Ovako nekako i kod mene.
Printable View
a cuj, mozda i nije neki revolucionarni, ali glasat protiv mi nije isto tako fora.
a na zalost vecina je glasala protiv.
a moj stav mozda nije vidljiv i MM je imao istu reakciju kao i ti, da sam za to mogla i ostati doma, ali ja sam svoju gradjansku duznost napravila. izasla sam i iskoristila svoj listic.
pa i to je demokracija.
OK... ali, opet ne shvaćam što se trude postići - da većina ne glasuje dok se ne pojavi neko nov i OK? Mislim da je to neostvarivo. Nije mi jasno... Ali, nema veze, ne mora mi sve bit jasno.
Za sve koji ne razumiju glasače one druge (lijeve ili desne) opcije, mislim da tu vrijedi:
Hrvati dugo ne pamte, ali dugo zlopamte.
Pa će tu svatko naći svoje razloge (opet - lijeve ili desne).
Ali moram primijetiti da je na ovom topicu nevjerojatna količina prijezira, gnušanja, uvreda, pa i goreg (pročitati Zdenkin post negdje gore), sasuta na oooooogrooooman broj ljudi, a sve jer su glasali za HDZ. Koji čak nije ni desnica :lol:
Čitajući ovaj topic, neupućen bi morao zaključiti da su glasači Kukuriku koalicije svi redom dobrohotni, inteligentni i napredni vizionari (jedino jadni ne znaju što će, u opustošenoj zemlji), a da su glasači HDZ-a utjelovljenje Sotone, i to još neinteligentne, zatucane, i nikako urbane Sotone... :lol:
Pa mi sve izgleda da ovdje glasači pobjedničke koalicije ne mrze nikog, osim onih koji ne misle isto kao oni...
Koliko god se netko pokušava prikazati tolerantnim, dokle god u glavi ima zacementiran stav da osoba ne vrijedi jer ima političke stavove koji su drugačiji od njegovih - taj je daleko i od ljevice i od tolerancije.
Osobno se nikad, ali baš nikad ne bih učlanila ni u jednu stranku, jer je politika danas i na ovim prostorima nešto deseto od služenja zajednici i štićenja njezinih interesa, što mislim bi trebala biti.
Ali jednako mi je tako nepojmljivo omalovažavanje i gađenje prema ljudima koji misle drugačije. U stranci si? OK, nadam se da si nošen i altruističkim, a ne samo osobnim pobudama. U stranci ljevice, desnice, centra? OK, tvoje pravo, tvoje zadovoljstvo. Nisi zbog toga manji u mojim očima. A pogotovo nisi manji ili gluplji ako si zaokružio bilo koji broj ispred stranke na glasačkom listiću.
I dalje se nadam promjenama na bolje.
Mislim da ovo ne vrijedi nužno samo za ove prostore i danas. Tako je oduvijek, jedino bi omjer između nekog osjećaja javne i osobne koristi treba biti... malo pristojniji.
A stav - osoba ne vrijedi - je ipak drugačiji od - ja neću toga zaokružiti.
Oko ovoga da nije fer govoriti da su današnji birači HDZ-a neinteligentni - slažem se. Ja pokušavam pokazati da to nema veze s inteligencijom. Moja je teza - svjetonazorna. Da teško iskačemo iz onoga što nam nije naš svjetonazor, u smislu ne da mislimo da je drugi bezvrijedan, nego da to nećemo ipak zaokružit na izborima.
HDZ je dobio taman toliko glasova koliko su im dali njihovi članovi. Ne znam što je tu čudno.
Pa ne može se očekivati od člana stranke da glasa za nekog drugog.
naravno da ne iskačemo iz svjetonazora, ako stojiš čvrsto desno - nećeš zaokružiti sdp pa ni da ima najboljeg kandidata na svijetu. isto tako je i obratno - evo, ja ću prva priznati, meni je npr jako simpa sanader (ne ovaj u pržunu nego župan splitsko-dalmatinski), baš mi imponira - a da ga hebeš nema šanse da glasam za hdz ili za bilo koju desnu stranku, da je i bio na njihovim listama. al da je to prosječni profil hdz-ovca, ne bi mi bilo mučno u želucu da dobiju izbore.
ali, u trenutku kad je stranka pod istragom, kad je pun remetinac, od premijera na niže, kad je svima zajedno bilo više nego degutantno pratiti aferu za aferom, kad se otkrivaju crni fondovi, kad istraga oko crnih fondova može dovesti i do ukidanja stranke, govoriti o svjetonazoru za mene je smiješno. ako si desnog svjetonazora, nisi u hdz-u, nemaš nikakve osobne koristi od njihove pobjede, glasaj za hdssb, hsp, nije hdz jedina desna stranka. il ako si bliže centru - glasaj za hss, ne znam. nemoj izać na izbore ako ti se nitko ne sviđa, prekriži, kao naša anarhosindikalistica spajalica :mrgreen:
a minji otrok i ostali - svi ste, iako sam ponovila, pa ću još jednom :mrgreen:, preskočili zdenkin prvi post (dok se nije malo skulirala) gdje je milanovića i ostale nazvala mediokritetima. a samim time valjda i sve one koji su za njega glasali. ružno.
A vjerojatno su promislili sve te izbore, pa za svaku našli nešto što im se ne sviđa - neš' ti super atraktivnog izbora, od jednog do drugog. I na kraju, možda su razmišljali - sad se čiste od korupcije, možda se mijenjaju, ipak su moj izbor, unatoč svega. I to je legitimno.
Mislim..... za svakog možeš reći kako ste mogli ovo, kako ste mogli ono, kako ste mogli izać na izbore, kako ste mogli ne prekirižit listiće, kako ste mogli glasovat ovako, onako. Mogli su. Što bi rekla spajalica- i to je demokracija.
ma da, naravno, al nema ni veze.
al nisam to htjela reći, nego sam htjela unijeti malo optimizma. više pesimizma na ovom topiku nego u stožeru hdz-a nakon izvješća dip-a :mrgreen:
mislim da ima razloga za optimizam, vlada je jaka, stabilna, nije kao račanova (iako moram ponoviti, nena je napisala već, nije istina da nije ništa napravila), gdje se moralo gomilu energije trošiti na sukobe između 6 stranaka, imaju dovoljno glasova u parlamentu da se ne trebaju bojati ucjena i mogu provoditi odlučno ono što su obećali - u prvom redu smijeniti nesposobne direktore javnih poduzeća koja umjesto da pune proračun, stvaraju gubitke, a redom su iz stranke koja je izgubila (uključujući i rijeku koja je kao sdp-ov grad, a vodstva javnih tvrtki su u rukama hdz-a), ukinuti državne tajnike kao što je rekla svimbi (državni tajnici su svi postavljeni politički, a imaju status činovnika, dakle - u radnom su odnosu), kako bi imali jasnu podršku u ministarstvima, što prije donijeti proračun koji će pokazati da namjeravaju provoditi svoj program. ako nisu sposobniji od hdz-a, a lopine nisu. to sigurno. ako ništa drugo ne u toj mjeri, šta bi rekao mm - a šta niko nije mogao uzeti, ne znam, 100.000, nego sve afere moraju biti u milijunima kuna, eura.
milanović ima tu snagu, neopterećeni je političar koji je sazrio u oporbi. evo, ide nam na ruku i izbori u sloveniji, hrvatsko-slovenski odnosi u budućnosti će sigurno biti bolji nego što bi bili da je pobijedio janša. ako merkelica spasi euro, a i ta kriza i recesija moraju i po ekonomskoj teoriji prestati, mislim da možemo ipak malo svjetlije gledat u budućnost :-/
Cvijeto, pobogu i ja bih malo toga sto si konzumirala! :mrgreen:
poveli smo djecu na izbore i ela je odlučila na izbornu listu nacrtati zeku i potočić. nisam joj to htjela dopustiti pa je završilo tako da sam je nosila sam pod rukom, ona je plakala, svi su gledali kakava sam propala majka, a na kraju krajeva sad mi je žao što joj nisam to dopustila. mislim da sam veći konformist i poslušnik nego to priznajem, bojala sam se da ćeme izborna komisija odvesti u sibir jer mi djete crta na važnom dokumentu.
Mi smo također išli skupa kao obitelj, pa smo petogodišnjaku objasnili o čemu se radi.
Sinoć smo gledali dnevnik, ja sam napomenula da sad gledamo rezultate izbora, a dijete je na to izjavilo: "Jesu to sve pračovjeki?" Slučajno ili ne, u tom trenu na TV-u je bio Kerum. Moram napomenuti da u našem pojašnjavanju o tome što su to izbori nismo spominjali nikakve praljude.
Ina, ako imaš veliko poduzeće, hoćeš li dozvoliti da ti ga vode osobe koje su pod krivičnom prijavom zbog zloupotrebe položaja, korupcije i nezakonitog stjecanja imovine?
Ako to ipak svjesno učiniš, dozvoljavaš da malko posumnjamo u tvoju mudrost u donošenju odluka? :mrgreen:
ne trebaš niti tako daleko ići
dovoljno je uzeti familiju za primjer: mama (držimo se svjetonazora :mrgreen: ) ne radi, a kupuje i kupuje i kupuje. tata zarađuje, a mama sve spiska. i tako jednu godinu. hoće li tata mama i narednu godinu dati sve novce u ruke? ili će preuzeti financije na sebe :D
a može i ovako: tata primjeti da mama kupuje mnogo više od vrijednosti njegove plaće. prepadne se da mama upada u kredite. mama prizna, ali oda mali trik. kredite ne trebaju vratiti ni ona ni tata, nego netko treći (možda dijete, ali nije baš 100%). i tata i dogodine ostavi financije mami. cool mu novo auto/plazma/klet...
Ja poznajem cijela 2 glasača hadezea. Nije u pitanju inteligencija već nešto svjetonazora i podosta osobne koristi.
Ja ne govorim uopće o svjetonazoru.
Ja govorim o faktima. Opipljivima, vidljivima i dokazivima.
Govorim o kradi, lopovluku, mitu, korupciji. O krsenju morala i etike, demokracije i još mnogo toga.
O diskriminaciji po pitanju spola, nacionalne pripadnosti, krvnih zrnaca i još ponecega. O slavljenju ili dopustanju veličanja fasistoidnih ideja.
I da, moj svjetonazor jest humanisticki i lijevi.
Ali to nema nikakve veze sa tim zašto mislim da je HDZ jedna partija/stranka koja ovim sto je u 17 godina vladavine napravila, ne zaslužuje da je se bira.
Da ih ja bar ne poznam puno, puno više i to meni najbliskijih ljudi. Jedan me baš večeras nazvao, tata, da mi s ogorčenjem kaže kako se "dogodila tragedija, katastrofa za Hrvatsku, da nema više ni H od Hrvatske...".
Pokušam ga spriječiti da nastavi istu temu, pitam kako kolinje, ne da mi se o tome, no on se ne da - komunjare će nas dotući do kraja....Ja ga pitam - šta nije veća katastrofa uništeno gospodarstvo, ljudi iz tvornica bačeni na cestu, pokradene milijarde...ovo su samo izbori, nije puč ..Ne,ne, nastvalje on, ovo je nova Jugoslavija, nema više Hrvatske....
Njemu ne nedostaje inteligencije (inače), mislim da je čak i najiteligentniji u čitavoj familijji, ne fali mu ni poštenja, ne fali mu ni ljubavi, obitelj je ta na koju se uvijek mogu osloniti, oni su uvijek tu za mene, i ja za njih, nema na naš međusobni odnos to nikakva utjecaja, ne guši to ljubav ni podršku....ali ja ne znam kako bih nazvala tu njihovu opsjednutost.
On nije čak ni u stranci (nit sam ja, niti bih ikad bila, ne mogu biti čak ni član udruge, a kamoli stranke), nema ni osobnu korist, ali je identificirao HDZ kao perjanicu hrvatskog ponosa i nema tih dokaza, nema tog DORH-a koji mu to može demantirati, da je ta perjanica... šta..., ajme Bože.
Da ih ja bar ne poznajem u dušu toliko puno, mogla bih reći za ono prije - gle, ljudi, pretjerala sam, nije to baš tako, zanijela sam se, inače nisam takva, tolerantna sam i s ljudima u odličnim odnosima, neovisno o politici (i to je točno), ali, na žalost, ne mogu povući ni jednu jedinu riječ. Toliko sam se toga naslušala.
LOL na Keruma, pračovjeke i zeku i potočića za Sibir - genijalno
A ja sam dijete lijepo pitala da li želi nacrtat nešto na listiću, jer sam koji dan prije saznala da se može crtati i dopisivati.
Mala se valjda prepala ozbiljne atmosfere pa je odustala.
Bilo mi žao, izgledalo je zgodno dodati sunce i leptira (omiljena tema) na onaj mračnjak od izbornog listića :).
mladez HDZ-a Karlovac, decki mladi ,skolovani,trebali bi bit vrh politicke elite raditi za mlade i razumjeti mlade
http://www.kaportal.hr/presuda-za-ra...eru-transkript
ima dobra karikatura od nika titanika gdje prosjak sjedi i prosi sa natpisom ispred sesira na kojem pise:pomozite,imam samo hrvatsku.
Evo, pa kako bi drugačije nazvala tu "opsjednutost" nego svjetonazor.
Piplice, magriz - ajde da vidim jesam li dobro naučila od političara - ja bi pustila "institucije pravne države da rade svoj posao i bila legalist" :mrgreen:.
ina znas sta je tragikomicno da je stvarno normalno da institucije rade svoj posao, ali meni se od tih fraza dize zeludac.
a legalist, pa ne bi li svi mi trebali biti legalisti, a ne traziti prve krivnie kako zeznuti sustav i dobro proci. ugalvnom bandicev legalist mi jutros posebno lose pada :(
znam da nisi nista lose mislila stim sto si napisala, ali jednostavno kako neke normalne stvari neki ljudi uspiju zgaditi.
A je, normalno da je tragično.... Mislim... to je vrhunska ironija, što se to uopće mora isticat - ono... pazi molim te, institucije pravne države rade svoj posao... i ja sam legalist... pljesak molim, nagradite moju dobrotu. To je upravo dokaz da je to sve totalno naopako i ne funkcionria. Što se neka riječ više spominje, to je manje ima.
ja samo znam da zbog ovih izbora one čokoladice "Braco i Seka" gledam skroz drugačijim očima :-)
inače, drago mi je da je došlo do promjene, i nadam se da će nova vlada popraviti stanje u državi bar u jednom segmentu kojeg imaju u planu.
ne očekujem više.
A što kažete na to da je čovjek koji traži diktatorske ovlasti dobio nekoliko tisuća glasova?
http://www.youtube.com/watch?v=Vg-JCaa-thw
Malo humora u ozbiljnu temu http://i44.tinypic.com/w8p08k.jpg :mrgreen:
Umirem!!!!
Ja bih podvukla nešto što je prije rekla Nena-Jabuka (rispekt za sve postove na ovom topiku)-ako vas smeta što sam birače HDZ-a nazvala manje inteligentnima općenito, ispravit ću se i reći da su politički glupi.
No, ipak bih se nadovezala na one odlične paralele s mamom i tatom (LOL) i piplicu i zapitala - pa nije li logično tako misliti?
Meni je jutro nakon izbora osvanulo s vise nade u bolje sutra. Da je ostalo po starom, zbilja ne znam sto bih i kamo bih. Da radim posao koji se trazi vani, vjerojatno bih razmisljala o presljenju u neku drugu zemlju. Ali ne radim. Nije cak stvar ljevice ni desnice nego dojma o covjeku. A moj osobni dojam, kao i dojam USKOK-a o bivsoj vlasti nije dobar. Zoran Milanovic mi u mnogim stvarima ulijeva povjerenje i nadam se da ce provesti reforme i vratiti nas donekle na pravi put. Svidja mi se Milanka Opacic, Cacica se malo bojim... Sve u svemu, nakon 4. prosinca - u meni je vise nade i vjere u neko bolje sutra. Ili barem u to da nece biti puno gore. Pri tome ne mislim da nece biti teze, jer hoce, ali mrvu postenije, pravednije, kulturnije, s manje lopovluka i kriminala, lose retorike, s manje patetike i plakanja da su za sve krivi mediji i netko drugi, s manje osvrtanja na proslost a vise gledanja na sadasnje i budece stanje - nadam se. A kod te nade sve kod mene za sada i pocinje i zavrsava.
Hvala ti (melem na ranu:-)), meni to nije lako slušati, a volimo se zbilja, i godinama (evo ga već 2 desetljeća) slušam što više, što manje agresivne ispade, neizazvane, jer sam čak počela govoriti da sam apolitična ne bih ih li ih spriječila da mi išta govore, ali džaba. Takvo je cijelo susjedstvo, selo, općina, pola županije...Čak bi mi bilo draže da ne znam o čemu pričam nego da se onako, radi zabave na forumu, pravim pametna. No, nema u mom privatnom životu (osim u životu Hrvatske općenito:mrgreen:) zbog toga beda, evo mi dolaze šogor i sestra u goste, i s njima smo super, samo ću ih pokušati spriječiti da "iskazuju domoljublje":mrgreen:.
Ajme, ovo na bracu i seku, treba upitat Zvečevo je li im porastao promet:lol:
Evo ako niste vidjeli:
http://forum.roda.hr/threads/69967-n...IZMJENU-ZAKONA
Meni osobno Milanović nije uopće simpatičan,
takav valjda ima gard, sledim se od njegovog pogleda,
ali sam čula od ljudi iz krugova esdepea, gdje isto ima krvavih ispod kože koji bi možda omastili brk da su u prilici,
da se nitko ne bi usudio jer Milanović ima nultu stopu tolerancije na korupciju i kriminal na svim razinama.
Ako je to iole istinito, daje nadu u bolje sutra.
meni je baš simpatičan i markantan8-)
meni nitko nije simpatičan, iako je Opačićka izgledala mrak u crvenoj haljini... no, nakon "pobjedničkog" govora gđe Kosor, uvjerena sam da će biti bolje s bilo kim osim zna se s kim.