Ja ih nisam nikad imala, pa mi je sve ovo nepoznanica. Hvala na savjetima.
Printable View
Ja ih nisam nikad imala, pa mi je sve ovo nepoznanica. Hvala na savjetima.
ja ih jutros nasla na glavi moje curice... :cry: :cry: :cry:
a jucer je spavala samnom... :cry:
imaju i one male n+bijele i nasla sam par crnih koje setaju :lol:
sta je sta? ajme umirem, poludit cu!!
malena beba, pogledaj ovaj moj gore post sa linkovima i sretno rješavanje! imaj strpljenja- češljanje, trijebljenje + češljanje i češljanje + pranje kose!
utjesite me... nismo valjda jedini trenutno sa usima... :(
Ja samo molim Boga da ih moji klinci ne pokupe u vrtiću jer ne znam kako ću sebe očistiti :/ . Pre cca 4 godine sam ih dobila od deverove malecke - joooj muka živih a samo sam je par minuta mazila :/
I apropo teme, hoće uši i na farbanu kosu a novo farbanje im samo udesi ambijent - provereno sa punih 30 godina :roll:
Joj, živa se izdrapah na ovoj temi :lol:
moja mala je imala uši skoro 9 mjeseci. mijenjale smo šampone i češljeve i sto čuda. čistile svaki dan po više od sat vremena (ima gustu kosu) i na kraju plačući odem u ljekarnu tražeći čudo. apotekarka vidjevši koliko sam očajna, a i shvatila je da sam već sve šampone isprobala predložila mi je neki električni češalj koji kao ubija uši i gnjide jer ima blagu struju koje dijete ne osjeti, a i alarmira kada se nešto zalijepi tako da se može odmah izvaditi. platila sam ga 300 kuna i ne žalim ni lipe. riješili smo se ušiju za 7 dana svakodnevnim češljanjem po 20ak minuta.
zove se robi combo pro[/b]
plus, zaboravih napisati, toliko sam novaca potrošila na šampone, a usput je zaradila i perut
MI smo se svojedobno borili sa ušima u više navrata i uspješno ih se riješili (duga kosa do pola leđa) ovom metodom koju smo nije da se hvalim sami izmislili. Kosu smo prali toćno po uputama Sumifen šampona i nakon toga obilno na kosu stavili regeneratora i krenuli izčešljavati kosu najprije jako rijetkim češljem, zatim normalnim ( da se kosa dobro,dobro razčešlja) i na kraju onim gustim za bebe, sloj po sloj ne ispuštajući niti dlaćicu. Uši i gnjide bi po toj glatkoj od regeneratora kosi klizile kao po ulju (Češljanje je trajalo jako dugo). Nakon dva dana bi ponovile postupak i nakon 14 opet i ušiju nije više bilo, drugi par rukava je ako se izvor ušiju nije očistio, onda se prića na žalost ponavlja.
MI smo se svojedobno borili sa ušima u više navrata i uspješno ih se riješili (duga kosa do pola leđa) ovom metodom koju smo nije da se hvalim sami izmislili. Kosu smo prali toćno po uputama Sumifen šampona i nakon toga obilno na kosu stavili regeneratora i krenuli izčešljavati kosu najprije jako rijetkim češljem, zatim normalnim ( da se kosa dobro,dobro razčešlja) i na kraju onim gustim za bebe, sloj po sloj ne ispuštajući niti dlaćicu. Uši i gnjide bi po toj glatkoj od regeneratora kosi klizile kao po ulju (Češljanje je trajalo jako dugo). Nakon dva dana bi ponovile postupak i nakon 14 opet i ušiju nije više bilo, drugi par rukava je ako se izvor ušiju nije očistio, onda se prića na žalost ponavlja.
netko je ovdje bio spominjao ulje čajevca, nama je ono pomoglo definitivno. svaki dan sam joj kosu intenzivno češljala i trijebila, i prala u coca-coli, majonezi, pedilin šamponu... al kad sam kupila onaj češljić za uši (obični) i dobili smo uz njega to ulje čajevca. skeptična, puko mi film i ja joj zadihtala kosu u plastičnoj kapi, dobro natraljala tog čajevca i ostavila nekih 15 minuta. nakon što sam joj isprala kosu, lijepo sam ih sve rašćešljala i ono što je grace rekla, dlaku po dlaku. kosa joj je doslovno smrdila narednih 5 dana i više ih nije bilo.
