Jesam rekao mi da idemo na AIH samo bez stimulacije...a pokušat ćemo i to, možda ako to ne bude urodilo plodom me pošalje na ivf:unsure:
Idem dalje...jednom mora upaliti...
Printable View
Geronimo nikad se ne zna!!! Možda baš prirodnjak donese plusić!!!!
Ja sam završila sa svojim inseminacijama. Moj nalaz je danas potvrdio loše jajne stanice i sada samo na ivf i to stimulirani.
Sretnooooooooooo!!!!!
sono hsg je pokazao okluziju oba jajovoda pa mi je preporučena laparo, a u biti su mi jajaovodi bili nekako presavijeni i oni su na laparo ih izravnali, dr. Kuna kaže da je tio sad uredu, i da krećemo s inseminacijom.
Geronimo ništa ne poboljšava kvalitetu stanica nego samo njihov broj. Ako ih je više svi se nadamo da će među njima biti bar jedna bolja od ostalih.
Sretno u 3.mjesecu!!!!!!
cure imam pitanje,blago krvarenje dva stana nakon inseminacije,normalno il da se zabrinem?
pardon dva sata nakon inseminacije :lol:
serenity1, normalno. sretno!
hvala na brzom odgovoru,malo si me smirila.jer sam sva napuhnuta i probada me kao pred vjesticu
Geronimo, nekad valjda treba pustiti da tijelo odradi samo ovulaciju, prirodno bez dodatne kemije. Smatram da je to isto jako dobar plan.... Stoga neka bude, neka bude.:fige::fige:
Ja imam smanjenu rezervu stanica i loše stanice pa ću pokušati u prirodni ivf. Možda baš ta jedna stanica bude dobra.
Cureee kako ste,ima kakvih pozitivni novosti?
Ja evo sutra pijem zadnje duphastone pa cekat M i krecemo u postupak..nikako docekati..hihi
drzim svimaaa :fige: i saljem puuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :-D
Bila danas na pregeldu 7DC. Nije mi ništa rekao osim da je pre rano i da misli da će na lijevom biti vodeći. U četvrtak imam ponovo. Sestra mi je rekla da nakon 4 AIH se ide na ivf. Znaci jos ovaj put i jedan nakon toga i onda bi trebala kao na ivf...ajde brzo će proći. Ove inseminacije mi daju samo lažnu nadu i možda bolje da sada idem prirodno i ne kljukam se ničim. Prošla dva puta sam imala više od jednog pa ništa. Ja mislim da ću jedino sa ivf uspjeti zatrudnjeti...daj Bože
Nažalost 4 aih-a u npr. Vg moraš proći ako nije neka dijagnoza s kojom je jedina mogućnost ivf. Geronimo meni 2 godine govore sve dobro, sve 5 i onda odjednom uffff hitno na ivf. Vadi sve hormone, amh, štitnjaču hormone, mogučnost trombofilije... Sve sve da budeš sigurna da je uistinu sve dobro prije nego kreneš u ivf.
Ja da nisam sama tražila vađenje svih silnih hormona, pretrage na trombofiliju još bi bila u uvjerenju da mi je sve ok.
Nadam se da svi sve ispitala i da je dobro.
ahaa..znaci slicno kaoi kod nas..kao muz ima maaaaaaaaaalo slabiju pokretljivost al nista strasno sto bi stvaralo problem tako doktorica kaze..a ja nisam bas sigurna da nema problema ja mislim da je "problem" kod mene jer kad smo htjeli trudnocu uspjeli smo 2-3 ciklus bez problema ali desilo se ono sto nije trebalo i zavrsilo je spontanim i od tad krecu problemi moje inace redovite menge pocinju bit uzas neredovite prvo 35 dana pa 38,4,42...i najvise 48 al mi doktor dao duphastone da pije pa je sad 30-32...uz to nikad nisam imala problema sa pristevima sad ih je punoo lice ko da imam 15g.hehe onda vaginalna suoca al ubiti najvise za vrijeme odnos treba mi citva vjecnost da sto bi ja rekla pusti sokic :-D..muz vec poludi..jadnicak..hahahah i da znala sam kad su mi plodni dani imala sam proziru sluz a sad ta famozna sluz je nestala..
al kad moj doktor nece nista poduzet samo odmahuje rukom ja nemogu nista javi se mpo strucnjaku sad sam na VV i nemogu se zalit oni odraduju ono po sta sam dosla nebave se istrazivanjem problema..covjek nezna sam sta napravit.. :/
pozdrav svima...mi smo trebali na naš prvi aih ovaj mjesec, no uopće nisam reagirala na klomifen, tako da sada moram piti siofor (metformin). ima li netko iskustva s time? nisam se previše nadala, ali me ovo ipak dotuklo, strah me da mi niti taj lijek neće pomoći.
