za Petrovu 3 narucivanje:
http://hztm.hr/hr/content/17/naruciv...je-pacijenata/
Printable View
za Petrovu 3 narucivanje:
http://hztm.hr/hr/content/17/naruciv...je-pacijenata/
Hvala puno :-)
Za vinogradsku-spermiogram?
citam te na drugim temama, gotovo sam sigurna da svoje stimulirane mozes zamijeniti za prirodnjake. imas pravo na 2 prirodna i 4 stimulirana, ne vidim razloga zasto ne bi imala pravo na 6 prirodnjaka ako je prirodnjak jedina opcija zbog dijagnoze.
Ma ne znam,ja se iskreno ne razumijem u taj zakon.Doktor mi je tak rekao...
morat ces se sama izboriti za svoja prava, a mislim da na to imas pravo.
Kako da se izborim,kaj da napravim ako dr kaže to je to ispucali ste svoja 2 postupka slijedeći plačate.Kaj se tu onda može napraviti?Kome se obratiti?
Čekaj, rekao ti je dr u Vinogradskoj da možete koristiti samo 2 prirodnjaka na teret HZZO-a? A što je sa ona 4 stimulirana na koja imaš pravo? Ako ne možeš koristiti lijekove za stimulaciju radi epilepsije, neka jednostavno zamijene stimulirane za postupke u prirodnom ciklusu.
Mi smo za prvi spermio čekali nekih 2 mj.u Petrovoj.
Bila sam kod dr.Bolanca on mi je rekao da imam pravo samo 2 puta,a da ostalo placama cca 7000kn.to me sokiralo.O ovih 4postupka stimuliranih nije reko da imam pravo zamijeniti za prirodne.Samo je rekao da stimulacija ne dolazi u obzir.Ne znam kaj da vam velim tak sam jadna nisam jos ni krenula a vec me koci sve zivo.Sad sam tak tuzna.I jos mi je poceo spominjat da bi za pocetak poceli inseminacijom.Halooo sa ovakvim spermiogramom???Kad sam rekla da sam dobila misljenje da je to za icsi onda je promijenio plocu.Cure,mozda se varam ali mislim da taj dr je imao namjeru me zavlacit sa postupcima koji nemaju smisla.Oprostite na dugom postu
traži da ti stimulirane zamijene prirodnjacima. Oni su državi ionako jeftiniji. Imaš pravo na to.
snelly, nema smisla da ne mozes zamijeniti stimulirane za prirodnjake. a za cijenu nemam riječi - neka si dr.B. pogleda cjenik HZZO-a. pa privatno bi skoro duplo jeftinije prošla!
Snelly svakako zatraži da ti stimulirani zamijeni prirodnjacima....
Na to imaš pravo.
Ovo čak ne bih nazvala navlačenjem, nego čistim lovom u mutnom
Snelly
obrati se svojim upitom na Ministarstvo zdravlja, HZZO i Nacionalno povjerenstvo. Obrati se i ravnateljici KBC Sestre milosrdnice.
Ne može biti da imaš pravo na samo dva postupka u prirodnom ciklusu. Imaš pravo na 2 postupka u prirodnom ciklusu i 4 postupka u stimuliranom ciklusu. Ako iz bilo kojih razloga ne smiješ koristiti lijekove za stimulaciju folikulogeneze, jasno je da imaš pravo umjesto stimuliranog postupka koristiti postupak u prirodnom ciklusu.
Ne može biti da bi plaćala postupak u prirodnom ciklusu 7000 kn, po kojem cjeniku bi oni u bolnici tebi to naplatili? Tko im je odobrio takav cjenik?
Upoznaj se sa svojim pravima, pitaj na forumu, čitaj...
Idi opet na konzultacije i traži da ti sve pojasne. Budi ustrajna i odlučna. Ako i dalje budu tvrdili da imaš pravo samo na 2 postupka u prrodnom ciklusu, a ostale prirodnjake da možeš platiti u bolnici, možeš se za zaštitu svojih prava obratiti inspekciji Ministarstva zdravlja.
Inesz,hvala na pomoći.Pitat ću na slijedećim konzultacijama na koje idem tek nakon što sakupim potrebne nalaze.
Doktor mi je spominjao da kad sakupim nalaze da se javim sestrama da se naručim na uzv,rekao mi je da bi bilo najbolje da na uzv dođem od 7-9 dc.
Sad ja ne znam da li da kad sakupim nalaze čekam da dobim mengu pa nazovem prvi dan ciklusa da se dogovorim za uzv ili kako?
Mislim da je svakome pismenom ovo dovoljno (copy/paste iz zakona):
III. KORIŠTENJE PRAVA NA MEDICINSKI POMOGNUTU OPLODNJU
Korisnici prava na medicinski pomognutu oplodnju
Članak 10.
(5) Liječenje neplodnosti postupkom medicinski pomognute oplodnje na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje obuhvaća:
– četiri pokušaja intrauterine inseminacije (IUI),
– šest pokušaja izvantjelesne oplodnje (IVF), uz obvezu da dva pokušaja budu u prirodnome ciklusu.
Dakle, tvoje pravo je 6 postupaka, a obveza da od toga 2 budu prirodnjaci. Gdje piše da ostala 4 moraju biti stimulirani? Zar nije dovoljno već to što gubiš inseminacije? Ne vidim zašto bi se doktor protivio zamjeni skupljeg za jeftinije, to mi ne ide u glavu. Mislim da je samo neupućen jer dosad nije imao takav slučaj. ON bi se trebao konzultirati sa sebi nadređenima!
snelly, ne daj se zbuniti i ustraj u svojim zahtjevima, sto posto si u pravu!
Ne znam koji je razlog da mi je dao potpuno krivu informaciju.Poslala sam upit u hzzo kako ste mi sugerirale tako da sadaočekujem odgovor.Barem se nadam da ću ga dobiti
Imala sam 6 postupaka u Vinogr. tako da znam "ponešto" o Vinogr...
Da, prvo skupiš sve nalaze i onda kad dobiješ mengu se naručuješ.
Što se tiče upita da li IVF ili ICSI, moje iskustvo je da tražiš razgovor sa biologom, i onda će ti on dati najbolji savjet! Jer na kraju je on taj koji će ti raditi IVF ili ICSI.
I kad dođe dan punkcije još jednom napomeni i dr. i biologu kakav je dogovor.
Inače ja sam isto imala hipertireozu i nisam smijela u postupak dok nisam sredila hormone.
Što se tiće dr. u Vonogr. svi su mi se izredali na postupcima :mrgreen: i sa svima sam zadovoljna, Dr. T je šutljiv, ali kod njega je punkcija u prirodnjaku bila bila gotovo bezbolna...došlo mi je da ga poljubim kad sam sišla sa stola. Ali neka te ne zbuni šutljivost možeš ga pitati što želiš i uvijek ima strpljenja.
Na zadnjem postupku koji je ispao pozitivan :-D je bila kombinacija dr. B i dr. K. ...ja prezadovoljna sa svime od početka postupka pa sve do kad nismo vidjeli kucajeve srčeka!!
buble ako sam koji post previdjela oprosti, ali ovdje se ne rdi o dilemi kojom će se metodom oploditi jajne stanice nakon punkcije već o njenom pravu na 6 postupaka koje pokriva HZZO bez obzira radi li se o prirodnim ili stimulinarnim ciklusima. I da odluka hoće li se raditi ICSI ili ne je na biologu ovisno o nalazima, a prvenstveo ovisno o tome kakav je uzorak sjemena...
ok, vidim da se na prethodnoj stranici nešto govorilo o IVF ICSI-ju
Meni je sasvim logično da se stimulirani zamjene sa prirodnim ivf- om. Posebno jer državu više košta stimulacija, lijekovi.... Budi ustrajna, nikakve novce ti ne trebaš davati, 7000kn??? U privat. klinikama je prirodni ivf oko 4500kn.
Krtica kad je beta????? :fige:
Sutra. Neću vaditi betu, kupila sam dva testa.
Pardon, prekosutra je dan D.
Krtica sretno:-)
Krtica držim fige :-)
Hvala cure na figama! :)
Cure ni treća inseminacija nije uspjela. Evo test jutros negativan. Betu neću ni vaditi.
Sljedeći ciklus opet iz početka, napokon zadnja inseminacija a onda dogovor za ivf.
Sretno svima!!
Kad je najbolje zvat i da li su si spojili blagdane, godisnje?
Mislim da spojili nisu. Kad sam zadnji put bila u bolnici prije dva tjedna nije sestra spominjala da neće raditi. Postupke ne rade, ali mislim da nisu na godišnjem baš svi. Ev ja zovem sad, al se sestra ne javlja.
Tina_julija spojili su blagdane, sad sam dobila tajništvo ginekologije pa su mi rekli da ne rade do 02.01.
Hvala, htjela bi se na konzultacije narucit, samo mi potvrdi da li dobar broj zovem 3787689?
Hvala ti!!! Znaci cetvrtak zovem ko manijak! :) zao mi je sto je negativna beta, 2014 ce biti bolja! :*
Da to je taj broj!! Sretno i tebi i svima ovdje u 2014.
Hej cure :) sretna 2014...bravo Krtice!!! Neka nam je plodna!!!!:-D:-D
Ja kad sam bila gore zadnji put u 12. mjesecu shvatila sam sestru da ih nema do 7.1. Možda griješim :neznam:
Bila sam danas u Vg, doktori rade. Srela sam Grbavca, Bolanču i Tomića.
Ja danas zvala i nitko mi se nije javio.Pokušavat ću i sutra.