X
meni je na mužu najseksi bio opium od saint laurenta, kako je to na njemu dobro mirisalo...
Printable View
Ne postoji mi bolji muski parfem od Chanelovog Egoiste platinum.
MM ga koristi od kada smo zajedno.
I ja volim slađe note muškog parfema.
Zato mi je savršen Givenchy Play Intense:yes:
Već mjesecima želim otvoriti temu za osobe kojima smetaju parfemi i dok vas čitam osjećam bol u nosu i sinusima.
Oprostite na upadu, uživajte dalje :)
Mene od 80% parfema boli glava.
A od 20% ne. Medju tih 20% nadjem pokojeg koji mi se jako svidi
Od muških mi najdraža stara plava Dolce&Gabanna. MM ju povremeno koristi od kad smo skupa. I ja mu povremeno ukradem malo
Kupila sam La vie est belle. Zena mi je dala i hrpu testercica pa cu isprobati i neke druge.
U parfumeriji sam spricnula Lady Million i isla sam kuci prati ruku. Na meni je grozan...glava me zabolila.
S obzirom kako trosim parfeme s ovim sam 2g mirna. Na ljeto moram naci neki ljetni i to je to..mozda sam onda i 4g mirna...ono ko s gumama za auto...kupis zimske i ljetne i 4g mir :-)
mužu prije poklonila grey vetiver od tom forda. :mrgreen: To prije nešto godina. Sada ima sartorial - penhaligons. Koji sam mu naravno isto ja poklonila. 8-) Miriši wou! Koji nije vetiver, više onako malo retro i posebno. Pa ga stalno šnjofam.:angel:
mislila sam više na to, da on stalno nesto isprobava, pa se oduševi...i tako to.
Dobila na poklon prije par godina i otada mu vjerna..taj miris sam postala ja C.Klein Euphoria.
vidim da bi mi te Molekule bile baš za mene (pogotovo ona 3 koju je netko spomenuo)
a sad, guglajući, me strašno zaintrigirao i ovaj http://www.biraj.hr/main.aspx?id=9&pid=14314
pod "slični parfemi" ih ima dosta koji su mi izvrsni i koje sam imala
inače za posao i svakodnevnu upotrebu radije koristim edt, nego parfeme
parfemi su mi za izlazak ili za doma u subotu navečer :mrgreen:
Sa ove liste gris clair od lutens-a je jedan od onih koje danas nosim.
a narciso je ono sto moja kćer zove mama parfem, nosila sam ga kad je bila curka bila mala i njoj je taj parfem uvijek mama. Tu i tamo mi ga pokloni, pa ga ja isto tako i sada tu i tamo nosim. :heart:
Ja nisam žena od jednog parfema :mrgreen: . Imam ih dosta, uvijek su mi dobrodošao poklon (kod mene s parfemom nemreš fulat), ako mi trenutno ne miriši dobro, za par mjeseci možda hoće. Puno mi ovisi o godišnjem dobu, trenutnom raspoloženju, tempu dana,...
Jedan od prvih mirisa koji mi se jaaako svidio je bio Byblos, plava bočica s čepom u obliku cvijeta, tko zna da li bi mi se danas tako svidio.
A jako mi je žao što mi nikako, ali nikako, ne odgovara Chanel 5, kod bilo koga kad ga osjetim mi je fin, ali na meni djeluje tako jeftino.
Uh, ovo je tema za mene :D Obozavam dezodoranse i parfeme i osjecaj da se oko mene siri mirisni oblak :D
U pravilu, kad kupujem parfem, redovito gledam ruzicaste i ljubicaste bocice, jer mi takvi mirisi najvise pasu.
Moj parfem no 1 je Ultraviolet, Paco Rabbane. Taj parfem kao da su radili za mene, savrseno mi odgovara i svi se oduseve kad ga nasnjofaju oko mene :D Povremeno ulete i drugi parfemi, ali taj je nezamjenjiv :)
Obožavam miris jasmina.
Imam dobre nevjeste pa mi oni poklone
sad sam se sjetila da sam prije dugo vremena imala ysl cinema, na meni je stvarno dobro mirisao
nakon njega kenzo amour, isto mi je bio dobar
sad mi više odgovaraju svježiji i zeleni
dok sam studirala bio mi je jako drag l'eau, kenzo (osvježavajuć, pravi vodeni miris) i njegov le monde est beau
Kenzo, CK, Bvlgari, Dior, YSL, Chanel i dakako Davidof moja ljubav iz mladosti su kuće iz kojih mi je većina mirisa odlična.
No s godinama sam otkrila niche parfeme i oni su uistinu nešto posebno.
Vrh.
A miris biram na način da me odmah mora opčiniti.
Čim ga probam prvi puta.
I nikad tako nisam fulala.
Definitivno imaš pravo - nije to rijetka pojava. Ne bih ovdje ni komentirala da nemam vlastito iskustvo - trudnoća (kad nisam mogla podnijeti ni sapun ni pastu za zube) ali isto i situacije kad pretjeram s umjetnom hranom (službeni putevi i slično, kad sam na sendvičima i umorna). Ono što meni pomaže je detoksikacija. Baš sam si neki dan mislila da bih mogla i ove godine provesti kuru, ali još mi je rano... Napravit ću to kad malo zatopli. Zimi je dodatni problem nedovoljna hidratacija (ne osjećamo žeđ) pa se sluznica nosa zasuši i onda nam takve stvari smetaju puno više nego što bi trebale.
Inače, moj mlađi sin (alergičar i astmatičar) isto je izuzetno osjetljiv na mirise, do te mjere da jako pažljivo bira kozmetiku, čak i gelove za tuširanje. Osim toga, ne može koristiti dezodorans u spreju i samo ograničeno onaj u sticku.
A sve navedeno je razlog zbog kojeg i ja koristim gotovo isključivo toaletne vode jer sve drugo mi je prejako.
Sorry na offt. Samo sam htjela reći da ako osoba koja inače nije preosjetljiva na mirise primijeti probleme, obično pomaže kura detoksikacije organizma. Ne namjeravam sad tu širiti priču kako i što, to je za drugi topic.
isto volim muške mirise. Sculpture jako jako volim, a i muž, pa mirišimo u tandemu:heart:
Od žesnkih jedini parfem koji koristim već 20 godina je od Guerlain Samsara, ali baš parfem, ne edt, i taj veliki od 100 ml mi stvarno traje po 4-5 godina, koristim ga isto tako uglavnom za izslaske i neke prilike.
Nije to ovaj?
https://www.amazon.de/Givenchy-Eau-T...hy+Eau+Torride
Evo još malo sjećanja na mladost: Davidoff Cool Water
Sad ste me inspirirale, jer nisam inače nešto osobito uronjena u svijet parfema, pa sam nešto gugajući našla ovu stanicu: frangrantica.
Sviđa mi se zapravo ona pretraga, što možeš tražiti parfeme po mirisnim notama i slično. Primjerice, upišeš morska voda i vetiver, a on izbaci parfeme koji imaju te note. Ima još štošta osim toga, kao i sistematizacija sastojaka (ima i nota teniske loptice, ako nekoga to puca). Ma bite će vi sve to znate, ali meni je novo :D
Vertex ima prevedena stranica http://www.punmiris.com/ :-).
Ahaaa, a tu ste već i spominjali, zar ne? :D
Da :-)