Da i ovdje pitam - znate gdje ima za kupiti kalupe za speculaas? Znači ne paprenjake, one što na Dolcu prodaju, nego baš oni mali likovi kakve vidimo u kraševom speculaasu
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Printable View
Da i ovdje pitam - znate gdje ima za kupiti kalupe za speculaas? Znači ne paprenjake, one što na Dolcu prodaju, nego baš oni mali likovi kakve vidimo u kraševom speculaasu
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
mi smo sinoć pekli speculaas zvjezdice, procjena je da će zadnja bit pojedena do podne
stavila bih šokirani smajlić da nisam već naučila da se prva tura najbrže pojede, kasnije se svi malo zasite i onda duže izdrže
Imam ja recept lažna pita od sira, u koji ne ide sir već puno jogurta i vrhnja, ali ja uvijek stavim svježi sir jako je fina, ako želiš pošaljem recept ujutro sutra ne mogu prije.
Sinoc zavrsila medena srca ispekla krancle i linzere. Za islere nisam vise imala snage, to cu danas,a planirala sam i sape i husarske.
Moji decki onace pomazu,ali jedan ima slomljenu ruku,jedan sljaka samo kao degustator, tako da pomaze samo mali, a i njega brzo prodje volja. Puno krizam po popisu ove godine.
Nije baš božićni, ali...Ima netko provjereni recept za Lambada kolač da ide u onaj manji protvan...Mislim da su mjere na 6 jaja za onaj protvan veličine rola, zar ne ? Možda da prepolovim mjere...
Ja imam recept, ali doma ;)
Nemam pojma koliko jaja ide,ali pecem ga o normalnom pravokutnom protvanu(ne od pećnice) i bude dosta visok
Nija hitno, ali ako kazes da je visok onda su to valjda klasicne mjere, na 6 jaja, cini mi se...
Jesmo li otkrili u cemu je trik da raspucanci ne ispadnu frizbiji ili palacinke?
Da li ti je smjesa bila dovoljno dugo u hladnjaku prije pecenja? Da li je tepsija isla u dobro zagrijanu pecnicu?
Jooj,ja sam nekidan pekla raspucance i nisu mi uspjeli..
Smjesa bila prek noci u frizideru,tepsija u skroz ugrijanu rernu..
Prilikom pecenja,sav secer u prahu se otopio,odnosno smjesa ga upila,nisu se dobro raspucali i ispali plosnati..
Ono bili su ukusni ali nista woooww..
Nisam ja jos nista napravila nego da jednom pitam na vrijeme na sta treba pazit :)
Lambada
4jaja,4zlice vruće vode, 150 g secera u prahu, vanilin secer, 80 g brasna, 80 g gustina, pzp, 150 ml narancinog soka
Krema: 2pudinga od vanilije, 50gsecera, 850 ml soka od narance
U umucena jaja i vodu dodaju se ostali sastojci i umuti biskvit, peče se na 200 stupnjeva 10minuta (vjerojatno i duze,ne sjecam se,a ovako piše u receptu). Premaze se kremom od narance (lp piding skuhan u soku od narance). Na to se stave petit keksi i premaze se kremom od
4dl mlijeka,5zlica brasna i 25dkg secera i 20dkg margarina. Na vrh ide coko glazura
Ja nekad umjesto ove brasnaste stavim puding od vanilije.
Imam i recept u kojem se keksi i druga krema preskoce i stavlja se slag na zele.
Od forumskih sam probala kiflice snovidjenja. Zbilja su fine. Pogotovo odmah. Dobro da sam ih navecer radila jer bi vjerojatno odmah nestale.
Kuglice s datuljama sam isto napravila. Mozda ce zbilja sutra bit bolje, al nije to moj djir. Ni moji decki nisu poludili od srece.
Mene je vec prosla volja za pravljenjem, a samo sam dvije vrste jutros napravila, prosla me volja i za jedenjem :)
Tu sam.
Ove godine samo dvije vrste ( kesici s maslacem i kiflice ) .
Pojela sam ih vise nego nekoliko dok sam pravila i na vagi dobila 2 kg. Pa sam ih prestala jesti i bacila se na jogurt.
Kolaca ce biti i previse je na Bozic radim rucak za cijelu obitelj, 10 + ljudi. Mama i sogorica ( koja je generaciha moje mame) imaju privatni natjecanje koja ce vise vrsta ispeci iako svake godine jasni naglasim da svaka donese jedan kolac ili jedan tanjur kolaca ... i tako vecina zavrsi smrznuta za kasnije. Jedini problem je da nemam mjesta u svojoj mini skrinji.
I sad tražiš nekoga da ti iznajmi mjesto u škrinju ili daješ badava kolače:mrgreen:
Ja sam pocela jucer ujutro i planiram danas zavrsiti. Tako da nemam se cim bas hvaliti.
Gotovo je:
Kore za dvije madjarice. Nafilat cu ih za badnjak.
Krancle, ove godine puuunooo manje nego inace.
Paprenjaci.
Snow balls.
Obicni keksici.
Danas cu:
Bajaderu
Kuglice
Prhke orahnjace
I radpucance koje nazivamo djedicini kolacici jer ih serviramo za djedicu. Iako mi djeca imaju 11 i 13 godina jucer du pripomenuli da ne zaboravim keksice za djedicu :roll:
Tortu cu vjerojatno na badnjak.
Najgori dio posla sam odvalila. Nema puno kolaca kao i inace. Ali bit ce ih dovoljno za uzivanje.
A inace sam ja ova od sirius koja nosi kolace na obiteljsko okupljanje :aparatic:
Popustila sam navaljivanju starijeg sina i pripremam crnu salamu s bademima i grožđicama. Još ću sutra lažne čupavce s orasima i to je sve.
Meni je sasvim dovoljno 2 vrste kolaca za Bozic..sve vise od toga mi je pretjerivanje .
Moja mama radi 10ak vrsta i stvarno je to previse..treba to pojest..nije lako ni podjeliti jer je vecini kolaca prek glave..
Ja sam napravila prhke orahnjace i snowballse..i to je to.
Nama dosta..mislila sam jos neki kremasti ali sam odustala..to cu za novu
Ja ću po običaju samo digano i biskupski ali na svoj način,ali to tek sutra,ako bi ko i prošlih godina onda budu već sutra popodne pojeli skoro sve.ima par komada zobenih keksi
Ja ne pretjerujem
jesam. sat i pol bilo u frižideru.
možda sam predugo pekla, 13-14 min.
Ostalo mi slatko vrhnje u ledu, stavila ga rashladiti i zaboravila izvaditi. Valjda li za slag više ili se to neće dati ulupati?
Stavi u mqjonezu ako ne ide drugačije
Napravi ganaš ili panakotu, tome ne smeta što je bilo zamrznuto.
Pomoć! Ima li netko recept za raspucance s kavom?
pa isto kao obični raspucanci, samo dodaš 2-3 žlice kave.
Ispekla baklavu, kremsnite, orehnjacu, danas jos kuglice cokoladne i to je to.
Dakle, napravile smo 7 vrsta kolača, mađaricu, trogirske rafiole, pracne, spekulas, paprenjake, napolitanke bake Anke i kiflice s pekmezom. A onda sam otkrila da je moja mater, za koju sam u ovoj zadnjooj posjeti zaključila da je opaka prikrivena ovisnica o šećeru, kupila paket baklava. Da se nađe. Kad ode, očekujem cold turkey kod ukućana.
Jesu li fritule velika gnjavaža?
Nisu, al bolje ti je kroštule raditi, manje ulja popiju.