Pokušavam bit blaga :)
Printable View
Pokušavam bit blaga :)
Vala baš. Sestra od mm ima 13 godina, već je počela nositi topiće, izbijaju prištići... Sigurna sam da joj konjići nisu na pameti.
A ja cu potpisati cvijetu :mrgreen:
Nije to bilo bogznasto, ali nisam se igrala s konjicima for sure :mrgreen:
Ja sam sa 14 izlazila s prijateljima do 22 ako smo u kvartu. I nisu dečki bili s nama..samo cure,kakvo crno ljubakanje. No no no.
To je bila priča za starce. Ona prava priča je da smo se ljubakali već s trinaest,neki i s 12 ;-) al ja sam bila prava good girl jer se nisam ljubakala sa svima već samo sa jednim dečkom i baš smo bili prezaljubljeni i presramežljivi da se ljubakamo stalno...za razliku od drugih. Za mene je bilo presudno to šta su roditelji govorili pazi,pazi,pazi pa se valjda šta i primilo...pa san pazila
Sasvim sigurno sam se s 14 ljubakala i jako željela ljubakanje. I možda malo više od toga, ali baš malo. Seks, isto tako sigurno, nisam uopće željela.
Ja sam se I igrala I spadala u kategoriju cure i momci.
Točno se sjećam scene, a moji roditelji su je obožavali prepričavati, kako se na moru dogovaram na prste sa jednim dečkom kad ćemo se naći, ja u svom dvorištu a on na cesti, a meni prsti blatnjavi od kolača koje sam upravo mijesila.
mi smo se sa 14 opako ljubakali
i, da prostite, šlatali naveliko
a bilo je i slučajeva "punoga pansiona"
još sam ja starija generacija
Bilo je i kod nas, i to sa trudnoćom kao posljedicom.
Iz današnje pozicije stvarno mogu reći da su to bile cure koje su tražile ljubav i pažnju - jer ju nisu imale doma.
Ma bilo je toga i u mojem okruženju.
I trudnoće i droge i starijih dečki, seksa...svega.
Neću nikad zaboravit u drugom srednje kad mi je tada najbolja frendica zakuhala kašu i to kakvu; bile smo skupa na klizanju na Šalati u subotu navečer.
Ona se tamo skompala s neki hokejašem koji je bio kao redar na klizalištu i nestala s njim.
Ja sam otišla sama doma, šta ću drugo?
U ponedjeljak u školi ona meni prepričava šta su radili na klupici u parku.
oralni seks
Ja u šoku jer ne znam kaj je to, ali slutim, a ona kad je skužila naslađuje se i još mi potanko prepričava detalje akcije.
Da i još mi je rekla kako je proteklo ljeto izgubila nevinost s tamo nekim usput kad je bila kod bake i dede u Zagorju na ferijama.
Par dana kasnije piše ona meni na poleđini teke iz fizike opet neke jucy detalje, ali nije taj papir istrgnula i bacila.
Malo iza toga je to njen otac pročitao kad joj je pregledavao bilježnice i ona da se izvuće kaže tati da sam to ja pisala.
I njen otac s tim dođe k mojim roditeljima.
Moj tata pogleda i kaže mu: ako vi ne znate rukopis svoje kćeri, ja svoje znam i ovo moja kći nije pisala.
I? Kaj reći na to?
Dječji nestašluk ili nešto gore?
Ja priznam da nisam bila pripremljena na život i da sam jako bila naivna, ali svejedno sam se čuvala potencijalno loših stvari.
Pod tim ne mislim da je seks loš, već da je seks sa neznancem bez zaštite loš.
I tako učim svoju kći.
Sve ona zna i za kontracepciju i za hpv i za drogu, ovakvu i onakvu koju ti mogu podmetnuti u sok i trgovinu bijelim robljem...
Ali se ona i dalje radije igra s konjićima i neka, ništa neće propustiti.
a jaka ti najbolja frendica :-/
ma nek se ona fatala
nego da je išla prepričavati detalje s namjerom da ti "vadi mast"... e taj dio mi je onak
Htjela se valjda pohvalit.
Nije ona jedina.
Slično sam doživjela kad sam poslije aerobika otišla sa suvježbačicama na kavu.
Nas sedam baba za stolom.
Raspon godina od 35-45.
Ja sam tada imala 39.
I krene priča, šta je koja noćas s mužem radila.
U detalje.
Kao u Sex and the city.
Ma mislim..
I naravno da sam ispla čudna i konzerva i ismijavali su me i nagovarali da i ja pričam i zezali da nemam kaj pričati jer mi je muž star itd
Ne znam, ali meni je to bezveze.
Ali očito neki ljudi imaju potrebu da javno pričaju detalje iz svog seksualnog života.
Prijateljica ti je patila od "poremećaja savršenosti"
valjda je htjela bit malo buntovna
Prepričavanje je bio česti teen-sport (kao i preuveličavanje), a bilo je i cura koje su se lijepo posluživale najboljim prijateljicama da im na jednu večer zabave trenutnog dečka dok one isprobavaju bi li im novi bolje pasao. Kasnije je to evoluiralo do pozivanja u vikendicu u kojoj bi se naglo nacrtao njen dečko sa svojim frendom. Naivna najfrendica je trebala poslužila kao paravan (da starci misle da ide s njom), a drugom dečku bi, s druge strane, bila bi obećana blind-date "zabava".
