Ajde ok, u Hr. postoje ili privatni ili gradski vrtići (samo što većina nas gradske zove državnima...pa dođe na isto).....
Printable View
Ali nije isto . Financira ih lokalna zajednica (prirez i ostali izvori ), a ne novac iz državne blagajne (porez).
Propise o finaciranju (visini koju plaćaju roditelji , a koliko sufinancira općina/grad) donosi isključivo lokalna zajednica, ne donose se na državnoj razini. Pravo i obaveza lokalne zajdnice je da to regulira, nema u tome centralizma.
Tako da je to adresa na koju se treba obratiti.
Jako mi je žao što vi morate toliko izdvajati za vrtić i jaslice, to je stvarno velika stavka u kućnom proračunu :/.
Bez brige, zagrebački socijalni balon će se svakog časa raspuknuti. Evo i gradonačelnik najavljuje da će se od slijedeće godine vrtić plaćati po socijalnom cenzusu - pravi Robin Hood, nema što.
prošle godine sam isto kao i ti odnosila 2 paketa ubrusa no na vratima njegove grupe (nove grupe) od ove godine stoji točna količina. jel to samo njegova teta tako napisala ili su određeni nekakvi standardi ne znam, ali bilo bi ti bolje da pitaš tetu. zašto bi nosila više ako ne moraš. osim toga ako im se nečega dovoljno nakupi tijekom godine, tete onda kažu da se to više do daljnjega ne mora donositi.
kod nas je vrtić UŽASNO skup... :cry: imamo samo jedan a cijena se kreće 1550.00 kn, ja imam dvoje djece pa to iznosi SAMO 3100.00KN.SMATRAM DA JE PREEESKUPO. pa sad ti misli što i kako jer kod nas u slavoniji plače se svode na mimimalac.
:evil: pa sad ti kreni negdje tražiti posao.vrtić nam je još uvijek veliki luksuz,sramota ali istinito. :predaja:
slažem se s tobom,ali kad je suprugova plaća isto mala ,a nema mogućnosti naći negdje posao ....onda moram grebati da i ja si nađem nešto! kao što svi znamo "stari"rade , a nas koji imamo djecu nitko neće!!!!! eeee, to je naša lijepa Hrvatska.... :-(
Zanima me kolike su cijene državnih vrtića u drugim gradovima.
Naime kod nas u Labinu, digli su cijenu sa 550 na 650kn od 1.11. i to mi se čini jako puno. Zanima me kakva je situacija drugdje.
Vž - gradski vrtić-- 700 kuna
Čakovec - gradski vrtić - 560 kn
Osijek - gradski vrtić 640 kn.
Zagreb-gradski vrtić - 400kn
Bjelovar - 750kn, ništa dodatno ne trebamo nositi.
Kod nas su jaslice 650 kn a vrtić 600.
Dijete se ako je bolesno opravdava liječničkom ispričnicom a roditelj ima pravo i na GO i za to isto može donijeti potvrdu pa se djetetu opravdava boravak.
Mi smo u Istri.
moj djever čije dijete je išlo u vrtić od svoje 3.-6. godine u zagrebu je na moje čuđenje da vrtić tako malo košta rekao: ja bi radije plaćao punu cijenu vrtića te 3-4 godine nego da i meni i ženi sve godine radnog staža uzimaju 18% za prirez.
računica je jasna.
Kod nas u Samoboru digli cijenu sa 450 na 580. Gradski vrtic. Nema razlike izmedu jaslica i vrtica.
ja plačam 990 kn za blizance ali s obzirom da ne idemo jer smo bolesni često plačam pola cijene znaci 495 i moramo donositi ručnike i salvete
Zanima me koliko u Zg plaćate državni vrtić ako vam klinac ne ide taj mjesec?
