Ja volim kupus na lešo s krumpirom, isto kao što kuham i blitvu. Mljac. Jedino se nemojte iznenaditi što češnjak uz kupus nekako poplavi, poljubičasti ili štoveć.
cleaning lady kako ti je uspjelo postati slike???
Printable View
Ja volim kupus na lešo s krumpirom, isto kao što kuham i blitvu. Mljac. Jedino se nemojte iznenaditi što češnjak uz kupus nekako poplavi, poljubičasti ili štoveć.
cleaning lady kako ti je uspjelo postati slike???
ja sam za danas ispekla pureći zabatak, u to ubacila blanširani bob, narezane tikvice, puno peršina i češnjaka i dopekla zajedno, vidit ćemo popodne kako je za jest, u mojoj glavi zvuči fino :)
tang, to ne može biti loše nikako.
nasmijala sam se kako zhang traži moj recept za kupus :lool:
a ono - ništa. skuhano :mrgreen:
Ja danas najjedonstavnije i najbrže što sam stigla napraviti, rižoto s piletinom, graškom i mrkvom.
Samo ću napraviti proljetnu juhu od graška. Ne mogu dugo stajati nad štednjakom.
skulirana daj recept za tu salatu!
jučer roštilj i povrće, slanutak salata by sasa
danas pržena jetrica i šnicli na naglo, kiseli kupus, restani krumpir/batat
Danas juha od povrća, blitva s krumpirom i faširanci.
nema ti nekog recepta, ja salate pravim tako da otvorim frižider i vidim što sve imam i što mogu ubacit/iskombinirat...:)
komorač sam narezala na tanke ploške (vertikalno,da onaj donji tvrdi dio drži sve na okupu), poslagala na pleh,zalila maslinovim uljem,začinila solju,paprom i timjanom i frkla na 180° 20min. mogla sam i manje,malo sam ga skurila pa isto obadaj... to sam ja ispekla noć prije a ujutro dovršila salatu za nosit na posao...
ujutro pomješala zelenu salatu,rotkvice,pome,sir s kaduljom na kockice (ili bilo koji drugi pikantniji sir koji imaš) i ubacila taj pečeni komorač i eto ti super salate....:)
mogla sam još i tvrdo kuhano jaje ali zaboravila ga skuhat na vrijeme....
nego,jedna mi je žena (koja ima vege restoran) rekla da se batat može jesti sirov no mr. google tvrdi suprotno...
jeli iko probao?
ja sam nedavno prvi put probala taj pečeni komorač i iznenadila se kako je fin :)
Ja sam u trudnoći obožavala zapečeni komorač, ali kad sam ga pojela prvi put nakon poroda beba mi je toliko plakala (valjda ga je jako napuhivalo, znam da mene je), da mi se zamjerio i do sad ga nisam ponovno poželjela. evo jučer jesam :)
hmmm,čaj od anisa i komorača se baš i preporuča za crijeva jer izbaciva plinove i smanjuje nadutost....vjerojatno joj je pokrenuo crijevnu akciju pa zato....
Ne, nego je u čaju plod/sjemenka/štoveć, a ja sam jela korijen...
skulirana super zvuči!
i sama tako pravim salate pa nešto mislim da bi mi se moglo svidjeti ovo s komoračem...
skoro pa da ni ne konzumiram više krumpir/rižu /tjesteninu
hvala!
Skulirana, batat moze sirov . Ali meni nije fin tako, previse mi je skrobast u ustima.
kuhanu piletinu, juhu, umak od kopra i mandarinska riža!
A gdje kupujete komorač??
u lidlu
skulirana odlična je salata!
danas- juha s puno povrća i kapancima
špageti/batat sa rajčicama i pancetom
salata s komoračem by skulirana
sutra sarma
teleća juha
paradajz sos s krmpirom/batatom
svježi kupus na salatu
Subota brancin, blitva na lešo, paradajz s bosiljkom.
Nedjelja tortilje sa salatama i nadjevom od piletine.
Danas piletina s rostilja i rizibizi.
Sutra piletina s rostilja i cvijetin kupus :)
Komorača ima svuda. I na placu i u vecim ducanima. Nisam primijetila neku razliku.
Sjemenke komoraca sam kupila u Arena centru u onom ducanu sa zacinima (nasuprot dm-u).
jučer domaća koka juha
marinirana piletina pečena u pećnici s krumpirom, mrkvom, ljubičastim lukom i patlidžanom
uz to kiseli krastavci kao salata
danas pljeskavice i čevapčići na roštilju uz tikvice i gljive
plus salata od crvenog kupusa, kukuruza, mladog luka i cherry rajčica
Pirjane gljive i mrkva s integralnom rižom. Pohani tempeh i šparoge. Rajčice.
jučer bolonjez i tikvice na rezance, cikla salata
danas pileća juha, svinjski odrezak na naglo i kupus ala cvijeta
i moram reći da mi je odličan tako napravljen
sutra krem juha od brokule, rižoto sa pancetom i šparogama
Jučer musaka
Danas varivo leća s kobasicama
Sutra najvjerojatnije puretina (pohana ili pečena) i dinstani grašak s mrkvom
Mi danas ne kuhamo - svekrva je poslala mljeveno meso u saftu. Zapravo kuhamo - tijesto kao prilog. Moja djeca će se raspametiti. Ufff, alaj će se namučiti-moraju napraviti salatu.
Ovaj tjedan " reciklaza " ruckovi.
U nedjelju smo imali goste pa smo imali: nareske ( sir , domace kobase i spek ), pecenu vratinu i pile, mlince i mladi krumpir sa persinom, zelje salatu, tortu od sira.
Onda smo u ponedjeljak pojeli ostatke vratine, krumpira, mlinaca i salate, i tortu ( jasno).
u utorak sa radila meksicke tortilje sa ostatkom pecenog pileta ( luk, paprika, grah, kukuruz , zacini) , bijeli umak, crveni sa cilijm, ribani sir
a danas sam napravila pizzu i na nju potrpala ostatke umaka sa cilijem, ostatke narezanih narezaka i ribanog sira
sutra moram smisliti nesto novo , sve sam izreciklirala ( muz me je danas nazvao u soku da mi cestita na ideji za iskoristiti ostatke, a da se ne skuzi da su bili reciklirani.:sp::alexis::mrgreen: )
:lol:Očito ti se ne usudi to reč u živo
Danas grah i uz to salata po izboru.
Sutra pohani zabatci, pire i spinat.
Kanila sam krem juhu od šećerca, ali imam opet žgaravicu tako da ću morati nešto suho.
sirius,jesi li ti to previše nakuhala za ned ili imaš neke goste koji malo jedu pa ti je toliko toga ostalo za reciklirat...neću reć onu 3ću opciju....:mrgreen:
ja sam danas špagete od tikvica samo prevrnula na česnu,panceti i maslinovom ulju i obilato posula parmezanom...ono,skoro cijela kesica....:lol:
a za večeru (da dokusurim parmezan,LOL) sam pekla pomfri od batata u pećnici....ispo mi je savršeno chrunchy jer sam našla bijelu sortu (ful se ljepi za ruke kad se guli), on je puno bolji za peć od narančastog koji mi bude gnjecav....
srdele, pomfrit, velika zdjela salate
Mi bismo živjeli na argeti da nije pretis lonca, za pola sata imamo savršeno jelo na stolu, ubacujem unutra šta god imam od povrca... To i vatrostalne zdjele su moje glavne drugarice u kuhinji.
prisiljeno zelje sa grahom
Jučer, mesne okruglice sa tagliatela tjesteninom(to je ona ko široki rezanci).To kad radim ide uvijek u većim količinama pa je malo ostalo za danas(to budu klinci ubili dok ja dođem doma :|) muž je na putu, tako da ja imam danas lovački (kaj ulovim u frižideru)
p.s.
ja kelj radim isto ko cvijeta mlado zelje i presuper mi je tako...