:traume-iz-djetinjstva:
Uh, uh, ovo je još puno gore.
Eh, toga je bilo i u "moje vrijeme" u određenim grupicama cura. To je bila druga galaksija. Bilo je propisano što se oblači, o čemu se razgovara, koga se ogovara i uzima na zub - ma sve isto ko i danas... ufff...
Nisam bila među njima, ja sam bila "dečkica" tj. bolje sam se snalazila u društvu s dečkima, nego s ovakvim curama. Još od vrtića valjda... Na kraju mi je ispao cijeli život obojen u tim tonovima (u firmi nas je manje od 10% žena, he he he) i nisam nezadovoljna. Nikad nisam stekla vještine snalaženja u ovakvom ženskom društvu. S druge strane - ta ekipa vjeruje i dan danas da su muško-ženska PRIJATELJSTVA nemoguća, ali mi ostali ipak znamo bolje!
o kojem uzrastu se tu govori?!
U mom slučaju riječ je o kraju osnovne škole.
Još i danas se sjećam onih leksikona koji su kružili i u koje su se upisivale stvarne situacije, ali i brojne izmišljene... Ufff.... Još i dan danas mi je zlo.
ajme, ja se ne sjećam ničega malignije od: što misliš o ovome ii onome, koji ti je najdraži glumac/glumica/pjevač...
koje jelo voliš...
tu prestaju leksikonska sjećanja
i stvarno se ne sjećam nikakvih "ružnih" priča
Ne sjećaš se onih "Zakona mladih"?
Upute da se na prvom spoju ne smije dalje od koljena, a na trećem su već dozvoljeni intiVni odnosi? Ja sam tada išla u sedmi razred. Možeš si misliti - klinke razmjenjuju takve stvari, a sigurno pojma nemaju baš o ničemu. Čak sam ja (godinu dana mlađa od generacije i puno nezrelija) znala puuuno više teorije, ali tu je sve završavalo.
Meni je domet bio poskrivećki čitati Robbinsove Avanturiste (što isto nije primjerena literatura za 14-godišnjake, ali ja sam uvijek bila knjiški tip i teoretičar). Išla sam doduše u kino s dečkima s kojima sam se družila cijeli život, ali oni me nisu sablažnjavali, za razliku od nekih ženskih individua. Tja, to su danas gospođe s unucima.
fakat, Zakon mladih
ajme, kako se sjećaš?!
da, da...
ja prvi put čujem za zakon mladih.
a valjda su me i zaobišle sve te stvari o kojima vi pričate.
nikad nisam čula ni ovo od čokolade, a ni ovo od peterlin.
u osnovnoj se ama baš nitko nije seksao.
a ni u srednjoj nije bilo oko mene tih zločestih ženskih grupa.
ajd, imali smo propisano što se oblači - stare JNA potkošulje :lool:
Ma ne vjerujem ni ja da se ova moja ekipa seksala u osnovnoj školi - samo su se pripremali za to. Neki (manjina) su maturalac iskoristili za to. Većina je ipak čekala onaj drugi maturalac, početkom zadnjeg razreda srednje škole. A tako je i primjereno.
Ja sam iz malog grada, tamo su u školu išle i cure sa sela gdje nije bilo neobično da se udaju sa 16 godina, ali to je u moje vrijeme falabogu već bila iznimka.
naša jedna iz razreda je rodila u 1. srednje
i to mi je bilo strašno
ali, ona i muž su još zajedno
i imaju sina od 30 godina
a moj sin ima 6 :gaah:
meni taj Zakon mladih zvoni poznato
ali pojma nemam sto je pisalo u tom zakonu
Prvi put čujem za to.
E, baš to!
Ja sam prošlog ljeta našla tako crticu u novinama - slavila moja kolegica iz razreda neki pir i ima silno velik broj unuka.... Ista priča! Njeni unuci su stari ko moja djeca! Za takve su Zakoni mladih bili dobra (a možda i jedina) priprema...
Našla ja Zakon mladih na internetu, ali to je puno blaže od onoga što se u moje vrijeme prepisivalo rukom, tamo je bilo i uputa o intiVnim odnosima, pozama i tako još svačega - da mi doma nije bila neka knjiga "Higijena žene" još iz prethistorije, Zakon mladih bio bi prvo spominjanje takvih stvari u mom tadašnjem životu.
Evo ga (ali imam dojam da pol fali): http://ikaikica.bloger.index.hr/post...h/1079433.aspx
Ja isto nikad čula za "Zakon Mladih" ?!?
A glede seksanja, neke cure su se definitivno seksale u OŠ, moja bivša najbolja prijateljica je nakon osmog razreda imala pobačaj. Kao što već rekoh, radilo se o curama iz nestabilnih i problematičnih obitelji.
Eh, da, znala sam i curu koja je rodila u prvom srednje.
:lool: vidis kako je reduciran kroz godine, danasnji zakon ne kaze nista :lool:
toga u mojoj okolici nije bilo bar ne s 14, najveći grijeh nekih kolega je bilo pušenje iza škole pred kraj osnovne.
moj s 13 ne pomišlja o curama, izlazi po kvartu ( njaćešće nogomet ili nešto sčično, vožnja bicikla s dečkima i curama.
klinka je sasvim druga priča
Auuuu, stječem uvid pomalo...a da ipak promijenimo naslov da koja četrnaestogodišnjakinja naivno tražeći rješenje nekog svog problema ne naleti na ovo?:lol: