baš sam taj pikirala, cijena je odlična, ali nikako ne stignem u graz :-( pa sam se nadala nečem sličnom tu kod nas
Printable View
ne vjerujem da češ to naći kod nas.. jedino home-made, a sad kod drvodjelaca nikad ne znaš..
ja sam svoj kindić (star 26 godina) dala obnoviti kod drvodjelca i na kraju ga 200 kuna platila..
a bilo posla oko njega (možeš mislit dok nešto stoji an tavanu oko 20 godina :) jer nisam htjela niti jedan drugi doli taj, a svi kindići su mi bili ili preskupi ili ono too much...
andynoa jako lijepa sobica :klap:
još kad glavni protagonist stigne u nju ;-)
a da da se vratim na ono zbog čega sam došla
da li netko ima ideju gdje nabaviti zavjese za dječju sobu
onako neki točkasti uzorak npr. boja pijeska posuto crvenim točkama
ili bijele s nekim točkicama
točke mogu biti veće ili manje
flopica, samo što nije... očekujemo ga :)
na taj zid sam stavila kindić i lijepo se sve uklopilo, bijelo crni je namještaj tako da sam ja iznimno zadovoljna..
ovisno o našem mjestu prebivališta gdje ćemo biti (jer neću vječno živjeti s roditeljima) onda ću isto uređivati, ali ovaj puta sama, pa ću se sigurno vratiti na ovu temu... :)
jesi gledala u Kiki? mislim za zavjese?
jesam al nisam vidjela nešto što bi se meni svidjelo
ne znam gdje ti je lokacija, u mom kraju ti postoji dućan koji se zove VIT Commerce, i ima velik izbor zavjesa, ja sam tamo našla jednostavnu bijelu sa plavim kockicama koju sam htjela..
možda imaju podružnicu negdje gdje si ti..
vjeruj, nema
pogledat ću na netu, makar sve što sam do sad vidjela ne sviđa mi se.
ispada da je najteže naći zavjese baš ful jednostavne
bez kerefeka ( mašne, nabori, falde) pamučne, malo seoski rustikalni štih
karirane, točkaste...
u tome si u potpunosti u pravu...
Ja takve zastore tu i tamo vidim u Pamigu.
Ifigenija, gledala sam im stranicu, prihvatljivi su mi uzorci, al mi boje nisu te moje.
makar moram otići pogledati uživo, baš je moguće da nađem što mi treba
Zna li itko gdje ima za uzeti bijeli krevet na kat (ili zeleni, ili neka dr.boja, a da nije trešnja, hrast i sl.) s ladicama ispod donjeg kreveta?
imali su u meblu kad sam ja gledala, ali sam bila preskrta za tako nesto :mrgreen:
Indi pogledaj malo po netu, imaš krasnih hespovih, alplesovih i još kojekakvih drugih proizvođača dječjih soba u raznoraznim bojama.
Pretražila sam cijeli net, sve što sam mogla izgooglati i nema ni u Mebla, bar ne našeg na jugu, a ni u ostalih navedenih.
Isto vrijedi i za Alples i Hespo.
Maloprije sam našla u Rijeci i postoji varijanta da ide u bijeloj boji:
http://www.eurodom.hr/product_info.p...oducts_id=3617
možda da naručiš kod nekog stolara, krevet od punog drveta u boji koju želiš.
Mi imamo bijeli namještaj, ali malo drugačiju sobu, u smislu da nije komponibilna, nije jako racionalno iskorišten svaki komad itd...
Mogla bi ovih dana i koju sliku, ali evo malo opisa.
Stil je onako "starinski" kao američke dječje sobe. Zidovi u par boja, dominira lila, pod- tamni smeđe-"crvenkasti" parket, sa visokim starinskim bijelim lajsnama. (super izgleda na tamnijem dijelu zida, jako efektno)
Namještaj, uglavnom ikea.
Krevet http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/50080315
Taj krevet se može razvuću u francuski, može se koristiti kao kauč, a ladice ispod su jako prostrane i stane stvarno puno stvari.
polica za slikovnice, igračke http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/00141769
ubacit ću još radni stol- vjerovatno ovaj povoljniji iz iste linije kao polica , iako bi optimalno bilo ovaj sekretar,
da mogu jednim potezom sakriti sav nered :D
ostatak uređenja ide na kutije s igračkama, krupnije igračke, i još neke stvarčice.. ali, uglavnom, još je nedovršeno, imam neke privremene zavjese pa to treba srediti, i slike po zidovima fale... možda noćni ormarić, lampa... nisu još ni sve utičnice stavljene:ups:
al, eto, pomalo...
evo jedan bijeli na kat... http://www.kika.com/hr/katalog/m/dje...et-na-kat-hit/
možda se ladice mogu naknadno nabaviti..
moram si zabiljeziti temu jer i mi smo u ovom procesu. Jos nismo sigurni za krevet meni ( i L se svidja) malo poviseni slican flexinom sa dvorcem i toboganom ali MM misli da je ona mala za takav experiment pa skupljam ideje:)
Ovako ti ide.. on se kupuje bez madraca. Madrac smo kupili posebno, i on je mjera 200x80. Mislim da možda postoji i neki specijalni za njega koji se preklopi u 200x80, ili raširi u 160x200 kad je razvučen. Mi imamo obični dormeo yogi, a nismo ga zasad koristili razvučenog. Našla sam jednu sliku na netu, kako se to razvlači na ovom linku, pa škicni...
