Hvala Lili.
Ako mogu kako pomoći samo se javi.
Printable View
Hvala Lili.
Ako mogu kako pomoći samo se javi.
:kiss: hvala.
Da, jednostavno ne možeš izbjeći da radiš više... mene komunikacija ubija, toliko je ima više u ovim uvjetima da samo ždere vrijeme. Prošli tjedan sam primila i poslala više od 300 mailova... plus telefonski razgovori, plus dva online sastanka... a gdje je drugi posao koji onda radim navečer i vikendom.
Uglavnom, za prošli tjedan nisam upisala ništa godišnjeg. I poslala sam mail kadrovskoj, je l ta uputa identična za sve, da ja radim i više od 40 sati i da ne pišem godišnji, i kako stvari stoje dugo ga još neću upisati. Dobila sam odgovor da ok. Inače, napisala sam im i da ne mislim nakon rada od doma raditi cijelo ljeto bez pravog GO, ostalo je i s moje i s njihove strane na “vidjet ćemo” :mrgreen:.
U međuvremenu je došao drugi mail od uprave, oni i dalje očekuju da trošimo godišnji, stari moramo potrošiti do lipnja inače propada (to bi i inače) te info da je plaća za ožujak isplaćena u cjelosti, a one za 4.,5. i 6. mj. će biti smanjenje, najvjerojatnije 20% bruto.
Inače, ja nemam “hrvatskog poslodavca”, ok, uprava je tehnički lokalna, ali ove upute dolaze iz europske centrale korporacije. I rekla mi je kolegica koja dobiva originalne mailove iz centrale da je pritisak ogroman, da nama na kapaljku šalju mjere. Jadan kapitalizam, što ga je snašlo :mrgreen:.
Što se tiče mene, dan mi se može najbolje opisati ovako... https://m.youtube.com/watch?v=o4pxY5-JD64
... u jednom trenutku sam nabrijana i mogu ja sve ovo, u drugom “ležim na podu” i “ne mogu i ne mogu” :drama:. Vjerojatno ću izdržati, ali da se vidim da nakon korone odem u ured raditi, ne vidim se... vidim se samo kako završavam jedan po jedan ugovor, i odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi skitnice na zapad...
Drži se bb
Hvala :).
Ajme BB ako ti je i blizu kao na ovom videu šaljem ogromni virtualni zagrljaj :grouphug:
Drži se!!!
Kako misliš blizu? Tri puta je jače, lik je imao samo jedno "dijete". :lol:
A muža ne računaš?
Nema njega. On radi zaključan u sobi jer je 8 sati na telefonu. Ne izlazi ni jesti.
S ko je onda na srv?
Ne razumijem?
A skraćeno radno vrijeme? Nitko kod nas.
A kaj niste imali za velikog?
To smo prije 2 godine razmišljali o tome jer nismo znali kako će biti sa zdravljem, ali bilo je sve ok, pa smo oboje počeli raditi.
Hoće ona tako često. Dat mišljenje iako nije traženo. Al neka nama jelene, bilo bi dosadno bez takvih ljudi.
Moj današnji dan rada od doma
7:00 ustajanje, buđenje kćeri, higijena, kava
7:30 izlazak s njom na svj. zrak i malo rekreacije
8:00 povratak u kuću, ostatak priprema za dan, dorucak
9:00-13:00 radim, u trenucima kad je mrvicu manje bitno da pričam kuham ručak dok slušam online confcall (inače mm kuha ručak ovaj put sam ja odradila jer sam mogla), djeca rade svoju školu, zadaću, oni ručaju bez mene ranije jer ja moram na neki VC
13:00-13:45 jedem, malo odmaram
13:30-17:40 radim, djeca igraju igrice kad imaju pauzu, mlađi vježba, starija ima online jezik i online trening
17:40-20:30 jedem (mm je skuhao), prolazim školske zadatke s mlađim, vidim napokon kći nakon jutra, popričamo malo
20:30-sad oni gledaju neki film, ja koristim priliku i odrađujem zaostatke
Moram priznat da iako nisam nikakav vjernik se veselim Uskrsu i 3,5 dana odmora kao rijetko kad.
Evo ga Bubilo! https://9gag.com/gag/a0R2Z5n
A ha ha ha ha ha!!!
Da, to te ja pitam!
Možda da je od armiranog betona sa zvučnom izolacijom ;).
I bodljikavu zicu oko njega, pretty please.
Ovaj tjedan sam (bila) na godisnjem, nakon sto su nas sve poslali na furlough do daljnjeg.
Od ponedjeljka sam natrag na poslu; sustav pomoci neprofitnim organizacijama je profunkcionirao. Osigurane su nam place 8 tjedana, a onda cemo vidjeti za dalje.
Znaci sad opet 30 sati posla tjedno i 3,000 sati za research project za grad school. Plus skola za djecu i djeca opcenito jer nemam kamo s njima.
Idem se napit'.
(Gundjam; to mi je posao. Nisam nesretna zbog posla, naravno, samo sam uzasno, uzasno umorna.)
vi koji imate privilegiju da se izolirate od zvukova drugih ukućana (velika djeca), kako to radite?
meni je najjednostavnije stavit slušalice i pustit neku glazbu, ali teško mi je pronaći pravu glazbu za rad :lol: jer mi glazba treba biti u skladu s raspoloženjem, koje opet jako oscilira pa mi onda npr klasika nekad jako paše a nekad me strašno živcira
nekad me i oni alfa valovi iznerviraju :škartoc:
što vi?
misliš na radio Antena?
Da, ima na webu: http://streaming.antenazagreb.hr/stream/player.html
ne bih :mrgreen:
to je radio stanica koju sam na poslu gotovo cijeli radni vijek prisiljena slušati i nije mi poticajna
dapače, iritira me budući da poznajem njihov MO, koji uključuje vađenje neke pjesme iz naftalina i svakodnevno puštanje iste u eter barem 5x dnevno, kao da se radi o novom releaseu. Ok je jednom čuti Always od Bon Jovia, ali kada je to 5x dnevno onda se prvo zapitaš jel Jon Bon Jovi umro
i tako svaki tjedan neki drugi izvođač za kojeg me prestalo biti briga jel umro ili nije
cesto stavim slusalice bez ikakve muzika, samo da smanjim okolnu buku
Probaj ovo: https://www.thecurrent.org/
Vjerna sam im otkako sam se preselila s ove strane bare. Rijetko kad mi ne pase, s obzirom da nema reklama, ne pricaju u nedogled vec minimalno, a ipak kreiraju play listu (pa ne moram ja :lool: ).
Ja moram bit u zasebnoj prostoriji jer sam hyper senzibilna na zvukove, pogotovo ako radim na dokumentu koji traži visoku razinu koncentracije. Mailove mogu hendlat uz manje šumove i zvukove.
Moj posao zahtjeva kontinuiranu visoku razinu koncentracije, međutim, covjek se na sve navikne, pa onda i takve dokumente (adresirane na visoke HR i EU razine) mogu raditi u nemogucim uvjetima (s 8 ljudi u uredu, u avionu, u autobusu, itd). Stavr je samo navike, tj. ako sam dovoljan broj puta bila izlozena takvim zadacima.
Međutim, kada mogu birati, biram poticajnu radnu okolinu, a uvjeti koje imam su takvi kakvi jesu: stan, muz ciji posao trazi samostalan boravak u sobi, dvoje skolaraca...mogla bih se izolirati jedino da imam dovoljan broj soba sto nemam. Ovako trebam nesto da prigusi buku jer posla ima puno.
Kaae, probat cu taj tvoj link, hvala!
Mora da imate dobre uvjete na poslu, meni kod kuće nikako ne može biti više bučno nego na poslu, jer sjedim u open spaceu sa 25 ljudi + gosti, stalno je muving i buka, stalno dolaze ljudi izvana, i stalno netko nešto priča ili komentira, a povremeno se igra i košarka .. meni je doma prema tome savršeni mir.
Istina je da imam jako dobre uvjete doma jer nas je samo troje a imamo tri prostorije, dijete mi je veliko .. svejedno, najčešće smo svi u dnevnom boravku.
Slušalice stavljam samo kad imam sastanak, da poštedim ukućane :mrgreen:
nas je 8 u uredu, nisu baš tihi
u najboljem slučaju ću čuti samo nečije pjevušenje (što me često možda najviše iritira)
često nosim slušalice
ali na poslu nemam mamakanja, nemam pritisak da moram podsjećat djecu na ovo ili ono, ne moram slušati njihova natezanja i navlačenja
mislim da je očito da mi djeca smetaju :mrgreen:
MA da, jasno, to je druga priča. Kao što rekoh, moje dijete je veliko, neke dane ako je želim vidjeti moram pokucati na vrata :mrgreen:
i moj ovako ... moram priznati da sam se malo zabrinula
14 god i stalno iza zatvorenih vrata... stvarno puno radi za školu, dobio je puno pohvala, igra i igrice, ali nervira ga razredna komunikacija preko whatsappa; naravno ne ide van, s društvom, samo s nama u šetnju, bicikl ...
kako je s ostalim mlađim tinejdžerima?
Ja sjedim sama u uredu već 10ak godina, a prije toga udvoje. Nikako ne volim open space, ono glupo mi napisat mrzim ga jer ne mrzim nikoga i ništa.
Al koliko mi je odbojan open space kao ideja govori činjenica da sam odbila odlično plaćen posao zbog uvjeta rada u takvom prostoru. :drama:
No ja sigurno imam neku dijagnozicu iz senzorne u području zvukova to sam već pisala. Testirali su mi sluh koji je nažalost natprosječan, pa čujem puno jače zvukove koje prosječan čovjek uopće ni ne čuje.
Sve čekam kad ću s godinama malo oglušit,al ništa. Zato vid odlazi... :mrgreen:
Kod nas isto sa studenticom i tinejdžerima, ali zato najmlađa stalno cvrči oko nas.