Ja sam iskoristila sve postupke preko hzzo...
iz toga imala jednu trudnocu koja je završila missed.
Zadnji stimulirani je bio razočaravajući... prvi put bez transfera..
Ostaje mi Fet u Pfc i to bi bilo sve iz moje mpo priče
Ja sam iskoristila sve postupke preko hzzo...
iz toga imala jednu trudnocu koja je završila missed.
Zadnji stimulirani je bio razočaravajući... prvi put bez transfera..
Ostaje mi Fet u Pfc i to bi bilo sve iz moje mpo priče
Dvije inseminacije, dva polustimulirana i jedna puna stimulacija. Iz pune stimulacije proizašla trnutna trudnoća (9+4tt).
Još imam dva smrzlića i nadam se da više neću prolaziti agoniju stimulacije.
Bubekica hvala na informaciji, razmotriti cu i tu opciju
Iskorištene 3 inseminacije, 1 prirodni IVF i 1 stimulirani IVF.
Više nemam pravo niti na jedan postupak preko HZZO-a.
Godine=42+
Iskoristila:
1 prirodni IVF(ako ga se tako može nazvati,jer nismo došli do punkcije,napravljena IUI)
2 Stimulacije(prva bez jajne stanice;druga rezultirala trudnoćom/kiretažom;iz te stimulacije urađen FET)
iskoristila 2 prirodna i 1 stimulirani,za sad bez uspijeha
Iskoristila dvije inseminacije, dva ivf- u blagostimuliranom ciklusu i jedan ivf puna stimulacija
Ja sam iskoristila tri insemincije, jedan prirodni ivf i jedan stimulirani ivf ( bio je uspješan, ali nije lijepo završio). Imamo još jednog smrzlića, a za drugo dijete ne znam da li ću imati 4+2 ili nastavljamo gdje smo stali
Pod kakav bi postupak spadala blaga stimulacija?
Klomifeni + 7-8 Menopura
I postupak gdje se koristio samo Klomifen?
Potrošila sve na teret HZZO-A
Mislim da bi to mpo lijecnik trebao napisati u protokolu. Meni svaki put pise "odlucili se za blagu stimulaciju", iako sam prvi put primila samo 8 gonala, a drugi put 22 , njima su obje blage.
No, moram reci da sam prvi put sama trazila blagu, drugi put nisam zucnula nego je dr. sam rekao da cemo u blagu, i propisao je 20 i koji gonal i onda cetrotide.
Mislim, ak je to blagi, bojim se i pomisliti kakav je puni stimulirani?
Bolje sam reagirala na onaj prvi blago stimulirani od 8 gonala- 4folikula3stanice;
A od 22 gonala5cetrotida- 2 stanice1cista.
Puna stimulacija je npr. 3 gonala (ili menopura) na dan. Obicno desetak dana pa ispadne tridesetak. Ja sam tako dobivala po 12-15 jajnih stanica i od toga po 6 do 9 dobrih embrija.
Do sad potrošila dva stimulirana i dva prirodna postupka,do sad bez uspijeha.imamo jednu zamrznutu blasticu ali nije baš neke kvalitete tako da...
Do sad potrosena 2 stimulirana ( neusmjesno)i jedan prirodni je u tijeku....
Kadauna moram riješiti povišeni prolaktin (koji mi je prvi put u životu povišen nakon zadnjeg stimuliranog postupka) i onda kod dr.Lucingera
Pazi da ti prolaktin vade iz kanile jer kod običnog vađenja se meni desio stres kod uboda igle i prl je ispao povišen. Pila sam nekoliko mjeseci Dostinex zbog lažno povišenog PRLa i naravno, odgađali su mi postupak mjesecima.
PRL se vadi tako da stave kanilu, ležiš do pola sata i onda izvade krv. :mad:
Varnica idem bromokriptinski test,bit ću u dnevnoj bolnici i ležati,pa će točno vidjeti
Cure sretno u postupcima!!!!!!!!!!!!!!!!! :fige:
Pozdrav svima..prijatelji iznad 40 g. Su krenuli u mpo....prvi put su dobili jednu oplodjenu ali nazalost nije doslo do trudnoce...drugi put vrc u laboratoriju nisu prezivjeli jajasce i spermij...zanima me dal su u ovom drugom putu oni potrosili drugu besplatnu sansu na teret hzzo-a??? Ili nisu?
