LolaMo prvotno napisa
Bok svima!
Evo i ja vam se pridružujem, barem ću probati. Danas mi je prvi dan, frižider mi još nije dobro opskrbljen pa improviziram.
Inače imam dijabetes tip 1 i jako me zanima kako će ova prehrana utjecati na moje šećere. Ja ne želim izgubiti kile, HbA1C mi je super (<6), ali imam puno oscilacija, odnosno hipo- i hiperglikemija što me jaaakoooo iscrpljuje i fizički (jer se osjećam loše) i psihički (jer me to živcira).
Uvjerena sam da je za to djelomični kriva i prehrana odnosno moja nedisciplina.
Znači ono kaj ja želim postići je stabilnost. Sigurno će mi se i doze inzulina smanjiti, ali to mi nije toliko bitno. Jedino što me plaši je količina masnoća. Ne zbog kolesterola, nego zbog odgođenog otpuštanja šećera u krv..no neći vas s tim zamarati :-)
Imam par pitanja za iskusne Lchf-ašice:
1. Vidim da neke od vas jedu banane. Jel to ok ako ne želim mršaviti? Npr. za doručak?
2. Ne volim svinjsku mast, ali volim maslac od badema. Jel ga mogu trpati di stignem ili ne?
3. Kaj je s mlijekom? Dnevno pijem tri kave s malo punomasnog mlijek. Ukupno bi to bilo max dva deci dnevno. Jel mogu i dalje tako?
4. Ne volim baš jaja. To me dosta ograničava, vidim da vi sve mlatite jaja. Ali volim majonezu. Ne da mi se radit svoju pa sam kupila neku od alnature. Jel ta ok? Piše da su jajca iz organskog uzgoja.
5. Zobene posije? Jel to ok npr. za doručak? Danas sam ih jela i ipak ih moram pokriti inzulinom. Kaj nisu to samo ljuskice? Ima li nešto tog tipa a da ne sadrži UH?
Hvaa puno na odgovorima, tek se ufuravam :-)