netko je spomenuo da ne idu na farbanu kosu, e pa idu, idu, itekako! :x nemojte se povodit za time. ako itko u obitelji dobije uši, svi ukučani moraju oprati kosu sa šamponom. prve su najvažnije da se ubiju, dok ne postanu spolno aktivne (7-14 dana, al nikad niste sigurni koliko je stara uš koja vam je došla na glavu), zato trebaju svi odmah oprati.
i još jedna greška- koju sam ja napravila, u brzini, našamponirala sam ju i onda sam ju skupa sa tim šamponom istuširala.
kada se uši dobiju, mora se prati isključivo glava- ne i tijelo. :/
ovo nisam znala a to bi sigurno i ja napravila :shock:Citiraj:
Tea prvotno napisa
jel bilo kakvih posljedica? :/
i ja iman taj sampon. ajde mi samo objasni jesi taj regenerator ispirala ili ne?Citiraj:
grace prvotno napisa
hvala Bogu nije, al nakon toga mi je moja mama ispričala da je to isto i ona napravila meni, pa sam se sva osula kao nikad u životu i da je morala ići na hitnu samnom na injekcije! :/Citiraj:
M&T prvotno napisa
ja sam se sa Nikom isto okupala u pedilinu, al ovaj put mi ništa nije bilo!
Kosu sam izćešljavala sa regeneratorom, i tek kad sam bila gotova sam ju isprala. I moram priznati da samo kosu ispirale pod tušem, dakle cijelo tijelo istovremeno jer smo bile na moru (posebni uvijeti, tuš u dvorišti, i tako cijelo ljeto borba sa ušima ) i nikad nam nije bilo ništa,a šampon je uvijek bio sumifen. Borbu smo vodile skoro tri ljeta za redom jer se selo u kojem smo ljetovale nije čistilo kako treba pa im je trebalo toliko vremena da ih se riješe. I farbana kosa je jednako primamljiva kao i druga .
Kosu sam izćešljavala sa regeneratorom, i tek kad sam bila gotova sam ju isprala. I moram priznati da samo kosu ispirale pod tušem, dakle cijelo tijelo istovremeno jer smo bile na moru (posebni uvijeti, tuš u dvorišti, i tako cijelo ljeto borba sa ušima ) i nikad nam nije bilo ništa,a šampon je uvijek bio sumifen. Borbu smo vodile skoro tri ljeta za redom jer se selo u kojem smo ljetovale nije čistilo kako treba pa im je trebalo toliko vremena da ih se riješe. I farbana kosa je jednako primamljiva kao i druga .
mi smo se brzo rijesili, za 5 dana, jedino da se ne vrate :/
Kod nas su jesenas vladale uši.
Med. sestra u vrtiću nam je rekla da djecu ujutro pošpricamo lakom za kosu, da na lakiranu kosu ne idu uši. I stvarno mi kaj smo ih "lakirali" nitko nije dobio uši.
sad cu se ugrist za jezik :/ vratile su se!!! ma poludit cu, sta je najgore cini mi se da ih i mali ima :cry:
i sta sad, kako cu njemu oprat SAMO kosu?
nista sad ne kontam...neko pise da cesalj ubija i usi i gnjide a neko samo gnjide. ajde mi objasnite? ne bi ga kupovala ako ubija samo usi jer su mi veci problem gnjide. ima dugu kosu i nikako je ne bi tila sisat, a cini mi se nemoguce neku promasit. pomagajte!!!!
Malog osisaj vrlo kratko, pa ces svaku vidjeti i moci ces ih izvaditi. Ne sve odjednom, jer nemaju klinci strpljenja za to, ali onako pokoju u prolazu. A za curu nabavi cajevac.
gnjide ne ubija NIŠTA! (na žalost) :evil: već ih se mora rukom fizički odstraniti! uši se ubijaju el. češljičem, šamponima....
dovoljno je da jedna gnjida ostane, eto ih ponovno! :/
onda nista od ceslja? a ja se ponadala... a sta s cajevcem? ulijem ga u sampon? oni za usi ili obicni? jel se moze u apoteci nabavit? koliko kosta?
ma luda sam... pregledam je, ne vidim ni jednu a onda za par dana opet...
a ja i moja kći već 3 mjeseca!Citiraj:
sir_oliver prvotno napisa
žalila se jedno vrijeme da je svrbi glava, ja gledala ali ništa nisam našla. očekivala sam neku živu, šetajuću gamad, a takvoj ni traga. u nekoliko mi se navrata jadno dijete žalilo, ja gledala i opet ništa.