Ancica, dobrodošla na forum. Prema sadašnjem Zakonu žena ima pravo na šest postupaka na trošak HZZO-a do svoje 42. godine. (osim ako nisu u pitanju medicinski opravdani razlozi)
Dakle, ako ti je prijateljica prešla 42. nema više pravo na besplatne postupke, odnosno na postupke na trošak HZZO-a.
Potrošila 3 stimulirana (čekam rezultat ovog zadnjeg).
Ostaje mi još 1 stim. i 2 prirodna ako budemo još trebali.
Razumijem to.mislim da.su oni odmah isli na stimulirane zbog godina.oni imaju oboje 40 g.moje je pitanje jer im taj drugi put nije uspjelo u labosu prezivjeti spajanje spermica i jajasca dal su tada potrosili drugu sansu??
nije došlo do transfera, da jesu.
za sada potrošena 2 stimulirana. U veljači je plan ići u prirodnjak
Imam nekoliko pitanja. U 2010. sam iskoristila 2 stimulirana, u 2011. sam ostvarila trudnoću. Sad idemo po drugo dijete i zanima me na šta imam pravo po novom zakonu jer sam totalno, ali baš tooootalno ispala iz đira! Na ljeto ću 38 godina pa me zanima ima li i tu kakvih restrikcija obzirom na godine.
Po novom zakonu imaš pravo na 4 stimulirana ivf + 2 prirodna ivf. Imaš pravo i na 4 aih. Ograničenje na godine je 42.
S obzirom da je zakon od 2012 mislim da ti se do tada postupci "brišu" ali nisam sigurna.
Brišu se pošto je ostvarena trudnoća... Sad za novu trudnoću opet imaš pravo ispočetka tih 4 + 2.
mare157
imaš pravo na 4+2 jer se postupci određeni za tzv. milinovićeg zakona 2009-2012. ne računaju
zakon koji je na snazi od 2012. ne predviđa pravo na resetiranje postupaka nakon rođenja djeteta. ta odredba je bila u prethodnom zakonu.
sada osiguranica hzzo-a ima pravo samo na 4+2, rođenjem djeteta ne ostvaruje ponovno pravo na 4+2
Sorry, ja sam mislila da se i dalje resetiraju :(
Ok, hvala žene. Sad jos da vidim da li cu moci u betaplusu preko hzzo-a.
Imam još jedan stimulirani i 2 prirodna preko HZZO-a.
Nadam se da će se novim zakonom o mpo stari postupci brisati, kao što su se i prije :)
2009. - 2012. u Hrvatskoj je na snazi bio jedan od najrestriktivniji MPO zakon u svijetu. Tih godina Hrvatska je u MPO-u stajala uz bok Bangladeša i Salvadora.
2012. godine, stupanjem na snagu, sada važećeg MPO zakona koji predviđa resetiranje prava iz osiguranja, nastojalo se ja barem malo popraviti zapravo nepopravljivu štetu nanesenu hrvatskim građankama i građanima. U tri godine primjene nestručnog i svjetonazorski utemeljenog, tzv. milinovićevog zakona, svim građanima i građankama bilo je uskraćeno pravo na liječenje u skladu sa suvremenim bio-medicinskim dostignućima.
Te tri crne godine primjene suboptimalnih procesa liječenja mnogima je uništilo ili bitno smanjilo šansu za roditeljstvom, a resetiranje postupaka zapravo je vatrogasna mjera koja je pomogla manjem broju neplodnih parova jer izgubljene 3 godine fertilnog života žene nitko i ništa ne može nadoknaditi.
Ako sada i dođe do nekih promjena u zakonu, zasigurno te promjene neće ići u smjeru resetiranja prava osiguranica na liječenje preko HZZO-a.
Ja sam sokirana!!!!! Nisam to znala!!! Meni osobno nije bitno jer necemo ici na trece iako nokad ne znas sto ti zivot nosi.....ali, znaci ako se za prvo dijete potrose postupci.....gotovo???!!!!!
To je strasno i prestrasno!!!! Pa koja lova se tu vrti da je lijecenje tako restriktivno??!!! U lovi je stvar??!!!!!