danas doručak domači sir i domaće kobase, ručak kelj na lešo s maslinovim uljem i junetina na naglo s puno maslaca i maslinovog ulja.
Printable View
danas doručak domači sir i domaće kobase, ručak kelj na lešo s maslinovim uljem i junetina na naglo s puno maslaca i maslinovog ulja.
Jučer doručak kajgana sa tvrdim sirom, ručak pečena janjetina sa ciklom užina bademi i kava večera domaće kobase s ajvarom i malo vrhnja
Danas zobene popečke ručak bistra juha i meso iz juhe s blitvom i masl.uljem, večera ostatak ručka.
Idem i ja k vama, dosta mi je biti bucka :)
ribice, dobro nam došla :)
doručak - jaja na masti sa slavonskom kobasom + vrhnje
ručak - file soma + pire od brokule i avokada
Pa kako ja tek sad vidim ovaj topik? :drama:
Danima već isti gablec na poslu: domaći špek, kobasice, domaći kajmak i nešto kiseliša (paprike, krastavci).
Kod kuće uglavnom meso na maslacu, svježa paprika, tuna u maslnovom i zrnati sir.
Krećem se tu negdje, s većim ili manjim varijacijama.
Za vikend će biti musaka od patlidžana, modificirani recept po LCHF-u.
E da, htjela sam još reći pikuli, ukoliko budeš unosila dovoljno masnoća u organizam, opstipacija nema šanse.
Ja nisam imala problema s probavom niti u jednom trenu.
Super onda :)
evo da se pohvalim s današnjim menijem
d kava s mljekom, sir, krastavci
u proteinska pločica (zaglavila u gradu)
r tri tanke pečenice, paradajz
u kava, red crne čokolade
za večeru salata s maslinovim uljem ili jagode iz frizera s jogurtom
Dorucak: frape od sumskog voca, zamrznutog
Jabuka (zaboravila ljubljeni grejp)
Rucak: brancin i salata
nisam vjerovala da se ovako sito mogu najesti od ribe! radila sam po anitinom "receptu" uz male izmjene;
file (ja sam imala soma, drugi put neku morsku ribu kupujem) sam nasolila i natopila limunovim sokom (treba barem pola sata prije pripreme). limun je važan jer očvrsne meso ribe pa se neće raspadati u tavi.
prepržila sam file na naglo na maslinovom, da dobije boju s jedne i druge strane, zatim sam dolila dcl vode i veću žlicu maslaca, malo soli i pustila da krčka 5 min. izvadila ribu na tanjur, tavicu još ostavila da ispari voda i dodala peršina, zatim dobiveni umak prelila po ribi.
za prilog sam napravila pire od brokule i avokada (s maslacom i mileramom) i salatu mini rajčice sa slanim tvrdim sirom i maslinovim uljem. namjerno sam radila zasitne priloge misleći kako se od ribe nikad ne najedem.
enivej, ostalo mi je pola ručka na tanjuru, toliko je bilo zasitno, a i ukusno :)
od sada, riba barem 1 x tjedno.
ja sam danas isto sita, uopće ne osjećam glad
doma sam sad pojela malo mozerelle i mini rajčica, par lješnjaka
sjetila sam se jednog jako finog lchf recepta, mada ga moja mama nije tako zvala :D
musaka od karfiola: slaže se kuhani karfiol, mljeveno meso, karfiol. preko malo vrhnja, jaja i zapeče se cca pola sata.
ta kombinacija mi je mrak
musaku s karfiolom moram probati, radila sam nešto slično s keljem i moj dragi je bio oduševljen
jučer sam imala ugljikohidratnu krizu (uspješno sam ju prevladala), jelo mi se sve ugljikohidratno, a posebno keksi
danas sam skužila da je kriza nastala zbog nedovoljno masti; jutros sam zato doručkovala jaja pečena na svinjskoj masti i masno vrhnje...ništa mi se nije jelo do iza 4 popodne
od sad obavezno "masan" doručak ;)
Pola mojih zobenih popečki su mi curice pojele s kečapom :)
U njih sam stavila izmiksane zobene pahuljice, šaku izmikasnih badema, cca 300 g svježeg sira, mrvu soli i 3 jaja. Pržila sam ih na maslacu. Mljac!
idući put samo zamjeni zobene pahuljice sa zobenim posijama (imaš ih u bio&bio po 30 kn, i u dm-u po 20 kn za 500 grama)
Sad sam napravila onaj Anitin oopsie "kruh". Hm...nisam nešto previše zadovoljna, to je zapravo nadjev za štrukle, samo pečen bez tijesta.
Bolje mi je pasala zdjelica sira i vrhnje s malo soli, vlascem i češnjakom.
eee fučkaj ga, ostatak uzmjesto za večeru dajem klinkama...
Sutra u nabavku posija :)
Posije bilo kakve u pravilu nisu po LCHF -u . Zapravo , žitarice općenito. Dozvoljeno su za djecu i ljude koji ne trebaju mrsaviti / i ne smeta im gluten, uz pravilnu pripremu.
cure, konačno sam našla odličan kruh - prema receptu za najfiniji dukanov kruh, uz nekoliko modifikacija;
umjesto pšeničnih, zobene mekinje
umjesto mlijeka u prahu i tople vode, pravo mlijeko
umjesto jogurta bez masnoće, punomasni jogurt
abc sir
umjesto kvasca u prahu, 1/3 svježeg kvasca (ni suhi ni svježi nisu po lchf-u, idući put ću probati umjesto kvasca povećati količinu praška za pecivo)
i dodala sam žlicu psyillium praška
kruh je prefin, jedva čekam ujutro doručak sa čvarcima :-D
Anči, neću stavljati rajčicu, našla sam i recept s keljem (malo posija umjesto krušne) koji sam radila...ako nekome fali ideja
Pozz ekipa. Odjavljujem se s dukana i prelazim na lchf,nisam zadovoljna rezultatima.
Kavofob,kruh je u izvornom obliku zbilja fin, vjerujem da ce ovako biti jos ukusniji.
Zelim skinuti 6-7 kg pa cu biti neko vrijeme na strogom lchf.
Inace,"krast" cu vam ideje za klopu, i dosadjivat s pitanjima :-)
pozdrav svima!
od danas vam se pridruzujem, skupa s muzem :-)
danasnji meni:
dorucak - smoothie - ananas, naranca, jogurt
rucak - juha od bundeve s vrhnjem, teletina u umaku od vrhnja, green onion cornbread (http://www.lowcarbist.com/2009/02/gr...ion-cornbread/)
vecera - oopsie, cvarci
dobro došle curke :)
samo kradite ideje i dajte i nama koju da proširujemo jelovnike
kavofob hvala!
moram pohvaliti ovaj "cornbread", ispalo je odlicno - a muzu nikako jasno sto je unutra :-) bila sam skepticna prema home-made bademovom brasnu, ali i taj projekt je imao sretan zavrsetak (bademe sam blansirala i smrznula prije mljevenja).
Dobrodošle u ekipu!
Moj muž je također na lchf-u pa nam je lakše.
Ja danas ujutro - sir i kobase s paprikom, sad ću ostatak variva od kelja (neki ostaci od prije koji dan) a navečer lepinjice s domaćom paštetom od tune.
Skidam kile sporo, ali idu. Glad - nemam pojma što je to! Želja za slatkim - zaboravila sam na nju! Oduševljena sam!
doručak - čvarci i malo izmijenjen dukanov kruh
ručak (nije lchf) - šejk banana, avokado, kiwi, šumsko voće, slatko vrhnje, med, mlijeko
večera - pileći file pečeni na masti + salata paprika, rajčica, kis.krastavci, kuhano jaje, tvrdi sir i majoneza
doručak: svježi sir, paradajz, masline, kava
užina: bademi, crna čokolada red
ručak: kuhana junetina, vrhnje i hren
večera (nije lchf,nisam se snašla što da zberem u mcd) 5 mcnuggetsa, curry umak, salata
rucak: lchf pasta (http://thefoodloversdiet.weebly.com/lchf-recipes.html) s umakom - luk, crvena paprika, tuna (iz konzerve), veronikino vrhnje
desert: muffini http://yogiana.blogspot.com/ - dio ulje se iscijedio ispod papirnatih kosarica - stavila sam u frizider da se stegne i onda namazala noge time :lol:
sad idem past u nesvijest.
krpice sa zeljem bez krpica - u moj dio kupusa sam dodala malo mekinja i zelene mahune.
francuska salata od mrkve, mahuna i krastavaca.
Rucak-musaka od patlidzana, to cu jos dva dana
Vecera- lepinjice s necim, vjerojatno kajmakom i spekom
doručak: sir, paradajz i kava
ručak: piletina s grilla, luk, ajvar, salata
užina: jagode, lješnjaci
večera: punomasno mljeko
Doručak - kava, nisam bila gladna
Ručak - tikvice punjene mljevenim mesom i prelivene jajem, vrhnjom i parmezanom, svježe paprike
Večera - nadam se da će ostati nešto od ručka, premda sumnjam jer je prefino svima
D: kava
R: domaći čevapi sa salatom od mahuna
V: ne znam još :D
vikend mi je uvijek konfuzan jer najčešće nisam doma...
doručak - šejk avokado, kiwi, šumsko voće, grejp, slatko vrhnje, mlijeko, med
ručak - jaja na maslacu sa slavonskom kobasom i jogurt (pola litre! nemam pojma kak je tako brzo nestao)
d: svježi sir s kulenom, kava (paprika je u kulenu, to se računa pod povrće LOL)
u: šaka badema
r: bolognes (bez tijesta), pečena paprika iz tegle
u: čvarci, limunada
v: mljeko
Evo ja nikako d avam se pridružim s dnevnim jelovnicima. Najprije smo bili na putu, a na putu je često teško držati se LCHF-a u potpunosti. Poslije su zaredale boelštine doma pa se moj jelovnik sveo na jedenje ostataka i dijelova redovnih ručkova koje mogu jesti, bez posebnih priprema. Sads e pomalo vraćamo u kolotečinu.
Već rekoh, ja u principu ne volim mliječne proizvode pa za doručak gotovo redovito jedem jaja u nekom obliku. Danas su bila s domaćom šunkom i crvenom paprikom.
Za ručak su ostaci od jučer: juneća juha, pečeno pile, pečena bundeva i šampinjoni. Salata od kupusa. Imam i malo veprovine u umaku od rajčice.
Jučer nisam ništa večerala osim malo badema i malo svježeg ananasa jer sam bila jako sita od ručka. Danas još ne znam što ću. Ogladnim li, imam kulena, tune, jaja... pa će se već nešto naći.
Pijem ujutro jednu kavu (bez šećera, s mrvicu mlijeka), poslije zeleni ili bijeli čaj, vodu i u pravilu barem jednu limunadu (samo limun i voda).
Pojedem i koju klementinu ili naranču kroz dan.
Sutra ću napraviti varivo od poriluka na preostaloj juhi i kuhanoj junetini. Naravno bez zaprške.
doručak - čaša jogurta
ručak - odresci sv.vrata, pečeni na masti u pećnici + tikvice, patlidžani, crvena paprika, luk na maslacu na tavici lagano poprženi
večera - tuna i svježi sir
Ja bih vam se tako rado pridružila - par kila mi jako meta.
No ovo kaj vi jedete, meni izgleda tako malo. Mislim količinski malo. nije čudo kaj imam kile viška. Kak se uopće najedete?
Probaj pa ces vidjet.