Bili na kontroli s nalazima FSH malo povišen,vadila AMH, nalaz čekamo, krećemo u postupak u 3. mjesecu, tj. za 4 dana trebam dobiti M pa početi piti klomifen od 3-7 dc.
:-D
Pozdrav cure! evo i naš prvi postupak je inseminacija.. jučer bila na uzv i krenula sa klomifenom. u ponedjeljak opet na uzv. Već sam pila klomifen, kad smo išli na ciljane kod soc.gin. i uvijek sam dobro reagirala na njega, pa nije došlo do trudnoće.. MM spremio uredan, kod mene štitnjača radi probleme, a endokrinolog kaže da još nisam za terapiju...tako da se ne nadam uspjehu...
Evo danas 10 DC jedan folikul na lijevom jajniku od 15mm i endometrij 8mm. Nisam ništa uzimala i to je moj prirodni ciklus...Drago mi je bar ovaj put se ne trebam filat estrofemima. Vidjet ćemo...Malo sam doduše prehlađena ali ne odustajem od postupka jer ih želim ispucati da me pošalje na ivf...
cure pozdrav, evo i ja vam se pridružujem. meni i mm su nalazi uredni, njemu je sgram - normo , ja sam radila hormone, pct, hsg, privatno i sve je u redu. kod drž. ginekologice sam radila papa, brisevi sve u redu i ona nas je uputila u zg u bolnicu. muž je ponovio sgram i bio je opet normo, ja ću sad u 3 mj vadit hormone (hoće to iz svoje bolnice), pa u 4 mj inseminacija. znam da je uspješnost mala, ali opet se nadam...... inseminacija u prirodnom ciklusu se može raditi svaki mj, a u stimulativnom 4 -5 pua godišnje, mene zanima koliki je razmak u mjesecima ako se radi u stimulativnom?
tnx na odgovorima
cure pozz
molim pomoć, jučer mi je stigao nalaz AMH koji je 1,7 ug/L, FSH mi je 11,58. Da li je koja imala problema s time??? Sad me zanima ako mi je takav nalaz da li će dr. tražiti inseminaciju bez obzira što je slaba plodnost jooooj sve mi je to naopako :(
znači piše na nalazu 1,7 ug/L
ref. interval 1,0-8,0 feritilna faza, 0,4-1,0 smanjena ovarijska rezerva, <0,4 menopauza
marinab1304, svakako će te stimulirati, pa ćeš se na folikulometriji vidjeti kako reagiraš na određenu stimulaciju. Ako bude folikula (a ne previše), onda će ti vjerojatno raditi inseminaciju.
što se tiče FSH, to ne znam, sigurno će ti se javiti netko tko zna.
Evo danas na pregledu 11DC Jedan folikul od 16mm endometrij 9,5mm. Sve po školski za prirodni ciklus. Sutra navečer štoperica i u ponedjeljak ujutro AIH.
sretno geronimo i da bude uspjesno :fige:
geronimo, onalie - postove o samodavanju štoperice i HSG-u sam premjestila na pripadajuće teme.
http://forum.roda.hr/threads/6771-Ultrazvucni-HSG
http://forum.roda.hr/threads/30090-s...anje-injekcija
Evo jutros bila na inseminaciji...Ne očekujem ništa a nadam se najboljem što bi se reklo. Ovaj put ciklus je prirodan. Imala sam jedan folikul, jako dobar endometrij ali je spermiogram bio lošiji zato što smo ga nosili 45 min i nije bio na toplom. Slijedeći put će MM tamo dati uzorak. Prošli put kad je donesen je bio dobar jer je bila nedjelja i došli smo za 10 minuta a danas upali u gužvu. Mogućnost je puno manja nego inače ali to naravno ne znaci nista...dav puta kad je kao sve bilo super opet je bilo ništa. Nekako odrađujem ovaj AIH i čekam ivf....
Geronimo drzim :fige: i saljem puno ~~~~~~~~~ za veeeeeliki Plusić.. :-D
geronimo :klap::fige:
bok cure...nova kod vas..
19.02.2014 prva inseminacija-nažalost bez uspjeha
ali ne gubimo nadu...naručena na pregled za 8 dana...
htjela sam se nadovezati na temu štoperica koju ja također nisam primila..
možda drugi pit????!!!!
Danas sam bila na prvoj folikulometriji, na desnom jajniku tri folikula, dr. mi nije drugo nista rekao, kao sve ok i vidimo se u cetvrtak..ne znam koliko su veliki.. Nadam se da ce mi u cet. dati vise informacija.. Na koliko folikulometrija ste isle prije inseminacije?
u petak.kako se blizi sve sam nervoznija :cekam: