Čestitam!
Printable View
Melange cestitam od ♡ :)
Mel, cestitam I ovdje!
Moj doktor ne korigira datum nakon zaboravila sam kojeg tjedna trudnoce, ali I tad pravilo vrijedi samo za odstupanje mjera vece od 7 dana (ako ne I 10) I samo zenama koje ne znaju datum ovulacije. S obzirom da on nema veze s IVF, bebe iz postupka imaju datum koji donesu sa sobom iz fertility klinike.
Inace, da, ja u komadu. Nije nam jos vrijeme.
Melange, čestitam na finoj štruci! :klap: :-D
Melange, čestitam na božićnoj bebici! :)
melange, čestitam :-)
moja se ne da i ne da...
a rekli smo da nema preko reda
Čestitke!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Radoznalica, evo i meni danas upale desni. Mućkala jod, sutra bi trebalo biti bolje.
Baš mi je to neugodno, bolucka, osjetljivo je i stalno jezik "leti" na to mjesto jer je natečeno. :roll:
Kako je tebi u ustima?
Cestitke na struci :-)
Mel.......čestitam na daru koji ste dobili....
čestitam Melange! a i svima ostalima sretan Božić!
ja sam se bome prežderavala, nisam išla plivat nego samo u duge šetnje...od ponedjeljka opet na bazen,ne dam se ni ja....:mrgreen:
maloprije dogovarali doček NG sa prijateljima kod nas doma,računamo da ću ja bit u komadu....bumo vidili...
danas sam nakon objeda razbila punu bocu crnog vina,išla si ulit u čašu i sklizla mi boca na pod...kažu sreća...:mrgreen:
idem se sad malo depilirat,danas sam u šetnji podvrnula nogavice na suncu (i skinula se u kratke,ovo vrijeme nije normalno) pa sam vidjela materijala za počupat...
Melange kasnim ali za cestitke nikad kasno :) bas sam se mislila hoce li koja na Bozic kad evo tebe :)
Ljubac mami i bebi :)
Joj, blagodati trudnoce, nemam niti jednu jedinu dlaku na nogama.:gumi: (Kad nisam trudna, onda imam pet-sest.) Ali ipak, mogla bih porediti malo raznorazne druge stvari. :unsure:
Prezderavati se ne mogu, nemam mjesta, ali apetit mi je ok pa, ako je ista za usporediti s proslom trudnocom, onda jos stvarno nisam spremna za porod. A i nisam, najstvarnije. Autosjedalice i dalje nisu instalirane, torba nije spakirana... itakoto.
Kako mi nedjeljama punimo tjedne, danas smo točno 33tt.
U srijedu kontrolica.
Do sada su mi pregledi bili svakih mjesec dana i baš me zanima kada će me opet naručiti.
Nisam se ni ja baš prežderavala, jela sam samo francusku salatu koju obožavam.
Isto me vrlo brzo počne boljeti želudac jer mi se sve popelo gore.
Čestitam danas svim Ivanama i Ivanima te Ivicama imendan!!!
hvala vam svima na cestitkama :grouphug:
Sent from my A0001 using Tapatalk
Dan, evo mene opet na.pocetku
Popisala plus, nismo planirali ali veselimo Se. Sjecam se da u prosloj t nisam imala simptoma, a sad se osjecam netrudno. Kako to.ide na samom pocetku? Osim mucnina?
Cestitam draga Melange!
Melange, čestitam !
Evo ja par dana nakon ulz opet nemirna..i dalje brljavim cak i vise odkad opet stavljam utrice..stalno pratim te simptome..ko da mi pomalo nestaju..grudi manje bole..uh kontrola tek za tri tjedna.
Trebalo je pisati: trbuh ispod vrata
Tiia, čestitke na plusu! :klap:
Meni je isto puno manje dlaka na nogama još od prethodne trudnoće. :alexis:
Da su me barem dlake zaobišle :-/
Ja se vec par dana mučim sa kontrakcijama, i to skroz visoko ispod rebra ili odmah kod želuca.. Bome je gadno, ne spavam uopće jer se nikako ne mogu namjestiti.
Ne znam da li se moze uzeti Normabel u ovim visokim tjednima? Mislim da cu Morat barem jedan da se ovo smiri, trbuh mi je sav na kvrge..
dominikslatki,poznato...i možeš uzet normabel,tak i budeš znala u visokim tjednima dali je kontrakcija prava ili lažna. Od normabela se lažna smiri.
I meni su počele bh gore visoko pred par tj..sad ih je po svuda.
Tiia,čestitam na pluseku!
kiki,šaljem :-* sve bu ok,samo miruj...možda ti se čini da više smeđariš kad utrići curkaju pa je i količinski iscjedak veči.
