Posteljica se razvija od momenta začeća pa skoro do samog kraja trudnoćeCitiraj:
mačkulina prvotno napisa
Printable View
Posteljica se razvija od momenta začeća pa skoro do samog kraja trudnoćeCitiraj:
mačkulina prvotno napisa
mislim da ne.. žuto tijelo prvo ima tu funkciju pa do 12 tjedna je posteljica formirana.Citiraj:
vanesax prvotno napisa
DO 12.tjedna, znači da se formira SVIH 12tjedana, a ne da je 11 tjedana i 6 dana i 23 sata nemaš, pa da je odjednom dobiješ i odjednom ti se u krv počne lučiti beta hcg hormon.
ali nije ni bitno jer
Citiraj:
Već u početku formiranja posteljice, u vrijeme prvog kontakta maternične stijenke i zametka luči se jaki hormon, humani korionski gonadotropin (HCG).
Ma znam to da je test negativan ako prerano radis, ali mislim da je ona radila poprilicno kasno, mozda cak nakon izostanka druge menstruacije, nisam sigurna. Zato je i bilo :? :? :?Citiraj:
melange prvotno napisa
No, dobro, ne bih nikoga htjela zbunjivati, i ja mislim da je to jako cudno a i stvarno, tko zna da nije imala test koji nije ispravan.
da se javim i pojadam..kasni mi 4 dana i napravila test i minus je ali još nema M...joooj.... :mrgreen:
zadnju menstruaciju sam imala 05.01. trebala sam dobiti 05.02. testa sam radila 09.02. i bio je negativan... jučer sam bila kod ginekologa dao mi je dabrosotne pa sad čekam.... napravit ću test za tjedan dana ako izdržim... držite mi fige ... ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ objema :)
MELANGE .... HVALA... :*
Meni kasni evo već 21 dan,imala sam u prvih nekoliko dana kašnjenja mjesečnice providan iscjedak s blagim tragom krvi u sebi.
radila sam Clear Blue test prije 10 dana i negativan je,pa prije 5 dana ponovno negativan.
Zakazala sam pregled kod ginekologa,pa ću vidjeti šta se dešava.
:cry:
Citiraj:
amellee prvotno napisa
Izvini,ali što je dabrosotne?
ja sam trebala dobiti najkasnije 01.02.2009.,a evo koji je datum i još ništa...
čuvam fige
Imala sam nedavno slicnu situaciju. Menstruacija mi je kasnila 15 dana a testovi na trudnocu negativni. Negdje 18. dana otisla sam ginekologu i receno mi je da nije doslo do prsnuca folikula i da zato nisam dobila menstruaciju. Dr mi je propisala hormonske tablete koje sam pila 4 dana i nekoliko dana poslije toga dobila sam i menstruaciju. Dr mi je rekla da se takve stvari desavaju i da nema razloga za brigu. Meni se to dogodilo jos jednom, prije mozda 10 godina, a ciklusi su mi inace uvijek bili uredni.
tablete koje dobiješ da se izazove menstrualno krvarenjeCitiraj:
alex_2007 prvotno napisa
Dabrostone.. ti osim što izazivaju krvarenje ako nisi trudan a ako si trudan onda ti čuvaju trudnoću... :oops: što se tiče ovih izostanaka M... i ja sam prije godinu dana imala istu situaciju.. ali onda sam nakon što sam popila tbl. dobila M.... sad trenutno čekam.... iako bi radije da nedođe i da sam TTTTT..... ;)
cure...pozz trebam savjet i pomoć..
trebala sam dobit 28.04. nisam još.. pravila prije par sati test i bio je negativan.. menstruacije nema još.. od simptoma imam samo jako bolne bradavice.. jel moguće da sam trudna a test bio lažno negativan.. idem u pon kod gin al me utješite do tad..
jel bila koja u ovoj situaciji
mare.c, mogućeje da je test lažno negativan, tj. točnije da je premala koncentracija beta HCG-a pa test ne regaira još (moji su testovi 2 i 4 dana nakon izostanka m. imali blijedu crticu koja se nije ni vidjela odmah nego nakon pola sata, kad sam ga htjela baciti).
Mislim da ginekolog ništa ne može vidjeti na UZ još, može te poslati vaditi betu (koja je nepogrešiva u dijagnosticiranju trudnoće) ili ćeš se morati strpiti još par dana.
Sretno!
hvala vikki.. sutra putujem na službeni put..nema me tjedan dana.. ako ne dođe.. kad se vratim idem kod gin..
nadam se da je o bila kasnije.. jer ciklusi mi nisu školski a nekad ni ne znam kad je o..
joooj pliiiizzz da je beba u pitanju!!!!
Meni se dogodila ista situacija... Zadnju mengu sam imala 28.2., te sam ju očekivala pred kraj trećeg mjeseca, dakle između 28. i 30. 3. No, u međuvremenu sam bila aktivna :D sa svojim mužekom i znala sam da ovuliram i da je velika mogućnost da budem oplođena. Pa sam tjedan dana nakon oplodnje napravila test za trudnoću i bio je negativan, a ja sam eto sad več u 10. tjednu :lol: , što znači da sam bila trudna i kad sam radila test...Citiraj:
mare.c prvotno napisa
evo m još nema yupii nadam se da je beba u buši!!
Navijam da jeste! :heart:Citiraj:
mare.c prvotno napisa
evo, samo te ti kazem da su i meni testovi u 2 trudnoce bili negativni - jedan sam cak radila kod ginekologa (bila sam trudna 8tj i trebalo se vidjeti). i kod testova se moze pojaviti neki koji nije bio dobro skladisten ili koji je iz bilo kojeg razloga ostecen pa ne daje pravu sliku...ja sam ocito imala "srece" pa 2 put naletila na takve :oops:
sretno!
jooj nadam se da i ovaj moj je pokvaren..
jel ima koja test koji valja pa da kupim :lol:
mare.c, kaj se zbiva? jel došla m ili beba?Citiraj:
mare.c prvotno napisa
ja radila intim plus dva dana prije (ne)ocekivane menstruacije i bio pozitivan - blijeda crta, za tri dana jako plava. i clear blue mi je na dan kad sam trebala dobit pokazao lijepi plusic.
JA SAM TREBALA DOBIT MENGU 4.5 I JOS JE NEMA SAMO MALO SLUZI NA OBRISU PAPIRA,RADILA TEST KOJI JE NEGATIVAN,MISLIM DA SAM RANO RADILA TEST,AL PRICEKAT CU DO DRUGOG TJEDNA PA CU IC VADIT BETU JER OVO ISCEKIVANJE ME UBIJA
pa betu mozes raditi i ovaj tjedan (ako te iscekivanje toliko ubija :) ), jer, koliko ja znam, cim ostanes trudna ti se hormoni vide... al nije ni sljedeci tjedan daleko.
sretno!
i ja nemam pojma koje sam testove radila, kod ginekologa mi je sestra samo dala trakicu, a ovaj koji sam kupila se vise ne sjecam koji je bio. sorry.
Ni danas je nema samo smedje malo na gacicama,uzas strah me radit ponovo test i vidjet -
Moram bit strpljiva do drugog tjedna i molit se da ne dojde hahahah
Hm, čitajući ovo-ponadala bih se...ali, nemam simptoma ni pms-a, ni trudnoće (grudi),
a ovulacija je bila (potvrđeno uzv) i dosta zakasnila-menge nema...opet Dabrostoni :(
Do sad sam imala mengu bez ovulacije, sad valjda obrnuto...
(To je moguće, je li-može mi netko pojasniti? :?
ja sam recimo prije saznanja o svojoj trudnoći radila test (clear blue) 5 dana nakon što mi je kasnila i test mi je bio negativan. Pošto još nije nakon toga dolazila a meni neki crv nije dao mira napravila sam još jedan 4 dana poslije i bio je pozitivan. A nosim blizančeke (gdje je inače beta HCG uvijek povećan :lol: ). Sve je dakle moguće...varijacije na temu.
Glavno da su bebači tu..... :love:
imam i ja pitanje...
možda je već sto puta rečeno ali mi više nije jasno...
Je li moguće da test za trudnoću pokaže pozitivan rezultat a da zametak još putuje iz jajovoda u uterus?
Nije li to stvarno rano?
mislim da nije moguće, jer se zametak najprije treba ugnijezditi kako bi hormon beta hcg počeo rasti.
trudnoća je, vjerojatno, starija.
to sam i ja mislila....ne radi se naime o meni...Citiraj:
Val prvotno napisa
kolegica je radila test i bio je pozitivan, te je odmah otišla kod ginekologice, imala je ranije loših iskustava, a ginekologica je rekla da je još rano i da zametak još nije doputovao do uterusa, što se vidi na ultrazvuku.
nemam pojma koje testove koristi ali očito u jako dobri...
Pa ne može na UZV vidjeti putovanje zametka. Sve što se može vidjeti je gestacijska vrećica, i to najranije u petom tjednu, tj. nekoliko dana nakon izostanka menstruacije. A test može biti pozitivan možda koji dan prije izostanka M.
može biti trudna tjedan dana, i da joj test pokaže plus,
a da joj se još tjednima ne vidi ništa na uzv.
nije uzv mikroskop :mrgreen:
Evo samo sam vam htjela reci da ocito ima i lazno pozitivnih testova ili sam ja luda tj trenutno sam svakako luda.Dobila sam 3 pozitivna testica svijetlije crtice ali vidljive i odem u lab vadit betu kad ona negativna,za 2 dana ponovim jos 2 testa oni takodjer pozitivni danas odem u lab opet vaditi krv beta opet negativna.
:shock: :shock: :shock:Citiraj:
simbi prvotno napisa
ne znam što bih rekla...
žena se više niti na testiće ne može osloniti!!!
nadam se Simbi da će sve biti ok. Možda je neki peh s labosom...ma ne znam. A kako se ti osjećaš?
Ja se osjecam cudno stvarno imam neke simptome drugacije od onih do sad za koje sam samo htjela da budu simptomi.Cesto piskim cak se moram tokom noci digniti pocela sam piti puno puno vode sta je za mene cudo jer cak ni ljeti se nemogu prisiliti na vise od case vode dnevno.Ali najcudniji mi je osjecaj u donjem dijelu stomaka koji ne znam opisati ne boli me nego kao neko lagano bockanje s vremena na vrijeme i tu i tamo koji grc.A sta se tice m uopce nemam osjecaj da cu je uskoro dobiti sta inace znam bar tri dana prije sta je trebam dobiti jer me pocne boliti.A uz sve to se osjecam glupo sta uopce pricam o simptomima kraj negativne bete
A napuhana sam ocajno nemogu uopce na wc izgledam ko trudnica u visokoj trudnoći
Simbi možeš li otići do doktora???!!!!
mene paraonoja hvata čim više čitam probleme na forumu.
Još traju godinji pa ne znam možeš li do doktora. Moj je npr na go...
Moja nije na godisnjem ali trenutno mjenja dva druga koja su na godisnjem,pa je pretrpana nemogu doci do nje jos bar tjedan dana.A sta i da joj kazem e znate ja sam trudna ali mi je beta 0,pa rece mi da sam luda i da to nije hitno,a trenutno je luda od posla