To je kao penkala koju možeš obrisati. Služi za pisanje bezgrešnih diktata i zadaćnica.
Printable View
To je kao penkala koju možeš obrisati. Služi za pisanje bezgrešnih diktata i zadaćnica.
ne zbunjujte djecu izrazom bilježnica na kockice. To su kvadratići :storma:
e, da, i nemoj se zaribati pa kupiti matematičku A4 na pravokutničiće :mrgreen: (jer im za lakše odmjeravanje centimetara trebaju kvadratići).
Možda već postoje i neke 3D bilježnice ?!
Moj od 2.razreda mora pisati lektiru, i zadaće iz hrv i pid sa piši -briši.
Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
Pa zašto, šta nije preporuka da što duže koriste običnu olovku? Kod nas su bile zabranjene čak i tehničke prije 4. razreda, samo obična olovka i gumica.
Čoksa thanx za pojašnjenje,al i dalje mi nije jasno pa gumicom izbrišeš ako si pogriješio, koja je razlika?? Meni iskreno te piši-briši nemaju smisla, čak mi je logičnija kemijska i korektor, a možda ja živim u prošlom stoljeću :mrgreen:
Kvadratići :lool: je da you're right!
Nikad mi nisu bila jasna ta pravila da se nešto u školi ili za DZ mora pisati kemijskom olovkom. Zašto se ne bi moglo popravljati?
A ta piši-briši je još gluplja, kao glumi kemijsku da se ne briše, a zapravo svi - brišu.
Istovremeno pisale :-)
Nemam pojma zašto to moraju koristiti.
Nisam bila na roditeljskom kad je to rečeno samo znam da je obvezno.
Ja ih samo kupujem a on gubi po 3-4 kom u godini.
A sa tehničkom je počeo pisati u 1.r drugo polugodište.
Nije im branila učiteljica i puno urednije je pisao.
Vidio je da drugi imaju pa je i on počeo.
Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
A koliko bi mi cure minimalno trebalo velikih A4 na crte? Ralunam ako ništa neka ostanu za dogodine.
HJ 3, MAT 4, ostalo 1 po predmetu.
Max jedna ako geometriju rade na listove.onda samo za tehnicki.a ako bude sparna taman joj bude i za nagodinu:mrgreen:9
Uzmi nrki fascilk za papire
MAT su kvadratići, sve ostalo crte.
Zašto se u vas geometrija radi na listovima, i školski i domaći rad? Moja je imala po 8-10 zadataka za DZ uvijek, to bi onda bio kupus od listova.
Ne znam moji veliki su imali istu profu i tak je radila
Lilina nece imat tu profu ali vecinom profe u istoj skoli imaju isti nacin
Samo geometrija ide na papire.i veliki u srednjoj ima dvije biljeznice dkolski i domaci rad.sad ne znam jel to obavezno ili on po navici to radi
Ko i mentalne i pojmovnik iz povijesti
U visim razredima prvi sat dobe citabu ocjenjivanja i ponasanja koja se obavezno mora potpisati
H e nj mat priroda
Geo
Pov
Teh
Tj
Gl
Li
Ne zaboravi neku malu biljeznicu za likovni pisanje
Moze. D biljeznica
+ informatika i, ako izabere, vjeronauk.
Ok zaboravila
Info i
vjeronauk bilo kakva moze i stara D
Inf velika na kvadratice
Malo pisu bit ce jedna fost za 5 i 6
Evo ga ažuriram:
-12 velikih bilježnica na crte (minim.60 listova)
-5 velikih bilj.na kvadrate
-1 geometrijska
-2 zadaćnice
-1kajdanka
-tehnička, mine, gumica, šestar
-omoti za knjige
-tempere, vodene, pastele, glinamol, tuš, ugljen
-škare, ljepilo (2kom)
-geometrij.pribor
Hvalaaa.
Eto ja danas preslozila svoju zalihu.
Posto su biljeznice u bih?
Jelena.O rekla bih da bi ti se to isplatilo svakako. :-)
Kupuješ omote za knjige? Sorry na offt - meni se to pokazalo katastrofa, ni jedan nije izdržao dulje od mjesec dana, a onda sam opet morala omatati knjige u foliju, ne zato što je ljubim žarko (zapravo, gadi mi se) nego je to bio jedini način da se knjige ne raspadnu. Ne znam što je gore zlo...
Lili, pa kako ćeš kupiti omote kad petaši uče po novom školazažovotnom kurikulu?
Nama su omoti za knjige no.1, nikad se nijedan nije raspao, a folije ne mogu ni zamislit da se s njima gombam jer nemam potrebu. Bit će djeca uredna.
U Promingu su svake godine kad bi došla u kolovozu znali koji omoti idu za koji razred u kojoj školi. Oni su na Vrbanima III, i surađuju sa svim školama u širem okruženju (imaju popise za sve te škole) pa vjerujem da će biti tako i ove godine. Omote isključivo kupujem kod njih jer sam sigurna da će bit baš pravi za našu školu/razred.
A recimo omote za bilježnice mi vjera brani da kupujem, radije kupim bilježnice malo tvrđih korica.
S ovim se slažem. Za knjige ćeš uskoro vidjeti da nije ista priča do petog razreda i od petog razreda nadalje, kad klinci iz njih stvarno i uče. Kod mojih se točno vidjelo iz kojih knjiga se uči, a iz kojih ne - ove druge mogle su se vratiti u školu netaknute... Na one iz kojih su učili bilo je neophodno staviti foliju. Ali da ne solim, uvjerit ćeš se sama....
Nama se nikad nisu uništili omoti, zato što kupujemo samo izdržljiviomoti brand.
Mima koji?
Ja sam dosad kupovala te omote u Promingu, marku ne znam, al bili su izdržljivi.
Evo linka na Interspar-ov katalog školskog pribora: https://e.issuu.com/embed.html?d=201...u=sparhrvatska
Ogledam printer (jer naš stari iz iste klase već ima dvoznamenkasti broj godina, a i dao je svoje) ali nisam se još dogovorila s djecom trebamo li to ili ne...
Ont. taj printer/skener je stvarno bio korisna stvar od petog razreda dalje, a čak i prije toga - za printanje prezentacija, referata i koječega, a skener za skeniranje bilježnica kad su djeca bila bolesna (može se i slikati mobitelom, ali opet - ili dijete mora čitati s monitora ili printaš...). Ne znam kako je kod drugih, ali nama je taj printer-skener bio nezamjenjiv uređaj, a sad je možda trenutak za nabavku novog.
Mi doma imamo printer, a na poslu i muž i ja skener i printer u boji, pa zasad ne namjeravam nabavljat ništa dodatno u stan. #linija obrane od krcanja stvari#antihrčak :mrgreen: