Danas: integralna tjestenina s umakom od mesa
Sutra: rižoto od bundeve (s integralnom rižom) i malo gorgonzole (čula sam da jako dobro paše:))
Printable View
Danas: integralna tjestenina s umakom od mesa
Sutra: rižoto od bundeve (s integralnom rižom) i malo gorgonzole (čula sam da jako dobro paše:))
U nas danas tikvice punjene puretinom i ječmom i uz to kuhani krumpir.
pileća juha sa krpicama,pohana pileća krilca,pomfrit,zelena salata,varaždinski klipići
danas nam je godišnjica braka,pa je ovaj meni na zahtjev MM..
Pasta bolonjez, salata od cikle i krumpira
Jučer imala pola litre viška kefira (od kefir-gljive) i mislila se što ću s tim i zbrljala zeljanicu s blitvom (moja djeca kažu - blitvuša), dodala još tri domaća jaja iz Like, malo soli i pola kila kora. Ispalo je nikad bolje. Čak bolje i mekše nego sa svježim sirom i vrhnjem, a da o masnoćama ne govorim. Sad znam šta ću ubuduće sa kefirom...
mi doma kažemo blitvara!
i dobra ideja za kefir!
leća s pršutom i paštom, kupus salata
srneći paprikaš u kotliću,sa širokim rezancima,salata...štrudla od višanja i jabuka.
Ispričavam se, al nisam vidla da je moja bulgur čorbica tražena. Pa, evo recept, napisat ću originalan, al ja ne stavljam meso jer ga ne papam, već sojine pahuljice.
120 g bulgura (obrađena pšenica, bio˛& bio dučan), 220 g mljevenog mesa, 1 crveni luk,50g paradajz pirea, 50g maslaca,1 mrkva, litra vode (po potrebi i više),1 velika žlica griza, svježi peršin, crvena mljevena paprika, vegeta (ili ko što voli)
Nasjeckati luk, kad se popržio na maslacu dodati mrkvu, paradajz pire, mljeveno meso,začiniti začinima i pustiti da se dinsta dolijevajući po malo vrele vode. Kad se meso upržilo dodati bulgur i griz, naliti ostatak vode (ali ne sve), po potrebi još začiniti, staviti mljevenu papriku i peršin. Kuhati čorbu dok bulgur ne omekša, nekih 20-ak minuta. Ak je previše gusto naliti još vrele vode.
Eto, jednostavno,zasitno, puno ispadne, a moji doma to vole pa ne moram slijedeći dan nikaj kuhati.
Danas bude juha od bijelog luka, kljukuša i paradajz na salatu.
krem juha od tikvice
lešo krumpir
zapečeni grah
pohana pileća prsa
juha od jogurta i bosiljka
rižoto s bučom i pršutom
šarena salata
ovo zvuči prekrasno! bilježim za inspiraciju :-)
to ti je hladna juha (iskorištavam zadnje vruće dane)
kao od krastavaca ili kopra
luk i češnjak pirjaš na maslinovu ulju
zaliješ temeljcem (povrtnim, mesnim, vodom, što već imaš) i kuhaš nekoliko minuta
ostaviš da se ohladi, ubaciš šaku svježeg bosiljka i zblendaš (možeš i štapnim)
sol, papar po želji
na to dodaš hladni jogurt i to je to
uz to možeš gore popikati polovice malih cherry rajčica
a možeš i kockice mozarele
ful jednostavno i osvježavajuće
Varivo od slatkog zelja, bundeve, korabice, brokule i mrkve.
kupus na žlicu
bez mesa
sirotinjski skroz
Pohana puretina i rizi-bizi
kokošja juha, kuhano meso iz juhe, pire krumpir, hren umak i salata od krastavaca
pečeni odojak od nedjelje:roll:...francuska od danas.
za navečer knedle sa pekmezom..
kiara79 mogu ja kod tebe na ručak?
Plačem već danima za odojkom, ali ja maštam o onom pečenom vani i finoooj kožici, kupus salati i francuskoj, neki dobar čobanac prije toga... a joj šta hormoni rade.... mamamaaaaa
najbolje ti je da se ubaciš u nečije svatove.
barem u slavoniji nitko neće ni primijetiti među onih 400 ljudi
najedeš se i odeš
i sve što si nabrojala dobiješ na jednom mjestu
Joj znammmm, ali svatova nema na vidiku, a nismo baš ni blizu da samo skoknem naklopati se pa doma u krpice... ali mama sprema sarmu, alaaaaaaaa, joj kad će taj vikend.
zapečeni grah i piletina
kupus salata
slavonka 2, kod nas danas odojak ali sam ti daleko i nema kozice na veliku zalost MM-a. To nam je od juce sveki pekla u rerni i dinstala mahune i pekla crvene paprike. Danas nemam pojma sta ce uz to meso. Ja kad dodjem kuci pravit cu muffine jer je L rekla da bi pekla kolacice pa cemo zajedno.
Sutra povrtna juha i pasta sa dimljenom pastrmkom
petak pohani patlidzani i tikvice ( bas smo se navukli) i sataras
subota kuha sveki
nedjelja lazanje ( L stalno zica :) i puding od cokolade to joj je vrticki hit :)
Pileci gulas, salata od cikle - danas bas nemam vremena za kuhanje, ceka me slaganje drva :)
zapečene paprike punjene svježim sirom i gorgonzolom, pirjana riža i krastavci na salatu
juhu s griz noklama, bijelo meso u umaku s vrhnjem i brokulama, zelena salata
za desert - buhtle sa šunkom i sirom :-)
rižoto s plodovima mora
Mahune na lešo i puretina na naglo.
kelj na lešo i malo slaninice popržene
Joj žene odupirem se ja da ne škicam...ali ne ide.... ja bi rado došla kod puno vas na ručak. Mi smo danas na blitvi s krumpirima i purećim šniclama na naglo
U nas danas juhica od povrća, teleće bržole i miješana salata.
Popečke od kelja, pire krumpir, mješana zelena salata.
Grašak s mrkvicom i koprom + noklice.
popečci od prosa i tikvica bez jaja i okruglice od soje, možda neka brza juha, ako stignem, jer je ovo ustvari večera.
juha,francuski krumpir,salata..za desert pita od jogurta i vrhnja..mljaaaaac!
zelje i grah i hrenovke u tijestu, za L. kiflice sa svježim sirom umjesto hrenovka