Mislim da je činjenica da mi kao Hrvati živimo u zemlji u kojoj je preko 80 posto stanovništva izjašnjeno kao katolici. Prema tome, prihvatljivo je da katolička crkva ima udjela u školskom ustroju, odnosno u svakoj ustanovi koja se bavi odgojem djece, pa tako postoji predmet koji se zove vjeronauk, uveden u škole kako bi djecu podučio primarnoj religioznosti, katoličanstvu, koje se provodi i unutar same Crkve. Kao kćer jedne vjeroučiteljice, vjerujem da je sam predmet neizostavan i ima djece koja ga ne žele pohađati, neki ga samo slušaju jer im je zanimljiv a neki ga skrivećki uče jer im se roditelji, ponosni ateisti, protive ikakvom vjerskom odgoju. Vjera, u ovom slučaju katolicizam, izbor je svakog pojedinca. Nažalost ima slučajeva da se roditelji odupiru ulozi vjeroučitelja, ali su prvi u redu kad žele da im se djeca krizmaju, pa su onda stravično zgroženi kad shvate da je za to potrebno ići na misu i vjeronauk.
Osobno, imam curicu koja će za dvije godine početi pohađati vrtić koje vode časne sestre. I veselim se danu kad će mi doći i ponosno pokazati koju je molitvu naučila. Molitvu prije jela. I veselim se što će biti u tom toplom okruženju vjere gdje se neće tolerirati svađa, vrijeđanje i tako dalje da ne nabrajam sve stavke neodgojene djece koju svakodnevno susrećem u parkovima za djecu. Veselim se što će mi dijete biti vjerski odgajano, da štuje BOGA, i Isusa, I Mariju i sve redom kojih se većina boji i zgraža i bježi kao muha bez glave.
Odgajajte svoju djecu kako znate, to neće biti loša djeca jer poznajem divne ateiste, ali za Boga dragoga, pa dokle će ići ova međusobna netrpeljivost?
Molitva znanstveno nije dokazana kao nešto što može iskvariti dijete, čovjeka, ona je čudo i iznad svih nas i onaj koji je nije upoznao nije upoznao Ljubav i nešto što se riječima može opisati.
Podupirem molitvu u vrtiću, vjerujem kao bezazlenu i nenamjernu odluku teta ili koga god već za dobrobit djece koja su im na čuvanju.
Oni koji su protiv, ispišite dijete, po meni odliku opravdanu samo ako je molitva prije jela njihovo dijete osakatila do besvijesti, i zaboga, dozvolite svojoj djeci da upoznaju ljepotu molitve, neka sami osjete na svojoj koži dobrobit molitve. Ali nažalost, svi koji su protiv molitve, svojem djetetu će to naturiti na nos i od svetosti molitve napravit će ljigu i zbrku jer fuj, grozno je zahvaliti Bogu na jelu kojeg imaju. Pa lijepo kupite čepiće za uši ili nek si strpaju prstiće u uho dok se ostala djeca mole.
I prestanite se vrijeđati, uvijek nas ima i onih koji su za i protiv, to je u našoj samoj prirodi. Ovdje ima jako nepristojnih i neodgojenih ljudi, netolerancija i neznanje pršti na sev strane, a ljudi ste u zrelim godinama a nažalost većina postova ovdje na ovu temu riječi su nekulturnih, n arazini razularenih napaljenih tinejđera!
Peace