Pridružujem se preporukama za Proizd, prekrasno mjesto.
Printable View
Pridružujem se preporukama za Proizd, prekrasno mjesto.
Meni je Blato tako lijep gradić - moji doma ne dijele moje mišljenje.
Mislim da se Blato i Mali Lošinj stalno izmjenjuju na ljestvici - najveće otočko mjesto
ima onih mali Studenaca nekoliko
apropo plaža, mi smo bili prije dvije godine, idemo i ove 30.7, stacionirani smo u Vela luci, a kupamo se u Prižbi...
ima pola sata autom, ali je neprocjenjivo u odnosu na plažu kod recimo hotela Adrie gdje je sve muljavo...
gradsko kupalište u VL je uređeno, a ako se ide dalje pješice ima na stijenama malih betoniranih platoa...
prije toga idemo tjedan dana na Lastovo
mi smo nešto kao tanja_b skitalice po moru, uživamo mi i na plažama al obožavamo istraživati otoke, kamena sela, krš, kamen...
isto nemamo ništa svoje, pa svake godine upoznajemo nova mjesta što zapravo nije ni loše koliko god znam žudit za svojim apartmanom.
Bubilo Prvić mi je prekrasaaan, obožavam ga posebno Šepurine :heart: može na pp apartman.
Novine i vijesti ne pratim ni u Zg a kamoli na moru, ajd bi pročtala koju Gloriju za razbibrigu :-)
Volim jako i Blato kao i Nano, one drvorede uz glavnu aleju..a i sin mi ima ime koje je u Blatu najčešće u cijeloj RH.
od svih mjesta na Korčuli najmanje mi je lijepa Vela Luka a najljepši su mi Korčula i Blato (al Blato nije baš na moru al je blizu).
inače na moru kupujem uvijek u Studencu (koji ima normalne cijene ) a nikad u Konzumu, čak ih baš i nema (Konzuma) tamo gdje mi ljetujemo zadnjih godina.
je Studenac je zakon.
joj, jesi čula kad Blaćane kako govore? Ajme jezika!!! Ništa ne razumiješ
jesam najsmješnije mi je ono njihovo ć kao tj.
Mene iznenadilo da imaju zgradu preko POSa valjda da motiviraju ljude da ne odsele a i porodljine naknade su im odlične. Šteta tako krasnih mjesta da nema posla za sve. Bila sam čak i u onoj njihovoj tvornici tekstila kad sam bila studentica volontirala sam na Vrniku.
Hajde, drobite još o lijepim mjestima.... štajaznam Lastovo, Šipan...
pa skoro :-) htjela sam isprobat to volontersko društvo prvo u RH prije nego odem preko njih van.
Bio osiguran smještaj i hrana a zauzvrat smo trebali popravit neki suhozid oko kuće, ma bilo mi je super ekipa iz cijelog svijeta niš puno posla a uživala 2 tjedna tamo :-)
Treću godinu za redom otok Lošinj. Točnije Nerezine. Bili smo ove godine sredinom lipnja već, divota, malo ljudi, uživancija.
Korčula - Dubrovnik- Ston- Brač- Vis nam je bila ruta prije 6 godina i jedva čekam ponovit, al nekak s dvoje male djece se ne usudim.
Na putu prema Malom Lošinju postoje eko vrtovi, voće i povrće - nisam ali bila još tamo.
Nano moze meni i recept :trep:
Nano daj taj recept. Imam bajame. Pa da mi malo i krckaju pod zubom.
Najbolje je za jedinicu mjere uzeti manju čašu, npr 1,5 dcl.
1čaša badema
2/3 čaše šećera
1/3 čaše vode
Staviti u lonac s debljim dnom i na vatru. Pustiti da krcka, mozda 10 tak minuta.dok se ne cuje jako pucketanje. Maknuti sa vatre. ( mozda od prve ne skuzite taj momenat, al nema veze jer mozete vratiti na vatru)
Mijesati, ne na vatri nego sastrane. Mjesati treba dok secer ne postane roskast, i on jos nije na bademima neg su onak odvojeni.
Tada lonac ponovno treba vratiti na vatru. Taj rozi(ili kakva je to vec boja) secer ce tek sada poceti karamelizirati. Sada cijelo vrijeme treba mijesati dok se taj sav karamelizirani secer ne primi za bademe. Presipati u staklenu ili porculansku zdjelu i kada se ohladi, moze se jesti.
Mozda zvuci komplicirano, ali nije. Treba samo skuziti. Mozda ja to bas nisam dobro opisala, mogu doci demonstrirati
Odrasla sam na Braču, a uz muža otkrila Istru.
Točnije- Pulu.
I zavoljela. Jako.
Meni je odmor: spavanje, kupanje, roštiljanje, bauljanje i istraživanje, koncerti u Areni, šetnje, čitanje...
Ne nužno tim redosljedom :-)
Zavidim Elly.l :heart:
Mi smo lutalice i ljetujemo na otocima, svugdje nas je bilo. Uz baka destinaciju Rovinj ove godine je u igri Cres/Lošinj i to po prvi put kamp.
Larmama jeste kupili potrebnu opremu?
Upravo ju testiramo ;)
Yeah supeeeer!!!!
Cure, gdje se pristojno i ne preskupo jede u Senju?
Da li je netko bio na Unijama?
De napisite nesto info za Beti ne samo da ste bili :-) ima i nas drugih koji bi ih rado cule.
Pa kad ne znam što je zanima :-)
Mi smo bili na Unijama za Uskrs, i to za jedan vrlo hladan Uskrs, pa kupanje nije dolazilo u obzir i ne znam kakve su plaže. Uglavnom smo hodali po otoku i to je bila prava uživancija, ali za 4 dana nam je bilo sasvim dovoljno. Meni su ti manji otoci i inače dušu dali za proljetne izlete od par dana, ali teško se mogu zamisliti da ondje provedem cijeli tjedan ili više.
Otok je prilično slabo nastanjen, izvan sezone gotovo pust (mislim da je manje od 100 stalnih stanovnika na otoku). Ne znam kako je u sezoni.
E da, kad smo bili ondje, u prekidu je bio glavni kabel koji dovodi struju na otok, pa smo sva 4 dana kao zvučnu kulisu imali brujanje agregata koji je spašavao stvar :mrgreen:
Što se tiče opskrbe, ima mali dućančić za ono osnovno, ima i pekara, kruh se naručuje telefonskim pozivom, a lokalno stanovništvo se radije opskrbljuje u supermarketima u Lošinju.
Susak ili Ilovik za izlet s Lošinja, preporuke molim
Gdje god da ides, odi Jadrolinijom (imaju ok raspored i za odlazak i za povratak), a ne onim privatnim skupim brodicama.
Ilovika se ne sjecam nesto, susak ima onu pjescanu plazu na drugom kraju otoka, nigdje hlada. Ponesite vode i onaj sator za plazu ako imate.
Ja nigdje ne vidim raspored za Jadroliniju osim katamarana možeš li okeljiti link na to kaj mislis
Da pozeljela sam par rijeci o destinaciji :)
Imamo sad tu barku, s kojom se moze i na dulje relacije, i gledam koji je otok relativno blizu, a opet dovoljno daleko, da i muz i ja budemo zadovoljni :) On je spominjao Silbu i Olib, ali kad pogleam koliko je tu otvorenog mora...Na velikom brodu idem bez straha i preko oceana, ali inace imam veliki respekt prema moru i dubinama. Umjesto da uzivam u mogucnosti koja mi se otvara, ja samo mislim: sto ako?
unije su prekrasne. i odlicna lokacija za ronjenje. silba je ♡ moja velika ljubav.
ako ste s barkom, prati prognozu i odite