Lotus jel ima sto novo kod tebe?
Printable View
Lotus jel ima sto novo kod tebe?
U trbuhu mi drobi već par dana, jel od PMSa ili T, tko to zna hahahaha
Mašnice kasno sam vidjela tvoju poruku. Sinoć sam naručila već i danas skupila. Uzmem preko njuškala roze One step osjetljivosti 20 mIU/ml. Javim ti se kad potrošim ovu turu ako budeš još imala. S obzirom da nisam baš upoznata s tvojom situacijom i ne znam što su sve te pretrage želim ti da se čim prije sve sredi :heart:
Beck jesi bacila koju igricu? :mrgreen: Kako se ti osjećaš?
Lotus5 nadam se da do tog susreta neće doći :-)
Himalaya imaš li ti kakvih simptoma?
Cure jeste si već odredile kad ćete radit testove? Ja sam ovako malo luda pa čim dobijem M si odredim kad ću otprilike raditi test. Ovaj ciklus je trebalo biti 15.8. :lol: S obzirom da još čekam O nije mi bila baš neka procjena hahaha
Meni je O bila 31.07., trebala bih sutra dobiti M... doma imam jedan test 8)
Kloo ja sam prije 2 god i prije 2 mj
imala spkntane u 8 i 9tjednu. Ginekog me salje na pretrage pa cemo vidjeti. Bila sam i na odbrojavanju, sad malo pauza a i cekam jos 1.mengu pa nqjesen se nadam da cu opet i ja odbrojavati za sada pauza dok ne skupim nalaze i obavim jos koji pregled i uzv. Za testove se javi
Ostaje meni moj test za dalje, upravo dobila M... Beck, piši sutra 2.DC
Žao mi je Lotus.
Ja neću pišnuti test. Ona biokemijska prošli put me izludila. Čekat ću betu ili M. Ovisno što prije dođe na red. Nemam nikakvih simptoma osim što me cice bole. Nisam optimistična.
Hej cure,
Kloo igrala sam ono kad moraš označiti koji dc je bila O. Sve sam pogodila pa mi malo dosadilo već :)
Ja sam ok, jučer se ubila od posla, doslovno sam se u 21h kad sam konačno legla srušila u krevet i zaspala.
Imamo doma poplavu u podrumu još uvijek on silnih kiša pa sam svaki dan bar sat vremena u podrumu kojeg pokušavamo osušiti.
Dragi je baš u silnom stresu oko posla, a kako i nebi jer radi skoro pa 24h dnevno već 2 tjedna. Doslovno odspava 5-6 sati i ide raditi, sjedi u radnoj sobi cijeli dan, ne pojede ništa dok ja ne dođem s posla. Za poluditi...
Mašnice uskoro ćeš s ti nama vratiti na odbrojavanje!
Lotus žao mi je... Novi ciklus - nove pobjede!
Himalaya slažem se, radije čekaj dan očekivane pa ako ne dođe radi test. I ne razmišljaj previše (iako to kažem ja koja svaki mjesec osluškujem svaki "simptom" pa ga danima proučavam :lol:)
Šaljem listu kasnije, možda se još netko javi s nekim updateom!
Žao mi je Mašnice :-( Držim fige da čim prije dodeš na odbrojavanje i još brže odeš s njega. Javim se za testove svakako.
Žao mi je Lotus.
Žao mi je Himalaya zbog biokemijske. Nadam se da se neće više ponoviti.
Ja većinom radim test oko 35 dc ako ne dođe M prije (ciklusi su mi većinom 33 dana). Više nikad prije očekivane M. To sam na početku radila pa se izludim što pokazuje test.
Beck da i meni brzo dosadi. Iako ja nikako da pogodim sve točno. Ali ja ti to većinom "igram" da vidim ima li kakav graf koji je sličan mome. Jooj Beck nadam se da će se smiriti malo situacija kod vas. Nažalost sam se nagledala tih šteta od poplava tako da mi je jasno s čim se borite.
Kod mene je bazalna prestala onako ludovati, međutim nema još skoka i potvrde O :-( Jučer mi je LH trakica bila dosta svjetlija. Tako da više nisam pametna. Samo znam da mi se ne da imati još jedan ciklus od 60+ dana.
Lista za 12.8.2020.
(Ne) čekalice
Klooo ~~~~~~~~~ 33.dc
Beck ~~~~~~~~~ 33.dc
Himalaya ~~~~~~ 28.dc
Odbrojavalice
JelenaR ~~~~~~~~ 20.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 16.dc
Garawa ~~~~~~~~~ 6.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 2.dc
Klooo - ma ja bi na tvom mjestu tražila hormone da mi vade i folikulometriju. Da vidiš što se događa ...
Mislim ne želim paničariti ali meni su rekli da čim ti tako temperatura luduje nešto nije ok s hormonima.
Recimo ja imam jako nisku temp cijeli ciklus jako često.
I baš mi je bila jedna cura rekla da imam niske temperature, da može biti zbog hormona.
Na kraju mi je endokrinologica to potvrdila - tj. spomenula sam joj niske bazalne u oba dijela ciklusa i rekla je da je to najčešći pokazatelj problema sa štitnjačom - koje sad na kraju eto i ispada da imam....
A tebi baš pleše gore dolje, nema onog školskog grafa ... Makar ne mora to njišta značiti - ali u kombinaciji s tako produljenim ciklusima ja bi da si to provjeriš sve, da znaš što se događa.
Pa da onda i kreneš rješavati sve što prije - iako dok god ti imaš O imaš šanse da ostaneš T, tako da nije ništa crno bijelo :)
Beck hvala ti puno na savjetu. Imam termin kod ginekologice 24.9. pa čekam da odem na pregled. Iako mi se sad čini ko cila vječnost. Čekam i da se ovaj jedan ginekolog vrati s godišnjeg pa ću vidjeti ima li mista kod njega da se pribacim. Mislim vrlo vjerojatno imam nekih problema s hormonima. S prolaktinom sigurno. A s tim da kad su mi operirali tumor na hipofizi su mi i rezali hipofizu što nije preporučljivo, ali tumor je bio i unutar hipofize pa su morali. Nisu mi nikad kontrolirali utječe li to na rad hipozife. Većinom vadim samo prolaktin i idem na MR.
Beck ne znam smijem li to pitati, ali kod koje endokrinologice ideš?
Meni je moja ginekologica rekla kao da imam i policistične jajnike i kao nema veze što ja imam većinom redovite cikluse, ali da je moguće da nemam ovulaciju. Zato sam krenila mjeriti bazalnu da vidim, s obzirom da osim bolnih grudi nemam nikakve druge simptome. Međutim, taman taj prvi ciklus mjerenja sam imala užasno razdoblje na poslu i pretpostavljam zbog stresa mi je ciklus trajao 65 dana. Prema FF imala sam ovulaciju. Ovo je sad prvi ciklus nakon toga. Možda se još nisu hormoni smirili.
Ima li netko možda od vas policistične jajnike? Koji su simptomi? I pijete li kakve lijekove?
Trebam li za folikulometriju sačekati novi ciklus ili?
Svi mi kao govore da se samo trebam opustiti, onda komentari da oni nikad nisu koristili ni trakice ni mirili bazalnu pa su ostali trudni (ni ne znaju za bazalnu ni za trakice, ni za prvu i drugu fazu ciklusa i slično). Mislim vidim koliko malo i ja znam čitajući vaše komentare. Sorry cure na depresivnom postu, ali danas sam baš sva nikakva. Da mi bar M dođe da krenem ispočetka.
Klooo, na slušaj druge jer glupih komentara će uvijek biti (pogotovo savjeti za začeće).
Bitno je krenuti od nekud i provjeriti za početak osnovne stvari.
Ja bila u bedari dan, dva eto me opet i idemo dalje, i tako svaki mjesec hahahahaha
Kloo ja ti sad za štitnjaču idem u Leptir polikliniku. A imaš tamo i baš endokrinologa. Meni su tamo svi super.
Ja to sve radim privatno... pa onda s tim kod doktorice o.p.
Ma i meni su svi govorili treba se opustit, treba ovo treba ono...
Neću zatrudnit od opuštanja kad nešto očito ne štima samnom.
Normalno je da budeš malo u bedari ali sva sreća pa se svi ti problemi uglavnom mogu riješiti. Barem danas ima toliko tih tableta za izazivanje O, za poticanje M itd - i ima toliko žena koje su zatrudnile uz pomoć toga.
24.9. se čini daleko ali ustvari je to za mjesec dana. Proći će to brzo.
Lotus, Beck hvala vam puno :heart:
Lotus svaka čast za pozitivan stav. Proći će i mene vjerojatno čim MM dođe doma, ovako kad sam sama sa svojim mislima nije dobro. :lol:
Hvala Beck još jednom za info. Moram si to sve sad posložiti i krenuti s pretragama.
Kako ste vi cure?
Kloo za folikulometriju pričekaj da dobiješ M pa se onda dogovori kad da krenete i kojim redom.
Jedino što mene drži na životu je to što je petak :-D
Osim toga krenuli su mi bolovi kao da ću dobiti, a iskreno i jedva čekam jer mi je ovaj ciklus stvarno pre dug..
Iiiiii čekam da nam Himalaya javi neke vijesti ako ih ima :)
Da idemo skupljati savjete o tome kako zatrudniti koje je svaka od nas ikad dobila smijale bi se danima hahahaha :)
Imam kraj sebe MM koji me diže kad padnem a osim njega i ostali su upućeni u našu situaciju (pogotovo moja sestra i mama). Podrška je uvijek tu a da ima dana kada mislim da je sve nemoguće- ima. Zatim se složim, promislim i krenem dalje. Ne znamo šta nas sve čeka dalje Al ne damo se :)
Lotus totalno si u pravu!
Evo da stavim i listu:
Lista za 14.8.2020.
(Ne) čekalice
Klooo ~~~~~~~~~ 34.dc
Beck ~~~~~~~~~ 34.dc
Himalaya ~~~~~~ 29.dc
Odbrojavalice
JelenaR ~~~~~~~~ 21.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 17.dc
Garawa ~~~~~~~~~ 7.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 3.dc
Ugodan vikend vam želim a tebi Himalaya držim fige :)
Jooj i ja isto čekam da se Himalaya javi. Držim fige. :-)
Beck nadam se da će ti onda brzo doći M ako ne očekuješ drugačiji rasplet.
Hahaha Lotus baš si me nasmijala. I tebi želim ugodan vikend.
I svim curkama naravno :-)
Lista za 15.8.2020.
(Ne) čekalice
Klooo ~~~~~~~~~ 35.dc
Beck ~~~~~~~~~ 35.dc
Himalaya ~~~~~~ 30.dc
Odbrojavalice
JelenaR ~~~~~~~~ 22.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 18.dc
Garawa ~~~~~~~~~ 8.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 4.dc
Ugodan vikend cure :)
Ma joj cure hvala vam, ali očekujem M tek u ponedjeljak. Naravno da ću se javit.
1.dc
Nema veze cure. Idemo dalje u naš prvi ivf. Možda on bude dobitan.
Lista za 16.8.2020.
(Ne) čekalice
Klooo ~~~~~~~~~ 36.dc
Beck ~~~~~~~~~ 36.dc
Odbrojavalice
JelenaR ~~~~~~~~ 23.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 19.dc
Garawa ~~~~~~~~~ 9.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 5.dc
Himalaya ~~~~~~~ 1.dc
Himalaya idemo dalje...
Kod mene pak nema još uvijek M. Trudna nisam, test negativan. Ovaj ciklus je zbrda zdola... Svako malo mi krenu neki bolovi kao da ću dobiti - a ništa se ne događa...
Nadam se stvarno da će doći sutra, izluđuje me već polako :)
Himalaya, idemo dalje, nema nam druge :)
Himalaya žao mi je. Samo hrabro dalje. :-)
Beck koliko je prošlo od O? Postoji li mogućnost da je još rano? Znam kako ti je otprilike. Bojim se da ću se i ja načekati.
Ja nemam nikakve simptome, osim što me lagano bole grudi na dodir (ali samo kao prednji dio, što isto potvrđuje kao i bazalna da nije još bila O). Iako mi je i sinoć i danas oko 14h testna opet tamnija nego inače na LH trakicama.
Lista za 17.8.2020.
(Ne) čekalice
Klooo ~~~~~~~~~ 37.dc
Odbrojavalice
JelenaR ~~~~~~~~ 24.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 20.dc
Garawa ~~~~~~~~ 10.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 6.dc
Himalaya ~~~~~~~ 2.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 1.dc
Hej cure,
Kloo - evo konačno dobila danas... I to s najgorim PMS simptomima ikad (u smislu, vrtoglavica, glavobolja, nervoza i živčanost...).
Nisam bila sigurna kad je bila O ali očito je bila 23.dc
Nadam se da ovaj ciklus neće ovoliko dugo potrajati jer ako se opet odulji nema mi druge nego zvati ginekologicu...
Za neko divno čudo nemam ni bolove kao inače kad dobijem M - tj imam ali puuuuno manje nego inače.
Ovaj ciklus je bio baš jako čudan.
Kloo - nadam se da je ono kad si sliku stavljala bio peak :)
Meni uvijek bude trakica 25mlu svijetla osim kad je peak, dok recimo kad koristim one jako osjetljive od 0mlu - e kod njih mi svakako bude tj. bude nekad tamnija nekad svijetlija..
Ajde super. Nekad je stvarno bolje da samo dođe već jednom M da možeš ispočetka. Beck znači li to da od ovog ciklusa krećeš s bazalnom? :-D
Ja ću si počupati kosu ako mi i ovaj ciklus bude 65 dana. :lol: Jedan godišnje mogu izgurati, ali dva za redom su mi stvarno previše. Beck ja sam izgubila nadu da je bio peak, jer sam čitala da od ovih metoda koje kao doma koristimo za praćenje ovulacije jedino bazalna može potvrditi ovulaciju. A meni su ti temperature zadnjih 7 dana od 36.15 do 36.30. Potrošit ću sad ove trakice koje imam, a onda ću očito morati uzeti one manje osjetljive.
Osjećam se malo usamljeno gori u (ne) čekalicama, ali se bojim da ću još dugo biti na "tronu" kako je krenilo. :lol: Stignete se sve izredati još jedan ciklus dok ja dobijem M.
hahahahah ma daaaj ja ti držim fige da je ono bila O pa da ćeš i ti uskoro dolje s nama u odbrojavalice.
Ma imala sam ti i ja ciklusa da su mi trakice detektirale O - a bazalna tj. FF nije.
Jer sam imala stalno nisku temperaturu - pa se na kraju ispostavilo da je od štitnjače.
Tako da tko zna, možda ti i je bila ali nešto drugo ti zeza temperaturu.
Je, krenut ću kad bude zadnji dan M mjeriti bazalnu ali neka me netko podsjeti. Samo mi treba da uđem malo u t rutinu pa ću se naviknuti
Meni prošla M tako da me ginekolog uspio sutra ubaciti za uzimanje briseva i mogu biti mirna da ce mi biti gotovi do provjere prohodnosti jajovoda :)
Beck budem te ja positila u petak za bazalnu. Treba mi društvo :-)
Nemam pojma što bi mi moglo utjecati na temperaturu jer zadnja 3 tjedna od doma radim pa sam čak smirena. Al vidit ćemo. Kad dođe dođe. Neću se sikirati previše, nema smisla.
Lotus kad ideš na provjeru prohodnosti jajovoda? Držim fige :-)
Super Kloo može podsjeti me!
Lotus super!!! Javi nam svakako kad budeš imala rezultate.
Ja sam imala ureaplasmu na tim brisevima, pila antibiotike i trebala sam ići na kontrolu opet briseve ali došla korona. Trebala bi opet sad to ići riješavati...
Klooo, ako brisevi budu uredni naručit će me za sljedeći ciklus i to 8.dan
Jutro..
Kod mene kao neki peak..mislim da će u toku dana biti jači..
Temperaturu nisam redovno mjerila..malo se odmarala od svega..
Tako da se po njoj neću moći baš ravnati..sad pokrivanje dva do tri dana pa kako bude.. :drama:
Jutro cure!
Garawa zabetonirajte sad sve dane po redu.
Ja sam nešto čitala po forumima kod cura koje idu uglavnom na inseminacije u prirodnim / stimuliranim ciklusima - preporuča se apstinencija 4 dana prije O i onda zabetonirati dan prije O, dan O i dan nakon O - kažu i po dva puta dnevno :mrgreen:
Ja sigurno ne mogu više od jednom dnevno, ali bitno je što više keksa tih dana - tako ćemo mi ovaj ciklus samo neka ne bude opet pre dug, dok dočekam ovulaciju proći e mjesec dana ako se ovako nastavi..
Akcija, akcija :D
Ja obavila briseve (i vađenje krvi) , lijepo bi mi bilo da nisam danas uspjela jer drugi tjedan mi je doktor na godišnjem, naravno da mi to nije do sada spominjao, što reći
Jutro curke. Nadam se da ste dobro.
Lotus super što si to obavila prije nego je doktor otišao na GO. Javi kad dođu nalazi.
Garawa koliko puta dnevno koristiš trakice i koje imaš? I imam jedno bedasto pitanje, ali u uputama koje sam dobila piše da treba mokraća poprimiti sobnu temperaturu pa kao da ju ostavim 20 min sastrane. Radiš li i ti tako ili?
I skužila sam da čim ne pijem cili dan ništa ili nešto sitno (ne više od 1 čaše) bude mi je tamnija testna. A kad se natiram popiti više (bar 1l dnevno) držim se onog da par sati prije ne pijem i ne idem na wc.
Što se pokrivanja tiče mi pokrivamo (iako ne znam što :lol:) od 17dc svaki ili svaki drugi dan, a danas mi je 38dc. MM me počinje lagano izbjegavati hahahahaah. :trci:
Lista za 18.8.2020.
(Ne) čekalice
Klooo ~~~~~~~~~ 38.dc
Odbrojavalice
JelenaR ~~~~~~~~ 25.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 21.dc
Garawa ~~~~~~~~ 11.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 7.dc
Himalaya ~~~~~~~ 3.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 2.dc
Himalaya ti i ja smo se opet poklopile ovaj ciklus da zajedno očekujemo (ako moja ovulacija / ciklus ne poludi opet a nadamo se da neće :D)
Kineze koristim..i kupila sam i one easy at home..
Ništa ja ne čekam sobnu temperaturu..odmah umocim..sacekam cca 10 min dok se posuši i očitam u aplikaciji.. premom