Dojenje spominjem zato jer sam imala 36 kad sam prvi put rodila, 38 kad sam prestala dojiti, a 40 kad sam zatrudnjela drugi put, tako da sam imala otprilike dvije godine za mamografiju između toga.
Printable View
sada to više nije važno
otiđi sada, napravi inicijalnu mamografiju
i redovno se kontroliraj
Moja mama je ca dojke dobila u ranim 60-tim, teta u ranim 30-tim. Za sada me pregledavaju samo ultrazvucno, mamografiju jos nitko ne spominje, a ja sam u 38-oj.
A joj Optimist, zar još i to?!? :love:
Ako ti je tkivo dojke gusto, a prema onom što znam pretpostavljam da jeste, vjerovatno ti ni neće još preporučiti mmg ako nema nekih promjena u nalazu (fige da ih nikad ne bude). Ali iza 40, bez obzira bilo tkivo gusto ili ne, preporuča se.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Da, sister, i to :mrgreen:
Nakon 2 spontana i mpo jos nisam otisla na kontrolu...umorilo me sve skupa, a znam da bih trebala. Budem.
Pa zar se preko uputnice stvarno tako dugo ceka? Po 6mj...
Ima mobilnih mamografija u zg pa se i tak raspitajte
UZV mi treba
Ne, ne čeka se.
Otprilike se čeka do tri tjedna i za mmg i za uzv.
Privatno se obavi odmah i nije preskupo.
Ja u Avivi plaćam uzv cca 200 kn, a toliko je bila i mmg.
Imaju i pakete pa ispadne još povoljnije.
A imaju i još jednu pretragu; dinamičku angiotermografiju s kojom pregledaju sve krvne žile u dojci i to mogu obaviti i trudnice i dojilje.
U Runjaninovoj naručuju za 5.mj. zadnji put kad sam bila u Dubravi rekli su mi čekanje 6mj.
Tanči a gdi se ondačeka tih 3, 4 tjedna?
Zaprešić
Jel netko radio u Avivi (ili negdje drugdje) dinamicku angiotermografiju uz UVZ? Kakva su vam iskustva? Jel su vas brzo narucili? Jel se odmah isti dan dobiju svi nalazi?
Ja sam radila.
Za termin se dogovoriš telefonski kako ti odgovara.
Nalaz dobiješ odmah i dr ti odmah sve rastumači.
U međuvremenu sam dobila termin za travanj na Sv.Duhu (imali su dodatne termine subotom ujutro).
Hvala Tanči!
Podižem! Jel bio netko nedavno na kakvom uzv?
Ja idem jednom godišnje na uzv. Budući da sam prošla 40, ove godine sam bila na prvoj mamografiji. Sve sam obavila u lokalnom dz.
Ma kvrzicu napipala i ne da mi se bas cekati s tim jer sam prije 1ogod imala problema...
Ja bila nakon dugo godina u Medikolu na uzv.Kvrzica i dalje tu.Rekao je da ju mogu operirat ako mi smeta.Mrvicu se povecala.11mm je sad.a bila je 10.5
Ako nemaš povijest bolesti teško ćeš brzo dobiti termin na uputnicu.
Prošli tjedan sam bila u Institutu za tumore i usput čula kako sestra naručuje za uzv dojke u srpnju 2017.
Žene su mahom pristajale jer, kažu, drugdje se čeka još duže.
Pokušaj po domovima zdravlja.
Ali isključivo osobno jer tako možeš zamoliti da te eventualno negdje ubace ako je moguće.
Oboružaj se strpljenjem i kreni.
Ili možeš odmah privatno ako plaćaš.
Mislim da se na Rebru ipak najmanje ceka na termin za uzv.
Bila sam gore prije u uvijek dobijem termin u roku neka tri tjedna.
U Dubravi se ceka nekih 2 i pol do 3 mjeseca.
Tu ti treba ta pocetna dijagnoza; ako me sjecanje ne vara, odes kod svog lijecnika koji ti da uputnicu za onkologa; on obavlja fizicki pregled i (obicno) salje na UZV i prema svom misljenju dalje.
Taj prvi pregled se ne ceka dugo jer je napipana kvrzica pa trebaju sto prije ustanoviti sto je.
ako se želiš naručiti na uzv na institutu (ako si u zg) to se čeka jako dugo i zapravo ide samo na preporuku njihovog liječnika ili njihovi stari pacijenti
ali ako si napipala kvržicu ideš s uputnicom za kirurga i obaviš pregled u roku nekoliko dana, i onda njihov dr napiše što treba napraviti, mmg, uzv, uzv s punkcijom..... i to isto ide jako brzo
Nasla sam u jednom domu zdravlja za mjesec dana...probat cu s dokt.dogovoriti. hvala na info!
Napiši gdje si našla da ostale žene koje traže znaju kuda otići.
Što se tiče Instituta za tumore Alex je lijepo opisala.
Ja ću dodati za sve one koji namjeravaju tamo otići da su gužve grozne.
Čeka se satima.
Ja sam na zadnju kontrolu čekala 4,5 sata.
Isplati se čekati.
Tamo rade vrhunski profesionalci.
Zna li netko gdje bih mogla najprije doci na red za UZV dojke na uputnicu? Gdje god pitam termini su od 6 do 18 mj.cekanja.
Plucna bolnica u rockefellerovoj. Ozbiljno. Ne zezam se. Posalji mi email na pp da ti posaljem fotku sa uslugama koje nude i br tel.
Bila moja mama. I kolegica. Ne ceka se nista.
sad se ne mogu sjetiti što, ali i mi smo nešto obavili u rockfellerovoj ekspresno, brže nego igdje. joj da, alergo-testiranje!
čokolada, jesi li pitala u dz baruna filipovića? kolegica mi je rekla da ona tamo ništa ne čeka (ni mamo ni uzv) dulje od 2 tjedna.
cubana ja sam bila prošli tjedan, čekala sam mjesec i pol.
meni to nije bilo dugo za nekakvu redovnu kontrolu,
znam koliko čekam pa se toliko unaprijed naručim.
jedino ako se radi o nečem hitnom.
možda čak i manje od mjesec i pol,
sad se ne mogu sjetititi kada sam se točno naručivala,
ali tu negdje.