Mačke nuždu obavljaju isključivo u svoj WC.
Kad pereš stavi u bubanj teniske loptice. Meni ne zgruda - baš sam prek ljeta prala dječje dernate jastuke
Printable View
Mačke nuždu obavljaju isključivo u svoj WC.
Kad pereš stavi u bubanj teniske loptice. Meni ne zgruda - baš sam prek ljeta prala dječje dernate jastuke
ja sam se sad zabrinula... jer naime nista od gore navedenog ne perem...:unsure:
madrace imam onaj tempur sistem, pogledala sam ponukana ovim topikom, madraci imaju onu svoju navlaku sa rajsverslusom, e nju bismo mogli oprati.. nemam nikakve zastite madraca, no pahte i posteljinu mijenjamo svaki tjedan, ili svakih desetak dana....
poplune od perja i one ljetne sa svilom unutra nisam nikad oprala... , dobro ih prozracimo svako toliko...meni se to cini dovoljno (ne pijemo, ne jedemo, ne povracamo u krevetu)
a jastuke, one tempur mislm da se i ovako ni onako ne peru, nego samo navlake, sto napravimo svako toliko.
a od perja... kad mi se ucine cudnim, zamjenim ih s novima.
ja se isto jezim tih velikih samoposluznih praonica... dosta mi je kad kod kceri u studentskom domu s njom odem u njihovu praonicu, sa onim velikim vesmasinama i susilicama :mrgreen:, pa vidim sto ljudi sve zajedno ubace u te perilice, zbrda zdola i materijali i boje....
Nemoj, iz iskustva. :cupakosu: Ja sam oprala tu navlaku i uništila patent zatvarač, ne znam kako i nije i jasno jer lijepo piše da se može prati u mašini. Ali se sad više ne može zatvoriti do kraja. A madrac je super i bio je preskup i ne mijenja mi se zbog toga, bar ne još. Ne smeta za spavanje, ne vidi se ispod plahte ali ja znam. :|Citiraj:
madraci imaju onu svoju navlaku sa rajsverslusom, e nju bismo mogli oprati..
Meni su u Megi rekli da sve stvari koje imaju rajsešlus treba prati tako da je on zatvoren
Ova je navlaka dosta debela, rastavi se u dva dijela, jedva mi i ta jedna polovica stane u mašinu. Dva dijela bi stala samo u onu industrijsku pa se vraćamo na javnu praonicu. :mrgreen: Inače svu odjeću s patentima perem i sušim zakopčanu, da.
Ja imam neke mqdrace na kojima ne znam kaj je teze stavit ili skinut navlaku
Posto citam rodu ponukana temom sam se prosli tjedan namucila skidati pa posle stavljati
Ne kužim baš tu podjelu na one koji povracaju i one koji ne. Pa nitko namjerno ne povrati ili da mu je obicaj, ali nikad ne znaš da li će nekog bolest tako iznenada svladati u snu. Blago vama tako sigurnim u sebe i djecu...
Inače prala sam x puta veš u zajedničkim masinama i susilicama u kampovima, meni se to nimalo ne gadi. Operes i bok, kao da razmišljam tko je prije mene sjedio u tramvaju i gdje je prije toga bio. Sve to masina opere...
Za one koji ne znaju u javnim praonicama Prilikom svakog pranja mašina na kraju dozira dezinfekcijsko sredstvo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja neki dan pokidala rajfeslus na madracu...skidala i prala navlaku jer eto već pola godine nije prana (a po njoj nije nitko ni piskio ni povraćao) ... eh to pranje...više štete nego koristi;-)
Sad mi se ne da skidati s ostalih madraca. I ja perem dio po dio tih navlaka. Dakle, deset rundi pranja...
Nedavno sam čitala Giulia Enders:Crijeva sa šarmom. Čini se da stalna dezinfekcija svega i svačega uskraćuje korisne lekcije imunološkom sustavu. Preporučam čitanje. Čistoća je u glavi...
Da, piše u uputama da se dezinficira.
Nemaju sve praone mašine za kućne ljubimce, one koje to imaju, posebno naglašavaju da je to mašina za pranje stvari od kućnih ljubimaca.
Meni su te samoposlužne praone pravo otkriće.
Moja sušilica ne može tako dobro osušiti dupli poplun, da bude fino pufasti.
Isto i deke, fine, čiste, mirišljave i pufaste.
Više ni ne pokušavam doma to prati.
Poslano sa mog Lenovo P1a42 koristeći Tapatalk
Neke praone dopuštaju tvoj prašak.
Inače oni imaju svoj prašak i omekšivač.
Jel moram tamo biti dok pere/suši ili mogu otići pa se vratiti?
Možeš biti, ali i ne moraš.
Ja odem, pa se vratim prebaciti u sušilicu.
Onda ili pričekam, ili opet odem nešto obaviti, pa se vratim.
Pranje traje cca 40 min, sušenje cca 10-15 min.
A tko odlucuje o stupnjevima?
I jel suho bas suho?
Hvala sunce.
Suho je suho?
Ima i tak program pegla?
Gdi ima jastucnica za velike jastuke od kauca
Pevec? Ima svakakvih canjki, moglo bi se naći i toga. Ja imam njihove niskobudžetne jastučnice na jastucima s kauča, ali nisu veliki, nego srednji - 40 x 50 cm ili tako nekako. Znaju imati rasprodaje tih šarenih jastučnica za smiješne noFce. I na Hreliću u prvom redu prema rampi od jakuševečke strane ima jedan privatnik s posteljinom i pozamanterijom, isto velki izbor za ne prevelike noFce.
postoji li još tekstil Duga Resa?
imam njihou posteljinu staru 20 godina (klasična, bijela)
sad je stvarno dala svoje, investirala bih u još jednu.
Nažalost, ne... http://www.poslovni.hr/hrvatska/foto...ustrije-351905
Steta..
Slažem se... Tko zna što je sad s tim zgradama, a imali su i vlastitu mini elektranu: https://hr.wikipedia.org/wiki/Mala_h...rija_Duga_Resa
Još jedna turobna hrvatska priča. Sorry na offt.
Ma niš ja ne mislim loše, ali mi je smiješno stavljati u istu kategoriju nesto sto se može kontrolirati da se ne čini (npr hrana i piće u krevetu) s bolesti. Ni moji nisu povećali... do jednom. Od tad srećom više ne, no nikad ne znaš...
Ontopic upravo perem jastuke, poplune i sl s mora. Kolko toga ima :drama: A sve perem samo brzi program, da se malo osvjezi, na 40. Da još sve susim u vesmasini ugrijala bi valjda kuću za 5 stupnjeva :mrgreen:
Jučer sam kupila u Jysku prekrasan poplun za moju zimogroznu kći.
Punjen paperjem i najtopliji od svih što sam igdje gledala.
Redovna cijena mu je 1999 kn.
Sad je na akciji po 800 kn.
I još danas daju dodatnih 10% popusta jer slave rođendan pa na kraju poplun izađe 720 kn i to je definitivno najniža cijena za takvu vrstu popluna.
Daj link
Tako mi je žao što ne mogu kupiti taj poplun - ja volim perje, ali ne mogu ga koristiti jer nitko od mojih muških članova obitelji to ne podnosi...
Peterlin,
Ja sam isto očajno alergična, ali ti skuplji popluni imaju toliko debeli inlet da ništa ne smije izaći van.
Konkretno na ovaj poplun koji sam kupila daju čak deset godina garancije da neće ništa probiti inlet.
I meni ne smeta. Ne izaziva alergiju.
Nešto nevjerojatno, ali istinito.
Plus kaj s godinama mi i alergije popuštaju, kao i astma.
Tako da što budu dečki stariji, bude im lakše.
Ja sam zadnji napad imala prije pet godina, a ove godine je prvo proljeće koje sam preživjela bez tableta.
Samo Ventolin povremeno.
Ja koja imam isto alergicare nebi to ni u snu kupila.zaprav sam pobacala sve perje kad mi je dosao nalaz za alergiju.
Klinac ima svileni poplun.veliki neke druge
Hvala na info, ali nisam sigurna da ću riskirati... Danas će moj mlađi sin dobiti najnovije rezultate alergološkog testiranja (radili smo to sredinom sedmog mjeseca) pa ćemo vidjeti, ali perje je njemu bilo jaki alergen, pa ne bih izazivala vraga... Nisam imala poplune od perja, ali jesam jastuke i bome mu je bilo puno bolje kad smo to izbacili.
S druge strane, istina je da alergije s godinama mijenjaju oblik, ali sa starenjem stanjuju se sluznice nosa i usta, pa nakon perioda mirovanja često dolazi ponovno razbuktavanje. Ne znam... Teško mi se odlučiti na perje, da ne bacim novac bzvz.