casa prvotno napisa
Vezano za ovo, meni je 7-godišnje dijete prevažna stvar da ju prepustim školi. Ne znam razumijete li, ali jednostavno moje dijete je meni važnije mnogo od njegovog obrazovanja. Meni je važno da on raste i razvija se, da postane samosvjesna osoba i to mi je važnije od faksa mu. Mislim da je iz straha da ne pođe po krivu, znak nedostatka povjerenja u dijete, u školu, u svijet. Ono, ja vjerujem da sve vi vjerujete u vašu djecu, da imate povjerenja u njih, a onda nam se svima servira da oko škole povjerenje nije dovoljno, da treba kontrola. Za brak je povjerenje dovoljno, za prijateljstvo također, za dijetu također, ali onda ta Škola, to se nikako ne smije prepustiti slučajnim hirovima djeteta ( dok brak prepuštamo, prijateljstvo također, pa i zdravlje- ljudi ponekad varaju u braku, ponekad nas prijatelji izdaju, neki ljudi puše pa nam ništa od toga nije dovoljno jak motiv da muža kad dođe kući dobro preispitamo gdje je bio, tko mu se svidio, kako je ona njega gledala, ili da prijateljicu pitamo, što je točno razgovarala s drugom prijateljicom, a šta je ta druga rekla, ili da recimo prestanemo napokon pušit, jest slatko, ponemo vježbat svako jutro.). Ponekad mi se čini da se prema toj Školi odnosimo kao prema svetoj kravi. Definitivno, ne mislim da je ovakav odgoj odraz lijenosti i nezainteresiranosti. Mislim da je mnogo lakše odradit stvari koje staljinistički radim ( tipa odlazak u krevet u mojoj obitelji) nego one gdje svjesno razgovaram i razgovaram i gledam kako moje dijete griješi ( tipa raspolaganje novcima)