Pila sam Klomifene 5 dana (po 2 tablete dnevno). Onda sam imala pauzu od 1 dana. I nakon toga sam primila 3 Menopura (svaki dan po jedan).
E i dobila sam neki koktelčić ljekova...
Printable View
Pila sam Klomifene 5 dana (po 2 tablete dnevno). Onda sam imala pauzu od 1 dana. I nakon toga sam primila 3 Menopura (svaki dan po jedan).
E i dobila sam neki koktelčić ljekova...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Arkicu i njene 2 j.s.!!!!!!
Ovakvu stimulaciju i ja imam - osim što imam gonale umjesto menopura. Nadam se isto tako dobrom rezultatu kao kod tebe :-)
Koliko ti je bio endometrij nakon stimulacije, znači na zadnjem uzv i jesu ti folikuli bile podjednake veličine? Koji dan ciklusa si dobila štopericu, a kada je bila aspiracija?* Znam, zatrpala sam te pitanjima :roll:, sve me zanima jer smo u sličnoj situaciji ...
arkica ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za js!
Cure, sad sam se sjetila!!!
Mislim da sam kod prvog stimuliranog samo na Menopurima) trošila Utrogestane između punkcije i transfera. Sad mi dr. nije ništa prepisao. Kakva su vaša iskustva?
:roll: :roll: :roll:
ej curke eto i mene...počela raditi i kaos...nemam više vremena niti svratiti na forum:-(
zeena baš mi je žao kaj ti nije uspjelo ali bude:heart:
arkica nek ti je sa srećom i naka se više nekaj oplodi8-)
kada će neka kava pasti curke?
vidim da nam svima treba oduška malo...ovaj nas je zakon unazadio totalka pa barem da uz kavu kujemo planove protiv dotičnog gospona:-)
tko ima face profil curke molim vas pridružite se i postanite obožavatelji ovog linka
http://www.facebook.com/zakon.o.umje...plodnji?ref=mf
eh da zaboravih vam reći...ja došla sva pokisla sa bolovanja prazne buše a kad ono novost...čak dvije kolegice trudne:lol:
Ja isto mislim da je standardno utrogestan 3x1 oralno između punkcije i transfera. I andol 100 jednu dnevno.
ninochka ajoj:-( mogu misliti kak si se osjećala kad si to čula
sva sreća da sa mnom rade skoro sve žene ili pred penziju ili same pa nemam još i takvih šokova:lol:
arkice sretno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ajme, i kod mene na poslu 2 nove trudnice... a ove moje najbliže kolegice su mi s laganom nelagodom to rekle, meni isto bilo smješno :-)
Ninochka, idem sad pogledati fejs.
Arkica, samo ti kako su ti cure rekle: utriće oralno i aspirin
Curke, hvala!!! I ja sam na Face-u...
Arkica, šaljem vibrice za tvoje malečke da se lijepo dijele :-D!!!!! I meni je prošli put dr. zaboravio reći da koristim utrogestan i andol100 do transfera, ali mi je sestra napomenula prije odlaska doma.
Bok curke!
Ja jutros bila na uzv, došla u 8h i ugodno se iznenadila što nije bilo uopće gužve - samo jedna cura prije mene :mrgreen:.
Situacija je ovakva: 12.dan ciklusa, 10 klomifena i 3 menopura - 8 folikula veličine od 15-18mm, endometrij 7,3. Dr. kaže da je dobro pa sam onda i ja :-D !
Još po jedan gonala danas i sutra, u subotu štoperica a u pon. aspiracija.
Još jedna informacija - tražila choragon po cijelom gradu i na kraju ga jedva našla u jednoj maloj ljekarni kod Petrove, kažu da ga je jako teško naći jer će ga zamijeniti nekom dr. injekcijom - koja će naravno biti i skuplja :evil:, mogla sam kupiti i Ovitrelle ali sam baš tražila choragon zbog razlike u cijeni ( choragon cca 150kn, ovitrelle 290 ).U ljekarni Kuharić ( gdje sam inače kupovala jer su me tamo poslali iz Vinogradske ) kažu da su obavijestili dr. da više nemaju choragon i da se više ne će niti proizvoditi, eventualno u nekim ljekarnama imaju još stare zalihe.