Inače, ovu sobu nam koristi kćer, a imamo i jednu bebu koja se možda pridruži u tu sobu kroz koju godinu, pa im je i to neko rješenje, bar za početak. Ili, kad kćeri počnu frendice na sleepover dolazit. :-)
tnx
super praktično!
meni je taj Hemnes upao u oko zbog "skladištenja" ispod: bar koji ručnik, plahte i sl. stane...
lijepo izgleda, a nije ni loše "rješenje" za "tu i tamo" jer mi se ne bi dalo stalno ga izvlačit tako (ostavila bih ga otvorenog :))
vidim, vi ste kombinirali u istom stilu
naš je stan vjer. iz sličnog "doba" kao vaš, imamo također bijele lajsne i (isto) namjervamo u tamniju boju zidove ofarbat (ili bar do neke visine), ali ostatak namještaja smo kombinirali "moderni" (neću reći ultra moderni, ali skoro tako: bijelo-sivi minimalizam, jedan sivi zid, sve neutralno) zato me brine kako bi u sobi od malog djelovao jedan takav "komad" namještaja (bi li odskakao?)
meni to super zvuči, i baš volim kombinirati stilove. :) treba pažljivo, ali rezultati mogu biti - wow.
Solange13, krevet je predivan :zaljubljen:, i mi bi takvog ali nam je preskup za naš skroman budžet.... gledam ga doslovce već godinama plus što ga imaju prijatelji i prezadovoljni su s njim. Svaki put slinim kad dođem k njima. Ipak ćemo uzeti ovu jeftiniju varijantu koju je već andynoa spomenula... jedino što imamo takav bračni krevet pa će biti isti :unsure:
predivan mi je i taj i bračni!
mi smo išli na tu neku 3u1 varijantu, zbog mlađeg djeteta i da što bolje iskoristimo sobu (a da je u granicama mog estetskog doživljaja, npr.. ne svidjaju mi se mostovi, iako su jaaako praktični...) - pa da može biti i za sjedenje, da ima to spremište... u cijeloj sobi ustvari nemamo ormar. Samo te 3 duboke ladice i jednu na dnu police za slikovnice.
Dugo smo razmišljali kako riješiti ormar za dječju sobu, ima 10-11 m2, pa crtali nekakve ormare na mjeru - do stropa, a pliće (40tak cm), sa kliznim vratima... onako minimalističke, zato mi eklektika koju Maya spominje nije nimalo strana. :-) Na kraju su nam sve ponude za to bile preskupe (materijal je koliko je, ali ruke su bile too much za krojenje i montažu), pa smo se sjetili jednog drugog rješenja za većinu dječje robice, koje smo realizirali u drugoj sobi, a dječja ostaje bez ormara..
Nije najhaj nadohvat ruke, ali ima više prostora za igru, a to nam se činilo najvažnije.
solange, nabaci koju slikicu ;) baš me zanima
evo obećajem da hoću, iako ne znam kad, treba poredit malo, pa poslikat, a sto stvari mi na dnevnom redu... ali, obećajem, pa makar kakav detaljčić iz sobe!
nego i vaše su fotke dobrodošle, o-b-o-ž-a-v-a-m gledat slike interijera, idejica, detaljčića....
trebam brzo upute za kupnju dekora za dječje sobe u centru Zagreba (ne po centrima naokolo, nego baš u gradu jer moram po jedan poklon za useljenje nakon posla)
hvala!
Evo ideja za dekoracije zidova, imaju na kolektivi 80% popusta! http://www.oslikavanjezidova.com/
to ima i ikea, kosta 300 eura
mislim da se madrac preklopi http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50080315
@lukava puscica - imamo samo jedan madrac, koji i nije iz ikee (dormeo) dimenzija 80x200, jer zasad taj krevet koristimo iskljucivo sklopljen, za jedno dijete.
a da ga razvlacimo, imali bi 2 (pa kad sklopimo stavimo jedan na drugi?), ili potrazili nekakav preklopni.
evo malo dječjih soba, modernih i funkcionalnih. hihi, sve ono što naša nije :lol:
ali, nisu loše, meni se ona prva vesela (lila, narančasta, plave ručkice..) svidjela.
Pitanje! Hitno mi je jer ovaj tjedan idemo u kupnju...
Tepih ili tepison u djecju sobu? Na podu je novi laminat, nesto moram stavit jer ce malac sigurno vecinu vremena provodit na podu igrajuci se pa da ne bude hladno a i da se laminat ne unisti. Ja sam si zacrtala onaj klasican tepison s cestom nacrtanom, ko sto ima vecina klinaca, al sad me frendice odgovaraju. Jedna kaze da je materijal dosta grub, druga da se ta guma ispod tepisona ljusti nakon pola godine a i da se unistava laminat jer ne dise. I sad vise ne znam sta bi... Tepih neki? Kolko ce to bi zahtjevno za odrzavanje? Racunam da ce bit svakakvih proljevanja i slucajnih saranja po njemu... Nebi niti ne mogu nista skupo....
Mi imamo novi komad tepiha koji smo mjesec dva imali na privremenom hodniku i spremili smo ga pa ćemo ga iskoristiti za sobu samo ga moramo rezati i obrubiti...A održavanje kao i svaki drugi tepih...ovaj je klasičan i nije bio skup.
Dajte zene i majke, jos koji savjet, ovaj vikend idemo u kupnju a ja nemam pojma sta bi....
koksy ne znam što misliš točno pod tepih a što pod tepison - ok znam da je tepih jedan komad takav kakav je, a tepison se reže. ali ima ih svakakvih, imaš i tepisona koji po metru kvadratnom dođu više od tepiha, odi malo po centrima da vidiš.
već kad si pitala točno za onaj s cestom nacrtanom - sve koje sam ja vidila su mi djelovali stravično nekvalitetno i tanko.
ja bih uzela nešto bolje od toga al opet ne predobro (tipa vuneni tepih) jer će po njemu biti vodenih bojica, soka, jogurta pa bolje da ne žališ nad svakom flekom...