AdioMare :bye:
Printable View
jaaao pa ovo je tema o šalicama :lool:
da mi je znati kakvo je stanje kod anci!?
Sretno curkama koje se skidaju s cigareta i hvala vam na komplimentima :kiss:
Ola cure,
ima li kakvih novogodišnjih odluka ili bar planova za 2018.? :-)
Anci, tako je i kod nas, hrpa stvari a teško se odvajamo od viškova. Zapravo ja imam problem s bacanjem stvari koje su još iskoristive, ne mogu to nikako.
Kad sam uspjela naći kome što dati rado sam se riješila puno robe, namještaja, suđa, stare posteljine....
Novogodišnjih odluka nemam, živjeti dan po dan i uživati u svakom. :heart::heart:
Dobra je bila Krizmanićka na TV-u vezano za temu novogodišnjih obećanja. Kaže da više od 50% s liste svih želja dočekaju "novogodišnje liste" i od iduće godine, tj. nekako ovako: ako je triger za obećanje "nova godina", "idući mjesec", "idući ponedjeljak" najčešće motivacija za promjenu ponašanja nije dovoljno dobra.... da su prave (i one koje ostvarimo) one želje za promjenom ponašanja koje kreću od npr. srijede (nije tako rekla, ali tako sam je shvatila - svaka promjena ponašanja je teška, zahtijeva odluku, svijest o tome što ćemo izgubiti promjenom ponašanja - uvijek neki gušt i gubimo (ako ništa - gušt inercije)), i krećemo čim prije, ne čekamo neku prekretnicu ili bitan datum.
I ovdje ću napomenuti da oni koji se žele riješiti šalica, suđa i odjeće koji su u dobrom stanju, mogu to odnijeti u Are you Syrious free shop, ako ste u ili blizu Zagreba
ja ove godine nisam donijela nikakvu specifičnu novogodišnju odluku, nisam imala potrebu za njom, nastavljam po starom manje više
ima jedna odluka, odlučila sam dio šalica spakirati u podrum,
jer ima novih.
ne znam još točno kad će se to dogoditi,
jer se bojim apstinencijske krize.
a što se tiče novogodišnjih odluka,
šta ja znam, meni to i dalje stvara pritisak u glavi,
puštam sve da ide svojim tokom.
da, ali zašto bi novogodišnje odluke bile vezane uz promjene ponašanja, ne moraju uopće biti vezane uz to nego npr. uz neke planove, želje npr. putovanja.
Za ovaj shop sam čula od tebe i već imam par vreća spremnih, još ću par pripremiti i nosim im, nekome će pomoći a i sebi ću olakšat, hvala ti.
U pravu si, jedino ljudi uglavnom misle na neke dugosežne odluke za novu godinu, a ne tipa ići ću na to i to putovanje, kupit ću si to i to i takve stvari.
Ljudi, OFT, je li znate ima li neko iz tih dućana da bi pokupio stvari u nekom brzom roku (dan-dva) - meni je problem vukljat preko cijelog grada i onda najčešće stvari budu emitirane kraj kontejnera, u nadi da će to neko pokupiti - to mi je puno logistički jednostavnije i zdravstveno neizazovno od toga da ja to nekamo vukljam, a još gore da prebiru i da mi vrati dio stvari (mislim da sam zato davno odustala od Crvenog križa, netko je rekao jednom da to treba bit speglano, a ne peglam ni za sebe)?
Riješeno, pomoći će mi netko od prijatelja to dostaviti.
Ja sam se uvjerila na vlastitoj koži u razliku odluka - od ovog trenutka i od Nove godine. Premda i kod jednih i kod drugih zakažem, puno sam ozbiljnija kod ovih SADA. Iako mislim i da nije bilo loše makar privremeno držati se nekih od kojih sam odustala iz raznoraznih razloga.
Meni je inače period za mijenjanje navika i "dobre početke" više početak rujna nego Nova Godina, ali recimo početak vježbanja mi je bio ustvari jedina konkretna novogodišnja odluka i sad slavi treći rođendan, tako da...okej
lani sam za rođendan radila neki action plan za promjenu jednog područja u životu kojim sam najmanje zadovoljna, tako da mi je više plan sad uskoro, pred sljedeći rođendan, revidirat kako stojim s lanjskim i možda napravit novi. Ali taj je bio razrađen na 4 stranice (mislim, bio je u sklopu jedne edukacije, nije da sam sama od sebe sjela sve to pisat, ali bilo je jako korisno što me netko natjerao)
Eto porješavalo se, izrealiziralo se, ja volim ovo križanje poslije. Očito nikako sredit te fotke na laptopu, morat ću se toga primit al fakat.
Meni je ovo razdoblje više onako za neke planove za iduću godinu:
- otputovati na neko novo mjesto s obitelji
- uživati što češće u našoj novoj ljetnoj destinaciji s obitelji i prijateljima
- nastavit redovito s treninzima, realizirat neki PB u sportskim rezultatima
- raščišćavat redovito stan od nepotrebnih stvari
- uživat u životu punim plućiam kao i dosad
Što se tiče želja:
pobježe...
Što se tiče želja: prije svega obilje zdravlja za sve nas te unutarnji mir i zadovoljstvo :heart:
Bravo Lili :sp:
Bravo, ovo je impresivno, ti si svijetli primjer :)!
Najveca zelja: Zdravlje
Novogodisnja odluka: Sto dalje se udaljiti od ljudi oko mene koji su
moji “energetski vampiri”.
Jelena, ina hvalaaa :kiss:
Anemona sretno!!!!
Vidim moje zelje su za 2016 ali zacudo ostvarene -
putovanje smo jedno odradili bas onakvo kakvo sam oduvijek htjela. A dok smo ga planirali na ove zelje sam uopce zaboravila. I polozila certifikat. I kupili veci stan (tj kucu). Cak sam i vjezbanje ipak malo pojacala nije bas full redovito ali skupi se mjesec-dva kad vjezbam relativno redovito pa opet neki izgovor zasto prekinem :roll:
Za ovu godinu imam u planu jos bar jedan certifikat, malo osvjeziti moj njemacki i (kao i uvijek) poceti redoviti vjezbati :mrgreen:
Imam jos nekih ciljeva ali su malo osobniji pa ih ostavljam neizrecene, bitno da ih ne zaboravim.
...i naravno - dobiti jackpot :lol: (mozda upali ako tu navedem)
Sillyme,
Znaš kako ćeš realizirat ove želje za redovito vježbanje, trk odmah na temu vježbačica :mrgreen:
A ne znam baš Lili, ja sam pročitala uvodni post od Spajke i odmah pobjegla :lol:.
Edit: šalim se, nije mi vježbanje još na listi želja pa me ništa ne bi ni moglo motivirati ;).