cure da li je kod vas uzimala klomifen da bi dosle stvari i nakon koliko bi ih trebala dobit?nis mi nije vlastelic rekao,samo je rekao trebala bi ih kao dobit.
Printable View
cure da li je kod vas uzimala klomifen da bi dosle stvari i nakon koliko bi ih trebala dobit?nis mi nije vlastelic rekao,samo je rekao trebala bi ih kao dobit.
Barby, klomifen da bi došle stvari?????? Šta se ne uzima za to dabroston/duphoston, a klomići za O?
Sad si me zbunila skroz. A valjda dr V zna....
barbyRI Klomifen je stimulator ovulacije, laički rečeno od njega dobiješ više folikula a nikako nije za dobivanje stvari. Dabrostoni su za dobivanje stvari. Ja sam Klomifen počela piti 3 dan od kad sam dobila stvari, pila 5 dana i nakon toga na folikulometriju da se vidi kako ti folikuli napreduju. Ja niš to kod tebe ne kužim!? Daj pliz provjeri sa Vlastelićem prije nego počenš piti.
barby RI ovo za klomifen neznam.Ja sam isto mislila da je to za stimulaciju.
Meni je nakon prvog postupka m kasnila ili bolje reči preskočila skoro pa cijeli mjesec.Zašto neznam jer nisam odmah išla na humanu več samo kod svoje gin. kojoj se učinilo da imam cistu, kada sam se napokon javila na humanu to jutro prije pregleda sam dobila. Nadam se da će što prije doci vještica, pa da možeš u daljnje planove
Sretno!
Ej drage moje totalno sam out........Barby mislim da se stvari dobivaju s dabrostonima bar ja tako već 2 god.,Darkica dobrodošla mislim da je sve to stvar izbora svakome je najbolje gdje sam izabere najbolje znaju cure koje su svagdje bile a to ti je naša Tigrica L sigurno, Innu sretno i da ti je to prvi i zadnji,Tigrice naša ne bu ti trebala ni sestra Mira ni Vlastelić ni ostali......kisss,Crancky nadam se da će krenuti prije ljeta,Šumskovoće sretan start ti želim,Dani ,Lucija,Sara ,Mayica,pak ,loks,Ameli,Gizmos,Kikica,.......neznam dal sam koga zaboravila svima sretno .............:kiss::kiss::kiss:
cure tnx na odgovorima...ali ovako meni kasne nema ih ni na vidiku na utz je vidio dr i rekao je da ne vidi da ce uskoro ni doci,i rekao mi da popijem tih 10 klomifena i da bi po njima trebala stici menga...ja sam se isto cudila kao i vi...znam da je klomifen stimulator ovulacije.rekao je da dodjem na folikulometriju 16.4 znaci do tada bi trebala valjda dobit ali ja naznake nikakve nemam.citam da od klomifena znaju cice bolit,mene nista sve ko i prije osim sta me par puta takav napad vrucine ulovio,da je to za poludit.a dabrostone sam inace uzimala i sad 7mj skoro prije postupka ne znam zasto mi ovaj mj nije ga dao.a nis 11.4 imam zadnji klomifen popit pa cekam ako ne procurim do 16.icu normalno dolje i vidjet sta dalje...ocito onda ciste koce sve to....od kud su se sad bas stvorile kad ne trebaju.....:cry:
Barby ako ti je dr rekao da nikakvih naznaka nema da ćeš dobit i dao ti klomifene da piješ znači da on ni ne misli da ćeš ti dobit od njih, pogotovo ne ako te naručio na folikulometriju 16.04. ...jer ako je to folikulometrija znači da će ti on mjerit folikule... e sad ne znam da li on misli nakon te folikulometrije radit punkciju i transfer zamrznutih js ili misli transfer radit u drugom ciklusu nakon što dobiješ stvari. U svakom slučaju ti je klomifen dao da izazove rast folikula kad te je naručio na folikulometriju a ne da očekuje da ćeš od njih dobit stvari.
Ne moraju te bolit (.)(.) od klomifena - ja osobno nisam nikakve nuspojave imala, dok neke cure imaju sve nuspojave uključujući i ove napadaje vrućine kojie spominješ.
Darkica dobrodošla na ovaj pdf i još prije otišla na neki trbušastiji :*
Tigrical i Gizmos nadam se ubrzo nekilm lijepim vjestima ;)
Svim dragim curama veeeeelika :*
Koliko ja znam keksat se možeš normalno do transfera.
Cim sam joj pokazala spermiogram svojega muza, pitala je hocemo li u Zagreb...ne znam...
Naša vrijedna Pino uređuje stranice Medicinski potpomognuta oplodnja i popunjava korisne informacije o klinikama, pa tako i o KBC Rijeka.
U informacijam o klinici navedeno je da se prirodnjaci rade bez ikakvih lijekova.
- čini mi se da to nije tako jer nikad nisam čula da je netko bio u prirodnjaku (na kbc-u Rijeka) bez lijekova.... pa vas molim da mi javite ako išta znate o tome (može i na pp)
Pozz!!
Sto se dijagnoze tice, to sam zaboravila napisati (sorry)...sa mnom je sve OK, ali suprugu je dijagnosticirana teska oligoasthenozoospermia..za tjedan i pol ce ponoviti spermiogram...prvi je radio u sijecnju, ovo je drugi kako je i preporuceno...Uglavnom, precizno i detaljno citam i polako skupljam podatke...Hvala svima na odgovorima:-)))
dani 82 ja sam bila u prirodnjaku bez lijekova ali to je bilo prije ovog zakona, nadam se da ce se javiti jos koja cura sa novijim info.
I ja sam bila, isto kao i pak.
Hvala cure na odgovorima :* .... ako ima koja cura koja je prirodnjak radila bez lijekova nakon donošenja novog zakona o mpo neka se javi.
Pa šta se sad daje inekcija za bolove i u prirodnjaku?
Mimi ako sam ja dobro shvatila ovdje se ne radi o inekcijama protiv bolova jer one se nisu davale ni za stimulirani ako nisi trazio vec o cistom prirodnjaku bez ikakvih lijekova tipa klomifen i sl . za poticanje ovulacije.Ili sam ja pobrkala loncice.dani82?
Riječ je o lijekovim za ovulaciju, znači u principu klomifeni... a što se tiče analgetika može se tražiti injekciju voltarena ako se ima dosta folikula, ali koliko sam čula od cura bolje ne jer i ne pomaže baš a poslije te samo boli guza :)
Što se keksa tiče meni je dr. Vlastelić nakon puncije rekao da može do transfera ali poslije ne ... moram priznat da mi nakon punkcije baš i nije bilo do romantike, tako da u mom slučaju vrijedi do punkcije da, poslije punkcije ne..... a sad ko voli nek izvoli ;)
Evo mene s folikulometrije. Ima nešto folikula, ali su još mali, nadamo se da će nabubrit... U petak ponovo uzv. Pusa svima!
innu javi kako je prošlo danas!
Amalka čestitam na malom sinčiću i jako je lijepo svaki put čuti kad netko uspije s tom dijagnozom (vidi mi potpis), u bilo kojoj klinici.
Tigrical - želim ti velike i zdrave folikule, da sve krene najboljim tokom :)
Amalka - tako mi je drago čuti da mali sinek stiže, MM i ja imamo istu dijagnozu, pa kao i Tigrical, svaka vijest o uspjehu je radost za mene
Pls cure, objasnite mi jednu stvar: Ako je prirodni IVF, nema klomifena ni drugih sintetičkih hormona koji potiču ovulaciju već samo ono što naše tijelo samo proizvede. Po mojoj logici u tom ciklusu ima samo jedna js, ta koju naše tijelo tako i onako proizvede u tom ciklusu. Pa onda tu js punktiraju i oplode izvantjelesno? Jesam li dobro razumijela?
Možete li mi pojasniti zašto (osim uštede novca na ljekovima) se to radi? Ima li uspjeha?
Moji hormoni su OK, a brine me terapija hormonima koji IVF/ICSI nosi sa sobom, ali i oko ovog prirodnog IVF-a sam skeptična.... Vaša mišljenja bi jako dobro došla
Sumskovoce dobro si shvatila za prirodnjake.Kod cistog prirodnjaka ne koristis lijekove za stimulaviju tipa menopur, gonal .. i kao takav postupak ne ulazi u onih 6 besplatnih.Barem je takav dopis dobila nasa dani82 od hzzo-a.E sada uspijesnost postupka i nije neka jer se cesto desi da folikul pobjegne prije punkcije , priroda je nepredvidiva.Takvi posupci se mogu raditi svaki mjesec barem sto se tice sa medicinske strane ona druga strana tj mogucnosti klinike da to odrade zbog financija je vec nesti drugo.Prije su se prirodnjaci ubacivali dok se cekalo na stimulirani postupak tako da se bar nesto radi, kako je stanje sada neznam pitaj dr. na konzultacijama.Inace ima cura koje su nakon puno stimuliranih IVF-ova ostale trudne bas u prironjaku, pronjuskaj malo tu po forumu vidjeti ces da nema pravila.
