NE,nisam zadovoljna.
I neću više padati na lažna predizborna obećanja....a lijepo mi je mm rekao.....:nope:
Printable View
NE,nisam zadovoljna.
I neću više padati na lažna predizborna obećanja....a lijepo mi je mm rekao.....:nope:
NE nisam zadovoljna. Moj su glas dobili jer su me slagali i prevarili. Takva je moja vlada. Takva je vlada države koju volim. Lažljiva i prevarantska. Hvala vam!
Ne, nisam zadovoljna!!!
Sramotno i bolno!!
Nismo zadovoljni, osjećamo se izdano i prevareno!!!!
Ne, nisam zadovoljna...štoviše razočarana sam ... kao i uvijek u našu vladu :evil::evil::evil:
ne,nisam zadovoljna...moja rezerva jajnih stanica ne može čekati da se zakon odobri..a da ne pričam o to me kako sam na vratima za doniranu js...želim stići iskoristit još svoju jedinu js...
Željela bih samo podsjetiti ministra na emisiju Hrvatska uživo u kojoj je gostovao 9.1.2012. i govorio o Novom zakonu koji nam sprema.
Između ostalog, ministar je rekao (citiram):
"Udruge pacijenata najbolje znaju svoje tegobe..."
"Tri su moje premise: 1. Pravo na optimalno liječenje"
2. Pravo na odabir
3. Bez diskriminacije
"Ja sam gastroenterolog. Moj pacijent koji ima gastritis ili čir ne mora ići po pravnu-socijalnu pomoć jer mu kažu da je to bolest modernog čovjeka... a ovi pacijenti moraju ići. To je isto diskriminacija!"
Link na emisiju - izabrati Hrvatska Uživo - datum 9.1.2012. - prilog ide od 21min
http://hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=370&cHash=a7431c4d83
I što reći? Kako možemo biti zadovoljni?
Sramite se!
i tako je naš ministar po sve tri točke još jednom skočio sebi u usta. bravo ministre!!
najgore je što mi se od njegovih laži trenutno radi još jedan čir. a jedan već imam. Ministre, hoćete li nam zakonom ograničiti i broj čireva koje smijemo imati?
ma nema veze, budemo i čireve išli liječiti u inozemstvo, ionako smo navikli na inozemne bolnice. hvala vam od srca!
znala sam da je još negdje govorio o toj diskriminaciji s pravnim i psihološkim savjetovanjem, ali nisam znala kada točno... hvala na podsjetniku, tonili!
stvarno strašno kakav se obrat dogodio... razočaravajuće, tužno, jadno :(
i nije mi jasno - vrlo je lako provjeriti da li je ova...kako ju je Vrčić ono nazvao...ah, da - "preporuka" (preporuka my ass) oplodnje 8 js standard u liječenju neplodnosti u Europi, kao i postoji li i u drugim zemljama obaveza psihološkog savjetovanja. vrlo je lako doći do informacije da toga u Europi NEMA! dakle, o čemu vi pričate??!!
Svi oni puno obečavaju dok ne dodju na vlast a kad se dočepaju stolice briga njih za nas i lako zaborave sve to su rekli.Na kraju ovaj novi zakon neće biti ništa bolji od prošlog.Na žalost ali MPO pacijenti su njima na zadnjem mjestu!
NE nisam zadovoljna!
NE, nismo zadovoljni!!!
ja sma se nažalost uvjerila da su svi kod kojih sam ja bila takvi Ako neideš priavtno k njima ko te šljivi Ćak sma doživila da mi je dr u bolnici rekao Nemogu vam pomoći ali ako zelite dodite k meni privatno
Ali da se vratim na temu NE nisam zadovoljna Iako sma ja imala sreću smatram da je i drugi zaslužuju..i želim da im se omogući sve da do toga i dođe Obećali su svašta pobrali su glasove a vidi sad
Iako živim u BIH (gdje je po pitanju MPO vlada čista 0,) na lječenja sam išla u Hrvatsku, vjerujući u uspijehe hrvatskih klinika i dobre lječnike. Nadala sam se da će promjenom vlasti doći bolje vrijeme za mnoge parove, da ću i ja možda po svoju drugu bebicu opet ići u Hrvatsku, da ću imati sada više prava, u postupke ići sa više vjere i nade, da će se gledati i mišljenje para koji se bori za tako željenu bebicu.
