Užas.
Suosjećam.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Užas.
Suosjećam.
Sent from my iPhone using Tapatalk
a majko mila, sad i komplikacije nakon zahvata...
Andream vibram da se što prije oporaviš i ne daj im se više pod nož radi kurjeg oka.
Ufff.... nemam ti što savjetovati nego strpljenje. Bit će to OK na kraju. Ako itko razumije - razumijem ja. Sada, gledajući unazad, drago mi je da ne moram na svakoj plaži lebdit s tom nogom da ne bih slučajno zarezala taj madež koji je bio ispupčen, na gaznom dijelu, ali nije mi smetao. A... a prvih 4 mjeseca sam bila u očaju kod vraga sam to radila i išla na sasvim elektivnu op da spriječim eventualni problem i pritom dobila bolni immediate problem. Grlim.
Neko vrijeme sam čak brijala da je zbog bolnice ili operatera (bili su promijenili konac u neki jeftiniji, operater se mijenjao). Ali... očito je do mjesta, izgleda da se često zakomplicira :(.
Neko vrijeme sam čak brijala da je zbog bolnice ili operatera (bili su promijenili konac u neki jeftiniji kineski u odnosu na moje prethodne operacije...doduše, sumnjam da neka druga ZG bolnica ima bolji konac,svi valjda isti imaju, plus se operater bio mijenjao). Ali... očito je do mjesta, izgleda da se često zakomplicira :(. Nakon toga zapravo imam PTSP pa sam ostale madeže vadila ipak privatno, gdje mogu makar osigurat konac koji nije najjeftiniji iz javne nabave. A vjerojatno je samo zeznuto mjesto + bad luck, ali ko bi to znao, nismo insideri.
al nekad je i do operatera ;-) nije ni bitno što je uzrok, samo da se andream oporavi.
Eh, to je na nezgodnom mjestu... da sam ja na andreinom mjestu, bilo bi mi isto, jer ta noga je opterećena s mojih 80+ kg. Fakat, mirovanje je najbolji lijek.
Uf mozda sam i sama malo kriva jer nisam bas 100%tno mirovala s nogom u povisenom polozaju svih ovih 14 dana sto sam trebala, nego sam pred kraj laganini cak i staja na njoj postrance bez da pritiskam to mjesto sto je dovelo do nezacjeljivanja. Ali da,kile su tu i dale su svoj obol svemu tome.skidanje konaca jucer bilo bi prerano i sav bi se raspuknuo po rijecima kirurga pa je ocito da je sve to bilo jako duboko.i da,ne bih mogla zamisliti da nisam isla pod noz jer doslovce nisam mogla mjesecima stajati na toj nozi punom tezinom i svom povrsinom.
Ispast ce na kraju i jednomjesecno bolovanje zbog kurjeg oka...
ma samo nek se sredi, lako za bolovanje
Krosčekirala sam the operatera u mom slučaju - ostali pacijenti jako zadovoljni bili, hvaljen. Ko će ga znat. Ali, to je totalno pepavo mjesto za bilo što - najmanja boljka, ma i da se zarežeš staklom (i to mi se jednom dogodilo, bez šivanja) - to toliko traaaje... još je ljeto bilo i močenje. I tada sam šepesala tjednima.
Andream, mislim da nisi zeznula previše. Nastoj sada, i kada ti konce izvade, stvarno hodati u što mekanijim cipelama, sa što mekanijim džonom, bez najlonki, a sa debljim sportskim čarapama, ako je potrebno i zaštiti taj dio dodanim flasterima ala jastučići za natiske - pitaj operatera, u ljekarni, pedikera - poslije, kad se konci izvade - za savjete. Zato se, npr., i elektivni zahvati na stopalu rade u mjesecima kad se ne nose zimske cipele (ako je moguće... s obzirom na ludo vrijeme itd.). Kako će ispast... a što može. Moja najdulja bolovanja dosad su bila virusna upala očiju, pa operacija madeža.
Sve druge operacije - vađenje štitne, hernija, itd. - sve je bilo maks 2 tjedna.
Nije tu problem operacije nego lokacije. Ja trenutno skidam bradavicu koja mi je narasla na jastučiću stopala. Iako nije ništa ni blizu ovome sto muci Andreu, kuzim da bi moglo biti problema naknadno, jer se od tretmana stvara skroz tvrda koza. Skorz nezgodno.
Ja sam sada napravila sama sebi prevoj rane jer mi je stari ispao.rana po meni laicki ne izgleda lose,mislim da bi i sav mogao dolje. iznad sava,bar mi se cini jer sam ipak jedva imala snage gledati, ostala je tvrđa koza na jednom manjem dijelu, vise nego sto je prije bilo.ali bar vise nije nista bolno pa mi je i ovo olaksanje, bar za sada.
Naravski da cu cekati.
Iako po zadnjem kirurgu na kontroli nije ni trebalo operirati zbog osjetljivog mjesta, nego ići, citiram, točati noge i eventualno dermatologu.
Zanimljivo kako i misljenja mogu biti razlicita-samo da ne pozalim sto sve ovo prolazim.
U ova 3 tjedna upoznala sam dosta dobrih lijecnika i kirurga ali na zalost i jednog bezobraznog i bahatog, sramnog i za struku i za kolege. Upravo je njegovo misljenje bilo da ne treba operirati. Pokazala se netocna cak i njegova procjena da imam edem na nozi.s obzirom da svi,pa i moja dr zna o kome se radi,jucer mi se i ispricala zbog ponasanja lijecnika uopce u takvim situacijama pa i njega jer je bilo toga jos izrecenoga. Bez argumenata.
Drago mi je u konacnici da sam operirala jer visemjesecni bolovi koje sam trpila vise nisu tu,samo eto cekam da konci zauvijek nestanu iz noge.
Mali update:rana je lijepo zarasla.ali konci dolje idu tek u ponedjeljak sto je 26ti dan nakon operacije. kaze dr da je to mjesto pod velikim opterecenjem i tezinom tijela pa da budemo sigurni.
ajde super za ranu, a dočekat ćeš i taj ponedjeljak.
Zadnji edit:konacno prodisala.Konci su danas izvađeni i sve je ok... ali me phd nalaz iznenadio:po prvi puta pisalo veruca plantaris.i to velike povrsine koja je ocito pritiskala zivac.
Sad se pitam je li moguce da je na istom mjestu osim toga bilo i kurje oko kako su cijelo vrijeme pisali u povijest bolesti? Sad mi tek ima smisla i da je pedikerka s pocetka price odmah rekla da je to velika virusna bradavica...
a kolko je duboko sve to skupa, jel možeš sad hodati?
Rekli su da mogu hodati ali ja cu jos danas i sutra po peti.
Pise na nalazu da je isjecak koze za analizu bio: 1,3 : 0,9 : 0,2 cm.
Ovo velike povrsine je moj opis☺jer mi se stvarno cini veliko.
Ne znam, vjerojatno su mislili da je kurje oko (to ima neki drugačiji latinski naziv) ali se pokazalo da je pedikerka bila u pravu kad je rekla da je to virusna izraslina. Virusna bradavica ili klasično kurje oko - sad više nije bitno. Izvadili su ti i gotovo.
Pitaj na kontroli da li za taj virusni vrag treba još kakvo liječenje, da se ne bi vratilo.
Da,za kurje oko je naziv clavus i to je pisalo do sada u svim nalazima.
Ili sam takav pehist da je bila i virusna i kurje?
Pitat cu svakako uskoro i svoju dr.
Pitanjce:na jednom dijelu uz ranu sada je tvrđi kao žulj,kao kuglica pod prstima.po dr je to moguće da je od zategnutih konaca.kako bih to mogla omekšati,ima tko kakav prijedlog za kremu ili da pričekam pa za koji tjedan kod pedikera?
Budem onda uzela nevenovu,hvala.
Može i gavez krema
Moj bi ti savjet možda bio i dalje gaženje u mekanome - u čarapama, ne najlonkama, ako najlonke - onda neki flaster s jastučićem... ali molim te to pls provjeri s pedikerkom ili dr. Ja bih tako dokle god ta koža ne bude normalna i neosjetljiva i ne stopi se s okolnom kožom, pogotovo ako te imalo bolucka.
Ništa ne boli.
Nakon ovog svega kod pedikera ću za najranije mjesec dana. Budem svakako uzela pamučne čarape i udobne cipke.
Slobodno zalijepi i koji flaster protiv kurjeg oka,da ne natiskuješ to sve skupa
Uf ne bi flaster ipak stavljala kraj svjezeg oziljka.