Konkretno me zanimaju grupe koje imaju još neku aktivnost tipa sportska grupa,plesna,engleski itd. .....Naime, kako mi idemo u jasličku masažnu koja košta 400kn (200kn za jaslice + 200kn za masažu) , rekli su mi da se plaća 40% od ukupne cijene za ''jaslice''(što mi je ok) te isto toliko za tu aktivnost.To mi je malo zbilja previše , jer mislim , tete koje čuvaju klinca ujedno i masiraju,znači nitko ne dolazi posebno u tu grupu da bi to obavio ! Rekli su da je to takva grupa te i da se dijete tokom mjeseca u kojem ide u vrtić i ne masira (jer npr. ne želi) moram platiti punu cijenu :evil:
Heh... nikad nismo platili tih famoznih 40%, nego uvijek punu cijenu. Jer taj mjesec dijete ne smije ići niti jedan dan u jaslice, a nama se lijepo uvijek potrefilo (bolovanje je u pitanju) da je barem jedan dan išao i odmah ti naplate punu cijenu. Mislim da to nema smisla, no nisam se išla žaliti. :roll:
Evo prijavljujem da je u Zaprešiću poskupio vrtić sa 600 na 745 kn,
i da nažalost ispisujem djete jer to ne mogu plaćat dok sam na komplikacijama i porodiljnom.
Premišljala sam se još oko 600 kn ali sad su mi pomogli da definitivno odlučim!
zanimljiva tema...
kod nas je vrtić 550 kn, ostatak plača opčina jerje opčinski-za drugo dijete ide popust od 10%
nosimo vlažne maramice, ubruse i papirnate maramice
u ugovoru stoji da za više od 10 dana neprekidnog i objašnjenog izostanka se smanjuje cijena-nama nikad nisu ali se nisam ni išla žaliti! :oops:
Pošto sam isto na komplikacijama i uskoro na porodiljnom isto se premišljam dal da ispišem sina iz vrtića!
zg-vrtić=400,00
jaslice =200,00
mojih je dvoje u vrtiću i za startije djete plačam 300kn,a za mlađe 400 kn
zagreb- dvoje djece, jedno vrtićka skupina-300 kn, a mlađe jaslice 200 kn= 500 kn
U Zagrebu teta cuvalica cca 3000 kn
U Slavoniji cca 1000 kn
:(
kakve su najnovije info o povećanju cijena u zagrebu od srpnja, ide li to ili ne?
Garešnica---vrtić 420kn
@andream: ne ide u tom obliku kako je trebalo, navodno će dići cijenu svima na 500 kn za vrtić, z jaslice ne znam.
M. ide u vrtić koji trnutno plaćam 400 kn + ritmika (idu sve cure iz grupe pa mora i ona) 200 kn + glazbena radionica 160 kn (to vode njihove tete i opet idu sve cure iz grupe pa mora i ona)=760 kn, nije ni tak jeftino.
Ovaj glazbeni bi sljedeće godine trebao postati redovni program u njihovoj grupi - znači cijena će iznositi 200 kn ili se treba seliti u drugu grupu, što naravno ne dolazi u obzir.
Znači, stavka u proračunu za vrtić mi se od druge godine penje na 900 kn, što uopće nije malo, uf!
jednako idu gore i vrtići i jaslice u zg, sve će biti 500 kn, + ostaju stare cijene dodatnih programa!
...zato sto te tete rade jednako svuda pa ne dobiju svuda jednako novaca
Moja necakinja cuva dijete za 8 kn sat!
ma samo hocu reci da ni vrtic stoga ne kosta svuda jednako...
:)
Ako mislite na ovo: http://www.jutarnji.hr/bandic-povuka...vrtice/930634/
to su nagađanja, ali još nije ništa službeno odlučeno. Ne bih se iznenadila ako novi prijedlog bude još gori od ovog koji je povučen.
već se naveliko šuška da će biti tako!!! Nema baš puno vremena više za neke veće manipulacije, ovo je najjednostavniji način. Ako uvedu ono prema cenzusu to je svima previše papirologije!!
da... ne znam kaj će onda sa subvencijama za privatne, dal će ostat 1000 po djetetu ili će i te subv. smanjit