Roza, pa nije valjda da cemo opet odredivati tko je bolji roditelj prema broju kuhanih obroka???
Stray stvarno dobro kaze, previse je u tebi bijesa.
Printable View
Roza, pa nije valjda da cemo opet odredivati tko je bolji roditelj prema broju kuhanih obroka???
Stray stvarno dobro kaze, previse je u tebi bijesa.
Pa ja samo iskrena, i fakat ne kužim zašto vas toliko vrijeđa sto jedna bijesna, zla i ogorčena osoba poput mene ne želi da se njeno dijete druži s vašom u školi? Mene recimo ne tangira 5% sto vi mislite da sam luda glupa bijesna i da mi cak to recete u facu ne bi me smetalo a ovako preko foruma još manje. Zanimljivo je i to da u mojim postovima iscitavate bijes dok ste vi sve ostale med i mlijeko, LOL pa ženska me sociopatski psihoanalizira uz suptilno ubacivanje socijalne službe, a vi navalile na mene, al ajde bar da i stray jednom bude dio mainstrema. You go girl!
I jos nesto, ja nisam nikog osobno napadala, napadala sam generalno stanje stvari, ali sto god da čovjek reče vas vrijeđa. To je vas problem.
Ne vrijeđa svih. Možeš ti i bilo tko reći što želi, ali treba ipak razmisliti želimo li da netko i pročita ono što mislimo. Zato ja često samu sebe cenzuriram, jer tko zna tko ovo sve čita i kako će shvatiti napisane riječi.
Opet ću ja poslovicu: Ispeci. pa reci, odnosno, napiši. Mene bi strayine riječi itekako zamislile, pa bih postala med i mlijeko. Ili se pritajila :)...
Potpis na Beti.
Roza, još jednom, ja sam fascinirana načinom na koji živite i iskreno zavidim... i smatram da se od tebe i tvoje obitelji može puno naučiti, ali me iznenađuje tolika isključivost, gorčina i ljutnja. I krivo mi je da ju nosiš u sebi.
Od nekog tko je rekao adio ostatku svijeta najmanje što očekujem je ljutnja i prepucavanje. Ili ja to samo idealiziram off-gridovce...
Uh ovo zvuči ko da živimo u Orwelovoj državi.
Mojca tupite konstantno o ljutnji i bijesu a daj mi please citiraj par ljutih rečenica jer koliko god se trudila nikako da ih nadem u svojim postovima jer guess what nit sam ljuta nit bijesna, samo je moje razmisljanje za vas too much pa ne znate kako me drugacije diskreditirati nego lejblom ogorcene itd. Pa pogle sta mi je stray sve natrkeljala, bas me zanima kako bi neka pd vas ne ogorcenih na takvu direktnu osobnu provokaciju izreagirala. Ko da sa zidovima pricam covjece! Poanta mog pisanja je bila da vam pokazem i drugu stranu, i da uvidite da izborni predmet vjeronauk nije nista u uspiredbi sa u potpunosti ateistickim funkcioniranjem skola.
RozaGroza, zvučiš kao oni koje uvati pravednički bijes, pa krenu puškom ispunjavati volju Božiju, ono, Sedam. Bezbožnici, grešnici, trule jabuke?! I tako smo gadni i mi i naše škole, i naša djeca i sve da se mora pobjeć glavom bez obzira, ako treba i van zemlje da se čovjek iole spasi?! Ma daaaaj! Jel se Isus sakrio u neku špilju, gledao na ljude i zapljuvavao se - vidi ih, bezbožnici, fuj? Nije.
daj vidi rijecnik kojim se sluzis, ne moras uoce dalje od toga
procitaj druge, nakon sto si dio ekipe iziritirala nacinom na koji prezentiras svoje stavove. offgridanje apsolutno nema veze sa ovom pricom nego nacin kako prezentiras i nameces drugima o jedinom ispravnom obliku postojanja
cijela je tema krenula od blogiranja jednog tate kojeg iritira da im se namece vjerski odgoj
tvoja je vjera tvoj izbor, tvoje pravo ali isto tako je legalno ne biti vjernik i bit nezadovoljan nametanjem vjere
"Poanta mog pisanja je bila da vam pokazem i drugu stranu, i da uvidite da izborni predmet vjeronauk nije nista u uspiredbi sa u potpunosti ateistickim funkcioniranjem skola."
ok. primile smo k znanju.
a sad idemo se vratiti na temu: moze li netko potvrditi da danas odlaska na blagoslov navodno nije bilo?
ps ne znam gdke je ta stara tema, to bi trebalo pitati moderatorice
Grešnici sa kojima se Isus druzio su bili apostoli, Matej i Marija Magdalena, koji su se pokajali, ostavili svoj bivši zivot i pratili Krista. A u Bibliji Pavao piše da se separiramo i ne diramo ono sto je necisto, kršćani od prvog stoljeća žive odvojeno u svojim zajednicama. Isus se nije druzio sa apsolutno svakim i uglavnom je bio povucen sa svojim apostolima. Ali usporedbe radi, tjerati kršćane danas da idu u skolu sa bezboznicima bilo bi isto kao da su onda zidovi učili sa rimljanima.
Slažem se, ajmo se vratiti na temu.
Roza, Ifigenija i Stray su ti sve rekle.
Sorry stray nisam "pristojna" i "stalozena" poput tebe (sarkazam). Apsolutno je legalno bit nevjernik i zakonom te ne prisiljavaju da ucis gluposti koje ne želiš, kod kršćana je stvar obrnuta. Ako dam dijete u skolu ono mora sudjelovat u ateistickim ucenjima sto iz biologije, geografije, povijesti etc. Daleko od toga da ne želim da budu upoznati sa tim ucenjima ali želim da znaju da nisu točna. Jel mi se to moze zakonom obezbojediti?
Roza poštujem tvoje prilično beskompromisne stavove i žao mi je da si tako napadnuta bez obzira/neobzira sa slaganjem /neslaganjem s onime kako živiš svoj život, a činjenica jest da ti zbilja i živiš ono što pišeš, no po ovoj posljednjem postu bi onda cijela evangelizacija kao takva, sa svojom svrhom i namjenom i razlogom zbog kojeg ona u biti i postoji, pala u vodu.ne trebaš se bojati ljudi koji su svakakvi i ovakvi i onakvi i bojati što će u tom slučaju biti s tvojim dečkima...ako je onaj temelj, osnovni, obiteljski, pun ljubavi i čvrst.to je osnova i bit svega.
svrha nije da pazimo da se mi (mi, kao kršćani, vjernici)ne uprljamo(iako ne omalovažavam nimalo taj aspekt), nego da svijetliš oko sebe.mrak je nedostatak svjetla, ništa drugo.:-)
Cvijeta, ne znam što ti je nejasno jer ja mislim da baš jasno pišem što mislim, možda i ima nešto u paralelnim svemirima...no i to je OK.ne možemo ih dodirnuti , pa čak ni razumjeti koliko god se trudili, ali možemo uživati gledajući ih.:-)
Tu si u pravu. Slaba sam osoba, uvijek sebi rečem nikad vise pa kad bude prilika da sam na kompu cijeli dan, dva, tri, uvucem se u rasprave koje su besmisleno trosenje vremena.
Ne znam, ja nekako kuzim RozuGrozu..tj. kuzim kaj zeli reci..
Mislim..meni je to kako ona zivi i razmislja totalno strano ( ne samo zato kaj sam ateist ), ali pokusavam se staviti u njezinu poziciju.. Da li bi ja htjela da moje dijete ide u skolu u kojoj se propovijeda i uci to kaj ona živi? I da je moje dijete jedino drugacije? Hm..pa ne bih bas..i nerealno bi bilo ocekivati da mi dijete ne bude zbunjeno ( pa vjerojatno i ismijavano) i da ce moj odgoj i to kako zivimo doma njemu biti dovoljno da se ne osjeca izopceno..i da bas nitko na njega ne utjece? Pa pricamo o djeci, ne o odraslim osobama..a oni su kao male spuzvice..
Zato mislim da nije pravedno kaj Roza ne moze homeschoolati svoju djecu..
Isto tako mislim da je nepravedno da moje dijete ne moze ici u skolu u kojoj nema vjeronauka..
Kad bi svi dopustili drugima da zive kako zele, a ne forsirali svoje..mozda bi nam bilo ljepse
pretpostavljam da je škola o kojoj govorite naša škola
što god napisala - mislim da se većina ne bi složila, i samo bih potaknula daljnji gnjev ...
naselje u kojem se škola nalazi je specifično i ako je nekome do pretrage može pronaći da je ovo naselje s najvećim postotokom vjernika (redovnih - ne znam kako bih se bolje izrazila) praktikanata u Zagrebu, okolici, pa i šire
roditelji, a posebno djeca, ostali su zatečeni situacijom i razočarani postupkom medija koji očito traže temu za kuhanje kavge ... blagoslov danas nije održan
(nikada nije bio obavezan, provodi se kao u velikom broju zagrebačkih i hrvatskih škola)
jedina greška je što je objavljeno na internetu kao dio školskog rasporeda
vjeronauk u školi je organiziran na najbolji mogući način, od 4 školska sata u dva tjedna - u protekle tri godine 3 sata su bila organizirana na početku ili na kraju školskoga dana tako da djeca koja ne idu dolaze kasnije ili odlaze ranije (jedan, dva učenika po razredu)
itd.
o uplitanje vjere u škole ne mogu sada pisati
haha, upravo sam slučajno naletila na ovo i sjetila se ovog topica
http://www.varljiv.org/a/kontroverza
rasprava je komunikacija, konverzacija
ti respektiras ono sto cujes i kad se ne slazes sa tim, druga strana cini to isto
ako nema respekta imas svadju
nametanje svoje volje drugima spada pod nasilje. nije u pravu onaj koji najjace lupa sakom po stolu ili najglasnije vice, ili prijeti vrijedja. neces uvredom pojacati smislenost tvojih argumenata
ekipa koje ne dozivljava crkvu kao nesto smisleno, i ne vjeruje u pricu o bogu nije nuzno zla. mi najcesce postujemo zakone, placamo poreze. nase se glave ne okrecu za 360stupnjeva ne bljujemo zeleni slajm. mi samo ne vjerujemo u tu pricu koja tebi nesto znaci. ja pokusavam biti dobra u praksi, i prema ljudima i prema zivotinjama i prema prirodi
i to isto ucim svojeg klinca
Pls MC, itko, možemo li otvoriti novu temu, neovisno je li stara na xy stranici, obrisana, ili, ili....
Odgoj bez religije, ireligiozni roditelji, whatever, ali da probamo konstruktivno razgovarati
odoh otvoriti
Zuska, zanimljiv članak. Ali, nije mi jasno da netko ne zna odgovore. Ovo je najosnovnije opće znanje.
Ali, povezanost odlaska na misu i neznanja osnovna prirodnih znanosti me je začudila.
tnx
Stray ja pretpostavljam da ti nikad (kao većina vas) nisi pročitala Bibliju, knjigu životnih pravila po kojima ja živim. Ovo sto ja pišem ne dolazi iz mene već iz te knjige, jer iskreno, i meni bi bilo lakše da su pravila malo blaza, ali nisu. Ti si loša ili dobra isto kao i ja, ali nemamo isti sistem vrijednosti, negiras postojanje Boga, i u Bibliji mi piše da se separiram od takvih ljudi. Nije to nikakvo vrijeđanje, i ne osuđujem te ja već Krist. Ako to mozes razumjeti bez predrasuda.
A apropo agresivnosti, draga Stray, ja tvoje roditeljske metode ne preispitujem, ne analiziram te i ne pada mi na pamet govoriti ti sto sa tobom osobno nije u redu, ni javno preko foruma ni privatno. Tvoji me savjeti ne zanimaju i me bi ih prihvatila ni u ludilu, having said that, odi pozabavi se analizom svog zivota i ne zapocinji vise samnom rasprave na osobnom nivou. Svoju ljutnju, frustraciju i razočaranje mnome ispolji negdje drugo jer mene ne interesira.
Ti ne kužiš ni Bibliju ni Krista. Majkemi. Čak je opasno koliko ne kužiš.
Iskreno se nadam da Isusa nitko ne shvaca toliko krivo kao oni sto najvise vicu u njegovo ime.
Draga oprosti što ti malo seciram post ali željela bih se osvrnuti na to.Krist je predivan u svojoj blagosti i uvijek nam daje drugu šansu.Čista Ljubav i ne može drugačije.Njega se ne treba bojati, već Ga voljeti.
On je tu za sve nas, jednako za tebe kao i za stray cat iako ga ona ne priznaje do Vašeg posljednjeg daha.:-) To je ljubav potpuna i bezuvjetna , poput roditelja koji čeka cijeli život strpljivo kao Job da mu padne u zagrljaj.Dok smo živi na zemlji, imamo šansu prepoznati to...vjera je dar, i nije je lako spoznati, pogotovo ako u njoj nisi odgojen u Crkvu ne doživljavaš kao živu tvorevinu već kao hladnu instituciju koju čine grešni ljudi.
No , onda kada sklopimo oči i spoznamo tajnu života poslije smrti, onda slijedi pravedan sud, svakome prema zasluzi.
gospa Međugorska upravo nevjerojatno strpljivo u svojim porukama uvijek ističe:molite za One koji još nisu spoznali moga sina.njihove duše su nam dragocjene i prevažne.
uvijek govorim, svatko je od nas jedinstven i neponovljiv, predivan u svojoj besmrtnosti, i koliko god da je našim pametnim racionalisticama ovdje to teško shvatiti, nema jednostavnije istine od ove:i one su voljene i dragocjene Bogu, koliko god žmiruckale na to. no živi bili pa vidjeli.Istina je samo jedna i od nje nitko od nas neće pobjeći:-)
koliko patroniziranja u samo jednom postu, fascinantno!
da, baš nevjerojatno. kraljevski
Ih, kako smo različiti :lol:, baš htjedoh naipisati kakav lijep post (od ronin),
kad pročitah komentare koji su uslijedili. Ostala sam malo paf.:-)
Ronin reformirani krscani i neo amisi vjeruju da Krist mrzi grijeh a u Bibliji tocno piše sto je grijeh, one koji se nisu iskreno pokajali i preobratili šalje u Pakao. On je pun ljubavi za svoju crkvu, nevjernici, ubojice, žene koje abortiraju, lopovi, itd. nisu crkva i od takvih se moramo separirati jer cak i malo kvasa zakvasi cijelo tijesto.
A moja frustracija nemogućnoscu da to u potpunosti napravim jer eto zakon me onemogucuje, i moj ego maravno, dovodi me u situacije u kojima raspravljam o nečemu o čemu nema smisla raspravljati sa nevjernicima (čast iznimkama otvorenog uma),meni iskreno nije jasno kako neko moze smatrati da je OK tražiti svoja prava a drugog ismijavati kad to isto radi, jer eto to sto taj drugi traži je bajka za malu djecu. Ne znam tko je tu arogantan. To sto sam ja manjini ne znaci da se moja uvjerenja treba pokopati. Svijet nikad nije bio ateistickiji ali eto mora se zatrt svaki trag kršćanstvu pa maknut i kršćanske savjetnike, i izborni predmet vjeronauk...sve je to jako velik problem, a isti ti koji mrze Boga bez problema prihvaćaju savjetnika preljubnika ili predmet seksualnog odgoja jer njima je normalnije da se dijete od 15 sexa nego da čeka do braka!!
Ups, nisam vidjela lijepi post od Ronin.