Sa i kod nas se radi
Printable View
Sa i kod nas se radi
Moram priznati da ih u svom kvartu nisam dugo susrela. MOžda jednostavno idem u krivo vrijeme, međutim stanje je puno lošije u odnosu na 2 godine prije. Smeća posvuda.
Na otocima na kojima se skuplja staklo, plastika, papir i tekstil je užaaas blago rečeno. Jedan takav nam je ispred zgrade. Strašno. Prijavljujem putem portala Moj Zagreb...nakon što sam prijavila pokupili su nakon mjesec dana ali čini mi se ne zbog moje prijave jer piše da je još u procesu.
Proučavala sam rub kolnika i rinzol ovih dana. Pometu se samo dijelovi koji su na busnim stanicama i isprazne se kante za smeće. Sve ostalo stoji kako je već tjednima.
čokolada, ostavi nešto namjerno, što neće vjetar ili vrane odnijeti pa fotkaj svaki dan :) Npr. manju drvenu klocnu. Mi smo tako na poslu ostavili pauka na podu. Bio je preko 2 tjedna na mjestu. Možda bi i dulje da nisam pozvala da je stvarno vrijeme da očiste. Naša čistačica je samo kantu praznila.
Pa dopisujem se ja redovito s gđom Senom Žutić i šaljem fotke smeća po kvartu. Al' Sena se ne da i kaže da se prema planu i programu ulica čisti svaki dan.
Cistoca.Podruznica@zgh.hr
Dakle prošli tjedan su u nekom trenutku došli iz čistoće i napokon očistili krupni otpad, kutije, staklo isl i sl sto se vec dulje vrijeme skupljali oko kontejnera. Počistiti su i mini divlji deponij u nastajanju u parkicu pored mene. Dovezli se (njih sam vidjela) dvoje njih na biciklima i omeli su svo smeće i lišće uz rubnike, omeli sve oko kontejnera. Plastiku i papir su napokon počeli odvazati 1x tjedno i vise se ne prelijeva oko kontejnera i vjetar je ne raznosio po okolici. Uglavnom, izgleda urednije nego zadnjih 2-3 godine... znači itekako se moze kad se hoće. Sad je bar minimum urednosti makar jos uvijek ljudi ne razvrstavanju kako spada. Gdje su bili do sad???!!!!!
Vidim čistače na parkingu i ulici svako jutro, ali problem je ovo što čokolada kaže - ne odvozi se otpad redovito, a ljudi oko kontejnera bacaju svašta, pa vjetar to raznosi i onda je ovim čistačima s metlama velik dio truda uzaludan.
Na haustoru nas je dočekala obavijest Čistoće da od sutra, 10.2., počinju s tjednim odvozom sortiranog smeća - plastike i biootpada. Živi bili pa vidjeli.
Kod vas budu pune te biootpad kante?
Kod nas su ti kontejneri za biootpad dupkom puni cim je krenula sezona radova u vrtu. Trebamo ih jos. Samo što da, neki ljudi bacaju u običnim vrecicama. Treba edukacije, jer po meni onaj tko je razvrstavao i pri tome pogriješio ce prije htjeti ispraviti grešku nego netko tko se uopće ne trudi.
Već odavno odvajam, ali ove vreće su mi baš poremetile koncepciju. Nikako ne mogu uskladiti količinu smeća s brojem vreća i učestalošću odvoza. Vreće smo dobili početkom godine - nisu prošla ni dva mjeseca, ove za plastiku su već pri kraju. Jednaku količinu vreća dobije samačko kućanstvo ili kućanstvo s deset članova?! Vreća za biootpad ne odgovara veličini kante, a nabava veće kante nije opcija jer mi jedino u postojećoj veličini i rasporedu stanu u kuhinjski element.
Nedavno je pred zgradom osvanula obavijest Čistoće o novim terminima odvoza, ali, očekivano, ne drže se navedenog rasporeda.