Maca, nije ti ovitrelle skuplji. 300 kn moraš potrošit, a to je cijena 1 ovitrella iliti 2 choragona - koliko ti treba za štopericu. Choragon od 5.000 jedinica ti je bio 150 kn, ali za štopericu treba 10.000 jedinica tako da su se trebale kupiti 2 doze. Ovitrelle i postoji samo kao doza od 10.000.
Ali reakcija ti je fantastična!!! ~~~~~~~~~ za uspješnu punkciju u ponedjeljak! :-D
maca2, reakcija ti je super!!! :-D
Ja sam s istom terapijom dobila 3 folikula tako da...
Od moje dvije jajne stanice, imam jedan zametak!!!
Sutra mi je u 8h transfer; :klap::klap::klap:
Pusa svima!!!
Arkica, nek ti taj zametak bude sretan!!!
Ali zašto ti je sutra već tansfer? Zašto ne preksutra???
Aurora koliko sam ja shvatila ovu subotu ne rade. Ja sam trebala ići gore ali me jučer sestra zvala da ipak dođem sutra.
arkice sretno i vidimo se sutra, i ja sam oko 8 gore~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pitanje za arkicu i macu2:
Dobila sam protokol: klomifen 2x1 (4-8 dc), uzv između 9 i 11dc. Vidim da ste vas dvije osim klomifena dobile i kombinaciju menopura i gonala. Da li vam je to dr. odredio na folikometriji ili prije?
Ovo će mi biti prvi postupak pa učim.
Sretno!
Arkica, odlično!! Križam prstiće za sreću :-).
Kate 27,
doktor će ti naknadno reći da li ćeš uopće primiti još što osim Klomifena (inekcije Menopura ili Gonala)?
Ne brini se; ljekarne su opskrbljene tim ampulama!!! Možeš si ih sama dati, a bilo koja sestra u Vinogradskoj će te piknuti bez problema!!!
opet cete mi sve pobjec... :oops: ja jos uvijek cekam gospodu da se pojavi... ne sjecam se kad mi je ciklus bio zadnji put ovako dugacak... danas mi je 32 dc (inace su 27)...:-o i treci dan kako ne koristim utrice...
svima saljem puuuno ~~~~~~~~~~
:shykiss:
Ja sam svaki put do sada dobila samo 5000 jedinica choragona, tako mi je dr. napisao na receptu i tako sam do sada kupovala :?:
Reakcija se čini odlična ali pitanje je koliko će js biti od svih tih folikula...nadam se da će biti barem 2 kvalitetne. U prošlom stimuliranom postupku sam isto imala dosta folikula (12komada) ali je ispalo da su sve ove na lijevoj strani bile prazne :-(.
marina27, znači ti si ta cura koja je bila s "gorom" polovicom kad i ja, kako je prošlo? Vidjela sam da imaš vrečicu sa sobom pa pretpostavljam da si išla na punkciju?
Arkice držim fige za tvoju jednu ali vrijednu mrvicu :heart: !
Ej curke hitno pomoć, ako netko ima sličnih iskustva:-)
jučer ja i mm jelte prvi put nakon ovog jada od neuspjeha kad ono bol neopisiva i koda sam imala neki čep koji jelte :oops: nije dao nutra:no:
jel moguće da su oni mene s nekim bogom ozlijedili jer je to nešto bilo prestrašno!!jel tko takvo nešto doživio?:oops:
Ne brini. Psihički stres može djelovati na užitak pa čak i na bol. Biti će bolje za koji dan.
Upadam kao padobranac.. ak mi možete pomoći..
Trebam drugo mišljenje od . Kune. Zanima me jel se naručuje na razgovor i jel ovaj br.(3787-689) ispravan i kad je najbolje zvati?
I gdje je uopće odjel MPO-a u Vinogradskoj ? Negdje na katu?
Broj ti je ok, ja nazovem obično oko 13h jel tad nema toliko punkcija i transfera pa se sestre jave, a koliko sam vidjela nemaju ni gužve zadnjih dana jel se ne zna još ništa za ljekove pa možeš nazvati i ranije.
To ti je ona zgrada gdje je odijel Urologije, samo liftom na 5 kat i odmah prva vrata kad iziđeš iz lifta.
arkice jesi ti danas bila gore u prugastoj majici i sivoj jakni??
ja malo danas popričala sa biologom i sa doktorom oko tog odmrzavanjam, imali su do sada 3 slučaja, biolog ne može ništa unaprijed reći, sve ovisi koliko će stanica ili da li će uopće koja preživiti odmrzavanje... do sada je 2 puta uspjelo, jednom nije, tako kaže. u utorak sam ponovo gore pa ćemo se onda dogovoriti sve ostalo. I da, endić mi je 7 mm što je poprilično dobro obzirom da mi je tek 8dc.
A bome sam se načekala, bila je dosta velika gužva danas:-(
Nisam, nisam!!! Ja sam bila u zelenoj majci i crnoj jakni!!!
Da, danas su imali jako veliku gužvu. Transfere, punkcije pa opet transfere....
Gore ima jako puno žena na postupcima, ali samo nas par piše na forumu. Pa možda uvik nemamo dojam koliko nas dijeli ovu muku.
Zato cure aktivirajte se i pišite o svojim iskustvima!!!
Pusa svima!!!
Gabi, i ja sam gore u utorak na folikulometriji. Samo sam zaboravila pitati u koliko sati. Zvat ću ih u ponedjeljak.
Arkica, kako je prošao transfer? Jel ti rekao biolog kakav ti je zametak?
Imam četvorostsnični zametak. Rekao mi je da je to o.k.
Cure, kako vi poslije transfera mirujete? Da li ležite po cile dane ili???
Ja sam do sad mirovala nakon transfera (do sad sam imala 2) bila sam na bolovanju još tjedan nakon... ali ne vjerujem više u to. Sljedeći put ću ići raditi sutradan. Malo hodanja i sjedenja ne može štetiti. A kaže mi moja frendica iz razreda čija sestra je išla na mpo, da je prva dva puta strogo mirovala 2 tjedna nakon transfera, a 3.put se ponašala kao da se ništa nije dogodilo, išla je odmah na posao - i taj put se primilo :-)
arkice slažem se s Aurorom, tako ću i ja. Do sada sam stvarno mirovala a ovaj put idem drugi dan raditi. Ako će se htjeti primiti, primit će se i dok sam na poslu. ne radim ništa fizički teško a za one stresne situacije ću imati normabele pri ruci:mrgreen:
Hm, ne sjećam se nikoga u zelenoj majici... Bila sam poprilično živčana od dvosatnog čekanja pa nije ni čudo da nisam nikoga primijetila:lol:
mmaslačak hvala na informacijama.
Curke eto ja se vratila s konzultacija od dr.Radončića i oduševljena sam!!!Prvo što mi je rekao da uopće ne smijem niti prismrditi andolu i dao mi je hrpu pretraga za obaviti i brine ga moj prolaktin i sve ostalo tako da ja pauziram do daljnjega sa postupcimA dok ne otkrijem razlog.Nadam se da će ovaj mjesec biti više sreće za vas!!!mislim na vas i držim vam fige sve jednoj!!
Halo cure!!Pozdrav!!
Danas sam i ja bila gore..I bila je stvarno gužva.Čekala od pola 10 do 12.
Od sutra počinjem piti klomifen,a u petak sam na folikulometriji.
Ne znam koja je koja od vas tamo bila,a da je na forumu,al nadam se da čemo se i upoznati..
I da,ja sam totalno nova u svemu tome...