Sretno!
Tnx pak,
Pitat ću sutra dr. V na konzultacijama. Inače kod mene već vlada euforija...nadam se dobrim vijestima sutra....
Samo bi nadopunila pak i rekla da se u prirodnake ubrajaju i postupci s klomifenima u kojima je moguće dobiti više od jedne stanice (Sumskovoce vidim da smo po godinama i po dijagnozama gotovo identične, ja samo u klomifenskom postupku dobila 4 js).
Tigrical narast će folikulići, još je rano... izvještavaj nas :*
Inu javi nam novosti.
tigrical i šumskovoće,navijam za vas,želim osjećati za vas da bude sve super ispalo...važno je biti pozitivan....i ne samo vama nego i svim ostalim curkama,da se konačno sretnemo na drugom forumu...ovdje me nostalgija vuče,pa malko pronjuškam i da vas pokušam bodriti koliko god mogu...:-)
Amalka hvala na bodrenju, ti i naša Diabolica ste nam inspiracija velika :)
Dani i meni se čini da smo tu negdje jako blizu :) Zanima me kako ti je bilo od Klomifena? I šta se dogodilo sa tvoje 4js? Pokušali implantirati 3 ili 2? To mene ubija, kad pomislim da bih mogla imati više od 3 js, potencijalno zdrave, a kad oni odaberu 3 i ostale -šta???? Bace?
I sad se pitam, ako je postupak sa klomifenima isto "prirodni" onda onaj "stimulirani" je sa gonalima? Meni uopće nije jasna klasifikacija tih hormona koji se pripisuju u postupcima i sve mi zvči isto. isto tako mi nije jasno zašto
su u HR hormoni u obliku tableta/vaginaleta, dok u Postojni su injekcije?
Postoji li negdje pregled svih mogućih protokola koje nam mogu pripisati sa objašnjenjima? Vjerujem da ukoliko pročitam detaljno forume da bih mogla naučiti razliku, ali ja bih po kraćem postupku, ako je moguće.....
Najvažnije pitanje, vi ste već bile na konzultacijama, pa me savjetujte molim Vas, šta sve treba pitat doktora? Osim mogućnosti nalaza u Puli?
Svaki prijedlog je dobrodošao :)
Ljubac svim malenim bebačima u bušama :)
Drage cure,
hvala svima koje ste mi pomogle da informacije na KBC Rijeka budu potpunije i korisne za pacijente!
Vidim da se razvila diskusija o prirodnim postupcima. Ja sam jos davno prevela jedan clanak o blagim stimulacijama, nazalost nisam ga dovrsila, ali zato stavljam prijevod dijela doktorske disertacije koja govori o prirodnim ciklusima i par studija koji ih usporedjuju s ostalim postupcima (sa stimulacijama). (I moram reci da se klomifen smatra vrstom stimulacije, iako je zabuna u tome sto se ne broji kao placeni postupak (znaci po placanju se broji isto kao prirodnjak), jer klomifen kosta malo u usporedbi s gonadotropinima).
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...:ivf&Itemid=79
Bas bi me zanimali komentari na clanak - da li je prestrucno, da li se razumije, da li je korisno...
Hvala puno Pino,
Ova rečenica mi se jako urezala, triput sam ju pročitala:
"Veće stope trudnoća su objavljene kod mladih parova sa samo teškim muškim faktorom, i mogli bi koristiti modificirani prirodni IVF. U ovoj kategoriji pacijenata, stopa uspjeha po započetom ciklusu je bila 13.3% a kumulativna stopa uspjeha od 43.8% nakon 6 uzastopnih ciklusa."
Inače prijevod je malčice stručan, bolje rečeno, prestručan za mene laika i početnika. Ali razumijela sam bit članka.
Inače moje je stajalište takvo da želim na postupak, jedva čekam, ali budući da su moji hormoni OK ne bih željela jaku dozu sintetičkih hormona, kako ne bih riskirala poremćaj u svojem organizmu. Smatram da bih trebala što manje remetiti ono što je OK u mojme tijelu, i popraviti ono što ne valja u nama kao paru (dakle pomoći plivačima da dođu na pravo mjesto). Bojim se loše reakcije na jake hormone i ovaj prijevod i vaša iskustva priordnih ili blago stimuliranih IVF/ICSI postupaka zvuči najbolje do sada.
Šumskovoce klomifen je u tabletama a menopuri i gonali su injekcije ...evo tu moožeš malo pročitati o protokolima http://potpomognutaoplodnja.info/ind...cima&Itemid=72
Eh draga Sumskovoce, prije zakona si od jedne pune stimulacije mogla ocekivati istu stopu trudnoce kao ovdje od 6 prirodnjaka zaredom... Prirodnjaci duuuugo traju, puno je to izbivanja s posla, cesto se ne ulovi j.s. itd. Na kraju te frustracije cesto postanu previse. Po novom zakonu doduse... malo drugacija stvar. A iako svaki medicinski tretman nosi sa sobom moguce posljedice, u IVF-u su te posljedice prilicno male - a standard u svijetu je puna stimulacija, i u Evropi ima nekih 200-300,000 takvih ciklusa godisnje, znaci nije da je to nesto bas eksperimentalno. Hormoni koji se ustrcavaju tokom IVF-a imaju vrlo mali prolazni efekt u velikoj vecini slucajeva. Ja sam npr. bila na 4 pune stimulacije u 14 mjeseci.
Doduse mozda bas tebi vise pase ovako duze pa polakse...
U svakom slucaju sretno!
Potpis na Pino
Sumskovoce možda ti ovo bude zvučalo presurovo ali i ja sam bila nadobudna i mislila kako ću s prvim komifenskim IVf-om ostati trudna a bili smo idiopati na samom početki tj. doktori su smatrali kako je s nama sve uredu(samo nisam ostala trudna nakon godinu dana nezaštićenih odnosa), pa onda kad nije uspjelo ni nakon drugog, ni trećeg puta išla sam i ja na punu stimulaciju pa onda na još jednu polustimulaciju i svaki put "ćorak". Ne želim te zaplašivati i ne kažem da se ne treba nadati, ali ne želim da se razočaraš previše ako ne bude to baš išlo glatko.
Evo i mene.... tigrical, bravo za folikule!
I kod mene nešto malo folikula na vidiku ima, a od danas sam na gonalu, pa se sad lijepo bacam na čitanje kako da se što bezbolnije sutra piknem!(valjda ću ostat živa)!
sumskovoće, razumijem tvoju brigu oko hormonske terapije, jer ne reagiramo svi isto na istu terapiju, ali svašta ti živ čovijek proba, pa tako valjda i mi moramo, ali zato se ide ispočetka sa slabijom stimulacijom, a poslije sve jačom, i to je logičan slijed.
Sve vas lijepo pozdravljam...........
innu bravo za folikule, narast će oni, kao i moji, nadam se. Šta god te zanima oko injekcije i bezbolnih uboda - pitaj - tu sam stručnjak 8-)
darkica želim ti lipu dobrodošlicu!
sumskovoce navijam za goood konz danas!
tigrical narast će folikuli baš kako treba, sigurna sam!
innu da sve krene i završi baš kako treba...i svim ostalim curama jedna velika pusa!
mi smo odradili sve šta treba i sad čekamo 6 mjesec. od 2.-7. dana krećemo sa klomifenima pa nastavak kako bude već trebalo...jako sam sretna jer neće bit toliko bockanja kao prošli put, a nadam se da će ipak ispasti ok, dobri fol i njihov sastav :-)
ne znam samo dal se još moram javit i provjerit početkom 6 mjeseca dal još uvijek vrijedi taj termin ili je to to? i inače za uzv dal se vi javljate dan dva prije ili dolazite samo po uputi doktora?
Loks potpisujem sve tvoje dobre zelje, da ne ponavljam.
Ja bi se na tvom mjestu jos javila pocetkom 6. mjeseca i rijesila sve preostale dvojbe ;-)
Svima vam saljem velike puse dok cekam pocetak ciklusa :-)
Hej Loks, dobro kaže naša Cranky, bolje se javiti pa da budeš sigurna. Ja se trebam javiti u 05. mj na dogovor i krećem u 06.
Sumskovoce javi kako su prošle konzultacije.
Innu samo naprijed.
Tigrical, ma sve znaš. :heart::heart::heart:
Svim curama velikaaaaaa pusaaaa. :-)