cuj, naruci se i onda ce ti dr pogledati nalaze dosadasnje, trebas imati i markere za hiv i hepatitis, mene nisu gledali uzv, tak da se vjerovatno to ne radi, nego tek 21 dc kad dodjes uoci postupka
Printable View
cuj, naruci se i onda ce ti dr pogledati nalaze dosadasnje, trebas imati i markere za hiv i hepatitis, mene nisu gledali uzv, tak da se vjerovatno to ne radi, nego tek 21 dc kad dodjes uoci postupka
Citiraj:
Korny77 prvotno napisa
Evo mene opet.
Danas bila na sd na kontroli.
Krajem prvog mjeseca krećemo na drugi AIH.Ako to ne uspije onda idemo u postupak za ivf....
Nisu me tražili nikakve druge papire....
Pozdrav.
:*
super vijest! ja sam danas zvala i rekla mi sestra da jos nemaju pojma sta ce ic preko cega, tak da me ne mru staviti na listu za decapeptyl, tek da nazovem sljedeci tjedan, pa ce znati, ah...milinovic je sve upropastio, donese zakon bez procedura i sad se jos nista ne zna :x
Bok curke, malo kasnim sa čestitkom ... Sretna nam bila godina ova i da NAM se ostvare sve naše željice...
Eto, ja još samo čekam svoju poštovanu gđu M koja bi trebala doći oko 20-tog i krećem u nove POBJEDE! :D :*
Sivka, ti si imala stimulirani na sd?
Jel mi možeš napisati kakav ti je bio protokol?
dr, pregledao sve nalaze, spermiogram, brisevi, papa... ma sve kaj imaš koristila sam Menopur i Decapeptyl, Ovitrelle mislim da od 21 dc sam trebala uzimati po 1 amp decapeptyl ali sam zbog stresa dobila M 21 dc i svejedno počela sa pikanjem jer je baš pala nedjelja al sam se čula sa dr u ponedjekjak i promjenio tj. dodali smo još po 2 amp menopura 5dana sam koristila 1x decap, 2x menop, 6 dan UVZ i 11dc punkcija 13dc embriotransfer, stime da mi je naglasio da je stimulacija ipak bila počela prerano! ( bile su samo 3 oocite )
vinalina krećeš sa IVF?
Pa da trebala bi ovaj mjesec, čekam M.
Ali ja te niš nisam razumjela. Znači nisi imala kontracepciju?
Ma ne nikada nisam koristila kontracepciju u biti mi je to bilo prvo uopće što sam koristila za stimulaciju jajnika osim klomifena kad sam bila u postupku AIH, jer moje M su uredne pa nije bilo potrebno ( valjda ) oprosti ako nisam najbolje objasnila baš i sama ne kužim neke stvari, što ćeš ti koristiti za stimulaciju?
stvarno sam zakomplicirala :P
Meni je ovaj puta dao Gonale, jer sam s Menopurom loše reagirala.
Ja sad idem u prvi prirodnjak.... pojima nemam kako ide osim da se moram javiti gore 8dc na folikulometriju
ja vise necu zvati, dr mi je rekla da dodjem 21 dc a to pada u utorak, pa cu onda valjda vise znati!
Cure koje ste dobile Decapeptyl u bolnici, jel to sve, samo skineš plastiku i pikneš se, ne treba se taj sadržaj miješati s nikakvim prahom?
Ovih dana bi trebala krenuti, pa razmišljam jel bi se sama pikala, pa si sad gruntam. Jer ja nemam nikakav prah u Decapeptylu!!!
Marta ako ti je reko da dodes 21 dan,onda ce te pogledat na uvz i ako je sve ok s jajnicima,taj dan kreces sa decapeptylom,,i to je to ne trebas zvat.tako je bilo kod mene.meni je isto reko 21dan da dodem sa uputnicom za folikom. Vinalina, decapeptyl je samo jedna pikica bez praha i dodataka.ja sam ga primala od 21dc pa sve do punkicije 15dc,isto sam ga u bolnici dobila.i gonale mislim da sam potrosila 23 kom.imala sam 11 js.krenula sa 3,pa smanjivala na 2 pa 1...
ja sam slucajno bila 21dc na prvom razgovoru kod dr.Baumana i naravno imala uputnice za ultrazvuk i da mu nisam spomenila vjerovatno me ne bi pregledao,zato cure kazite same oni to nesto na brzaka sve.
thx kikla, tak nesto sam i mislila, samo me buni to sto nisam na listi za decapeptyl i zato mislim da me mozda prebaci za sljedeci ciklus, jer se trebam bosti od 21 dc, a ak tad ne bude bilo tamo decapeptyla mogu se fuckati. zato sam u stvari ja i mislila mozda bolje suprefact kad sam s njim super reagirala. a nema veze, cekati cu utorak, to mi je sve tak brzo ionako proslo, svejedno koji mj samo da bude konacno PLUS!!!
mi smo si ga sami davali, to je već gotova smjesa u injekciji koja se samo ušpricne potkožno u trbuh u blizini pupka, tam di je škembica najdeblja.Citiraj:
vinalina prvotno napisa
preporuča se čuvati ga u frižideru.
Menopur ti se miješa, ali nije neka drama-nama je dr pokazao prvi put, njega smo isto ušpricavali u škembicu kraj pupka. ako bi decapeptil išao lijevo od pupka, onda menopur ide desno od pupka.
ako bi dobili neke podljeve na mjestu uboda, to je normalno, ne treba se zabrinjavati, samo idući put pripazite da istisnete sav zrak iz šprice prije nego se piknete i podljeva ne bi trebalo biti
I na kraju smo i štopericu sami upucali potkožno u škembicu.
MM je bio "odlična sestra" za davanje injekcija u ranu zoru :)
ej, a kaj je s tim papirima pravno psiholoskim, sta to ne bi trebala imati prije postupka, il se to tokom postupka rjesava?
cure jel mi mozete reci kako vi stavljate te avatare
Strumpfice, hvala, a dali je to mjesto uboda uvijek isto ili malo pomakneš? I samo još jedno pitanje, jel pod 90 ili 45 stupnjeva?
Mi nismo pikali okomito nego baš ono "ukoso", potkožno pa prema pupku. naravno da nije uvijek isto mjesto uboda, pa to su sitni ubodići i na buši ima dosta mjesta za to pikanje, recimo 2-3 cm od pupka bi bilo OK (na mom tijelu)
jednom me piknuo malo dalje pa mi nije pasalo i nastao je podljev, mislim da je poanta piknuti tam di ima sala :)
Prvi put nam je doktor pokazao kako se pika, istina to je bilo u Ljubljani, ali pretpostavljam da bi i ovdje trebalo biti tako. Baš kad je pikao MM je držao iglu, dr je stavio ruku preko njegove i na taj način pokazao kako ubosti....
Crvenkapice, pa ove avatare se loada kad se slaže ili updatira profil, ja sam ga loadala s desktopa...
...no s druge strane dugo sam se mučila dok nisam uspjela srediti da mi se zapamti potpis :)
Meni je reko da ce se to uz postupak rijesavat....Citiraj:
marta26 prvotno napisa
super, thx draga jos jednom, neka nam je happy 2010 u pravom smislu riječi :)
Bravo crvenkapice, sada samo još malo borbe do istog takvog!!!
Kad je najbolje zvati za naruciti se na SD? Zovem vec neko vrijeme i nitko mi se na javlja.... :x
Evo da se malo javim.....stalno vas čitam i drago mi je da se opet kreće s postupcima :D :D
Pusica svima, hrabrice drage
:* :* :* :* :* :*
Zanemarite prethodni post, dobila vezu i narucila se za 18.1.
Trebala bih tada imati mengu, ali valjda na 1. konzultacijama to nije bitno ako samo dr. gleda dosadasnje nalaze ili se varam???
Drage moje rode, pogotovo sve one koje su na SD, evo podižem postotak uspješnosti AIH na SD. 2 AIH uspješan ali nažalost izvanmaternična trudnoća (i to abdominalna)!
Jim baš mi je žao :love2:
bugaboo nama ti to veze, bitno je da si ti dobila termin za konzultacije
Hvala, sad sam odahnula, vec sam mislila da moram pomaknuti termin za poslije menge.
jelde da je slikica prava ......Citiraj:
vinalina prvotno napisa
jim zao mi je :love: a kakva je to abdominalna ?
to znači da se plod nije ugnjezdio u maternici,nego u abdominalnoj.odnosno trbušnoj šupljini...mi krećemo ponovno početkom veljače...pozzzzz....Citiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
aha znaci nije u jajovodu bio plod?
kiara i ja ....brojim vec dane.....
bok ženskice nekako sramežljivo vam se pridružujem ovako,ali pasivno sam nekih 2 godine sa vama,mi smo isto na sd već 3 godine i upravo se spremam na prvi ivf
bozz dobro nam došla i što prije ostala trbušasta! :D
dobro nam došla BOOZ i čim prije nunala svoju bebicu...
:love: jesi već bila u kakvom postupku?Koja vam je dijagnoza?
sori cure što nisam odgovorila ali nestalo struje tu kod nas.Jesam tri puta na aih-u ali ništa.dijagnoza samnom sve ok,mm sada normazospermia,a bila astheno koju smo popravili vitamincekima(blaženi bioastin)sada kad (ne)dobijem mengu idem kod dr.Baumana na dogovor.
bozz, welcome! mene ceka u utorak pregled, drzite mi fige curke da nije jos neka cista ostala zbog klomifena, iako ne bi trebala jer sam ih dobila u 10 mjeceu, al nikad se ne zna. jel se stavlja na listu za decapeptyl, kak ste vi koje cete sad u postupak?