A šta na kraju reći, tužna sam i razočarana i mogu reći samo SRAM VAS BILO.
Jeli netko dobio odgovor od ministra?
Jučer je u Jutarnjem listu izašao članak vezan uz promjenu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Nisam ga pročitala jer nisam imala novine kod kuće, ali su me drugi obavijestili. Ministar navodno "češlja" prijedlog i neće biti potpuno u obliku koji je već ranije bio u medijima. Navodno se miče obaveza p&p savjetovanja. To pozdravljam.
Ostala moja očekivanja od zakona su:
1. oplodnja svih jajnih stanica dobivenih u postupku ( priroda će sama selektirati koje će dati perspektivne embrije, dio njih se neće oploditi, dio će stati u razvoju)
2. zamrzavanje kvalitetnih zametaka
4. reguliranje viška zametaka
Donacija i uništavanje. Ne mogu se čuvati vječno. Zašto ne uništavanje pod propisanim uvjetima? Daleko je taj skup stanica od djeteta. Bez majčine utrobe nema djeteta, kad su vani, samo su stanice. Kad se uspiju implantirati u majci, e onda možemo govoriti o mogućnosti djeteta i potencijalu za život. Na našu žalost, zametak u posudici nije jednako dijete. Jer da jest, bio bi dovoljan jedan i cijele ove priče ne bi bilo.
5. mogućnost liječenja žena bez partnera ( s problemima reprodukcije)
6. mogućnost potpomognute oplodnje žena bez partnera koje su taj način začeća odabrale da bi ostvarile roditeljstvo
To su područja koja bi po mom mišljenju trebalo regilirati ovim zakonom da bi se poštovala sva načela na koja se ministar pozivao. Svakom prema odabiru, bez diskriminacije bilo koga.
Tada bih bila zadovoljna.
nisam ni ja dobila odgovor :cekam:
ni ja,valjda se čovjek odmara od team buildinga u Poreču
Moj glas nisu nikad imali, niti će, jer ih znam od prije kakvi su......
Ne, nikako nisam zadovoljna.
Samo jako razocarana, iako nazalost ne i previse iznenadjena:(
Ne, nismo zadovoljni!!
vidjela sam članak, iskreno ne piše ništa pametno osim da se nacrt sada češlja sa proširenim povjerenstvom i da to što stoji u nacrtu ne znači ništa jer će se ionako mijenjati. jer kao u nacrtu stoji pp savjetovanje koje on svakako misli izbaciti.
meni sve to izgleda kao pokušaj ušutkivanja nas nezadovoljnih u stilu da nemamo što galamiti dok ne izađe pravi zakon jer nacrt ne znači ništa, a kad se zakon izglasa možemo se slikati.
članak se zapravo prvenstveno bavi time što mi suludo čuvamo smrzliće za vijeke vijekova. to doista je suludo, čak se citira dr Vlaisavljevića koji navodi da ne zna za ijednu zemlju osim nas koja nema propisan neko vremenski rok čuvanja. ja bih potpisala reny za boldano, bez majčine utrobe i bez implantacije nema govora o životu. da su sve oplođene stanice automatski djeca ja bih sada imala već jednu manju vrtićku grupu, no gle čuda još uvijek nemam niti jedno dijete. tamo u labu to je samo skup stanica, ako ih roditelji ne žele iskoristiti ja sam svakako za donaciju ili uništenje.
baš zanimljivo da je prošli tjedan odgovor bio kako je nacrt zakona gotov i već ide u proceduru, a u nedjelju u novinama objavljeno kako nacrt sam ne znači ništa jer ga pregledava prošireno povjerenstvo i rade izmjene.
i moj su glas dobili na temelju obećanja o novom, boljem i pravednijem zakonu. na temelju toga dobili su i glasove moje obitelji i prijatelja.
ovo je sramotno popuštanje pritisicima onih kojih se na sreću MPO ne dotiče, besramno udovoljavanje privatnim interesima određenih grupa, popuštanje pod pritiscima Crkve, mizerno stiskanje proračunske vreće kako bi se što manje potrošilo na postupke kroz postavljanje restrikcija i ograničenja-npr. 42. godine granica za pravo na postupak na teret hzzo, a uvjerena sam da ni broj pokušaja na teret osiguranja sigurno neće i dalje biti 6.
razočarana sam....pogotovo ako ograniće na 2 puta pravo na prirodne....
jadno
I?
Jesmo li zadovoljni?
Da podsjetim: Zakon ide u redovnu proceduru (ima li kraja čekanju na pravdu i optimalnu pomoć...), ograničenje u broju oplođenih stanica i dalje postoji, plaćamo i prirodnjake, donori nisu anonimni...ima toga još...
Koliko vas već mjesecima stoji na mjestu čekajući bolji zakon?
Koliko vas ima kojima su prirodnjaci od velike važnosti - možda jedini put do djeteta?
Koliko nas je nezadovoljnih i razočaranih?
Ma ovo sa plaćanjem prirodnjaka me dotuklo skroz, mislila sam bit će kao i do sada, uvešće dobnu granicu pa šta kupit ću lijekove već nekako.No budući meni preostaju samo prirodnjaci upravo zbog godina i tu dobijem šipak, plaćat će ga i mlađe koje ispucaju zakonom određeni broj prirodnjaka i stimuliranih.Da bude još bolje sve i da se odlučim za doniranu jajnu stanicu opet šipak, neanonimnost donora u praksi zapravo znači da donacija neće ni biti, to će ostati mrtvo slovo na papiru, bar za moju generaciju, ma mislim stvarno osjećam se jadno i bespomoćno a još nisam spremna odustati od toga da imam svoje dijete koliko god to nekome čudno i mazohistički izgledalo!
NE nisam zadovoljna!
sve će mi uzeti....meni je prirodnjak od velike važnosti
Nisam zadovoljna, a mogli bi malo pomjerit i dobnu granicu.
Mislim da ovim zakonom nitko nece biti zadovoljan osim onih koji su ga pisali! Jadno se osjecam...sve sto su nam tako zustro obecavali ode pa pa! Najbolje mi je kad zagovornici onog djela zakona "do 42 godine" krenu s imbecilnim komentarima tipa - gdje smo bile do sad, ko da smo tempirano cekale 40-tu pa bi sad malo postale majke. Sram ih bilo!
profesor Vrčić, član Nacionalnog povjerenstva, koji kaže i sam u članku Vjesnika od jučer da je sudjelovao u pisanju zakonskog prijedloga, ovdje među ostalim objašnjava pojedinosti zakona pa tako i dobnu granicu. Ako do sada niste znali čemu služi uvođenje dobne granice za postupak na teret HZZO-a, evo ovdje objašnjenje:
Inače bih čestitala profesoru Vrčiću, CONGRATS, vjerujem da ste zaslužili mjesto šefa Petrove kao što je Ministar Ostojić već indirektno najavio. Ovakvim držanjem, guardom, iznošenjem ovakve argumentacije, predlaganjem ovakvog zakona, sigurna sam da Vam se smiješi mjesto šefa Petrove. Da mi je znati što je Vaš kolega Šimunić dobio ili što će dobiti?Citiraj:
Što je s ograničenjem životne dobi do kada žene imaju pravo na besplatne postupke pomognute oplodnje?
Vrčić: - Mi smo potrošili gomilu novca na postupke žena nakon 45. godine života i uspješnost je bila manja od 0,5 posto, pa smatram da ograničenje na 42 godine ima smisla.
Potaknut će parove na planiranje trudnoće u ranijoj dobi. Idealna dob za rađanje je između 20. i 25. godine života. S obzirom na školovanje, ipak bi trebale rađati prije tridesete godine.