Malo je bolje manje me boli, samo sad mi kad god perem zube prokrvave desni ali podnosljivo je nasprem "kiseline" koju imam :( imam osjecaj kao da sam popila 1l solne kiseline a i povracanje me iscrpi :(
Izgleda da meni nista ne odgovara od hrane.
Cestitam na plusicu, heh nemoj prizivati simptome i sama sam tako bojala se sto nemam simptoma a sad da su bar blazi, nije lijepo biti uz solju po citav dan :)
Ako je samo gornji dio trbuha, nije prava kontrakcija. Prave ukljucuju i cerviks.
Ja osobno stvarno ne bih uzimala normabel; ovdje je zabranjen u trudnoci i uz dojenje, osim valjda ako je stvarno pitanje zivota i smrti. Vodi se kao L3 za laktaciju (moze, kontrolirano, jer se ne zna tocno sto ce biti zbog nedostatka referenci), a za trudnocu je kategorija P4, sto znaci da je potvrdjen rizik za fetus. Znam da se kod nas prepisuje na sve strane. :neznam:
Zaista ne znam zašto se Normabel tako dijeli Šakom i kapom ako je štetan!!
Koliko ga dijele, vec su mogli napraviti studiju s točnim podacima o utjecajima na dijete!
Uglavnom, ja sam popila pola i smirilo se malo - da se disat, pola cu prije spavanja jer ovo je strasno danas, sve me boli dok dišem , trbuh kao kamen .. Sva sreća da je sutra pregled pa cemo vidjet ..
Iako koji put mislim da je manja steta popit tabletu nego se patit jer i dijete pati po nekoj logici ..
Pa je...kod nas ga eto daju kod bh i kod krvarenja.
Ja sam ga odbijala do zadnjeg i najgoreg krvarenja...i onda ga pila od 13. do negdje 21. tt. Sad me dr pitala dal ga imam doma,za slučaj da mi zatreba dok se skinem sa terapije. Nakon prestanka uzimanja normiča,popila sam ga još u dva navrata.
Baš primjetim kak je mišek zrasel,i trbuh mi se raširil i težina mi je dolje puno jača,bude mi baš bolni pritisak. A apetit...ajme nadoknađivam početak i to sa slatkim kojem inače nisam sklona...od ponedjeljka sam dobila dve kile. Sad sam na +13.
Kolko pred porod vam se spustil trbuh,vama kojima je?
Cure,
Jel koja imala nesretnu crijevnu virozu? Drzi me od juce, tri puta sam povracala, trudim se piti tekucine, ali samo dvopek malo mogu pojesti. Sutra sam punih 34. tjedna i imam zakazanu kontrolu.
Brinem za bebu jako, mogu li napraviti jos nesto? Vec se grizem da sam trebala danas na infuziju, da se beba pati...
Galicia bas mi je zao zbog prehlade, nadam se da ce brzo proci. Meni govore da sam ko medo spavam zimski san, cesto zaaspim u toku dana ali kratko probudi me mucnina. Ne mogu da vjerujem da mi je toliko tesko nositi se s tim, na suze me natjera:(
Radoznalica, vjerujem da ti je teško. :love2:
Emanest, mislim da viroza sad nije opasna za bebicu. Beba dobiva sve što joj treba od tebe; ti bi morala biti baš jako klinički loše da njoj nešto fali. Bilo bi potencijalno opasno da je organogeneza u tijeku, ali vi ste davno to prošli i sad samo rastete i debljate se. :)
Stetan je prema informacijama s kojima raspolazem, koje dolaze iz InfantRisk centra (http://www.infantrisk.com/) cije se informacije koriste sluzbeno po velikom broju bolnica s ove strane bare, plus ih koristi La Leche League i vecina IBCLC za savjete o dojenju. U kontaktu sam s prilicnim brojem trudnica i dojilja i do sad jos nisam cula da je ikome ovdje propisan diazepam kao terapija. Ne mogu naravno tvrditi da ga nitko nikad nije primio, ali nije ni priblizno cesta praksa kao sto se cini kod nas. E, sad, kome vjerujem vise... svakako ovima ovdje, s obzirom na naprednija istrazivanja. Ne znam sto daju zenama koje imaju stalne BH, ako ista.
Emanest, nece bebi nista biti od crijevne viroze. Pazi samo na sebe, odmaraj koliko mozes. Nadam se da ce brzo proci!
Hvala vam, nadam se da ovo nece dugo potrajati.
Ako nećeš ništa moći pojesti i zadržati, ako ćeš samo povraćati i imati proljev, mogla bi do hitne na infuziju.
Osjećat ćeš se bolje.
Sada je puno viroza u zraku i treba se paziti, ali te to sve na brzinu smota da se čovjek niti ne snađe.