kojih kompanija? ne znam o čemu govoriš. misliš na farmaciju koja proizvodi kontracepcijske pilule? proizvođače kondoma?
ne, to nije interes kompanija, to je interes žena. definitivno.
netočno.Citiraj:
plodni i neplodni dani precizno rade, ako ne i preciznije od svih ostalih metoda kontrole rađanja
e, sad si ti tu svašta pretpostavila. ne žive sve u zemljama "prvog svijeta", pa da imamo muževe koji nas vole, poštuju, ne smatraju imovinom, poštuju naše pravo da ne želimo seks, da ne želimo zatrudnit i rađat još djece, također ne žive sve žene u zemljama gdje se edukacija podrazumijeva, gdje se može lako saznat nešto o plodnim i neplodnim danima, a kamoli ako su potrebne neke sofisticiranije metode za to otkrit (npr LH test i slično). to sve ne vrijedi ni za 100% žena prvog svijeta, a kamoli kod ostalih - gdje ipak živi velika većina ljudske populacije.Citiraj:
Je da je potrebno malo samokontrole i samopoštovanja, ali to nije loše za ženu, za brak i obitelj, zar ne?
46 milijona abortusa - ne piše nigdje da je svaki od njih zbog jednog od ovih strašnih razloga, nego da su to razlozi zašto je taj broj tako prestrašno velik. i da ga se može znatno smanjit samo širokom dostupnošću kontracepcije. a zaključit da je on takav radi ženske komocije mi opet smrdi na mizoginiju, kao i ono cendranje ranije.
ne mogu vjerovat svojim očima :mrgreen:Citiraj:
I ne manje važno - sve što je ljudski, nije strano, abortus je oprostiv.
osim što smatram da nema tu ništa za oprostiti, tko smo mi da nekome praštamo, tko bi tu trebao oprostit? ili govoriš o bogu koji će to oprostit? na ovom topicu se postojanje boga ne podrazumijeva, mind you :)