Ajde, još malo. Ja ti nekako imam dojam da kad se tako otegne beba na kraju samo "iskoči".
Sretno draga, ugodan i brz porod ti želim i :* za malog braca.
Printable View
Ajde, još malo. Ja ti nekako imam dojam da kad se tako otegne beba na kraju samo "iskoči".
Sretno draga, ugodan i brz porod ti želim i :* za malog braca.
Samo pitam.... jel ima novosti? ;)
I ja... Samo pitam, bez presinga :)Citiraj:
Smajlić prvotno napisa
Cure, nema presinga. :love:
Prošla me žuta minuta, a novosti ima i nema.
Postaje sve zanimljivije. Nakon što sam prije 8 dana otvorila temu misleći da ću garant roditi taj dan :lol: , veselila sam se što je plodna voda napokon postala zrela, što se moj tvrdoglavi cerviks još malo skratio i najvažnije, što je beba u top formi.
Jučer na pregledu dr. je ostao u čudu kad je opet u vodi našao krpice verniksa, a to upućuje kako bebi ipak još nije vrijeme. 8)
I tako, ja i dalje laufam 5cm otvorena, na kontrakcije koje me sve češće stežu i ne obraćam pažnju jer si mislim - yeah right.
Ipak, jučer i danas imam obilnu sukrvavu sluz koja može, a i ne mora biti posljedica pregleda.
Ja se zezam da ćemo završiti u udžbenicima i da će se pojava zvati po nama! :lol:
:lol: :lol: :lol:
Nemoj da sad ne povjeruješ kad bude uistinu vrijeme! :lol: :*
:shock: a trebale smo roditi na isti dan :lol:
glavno da si ti smirena pa kad bude... :*
Elinor :heart: :heart: :heajavascript:emoticon(':heart:')rt: :heart:
ok.ovo su trebala biti srceka.
:lol:
:lol:Citiraj:
anatom prvotno napisa
Hvala! :*
Evo još jedne u "istoj-sličnoj" situaciji. Meni je danas točno 41 tjedan trudnoće. Zadnjih deset dana sam svaki drugi dan u bolnici. I kad jučer, kaže dr. da sam 3-4cm otvorena i da ću noćas sigurno dobiti trudove. Veli neka popijem 2-3 litre vode i dođem (ako ne prije) danas u 7h i da danas rađam. Sigurno!!
Napominjem da ctg nije pokazivao nikakve trudove ali na to će dr. "budete vidjeli noćas!"
I naravno, ja doma, pijem vodu ko luda, još jednom pregledam torbe, otpremim kćerkicu baki na spavanje, ali od trudova ni T. Odem na spavanje, dignem se u 5.30h i pripremim se za rodilište iako sam razočarana jer trudova nema a ja ne želim inducirani porod, ježim se od toga. Sve bih dala da me ulove trudovi i da bude sve školski.
Pogleda me ovaj put moj dr. i - nalaz isti, i dalje otvorena 3-4 cm i dalje na ctg nema trudova i pošalju me kući. Kontrola za 2 dana. Ako ne krene samo od sebe, u petak će mi inducirati porod. Jel ima neka mala tajna velikih majstora (osim keksa) da potaknemo mog malog škorpiona da nam dođe??
Ima li što novoga ovdje? :mrgreen:
Ma bit će to, cure. :*
Samo polako. Znaju djeca kad im je vrijeme.
Još ni jedno nije ostalo unutra :mrgreen:
nema nam Elinor :)
vibram da su vec zajedno i da je sve proslo za 5 :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Citiraj:
mikka prvotno napisa
pridružujem se
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Elinor, :heart:
Jedva čekam lijepe vijesti!
~~~~~~~~~~~~Citiraj:
mikka prvotno napisa
i ja se nadam svako jutro da je na cestitanjima
evo i od mene
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:D :D :D :heart: :heart: :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ne želim Elinor okupirati topic sa svojim "isto-sličnim"problemima. Nije da netko pita, nije ni bitno, ali ja sam još u kompletu, nažalost i ako potraje još dva dana, onda na indukciju :cry:
Prvi porod, isto induciran, u 38. tjednu, i sad će izgleda biti opet...
Jedna je negdje na forumu napisala kako se osječa kao da nije sposobna dobiti trudove i normalno roditi. E, tako se i ja osječam i baš sam tužna zbog toga.
Elinor, nadam se da je kod tebe sve ok i da se odvija kako treba!
Emarink, zašto indukcija? Ako nema nekog logičnog razloga za indukciju, uvijek možeš odbiti! Što se tiče trudova-oni će doći kad-tad. Ja bih odbila da me žele inducirati samo da me se riješe ili samo zato jer sam prenijela! :/
Potpis na ovo.Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Ma nedaj se ti :love:
Čim sam prošla termin, dr. mi je rekao da se kod njih (sv. Duh) čeka deset dana od termina te ako uzv pokaže da izračunati termin odgovara stupnju razvoja bebe, porod se inducira jer da se nema više što čekati. Meni je u petak 10 dana od termina koji je točno izračunat (datumi su točni) i cijelo vrijeme se poklapa s uzv.Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Reći će da je 41+3 dovoljno zrela trudnoća, da je bebica za sada u redu i da će joj biti bolje vani (manje rizika) nego da ostaje unutra. Ne znam, pitat ću sigurno, ali znaš kako to s doktorima ide. A ni ja se ne bih htjela praviti pametna pa da onda još nešto pođe po zlu.
Ja sam isto prenijela trudnoću 5 dana, ali dr. Dukić mi je rekao da će porod biti induciran ako prenesem dva tjedna. To je bilo prije godinu dana. Sretno! :love:
Danas stigao SMS
Mala Eva nam je stigla danas u 15:35h. :D
teška je 3930g, dugačka 51cm, i sad se mazi sa mamom i siki :zaljubljen:
Čestitamo od :heart:, i selimo se na čestitanja OVDJE
Bravo za Elinor i njenu kćerkicu.
Ja upravo pijem čaj od lišća maline :) navodno stimulira, bumo vidli...
Držimo fige emarink da bebač odluči sam ranije krenuti. :love:
Elinor :love:
evo i ja se javljam u klub "saga se nastavlja"!!
termin po zm je bio davno 22.10.,
pa po ultrazvuku i 2. i 3. 11.
jučer mi je promijenjen termin tj. tjedan na 40. no uglavnom bebica je još visoko, krpice ver. se vide i kontrola u subotu, pa dogovor što dalje i kako dalje....
ne znam više kaj da mislim, imala sam faze opuštanja, probali potaknuti trudove na sve "domaće" načine, a sad mi se jednostavno čeka da bebica sama odluči...no vrijeme ide tika taka..za doktore.
a sad me lagano hvata faza očaja. prva trudnoća je završila na indukciji i jedva da smo izvukli živu glavu, nakraju je bio hitan( nakon 8h mrcvarenja) carski,....
drugi porod prekrasno iskustvo..bez dripa, bez lijekova,..na stolčiću.
a sad ...se nadam da ne završim na indukciji jer dolazim u napast platiti si carski rez da se ne bi ponovila priča s prvog poroda.
mamamišić, ma sve bude ok, evo, javljam se samo kao moralna podrška.
Znam da je lakše reći nego napraviti, ali - probaj se opustiti.
Želim ti još jedan predivan porod! :love:
mamamišić i za tebe i tvoju bebicu šaljemo čarobne vibrice! :love:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
dal postoji nešto što može kočiti početak trududova???
mamamišić, to i mene zanima, obzirom da mi je prvi porod induciran zbog prenešenosti (sličan tvome, da ne idem u detalje), a gin. mi već spominje tu mogućnost i za ovaj...
:(
Mamamišić, mislim da nervoza i napetost koče hormon oksitocin u posteljici koji potiče trudove pa je zato preporučljivo ne živcirati se i biti što više opuštena.
I meni je to teško, pogotovo nakon pregleda u ponedjeljak gdje mi je dr. rekao kako sam otvorena i da porod samo što nije započeo, no međutim, :cekam: do dana današnjega još se ništa nije dogodilo.
Bila sam jutros na kontroli i kako je sve ok, plodna voda, ctg, bebica.. odlučili smo čekati do nedjelje, onda će biti 41+5 pa onda vidjeti što i kako dalje.
To su još tri dana, možda se maleni predomisli i krene..
Mamamišić, :love: znam kako ti je.
emarink :love:
ma valjda bude sve ok
Žene, za sve grupno
i da im ponestane dripa :x
Curke, brišite od kompjutera u neku šetnju ili štogod! Mislim da same sebe zakapate, tu strepite i dijelite brige umjesto da se opuuuuuuussssssstiiiiiiiiiiiteeeeeeeeeee!!!
Postoji 'nešto' što sprečava trudove, jer bih inače ja otvorena 5-6 prstiju s trudovima na 8 minuta rodila tamo negdje putem za Rijeku. :lol:
Ovako mi je sve krenulo kad sam konačno stigla pred rodilište i rekla: Hvala ti, Bože, sad možemo.
Drž'te se, curke! Želim vam sve, sve najbolje i da bude kako si želite! :love:
:love:
Drage moje, mi smo se danas vratile iz rodilišta! :D
Nismo dočekali prirodan početak trudova, ali vjerovala sam dr-u da će prokidanje vodenjaka biti dovoljno da se porodim "ko violina" i da nikakve druge intervencije neće trebati.
I tako je i bilo. Prokinuli vodenjak u 8.45, trudove dobila u 10h, vrlo brzo se otvorila do 9 cm, ali beba je bila velika i trebalo joj je malo duže da se spusti.
Izgon je bio veličanstven, prekrasan, moćan. Beba od 3930g i 51cm, ja sitna (40-tak kila kad nisam trudna :mrgreen:), prošla bez ogrebotine. Niti jednu iglu mi nisu zaboli niti sam popucala; primalja me pustila da sve radim sama, prema vlastitom instinktu.
Na otpusnom pismu mi piše ružna dijagnoa "partus inductus programatus" :roll: ali za mene je ovo bio prekrasan porod.
Kad se Eva nije dala van pa smo je morali deložirati. :lol:
Mamamišić, emarink, drž'te se! Sve još može biti savršeno. :love:
Svima hvala na vibricama, mislila sam na vas! :* :heart: :love:
Citiraj:
Elinor prvotno napisa
Krasno, nije ni moglo biti drugačije kad je ovdje toliko ljudi navijalo za vas. :heart: