ako se ne varam, promijenili su samo pravopisnu pogrešku, "od dana" u "na dan" ili tako nekako. znači da CIJELI taj članak kao takav i dalje ostaje, znači NE RESETIRAJU SE postupci???? užas :((((
Printable View
Bajs je suzdržan u glasanju... koji licemjer.
U prijedlogu zakona šta sam si ja skinila već piša "na dan"..znači da su promjenili u "do dana"..
ma to je nebitno, jer su u biti trebali cijeli članak izbrisati, sto ocigledno nisu ucinili. :(
nisam polovila koja je izmjena i posljedica amandmana na članak 62
mia74: nadam se da ne misliš da sam te uvrijedila ili da mislim da ti ne shvaćaš
ja uvijek mislim da napišem tako komplicirano da me netko ne shvaća, zato sam mislila ajmo ispočetka....
88 za 45 protiv 2 suzdrzana
Prihvaceno :/
Članak 62.
(1) Svi uredno evidentirani postupci medicinski pomognute oplodnje koji su na dan
stupanja na snagu ovoga Zakona bili u fazi pripreme ili već započeti, dovršit će se prema
medicinskoj metodi kojom je predviđeno da budu obavljeni ako stranka postavi takav zahtjev.
(2) Postupci medicinski pomognute oplodnje koji su provedeni na dan stupanja na snagu
ovoga Zakona ubrajaju se u ukupan broj postupaka iz članka 10. stavka 6. ovoga Zakona.
Rekli su da će "na dan" promijeniti na "do dana".
A sad, da li će se mijenjati samo u prvoj rečeici ili i u drugoj?!
Zakon je izglasan!
baš :/
Zna netko kad će se početi primjenjivati?
A bas krasno pa jel to pravno moguce?
Dakle, još jednom, postupci se ne resetiraju?
:(
Ne resetiraju.
Ne mogu vjerovat, ovo je pretužno.
Znači ne znamo sa sigurnošću resetiraju li se postupci ili ne?
oni se cerekaju, odradili su svoje, jedva čekaju da sve završi da mogu na kavicu. :/
Žao mi je cure, ovo stvarno nije pravedno :-(
A što je s prirodnjacima? Hocemo imati pravo na 2 pošto se oni do sada nisu računali na teret HZZO-a?
eto zakon je izglasan ali tko ce nam ga sad pojasniti
jel se broje ispocetka postupci ili ne , moze li tko to saznat ali da je 100% tocno
Po meni, ne zna se sa sigurnošću da li se resetiraju ili ne.. Jer ako ostave drugi stavak ovakav kakav je, onda se neće resetirati..
Kada bi se zakon trebao početi primjenjivati?
I što će biti s privatnicima, sad će nas i oni odbijati jer imaju premalo zaposlenih? :(
spominjali su drugi stavak
sve je bilo prebrzo da bi mogla registrirati
sumnjam da su ludi da na taj nacin daju legitimitet milinovicevom zakonu i da riskiraju ustavnu tuzbu
Poželim da osim filozofskog kutka, na ovom forumu postoji kutak za psovanje.
Ministar je izjavio da će se člank 62 mijenjati ili definifati podzakonskim aktima. Nemam izvor, ali sjećam se toga negdje s neta...
ako je netko registrirao što su spominjali drugi stavak---
dovoljno bi bilo da su rekli kratko da se drugi stavak ukida/briše
ako je u njihovom amandmanu bilo da se brise, onda je amandman prihvacen i brise se
jer je on rekao - ovaj amandman sdp-a se naravno prihvaca
na sto su se svi nasmijali
bilo je da se brise
znaci postupci su resetirani
imamo info da je i drugi stavak promijenjen, odnosno 'greška' u drugom stavku
sada stavak 2 glasi, ako sam dobro shvatila...
(2) Postupci medicinski pomognute oplodnje koji su provedeni na dan stupanja na snagu
ovoga Zakona NE ubrajaju se u ukupan broj postupaka iz članka 10. stavka 6. ovoga Zakona.
tj. kako ivarica kaže
postupci se resetiraju
ajd konačno! da se mogu radovati!
Konačno..... :-D
joj, ako je to fakat tak - odlično.
a jel se šta spominjala anonimnost donora?
Curke, gdje mogu vidjeti zakon, nešto me zanima? A ne mogu ga više nigdje naći
Hvala Iv:)
a nisam ni mislila da bi moglo završiti idealno :(
ali i ovo je već puno...