I mi bili pored Sagrada familie,ali u Minimundusu
Printable View
I mi bili pored Sagrada familie,ali u Minimundusu
Ha ha MikiMama, to su i moji favoriti. S tim da bih didala i Park Guell. Ali ja sam prvi put u Bcn bila davno, prije ovog turističkog buma, a i ostala sam tamo par tjedana.
Mi smo jos u Madridu. I tu je puno radoca. Osim kaj se obnavljaju fasade nekih važnih i lijepih zgrada, park Retiro je zatvoren :(.
Danas smo bili u Toledu. Predivan je
NanoiBeba, pratim... Raspiši se slobodno... Čim sletimo u zg kreću planovi za slijedeću turu, stoga ne štedi detalja :lol:
Ako želiš, može.
Ja jako, baš jako volim Španjolsku. U Madridu smo a ne u Barceloni jer sam zaključila da će se mojoma više dopas, a klince možda zapadne maturalac u Bcn
nano, ajd temu za madrid :)
doci ce i to na red.
nasa iduca dedtinacija je nesto zapadnije :), barem po mojim zeljama, djeca navijaju za rim
Mi smo Rim obavili prije 2 godine
Neuspješno lovim karte za Portugal. Nikad ih nema u terminu koji nam paše
portugal je ta moja zelja ;)
ja bi kombinirala porto i lisabon. ali mislim da ce to cekat iducu godinu,bar sto se financija tice ;)
I moja. Jer meni je žao kad ponavljam lokacije. No moji nisu bili. I Rim i Bcn i Madrid. Ostao mi he Pirtugal. Na sjever mi se ne ide. Zbog klime il cijena.
Vi morate pažljivije ili ranije kupovati avio karte. Ovo vam je bilo debelo iznad npr. našeg budžeta koji je određen za sam prijevoz.
Ibače, moja velika preporuka je Istanbul. A za tam Turkish često ima akcije
ma ove karte su bile hir mm-a, ja sam bila protiv, ali mi se nije dalo natezatvs njim. nama su problem termini zbog skole i mog posla. go mi se ne smije preklapati s jos 5 kolegica, a koristimo ga tri puta godisnje:/
ali ja se u bcn mogu vratiti bilo kad. kupila me za zauvijek :)
Ma nema veze. Samo ubuduće trebate pazit. Tada vam više ostane za samu destinaciju.
Postoje ljudi koji kupe kartu za par desetaka eura. Ni ja to ne znam. Al kad se čovjek jednom zarazi putovanjima polako počne loviti "krivine".
Mi imamo neki limit preko kojeg ne idemo. Onda opet imamo termin kad su djeca na feriju. I tako se pokušamo uskladit. A destinaciju odaberemo po tome gdje uspijemo piknuti kakvu takvu akciju.
Pokušavam ovdje samo pomoći budućim putnicima. Na žalost mi iz Zagreba nemamo baš neki izbor niskobudžetnih letova pa se treba snaći u ponudi
Super za dobre provode u Barceloni. Mikimama s kime si ti letila ?
za frankfurt vam je bilo dovoljno sat vremena za presjedanje ? Mi smo prije par godina imali istu kombinaciju samo za ameriku i na sreću imali smo više od dva sata u Frankfurtu inače ne bi stigli presjesti.
Sat vremena je na knap. To je minimum kaj treba za vecinu aerodroma. Iako ljudi znaju rec da stignu i za manje vremena.
Croatia airlines ima direktne letove za Bcn. Osobno bih uvijek odabrala direktni let, naravno ako postoji
Sad i je dosta i nije.moj mali je prošle godine išo u Hannover preko Frankfurta,let je u startu kasnio već u ZG,i došli su cca 45 min prije drugog leta,sva sreća da je jedna cura iz društva bila prije u Frankfurtu,uglavnom trčali su i stigli na vrijeme,ne bi htjela misliti o scenariju da nisu jer su još morali s busom iz Hannovera jel su ih domaćini čekali na određenom letu
I prtljaga im je stigla? Ili su imali samk ručnu?
Gubitak je češći kod tih manjih razmaka
sve je stiglo na vrijeme, ipak su išli na dost dugo i morali su imati stvari za sve vremenske nepogode
njima je bio najmešten let s sat pauze, ali velim malko su kasnili iz zg.
nismo vuelingom,nego lufthansom.
let iz zg je kasnio vise od sat vremena u staru jer se u briselu razletio lufthansin kompjuterski sustav. u munchenu nas je kombi prebacio na let za bcn.
u povratku je let kasnio iz bcn 45 minuta zbog strajka u francuskoj, za presjedanje u frankfurtu smo imali sat i sitno, taman da djeca nesto pojedu. planirano je bilo dva sata.
znam da ca ima direktan let, ali nije ga bilo u terminu koji bi nama odgovarao.
i u jednom i u drugom slucaju su uspjeli prebaciti prtljagu
Da, pao je sustav svugdje taj dan. Mi smo putovale isti, kaj ne.?
A oko putovanja i cijene karata, treba ponekad malo štimat datume. Nama djeca ne idu dva dana u školu jer nam je debelo najjeftiniji let bio utorkom. Tak se ovaj put poklopilo.
Mi pokušavamo ulovit koliko toliko neku akciju za put. Znamo da možemo ići samo kada djeca imaju praznike i onda relativno rano počnemo gledati. Nekad kupimo već u rujnu. Ovaj put mislim da se radilo o prosincu. Što je kupovina karte bliža željenom terminu putovanja to cijena bude veća ( no nekad i to pravilo ne vrijedi)
ma da, sve stoji. ali nije stvar praznika samo. ja ne mogu dobit go na pola tjedna. a karte smo kupili u listopadu.
Babyboys, to ja pišem generalno. Ono kao savjetnik o putovanjima. Ni ja puno stvari ne znam. Nešto sam naučila na vlastitim greškama , nešto su mi drugi rekli i tak to
U Madridu nisam bila. U Lisabonu nekoliko puta poslovno. Puno dana, malo slobodnog vremena, puno poslovnih večera po restoranima, ali lijepo je zbilja i odlična je hrana.
Ja sam za Lisabon prije dvije godine našla kartu za 1500 kn, direktan let, u lipnju. Sedam dana je trebalo ostati. Za kraće dana, karta je bila skuplja ...
Nisam vodila djecu, pa sada gledam isto kako do povoljnijih karata ...
Je li netko išao autom do Barcelone, Pariza i sl. ...
Ja bih lmožda jeti radije potrošila 10 dana, na put, samo da malo jeftinije prođemo ...
Ja sam prošle godine pisala troškove putovanja autom do Zuricha. Nije puno jeftinije od aviona kad zbrojis sve vinjete, tunelarine i benzin
Mi smo išli autom do Barcelone jer smo ostajali 2 mjeseca, ali prije 9 godina.
Išli smo iz Dalmacije pa smo prespavali u Italiji, onda u Nici (stali smo u Monte Carlu da vidimo akvarij) i treći dan smo stigli. Budući da je bilo dosta davno, nemam pojma koji su bili troškovi.
Obično viamichelin izračuna relativno točno troškove benzina i cestrina.
mi smo povratne za BCN platili 60 € ali iz Du :/ i mi gledamo Lisabon, vidit cemo ocemo li uspit ulovit negdi jeftine karte
Da kod letova je Dalmacija u prednosti. Lete niskobudžetne kompanije
ma treba panjat stalno, iz zg smo recimo u prag letili za 100 € povratna. rodjak je lani letio u Lisabon, isto tako povratna 100-120 €. triba naletit i jos da ti pasu datumi...
annie, jako,jako sam ljubomorna ;)
nadam se da ces nam prenijeti dozivljaje ;)
povratne karte iz Zg, ima dosta termina :)
http://www.putoholicari.rtl.hr/barce...-od-71e-61050/
je je, nađe se povoljnih karata, al je malo teže naći povoljan termin - ono kad djeca nisu u školi ili kada na željenoj destinaciji nije temperatura +40
a jbg sad :lool: nemoj dicu vodit :P
mi uvik spojimo par dana s vikendom, nece im nista bit da propuste 2-3 dana u skoli :)
nas vise ogranicava sezona, ne mogu nigdi prije sredine 10mj :/
Mi nemamo kome djecu ostavit. A sad su velika da bi mogla ostat sama - al ni to se još ne usudimo zbog nekih drugih razloga :)
No dobro, do sada sam uvijek uspjela ulovit neke relativno povoljne letove - ne kao ove tvoje, ali relativno povoljne :)
poslala mi susseda sad slike Sagrade Familie, i sama veli kak je oduševljena kak sad izgleda, eto vratili se oni pred 2 dana
Mi nikad nismo ulovili jeftine letove :D valjda smo prespontani oko toga, moram za iduću godinu ove godine u 9 mj već kupiti karte. Pišem si podsjetnik.
Kad sam bio u BCN 2002 izgubili su mi netragom prtljagu. Bio sam opet lani i rekao bih da su sada puno bolje organizirani, ali kad se netko na mlijeko opeče, poslije i na jogurt puše.
Treba odmah po slijetanju kupiti za 10 jura T10 karnet (izgovara se "te deu"), jer podzemna je zakon i ide do aerodroma. Ali, tih par stanica se plaća ekstra. Tko želi ušparati može zajašiti na laku željeznicu i onda presjesti na Plaça Espanya na podzemnu pa te prijevoz s aerodroma bilo gdje u gradu dođe jednog juru.
Nikako ne preporučam putovanje oko 1. svibnja jer tada jako cvatu platane, a grad ih je krcat. Kišu i koji nisu alergični.
Bio ko skoro u Barceloni, kak su vam se činile Barcelona card.nabacite još ideja ,
Prijevoz od aerodroma do grada me isto zanima
Fala
Gledala sam ja, ali nismo (još) išli. Ima jako jeftinih karata za Gironu ali slijeću iza ponoći kad rent-a-car kuće više ne rade. S obzirom na cijene smještaja, planirala sam da budemo smješteni negdje izvan Barcelone. U Francuskoj je smještaj znatno jeftiniji, ali od aerodroma u Gironi do Francuske ima oko sat vremena, i to u suprotnom smjeru.