kako ne, recimo Štef Dante :-)
Printable View
kako ne, recimo Štef Dante :-)
:lol:
BtW ja imam Pavla i tek kada sam vidjela Pavle Dešpalj skužila sam kako i mom Pavlu prezime savršeno paše :)
Ja sam davno poznavala jednog dečka koji se zvao Poldi....baš mi je lijepo ime...
još ne znam šta nosim, ali ako bude dečko..nemamo ime. niti jedno mi nije dovoljno dobro.jedini uvjet je da poćinje sa m i da nije dugačko
miro
tako lijepo, a zaboravljeno ime
Koga, čega? Mireka? Kako se to ime sklanja po padežima?
Koga, cega, Mire.
mi smo, na kraju, odustali i od Davida i od Frana i doslovno 5 minuta prije nego je došao na svijet dečku izabrali ime - Mislav.
i stvarno mu paše. i iako nema 4 slova , na čem sam ja inzistirala, svakako je jedan jedini mali mislav kojeg poznajem. a i velikih samo jednog ili dva.
Milan
Marcel
Marin
a ne, ja sam tila ime za sina Roko, oduvik, al to je na tal. prezime (iako se ne piše tako) pa bi mi mali ima dva prezimena umisto imena, iako to nije važno jer mi je bakino prezime bilo Ivica, a imam i prezime Marin u obitelji :).....
ja pucam na kratko, lako izgovarajuće ime koje ne odudara baš od prezimena, jer čisto sumnjam s obzirom da od cilog mog mnogobrojnog 1. kolina samo smo mi ostali u Hrvatskoj da će mi dica bit vezana za "rodnu grudu" .......
a kad smo kod izmišljenih imena, pa svako ime je jednom izmišljeno, nismo ih po pečinama pisali prije xy godina..... a i kome je do ruganja za sve će se nać ruglo.... znam jedan par iz dalmacije Vanina i Denis ..... jeli trebam reći kako su ih zvali :)
Moj se profesor talijanskog zove Rocco. (Talijan, jel, iz Napulja.)
Ja to ime znam samo kao ime, ne i kao prezime.
a Nada Rocco?
Meni je PREKRASNO talijansko ime Andrea za decka i jako mi je zao da je to nama zensko :(
Maro
Milo
Mijo
Mak, Mark, Mislav, Mario, Mladen (lijepo, a zaboravljeno)
Matej je meni prelijepo ime. A i Marko mi je super.
Mauro
moje neprežaljeno
Miron
može i
Miran
Moja ideja od koje sam odustala za svog mlađeg sina: Marcel
A sinoć u Čuvarima Legendi sam nabasala na "malike" pa mi je prošlo glavom Malik...baš mi je divno
Je li već netko spomenuo ime Martin ?
MM je imao strica Maksa (Maksimilijan) ali to mi je nekak predugačko za 21. stoljeće.
Mika
Mak
Mihovil ili Mihael
moji favoriti za decka su jakob i danijel ( a moze i oboje) :-)
Zaboravih spomenuti svog favorita :heart: Mor :heart: -tako bi se zvao moj sin, da ga imam, jel, i da odlučujem bez muža :mrgreen:. Mor je bio moj omiljeni lik iz lektire :zaljubljen:
Meni je jedna ženska rekla za moga sina da će ga zvati Mak - šmak. :lol:
Ako će mu to biti najveći životni problem sama ću ga tako zvati. 8-) No, šalu na stranu, svako ime može naći prostu i glupu rimu. Ne se time zamarati. :joggler:
Zato daš ime djetetu iz ljubavi, ne da ga kažnjavaš. A to je li percepcija ista što je lijepo ili nije, to je druga priča i tema. :)
Imam ime na koje se često nadovezuje jedna rugalica i kad bi mi je ljudi počeli govoriti ja bi sama ponosno izgovorila ime životinje koja se spominje na kraju.8-)
Valjda odmalena nemam ništa protiv poistovjećivanjima sa životinjama koje su mi simpatične. Komparacijom sa onima koje su mi manje simpatične ne bih baš bila tako oduševljena.:mrgreen:
Edit mi je istekao, a samo sam htjela napomenuti da je stvarno mali broj životinja na svijetu koje mi nisu simpa.