tijesto ce past kad ga izvadis van.
ja sam koristila vise vrsta i vrhnja i cokolade i uvijek je ispalo dobro :)
Printable View
tijesto ce past kad ga izvadis van.
ja sam koristila vise vrsta i vrhnja i cokolade i uvijek je ispalo dobro :)
Radila sam ih u nedjelju i nestale su do poslije ručka. FENOMENALNO!
preko vikenda sam podijelila jos dva recepta,a dosad vec sigurno preko desetak ;)
Prijavljujem da sam već dvaput pravila ovaj kolač i ispao mi je savršen! Stvarno je prefin!
Ja sam izrezala pekpapir u obliku dna tepsije tako da su se stranice kolača zalijepile i kremu sam bez problema izlila a da se nije razlila ispod kolača. Biskvit sam pekla 20 min na 180 stupnjeva i uvijek mi tako ispadne dobar. Ako se kolač neravnomjerno digne znači da je temperatura bila previsoka.
Savjet za kremu: ja nisam zajedno topila vrhnje i čokoladu već sam kad je vrhnje provrilo maknula sa štednjaka i unutra natrgala čokoladu. Lagano sam miješala metlicom dok se čokolada nije istopila i krema nije bila prerijetka, oko 1 cm je ostalo na kolaču. U kremu sam dodala malo ekstrakta ruma (da me podsjeća na truffle ganache tortu :) ). Sljedeći put probavam bijelu varijantu kreme!
e rayana, da sam na vrijeme vidila tvoj post. Ugl, ja isla rezat to izbocenje pa su mi ispali skroz neravni kolaci. A okus je super, MM je odusevljen!!
Danas sam napravila kocke. Drugi put ću manje šećera stavit, možda samo 4 žlice. I krema mi se uopće nije upila u biskvit :? Why? :( Da li možda zbog toga što sam mlaku kremu stavljala na biskvit? Tijesto sam pekla na 180 C cca 20 min. I lijepo se nadiglo, ravnomjerno bez kvrga :lol: Razmišljam da bih drugi put stavila i banane između biskvita i kreme. Čokolada i banane meni odlična kombinacija :mljac:
Eto,dogodilo se i meni :evil: !
I to baš kad sam mislila da me ništa ne može iznenaditi,jer sam se više puta okušala u pravljenju ovog kolača i svaki put je ispao super!E pa ovaj put NIJE!Kora je sasvim upila čokoladu :( ...A izgledalo je da će sve biti savršeno :cry: ...
E sad me interesuje-hoće li ovako biti jestivo :? ?Predpostavljam da hoće,pa sam ga mislila samo ponovo preliti običnom čokoladom ili nutelom,da liči na nešto :/ ...Šta mislite,a?
ja bi ostavila ovako kako je,mislim da ce ti s jos cokolade,a posebno s nutelom,biti prepreslatko
Danas je kolač bio još bolji nego jučer. Stvarno je za 10. Mislim da ćemo ga češće raditi. I sveki je bila oduševljena.
ja jučer napravila sa bijelom Dorina čokoladom i odličan je (fali ga polovica) samo je gore mekanija krema ali okus je odličan za drugi put idem tražiti po dučanima bijelu čokoladu za kuhanje
ja sam jučer radila varijantu sa crnim biskvitom i crnobijelom kremom i nije mi uspio, kolač se razljeva i čini mi se da se bijela krema ne stvrdnjava, radila sam sa bijelom dorinom. Da li nekom pada na pamet di sam fulala?!?!?
i meni s bijelom čokoladom bude mekša krema od crne, al sutra da bude super, dok mi crna varijanta sutra dan bude lošija od prvog dana jer krema nije više onako pudingasta nego se stvrdne malo.no svejedno se sve pojede.čak je i MM koji ne voli čokoladne kolače pohvalio crnu varijantu i jede ju u nedostatku drugog slatkiša :mrgreen:
Meni je ovo kolač nr. 1, ali ja ga imam pod imenom Čokoladne kocke.
I krema mi je dupla _ 1 l Holea i pol kile čokse ;) duple kalorije
Al ko još misli na kalorije kod ovakvog remek djela...
