Puno hvala, Strobery, zaista mi znače vaša iskustva.
Mi smo sad bez terapije (u dogovoru s našom "socijalnom pedijatricom" koja je u biti došla sa Srebrenjaka di je radila kao pulmolog-alergolog, s pulmologicom-alergologicom koja nas privatno vodi u ambulanti koja je za to specijalizirana (naša pedijatrica je često odustna, spletom okolnosti)). Na Srebrenjaku, di se isto kontroliramo, jer želimo ostati u kontaktu nakon hospitalizacije ovu zimu, je preporuka bila da bude stalno na flixotideu (1.7. smo bili na kontroli). Tako da smo imali tri stručnjaka di su omjeri bili 2:1 protiv trajnog flixotidea (zasad, dok je ljeto i nije u kolektivu).
Ako je izvadim iz kolektiva cijelu ovu godinu taman će napuniti 3,5 u novoj "upisnoj" sezoni i prestat bit jasličar, a valjda ćemo i shvatiti kako to kod nas ide. Nakon tih teških epizoda ovu zimu mi je držimo pod staklenim zvonom (of kors, nisam to prije razumijevala i upravo iz toga što bih na to prije... samo nekih pola godine... vjerojatno mislila da je pretjerivanje... teško mi je uplest se u objašnajvanja drugima), tj. ne vodim je niti u zatvorene rođendane ako rođendan nije vani i ako uključuje jasličare jer je ljeto, često smo na moru, ne želim zbog 2 h rođendana 5 tjedana da je držimo na terapiji... jer tako mi je to ispalo zadnji put.. 3 dana jaslica i 5 tjedana flixotidea, upala pluća itd.... Tako da pravi imunološki izazov nakon tih zimskih epizoda još nije imala, lakmus papir test će bit u 9.-me jedan rođendan u zatvorenome s puno djece... Ako se na to odlučimo/okuražimo. Sama sebi zvučim kao preprotektivna luđakinja, ali znam da će me shvatit samo neko s takvim djetetom pa sam OK s raznim percepcijama mog ovakvog pisanja i ponašanja (tj. načisto sam sama sa sobom :)).
Taj inhalator ono ne smije bit ultrazvučni, jel' da? Kakav ono mora bit (da ne tražim par stranica prije)...
Hvala na strpljenju što slušate ove dubioze početničke.