, od sira vise i ne radim
A daš recept za tu mileram tortu... majko moja, kad se sjetim koliko milerama na kruhu sam pojela ko klinka...
Thx... ali ne prolazi, vjera mi brani puding u kolačima. :psiholog:
Ja volim puding
Ja ne... u kolačima ga pojedem (ma i to ne uvijek, ako se baš osjeti)... ali samo ako ih netko drugi radi.
A ovdje se ne osjeti, ja bas volim okus vanilije pa sam mislila da ce biti jace, al nije
Ne nagovaram te, da ne pomislis :mrgreen:
Meni su preslani ti kolaci s abc sirom, a ne volim ni tu masnu podlogu od keksa. Ja radim po receptu s mozda malo vise posla, al mi se cini jeftinijim, a meni osobno neusporedivo boljim.
Tijesto:
5 jaja
120 g secera
50 g putra
120 g ostrog brasna
Miksati bjelanjke, polako dodati secer, omeksani putar, zumanjke, brasno.
Ispeci na 180 C
Fila:
Staviti paketic zelatine u hladnu vodu i pustiti 10 min.
Od 0,5 litre mlijeka odvojiti 1 dl. 4 dl zakuhati u velikoj posudi s 3 zlice secera i 2 vanili secera. Za to vrijeme u manjoj posudi izmijesati 5 zumanjaka s 4 zlice secera i 1 dl mlijeka. Umijesati u zakuhano mlijeko kao kad se puding radi. Ugasiti cim zakuha. Ubaciti u vruce zelatinu da se otopi. U ohladjeno 0,5kg svjezeg sira i 0,5 litre tucenog slatkog vrhnja.
Tijesto prepoloviti u dvije kore. Staviti u kalup donju koru, izliti kremu, poklopiti s gornjom korom. Ostaviti 4 sata u frizideru prije nego se skine prsten od kalupa.
Može li mi netko otkriti zašto mi je kolač (poduplala sam sve sastojke za kalup 30) stojeći u kalupu preko noći u frižideru procurio? Baš je bilo puno slatke smećkaste vodice naokolo razlivene, a onaj keksasti dio bio je naravno skroz natopljen. Mislim, bilo je sve jako fino i ukusno, gornji dio je zadržao čvrstu formu, ali sve naokolo mokro...
Zato sto ga nisi pojela odmah prvi dan.:mrgreen:
Vjerojatno je sir pustio vodu.
Pa to je važna informacija, zašto ne piše u receptu? :evil:
Tako me i Pavlova zaribala preko noći :roll:.
Evo još na 1.str.nekoliko njih je napisalo da torta mora prenoćiti u frižideru.
Meni se to znalo par puta dogoditi.
mislim da je do sira. U jednom trenutku sam sumnjala na vrstu keksa i secer u podlozi, pa nisam sigurna da li jei to bilo presudno.
nije mi se dogadalo kad sam stavljala originalne kekse i vivis sir.
Stavila sam te
McVitis ili kako se zovu i abc sir. Probat cu drugi put s Vivisom.
Probaj na kratko zapeci podlogu ( 5-10 min) prije stavljanja kreme od sira i jaja.
zapekla sam kekse, prepolovila količinu maslaca, gornji sloj bio je kiselo vrhnje sa šećerom i vš.
Opet sam ju radila. ali ovoga puta ne u obliku torte. Meni je to jedan od najboljih kolača. I nikako nije slan.
Uvijek zapečem kekse par minuta, za koje vrijeme smiksam abc, jaja i šećer. Smjesa bude posve tekuća. Peče se dvadesetak minuta i za to vrijeme smjesa naraste i postane posve kompaktna i čvrsta.
Kiselo vrhnje pomiješam sa šećerom neposredno prije nego je pečen kolač i odmah prelijem odozgo. Stavim zatim kolač desetak minuta u iskopčanu pećnicu.
Skuhala sam jagode sa šećerom i prelila kolač. U ovom su Petite keksi u podlozi, ali mijenjam vrste. najbolji mi je kolač kad je podloga od dvopeka.
Slikala sam još vrućeg, ništa se ne razlijeva, a i drugi dan je uvijek bio čvrst. a radila sam taj kolač jako puno puta.
http://public.fotki.com/Beti3/torta-od-sira/
Beti, smjesa sa keksom ti naraste ? Sad sam tek zbunjena.
naraste sir.
Čoksa, stvarno ne znam šta ti je to moglo vlažit'...
Ja radim čizkejk fakat svaki put drugačije, u ovisnosti koje sastojke imam doma i nikad mi niš' ne curi... 8-)
Stavljala sam i McVities, ali i samo Pettit beurre... jedino što nikad ne stavim puno maslaca (ovo svi keksi imaju u sebi maslac), stavim tek toliko da malo poveže te kekse...
Što se tiče sira, skužila sam da mi je kolač "pretežak" ako stavim samo te masne sireve, pa sad redovito stavljam pola kile svježeg kravljeg sira i tome dodam jednu kutiju jeftinijeg ekvivalenta Phiiladelphia sirnog namaza. To mi je najbolja kombinacija.
Gore kiselo vrhnje s malo cukra.
Plane u roku "keks" :mrgreen:
smjesa sa sirom naraste. I ja u kekse stavim minimalno rastopoljenog putra, jednu veliku žlicu. To sve bude mrvasto, ali poguram prstima da postane ravna.
Inače radim tortu od sira po onom receptu od Torte i to, sad sam za Uskrs prvi put radila Mileramku s jagodama i ispala je izvrsna :) i vrlo jednstavna za napraviti, tak da ću ju češće viđati- Mljac! I hvala onoj koja je stavila link na coolinariku :*)
sad valjda to spada u ovu temu
zanima me varijacija kad se radi poloviučno s sirom poloa s jogurtom, jel možda ima tko tu rješenje? ( gledala nešto slično u bolnici dok sam čekala s klinkom)
Beti ili netko drugi tko zna.
Kako napraviti preljev od sumskog voca? Kad ga staviti i na koji dio? Na kekse il na zutu kremu?
Ja stavim na kremu.
Preljev napravim tako da smrznuto šumsko voće (ili voće općenito) stavim na vatru, dodam malo ruma ili konjaka, kad se zgrije i voće 'rastopi' dodam želatinu i kad se prohladi prelijem po kremi i pustim da se dobro ohladi u frižideru prije rezanja.
Ja imam više recepata.
Po jednom staviš šumsko voće u tavu, pospeš ga šećerom (3-4 žlice), 1 žlicom gustina i griješ dok ne pusti vodu i ne pretvori se u sirup. Onda to smiksaš. To je malo gušći, ali jaaako fini preljev.
U mileram torti šumsko voće se peče zajedno sa tortom, a kada se ohladi, samo se prelije kupovnim crvenim preljevom.
A imam i recept za višnje, gdje se skuha sok od kompota od višanja zajedno sa višnjama, šećerom i par žlica praha pudinga od vanilije, isto je super.
Koji god recept da upotrijebiš, preljev ide na ohlađenu kremu i to rashlađen.
ja za preljev blendam smrznuto voce, dodam zlicu secera u prahu i ukuhavam dok se ne zgusne. prefino a nema zelatine
Ja sam danas radila relativno jednostavan, a brz voćni s mileramom.
Tijesto: izmiksati sastojke:
100 g putra
100 g brasna
100 g secera
2 jaja
2 zlicice praska za pecivo
Staviti peći 15 min na 180 C.
Skuhati paketic pudinga od vanilije u 2,5 dl vocnog soka, isto kao s mlijekom. Umijesati u "puding" oko 3 dl voća. Rasporediti po tijestu i staviti dalje da se pece 15 min.
Izmijesati snijeg od 3 bjelanjka. U drugoj posudi izmijesati 3 zumanjka, zlicu secera i 3 dl milerama. Pazljivo umijesati snijeg u tu masu da ostane pjenasto. Staviti na voce i peci jos 15-20 min.
Treba samo pripaziti da se ne naprave prerano druga i treca smjesa. Prednost je sto nema puno posla pa operes kuhinju u "pauzama". Za 50 min je gotov kolac, a kuhinja cista.
Ja sam pekla u okruglom kalupu 26cm.