počela i mene svrbiti glava i vrat. pomislila sam da se radi o alergiji i otišla kod svoje dr koja mi je dala uputnicu za dermatologa. nakon mjesec dana (koliko sam čekala na red), dermaologinja je ustanovila da se radi o gnjidama i preporučila BUBIL šampon.
dva dana zaredom smo njime prale kosu i u četvrtak ponavljamo tretman ali ja kod nje još pronalazim gnjide (mene neće nitko gledati :( )
da stvar bude bolja obje smo dugokose!
plaši me zaključak da GNJIDE NIŠTA NE UBIJA. zar je stvarno tako?
kako uopće uš izgleda i koliko je velika?
ja sam zamišljala da sliči buhi, a tako nešto nisam nalazila u kosi.
fergusti, pročitaj malo par stranica prije, ja sam navodila linkove gdje ti sve lijepo piše! upute, crteži, sve.... :)
tea, zahvaljujem, sve sam prostudirala.
ponuđen mi je i el. češalj pa ćemo ga isprobati.
sir_oliver, :*
javim se.
borimo se još uvijek i ne predajemo.
muči me nedostatak vremena da posao trijebljenja obavim temeljito.
gnjide su još prisutne, svrab gotovo da je nestao.
jučer su dobili pisanu obavijest da su se pojavile uši u školi, a o njihovoj se prisutnosti šuška već mjesecima.
shvatila sam da je, zapravo, problem u nedovoljnoj educiranosti nas roditelja.
ja nisam imala pojma kako gnjide izgledaju i nisam ih prepoznala na glavi svog djeteta.
osim toga, svakoga je sram reći da mu dijete ima uši iz razloga da mu dijete ne pribiju na stup srama i proglase prljavcem.
i dok god se to smatra sramotom, uši će se nesmetano i nekontrolirano širiti. :(
nije svakog sram reci
kad je ivar imao usi ja sam ga ostavila doma i javila razrednici da ostala djeca napisu u informativku roditeljima da ivar ima usi i da ih pregledaju, a roditelje njegovih najprijatelja sam zvala telefonom
pa nije zato jer ih on ima, on PRAnositelj svih usiju. dobio ih je od drugih kao sto ce netko drugi od njega.
isto su i neki od njih zvali mene kad su njihova djeca dobila usi
moj jedini problem s usima je sto mi se tako gadeee, evo proslo je godinu dana otad a ja se jos najezim kad se sjetim i sve me svrbi kad vidim naslov.
Što se tiče ubijanja gnjida, mislim da to piše i u uputama za šampon, trik je da se kosa pere svakih određeni broj dana, između 2 pranja gnjide se pretvore u uši ali se još ne stignu razmnožiti, tj. napraviti nove gnjide. I tako, kad se sve gnjide pretvore u uši, a sve uši pocrkaju od šampona, priča je gotova.
Ma daj stvarno :shock: sad si me stvarno uplašila. Mi se od četvrtka borimo sa ušima, odnosno sa gnjidama.Citiraj:
Tea prvotno napisa
Lucija ima dugu kosu i svaki dan joj po sat vremena trijebim gnjide, ali još uvijek ih ima....
Probala sam ih stisnuti između prstiju i nisu glasno pucale što je jasan pokazatelj da nisu žive, pa sam se utješila da ona sada ima groblje na glavi koje ću kroz koji dan potpuno očistiti.
A ti si me sad skroz prestravila, pa ne mogu valjda te gnjide ponovo oživjeti????? :shock:
Pa da,dosta je da ostane jedna jedina živa gnjida i eto ti ih za koji dan opet koliko oćeš.Ja imam fobiju od tih ušiju,pisala sam i tu,moja cura ih je lani dva puta dobila a ima dugu kosu.Ja bih nju svaku večer pustila da zaspe na kauču i onda ispod jakog svjetla znala saaaatima vaditi te gnjide i čistiti je.A tjeme joj je mjesecima smrdilo po onom šamponu koliko je jak
naty, već sam pisala, probaj sa uljem čajevca! :/ (meni pomogao, a prirodan je pa ga možeš i češće stavljati, budući da ove šampone za uši smiješ samo svako nekoliko dana)
Joj tek sam kasnije pročitala od prve do zadnje stranice. Ja sam nadobudno mislila kako ću ja to lako riješiti sa šamponom i iščešljavanjem.Citiraj:
Tea prvotno napisa
Prošlo je već 7 dana i ja se još uvijek borim sa ušima :shock: Krenula sam sa Bubilom, pa svinjska mast, pa Sumifen i nakon što sam jučer opet otkrile žive uši, poslala sam muža u dežurnu ljekarnu po Robi Comb i Lice Guard šampon.
Neću ni reći da sam ih jučer i kod sebe našla :shock: Nadam se da ću im sad konačno doskočiti inače ću se izgrebati do smrti.
Lucija je isto već luda od silnog isčešljavanja (ima kosu do pola leđa), jučer je jadnica rekla da želi ostati kod bake.....ZAUVIJEK :)
Naty jeste uspjeli s Lice Guardom?
Naty, ne moras iscesljavati. Gnjeci gnjide direkt na kosi, klincima je to manja trauma. Meni su Bubil i Sumifen bili losi. Tek s Pedilinom su usi pocrkale.
Ne znam još pouzdano pošto smo to jučer navečer (oko 22 sata) radile kad je Luce već bila umorna i nervozna. Počele smo sa trijebljenjem i češljanjem oko 19 i 30, a završile oko 22 i 30 :evil:Citiraj:
tea1976 prvotno napisa
Češalj mi se čini odličan, a šampon me baš i nije tako oduševio. Piše na njemu da olakšava iščešljavanje gnjida, odnosno da se gnjide lakše odlijepe od dlake,ali meni se čini da to baš i nije tako....
Probat ću danas opet pa ću vidjeti, jučer sam joj čak prije šampona škarama rezala te dlake na kojima su bile gnjide tako da mislim da sam dosta toga odstranila i prije šampona.
Ali i prije 7 dana sam mislila da ću ih se riješiti za 1 dan :lol:
Meni se taj šampon činio boljim od drugih jer ga možeš koristiti svaki dan ( druge svakih par dana) i jer djeluje na gnjide (drugi šamponi na žive uši), češalj je zakon- onaj što zuji za žive uši i onaj s dugačkim gustim iglicama za gnjide. Mi smo se jedino tako uspjeli 100 % riješiti gamadi.
( i moji su već bježali od mene kad su vidjeli da imam češalj )
Ne znam jedino za Pedilin, njega nisam koristila.
U svakom slučaju ~~~~~~~~~~~~ da ih potamanite :*
u boj, u boj, junaci!
ma neće nas valjda ta sićušna gamad nadjačati!
mi još trijebimo gnjide, ali živih ušiju više nema pa ni svraba.
aaaa i mi dobili usi. uzas zivi. u borbi smo sa samponom i cesljem el. a dalje cemo vidit koliko cemo biti uspjesni. :/ pedilin velite da je najbolji.
I ja sam imala slične probleme sa mojom djecom. Svi troje idu u istu školu i produženi boravak, i naravno da su pokupili uši. Ja sam problem riješavala sa svim i svačim, i na kraju uspjela šamponom "Pedilin", te gustim češljem....Dok se zadnja gnjida fizički ne odstrani, nema šansi da se riješi te pošasti. ali sada imamo preventivu, i mogu vam reći da "fercera"....Već su se u dva navrata pojavile uši, a moji klinci ih nisu pokupili....Citiraj:
Winnie The Pooh prvotno napisa
Poslije pranja kose im isperem vlasište sa rastvorom vode, te esencijalnog ulja ružmarina i timjana. Recimo na pola litre vode, ukapajte po 2-3 kapi gore navedenih ulja, te time isperite djetetu kosicu. Ne ispirite nanovo čistom vodom. Osim što ogodno miriše, očito da "iritira" uši. Nadam se da ćete uspjeti.
Pozdrav
evo i mene tu :roll:
kod L. u grupi jedna cura ima usi
danas frendica isla pogledat mojoj L. i nasla dvije malecke, skoro prozirne gnjidurine.
kupili sampon, oprali kosu, ja preuzela ulogu mame majmunice i istrijebila u procesu jos jedno 5-6 komada (nisam ih pojela, skoncale su na plahti). zivih nije bilo.
i mi ostali smo oprali kosu, mm potegao masinicu po glavi, nikom nismo nis nasli.
posteljina presvucena, mislila sam ju spalit, al nemam love za kupit novu pa sam ju ubacila na opkuhavanje.
kaj sad da radim?
da joj napravim iz prevencije francusku na glavi? zalijem ju kokakolom? zabijem daske na prozore i postavim natpise upozorenja oko stana?