Kod nas su kante za biootpad prepune, smeće ispada iz njih. Napune se u jednom danu, a onda danima čekamo odvoz. Smrdi već sad jako jer kante nisu zatvorene jer su prepunjene. Ja sam prestala odvajati jer nemam gdje bacati.
Ja moram u reciklažno.ček i muž koji put odnese
Uopće me kanta ne zanima više
Očito ljudi ubacuju i PET ambalažu. Šteta kad već odvajaju da ne odvoje onda i te što nešto vrijede i stave u posebnu vrećicu. Ja ih vraćam u dućan, ali znam da neki što iz humanosti, što iz komocije bacaju povratne boce. Kad bi sakupljači znali da nema, nema povratne, sumnjam da bi raskopavali.
Ovo s vrećama je takva promašena ideja. Jučer dvadesetak vreća naslaganih kod spremnika, neki čovjek po njima traži, valjda boce. Danas vjetar. Sve će to raspuhati. Po cesti. Pred aute. Gledam i prije dva tjedna kako se ogroman komad plastične folije, valjda 70x70 cm vrti po prometnoj Branimirovoj na vjetru. Zar nije to opasno ako se zaplete u gume, ili padne na retrovizor, stakla?
plastiku i ja trpam direkt u žuti kontejner, ako ko treba žute, smeđe vrečice nek se javi
Javi se
tanči očisti inbox
U nedjelju sam bila u Heinzelovoj kod ona tri nebodera (Smogovci). Tamo mora da jako fini narod živi, jer nema ništa oko kontejnera. Ili je to, ili je to zato što Bandić živi 150 m dalje u Bužanovoj, ili su baš neposredno prije nego sam došla počistili patuljci.
Kod nas jučer prolazim pored kontejnera nsbacano sve i svašta u plastiku i bio i papir i vreće nedaleko dalje onqj spremnik s rupom skroz uredan
Kod nas u kvatru maknuli sve kontejnere prije desetak dana,sto po meni isto nije dobro jer sada nemamo kud odnjeti staklo naprimjer. Plastiku i papir navodno ce odasad odvoziti jednom tjedno pa kontejneri nisu ni potrebni.
Vidjeti cemo...
I kud sad sa svim tim kontejnerima?! U smece...
Ludilo. :(
kod nas su odnijeli dva otoka, ali jedan su vratili,
A kod nas jučer nisu odvezli plastiku iako su trebali. Prošli tjedan su pokupili. Vjerojatno nemaju kapaciteta da se drže rasporeda, ali ne razumijem zašto nisu napisali da voze svaki drugi tjedan...
Evo, mi smo imali pet kontejnera kraj dućana. Staklo, plastika papir. Jedan običan i jedan za bio otpad.
Konstantno su bili puni i praznili su ih relativno ok. Neki dan su ih maknuli i ostavili samo jedan za komunalni otpad.
I kako očekuju da ljudi sada odvajaju otpad??????
Imam smeđe vreće bez kontejnera za iste, a žute nismo nikada dobili.:(
Kod nas ni papir više ne odvoze. Kontejneri su prepuni, a hrpetine papira su okolo kontejnera.
A za biootpad - zgrada od 100 stanova je dobila kante volumena kao i 3 obiteljske kuće. Čim ih isprazne, napune se u par sati, a kasnije nemamo gdje bacati nego samo u miješani komunalni otpad.
Jučer oko 7 navečer smetlarski kamion ušao je protusmjerno u našu ulicu. Mm se taman spremao strpati auto u garažu i veli da je bolje da su ušli u ulicu, makar i protusmjerno, nego da uopće nisu došli. Pokupili su žute vreće.
Pitanje za Zagrepčane: jeste li dobili u zadnjih mjesec-dva novu pošiljku vrećica za biootpad? Imam dojam da debelo kasne s dostavom.
Ja danas.pred vrata ne u kaslić ko prije