Ja ga sutra radim. Što se tiče kreme mislim da je bit u tome što čokolada ne smije prokuhati, zato ne ostane na površini. Ja ću probati prokuhati vrhnje, skinuti sa šporeta i onda u njemu otopiti čokoldau. To je ista fora kad radite glazuru od čokolade, ako prokuha nećete dobiti finu masu po vrhu kolača, bar mislim da bi moglo to biti. Probam, pa javim... :)
may i ja pravile jučer. Treba li spomenuti da je ostao samo komadičak u dnu tepsije! :mrgreen:
Mmm... odlične su! Pravila večeras. Obožavam čokoladu :mljac:
Ekice hvala :love:
Evo ja napravila i ubacila u frižider. Biskvit je odličan, kad je bio gotov izvadila sam ga van. A u međuvremenu sam dobro zagrijala hoplu do vrenja skunula sa plina i dodala čoksu. Sve se super ujednačilo, bez grudica, malo sam duže miješala. Prelila preko biskvita, jedan mali dio je upio a kreme će kako mi se čini ostati po kolaču. Zanima me koliko se mora hladiti da se krema stvradne?
Mislim da je bito pustiti biskvit par minuta dok se krema kuha, i još je bitno prokuhati holu ili hoplu šta li već, skinuti s plina pa dodati čoksu. Iz tog razloga krema se ljepše stvrdne i neće je baš skroz upiti biskvit... Ali nastavak slijedi kad probam :)
I još me zanima da li se skroz krema stvrde ili se razlijeva po kolaču dok se reže :?
Stvrdne se i baš se lijepo reže.Bude kao neki čokoladni fil,znači,nije baš skrooooz tvrda.
Kolač je ispao mrak, i krema i fino se reže a ukusan... baš kakav ja volim :)
Ekice hvala Love[/code]
Ja u hladno vrhnje stavim kockice čokolade i zagrijavam na najmanjem plinu, jer vrhnje kad se zagrijava jako prska. Čim se vrhnje malo zgrije, odmah miješam pjenjačom, sve dok se i posljednji komadić čokolade ne otopi i smjesa bude jednolična. Za to vrijeme se biskvit peče. Dok se biskvit ispeče, krema se pomalo ohladi, ali još bude vruća i ja je istresem odmah na vrući biskvit.Citiraj:
rebeca prvotno napisa
Uvijek mi je jednak kolač.
Ne bi htjela kvarit ovaj super kolač,ja ga obožavam u original verziji...ali mm voli voćne torte...pa kako bi ja te dvije stvari spojila?
Mogla bi prepolovit biskvit i u njega stvavit nekakvu kremu od pudinga i voća,ali kad bi poslije zalila vrhnjem ne bi mi stalo u kalup,vjerojatno :roll:
A da samo posložim voće na biskvit pa polijem vrhnjem? :roll:
Kakva bi bila krema bez čokolade?:?
A da ispečem 2 kolača,svakom svoj :mrgreen:
ili da njemu napravim voćnu salatu (i onako je buci)
Dakle....
Napekla sam se kolača za života i znam što je okej.
Al ovo je više od toga. :)
U istoj sam večeri pekla i ovo i putar štangice s gornjeg topica :), i uopće se nisam pretrgla.
Gledajući value for money ili, u ovom slučaju, količinu utrošenog vremena i konačnog rezultata, Hola kocke su best ever. Bolje i od mog parfea.
Trud nikakav.
Rezultat ostao još samo jedan red u velikom protvanu!
Oduševilo me što je tutto competo gotovo u 20 minuta.
Meaning, dok se pekao biskvit, čoksa se krasno stopila s vrhnjem.
Stislo se preko noći, izgledalo ko sa slike - glatko i sjajno.
Biskvit upio taman da ne bude suh, a gore dva-tri cm divne kreme.
Topi se u ustima.
Stvarno svaka čast na receptu! Ništa nisam mijenjala, btw.
SAVRŠENO!!!
Sinoć smo došli s dječjeg rođkasa, stavila sam klince spavati i primila se posla (jer smo danas mi slavili rođkas). Ispalo je fenomenalno! Btw. radila sam s običnim vindijinim vrhnjem za šlag. Izgledao je savršeno, a i okus mu je bio takav! :mljac:
Jučer sam ga i ja po drugi put radila i bio je savršen :heart:
Ja sam ga radila 2 puta. Drugi put kad sad izvadila biskvit i pećnice, pustila sam ga 2-3 min. zatim poredala višnje, i odmah po tome kremu izlila. Svi kažu da je odlično. Ali sam stavila još 2,5 dcl. vrhnja da pokrije višnje, proporcioalno tome i čokse. Sutra radim sa bijelom čoksom, kupila sam od (kršitelj koda), zna li itko kakva je to čokolada? I još nešto obadva puta sam radila sa drugačijiom čokoladama i krema mi je bila drugačije gusta. Sve to ovisi i od čokolade, ali uglavnom dobra. I ja bih stavila 1 mlječnu čokoladu, da ne bude gorka jako...
I ja nikada nisam primjetila da mi krema upije u biskvit, ili se tomeni čini kako je biskvit crn. Ili možda što ja stavim na topao biskvit a ne na vrel? Ako netko zna tajnu neka je šapne :*
Ni meni se nije upila, isto sam stavila na topli biskvit - hladio se dok sam napravila kremu, a i krema je bila poprilično gusta (vrhnje za šlag Vindija + Dorina za kuhanje). :mljac:Citiraj:
rebeca prvotno napisa
Mora biti vreli biskvit da fino upije kremu, neće upiti puno tek toliko da biskvit omekša i bude sočniji.Citiraj:
rebeca prvotno napisa
Radila sam ga i s mliječnom čokoladom, e užasno je slatka krema nisam je mogla jesti. Probaj s Vindijim šlagom, nije sladak.
[quote]Radila sam ga i s mliječnom čokoladom, e užasno je slatka krema nisam je mogla jesti.Citiraj:
Ja recimo stavim 1 mliječnu a ostatak za kuhanje ili bar pola mliječne i bude ok, nikako svu mliječnu :)
[quote="rebeca"]Malo mi ponekad kompić poludi pa zamijeni citate nadam se da ste skužile :)Citiraj:
Radila sam ga i s mliječnom čokoladom, e užasno je slatka krema nisam je mogla jesti.Citiraj:
Ja recimo stavim 1 mliječnu a ostatak za kuhanje ili bar pola mliječne i bude ok, nikako svu mliječnu :)
Ja napravila jučer i super je ispao :D I baš kako je rekla ekica, super se reže :mrgreen:
Šta mislite, kako bi ispalo da na tijesto prije nego što prelijem čokoladu, stavim banane? Meni se nekako čini da bi moglo biti fino.
ja sam radila kolač nekoliko puta i više verzija, zadnji put na brzinu kupovala sastojke i kupila biljno vrhnje K+ (naka cijena 8,9 kn), sve super ispalo. kremu radim tako da čokoladu natrgam u vrhnje i grijem na min. plinu i stalno miješam...jednom sam i ja dodala višnje isto ispalo dobro.
sad se razmišljam kremu poduplati, u veću tepsiju staviti tijesto da se peče (bit će tanje), a između tijesta kreme ubaciti neko voće.. :/ ma stalno nešto kemijam s tim receptom :mrgreen:
Kombinacija vrhnja i čokolade je u svakom slučaju super.
Radila sam prošli vikend Crnu tortu, ispala dva prsta debela (s kremom, hehehhehe). Pa sam onda na brzinu otopila koch čokolade u vrnje, ohladila i izmiksala ohlađeno u kremu.
Pa još gore šlag i ispala prava torta s dvije kreme :).
Dakle, od te smjese mogu ispati fine praline (uz dodatak malo ekstrakta vanilije ili kave, npr) - kad se stvrdne miksati, hladiti pa oblikovati vlažnim rukama, od otopljenog nastane super krema teksture glazure ili pak od hladno izmiksane nastane prava prefina krema za kolače...
ja sam radila sa bijelom čokoladom i odlična je ispala. Je li netko možda probao raditi u obliku torte, ne znam kako se krema ponašala :?
Ja ga uvijek radim u kalupu torte i meni super.
Mislim da bude isto kao i plehu.
Ja sam radila s bijelom čoksom,ali mi se nije svidjela.Kora je sve upila,na vrhu ni traga od kreme.Kad se ohladilo i steglo,u kori su bili tragovi bijele čokolade,ali nije to TO.Ja sam očekivala debeo sloj bijele kreme na vrhu,ali šipak!Neću više eksperimentisati,od sada pa navijek samo s crnom čokoladom!
prije prelijevanja čokoladom, na biskvit sam poslagala narezanu bananu. predobro :bouncing:
Ovo bi moglo biti dobro, kako se nisam sjetila banana prije. Meni super ide banana sa čokoladom. Jesi li onda povećala šlag i rezala si banane na kolutiće ili :?Citiraj:
vidra prvotno napisa
Sad ću ja kao partibrejker. Danas sam radila kolač, turbo je jednostavan, imala sam tih pola cm kreme na vrhu, nije prošlo dolje, ali meni nije ništa posebno. :/
Čak je i krema ok, ali mi je biskvit bio nekako uljav. Stavila suncokretovo, friško ulje. I nije bio baš visok. Pleh 20x30.
Čokolada je bila Rial, nisu imali drugu za kuhanje u mom dućanu. :roll:
Doduše, sveki me gledala dok sam ga radila pa ću mu dati još jednom priliku zbog možebitnog urokljivog oka. :mrgreen: